„Žalgiris“ vos išsikapstė mače su autsaideriu (foto, komentaras, statistika)

2010-02-07 15:46
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Tadas Klimavičius ir jo komandos draugai turėjo daug vargo mače su „Nevėžiu“
Tadas Klimavičius ir jo komandos draugai turėjo daug vargo mače su „Nevėžiu“
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgiris“ vos išsikapstė dvikovoje su blogiausia šio sezono Lietuvos elitinės lygos komanda. Sekmadienį vykusiose Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse kauniečiai 80:74 (16:12, 12:21, 22:20, 30:21) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“, nors didžiąją mačo dalį aikštėje kova vyko taškas į tašką.

„Nevėžis“ yra absoliutus LKL autsaideris (2-12) ir vos devintą vietą BBL elitiniame divizione užimanti komanda (2-9).
Dar ketvirto kėlinio viduryje „Nevėžis“ pirmavo 65:60, bet Martyno Pociaus dvitaškis ir penki iš eilės Tado Klimavičiaus taškai persvėrė rezultatą kauniečių naudai.

Po Dariaus Gvezdausko dvitaškio svečiai paskutinį kartą pirmavo (70:69). Klimavičius dvitaškiu persvėrė rezultatą, tada Kėdainių krepšininkai kelis kartus iš eilės nepataikė, o pergalę Adas Juškevičius įtvirtino dviem taškais greitoje atakoje.

„Žalgiris“: Tadas Klimavičius 20 (10 atk. kam.), Aleksandras Čapinas 16, Mario Delašas 12, Martynas Pocius 11.

„Nevėžis“: Rolandas Alijevas ir Darius Gvezdauskas po 17, Egidijus Dimša 12.


„Žalgiriui“ šįkart nepadėjo ne tik Marcus Brownas ir Travis Watsonas, bet ir Dainius Šalenga bei Mantas Kalnietis. Šalenga yra susitrenkęs šlaunį, o Kalnietis nerungtyniauja dėl nuospaudos ant pėdos.

Kauniečiai šeštadienį savo aikštėje 75:78 nusileido Vilniaus „Perlui“. „Nevėžis“ pastarąjį kartą žaidė penktadienį, kai LKL rungtynėse Prienuose 53:63 pralaimėjo vietos „Rūdupiui“.

Ramūnas Butautas
(„Žalgirio“ vyr. treneris):
„Pasiteisinimo nėra ir jo negali būti. Negalime pralaimėti tokioms komandos (kaip „Perlas“, - aut. past.) ir demonstruoti tokio žaidimo. Visgi žaidžiame labai daug rungtynių. Nebelieka laiko treniruotėms. Prieš mačą su „Perlu“ turėjome dvi treniruotes ir jas skyrėme pasirengimui dvikovai su „Unicaja“. Tada turėjome dvejas rungtynes, rytoj bus tik vakarinė treniruotė ir išvykstame į Malagą. Žaidžiame baisiai ir labai noriu atsiprašyti sirgalių dėl tokio žaidimo. Bet stengsimės daryti viską, kad tai keistųsi“.


Komentarai:

ExtraROMEO
laikykites chebra
2010-02-09
+1
Atsakyti
gerai kad bent Neveziui nepralaimejo.. :) manau viskas susidejo i viena, itemptas tvarkarastis, traumos, susitelkimas i Eurolyga.. manau nereiketu nuvertinti ir vietiniu komandu, juk matome kas atsitiko. Reiktu ruostis kiekvienoms varzyboms ;)
2010-02-08
+11
Atsakyti
A.S.P
nafik tas zalgiris, niekada nepatiko, jei ne zalgiris tj apie kauna iswis pamirstume:D nevykus komanda, nzn ar zaidejus tokius surenka ar waldzioj sedi lopai bet tik nusivilimas po nusiwilimo, o lkl bbl ir taures neskaitau uz dideli laimejima, europoj kai parodis kad gali tada gal ir kitaip pradesiu ziuret i komanda... (1 syki pavyko nasarum sulost o toliau tik zmonem nervus gadina)
2010-02-08
+4
Atsakyti
geda.....
2010-02-08
+3
Atsakyti
kolonelena per daug jaunu luzeriu pas zalgiri,kad ten vienas du tai suprantu o cia puse komandos jaunu gal net ir daugiau


Maža to, sėkmingai "sulietuvintam" Žalgiry pusę komandos sudaro LEGIONAS. Kauno patriotai žaliai-baltais šalikėliais atsistoję plodami Sergejui Ivanovui - tik ledkalnio viršūnė. Gaila, kad dauguma ŪBIG valdomųjų žaidėjų, matyt, nebuvo tose Lietuvos istorijos pamokose, kuriose kaip tik šiuo metu stropiai mokosi Perlo žaidėjai. Po pamokų jiems dar į Šiaulius važiuoti :( Gal reiktų atsisakyti kurios nors lygos? Kaip manote?
2010-02-08
-3
Atsakyti
na per daug jaunu luzeriu pas zalgiri,kad ten vienas du tai suprantu o cia puse komandos jaunu gal net ir daugiau
2010-02-08
-2
Atsakyti
Deivis

luzeriu komanda jie yra,nx kurva zalia

cia po kablelio apie savo motina parasei?
2010-02-08
+1
Atsakyti
musculuserectorgreit zalgiriui ir utena duos, paskui prienai, marijampole ir klaipeda...


Gaila, kad ne namuos Neptūnas loš kitas prieš Žalgirį...
2010-02-08
+9
Atsakyti
logotip (+0.30)

maladiec.. tikri fanai myli ir gerbai komanda ne tik del pergaliu. ir juolab nepalieka kai jai buna sunku. Dabar Zalgiriuj reikia sirgaliu palaikymo daugiau nei kadanors. O dauguma sirgaliu nusisuko, tai tada jus ne sirgaliai, o krepsinio fanai.
2010-02-08
+9
Atsakyti
greit zalgiriui ir utena duos, paskui prienai, marijampole ir klaipeda...
2010-02-08
-7
Atsakyti
Visiškai pritariu tiems, kurie dar randa pateisinimų krepšininkams. Nesdkaičiuokit jų atlyginimų, kurį jie uždirba juodu prakaitu. Nepatinka - nežiūrekit arba džiaukites kitų komandų pergalėm. Tikri fanai komanda palaiko ir tada, kai jai nesiseka. Krepšininkai ne robotai, mygtuką paspaudus jėgų neatsiras, o kur dar traumos (pažiūrėkit i ju kojas, turbūt neatsiras nei vieno neapraišioto, nesuteipuoto). Visada sirgau ir toliau palaikysiu ŽALGIRĮ :)
2010-02-08
-25
Atsakyti
LeBronss
Pocius ziuriu gerai varo - istobulejo i sezono gala galutinai :)
2010-02-08
-8
Atsakyti
Edvardas kitas
Jeigu Butautas nesugebės paaiškinti pralaimėjimų priežasčių ir kokių priemonių jis planuoja imtis situacijai pagerinti - tai pats laikas Jam atsistatydinti.

Taip manau dėl to, kad pačių rungtynių metu jis vis braižo kažkokias schemas, kurias žaidėjai atlikinėja be jokio rezultato. Schemas galima nagrinėti treniruotėse, tačiau rungtynių metu jau turi būti pasirenkami variantai, kurie gerai išmokti treniruotėse. Tokiu atveju žaidimas be jokių schemų būtų efektyvesnis. Su gailesčiu prisimename, kad Butauto schemų negalėjo įvykdyti net rinktinės žaidėjai. Tas pats fiasko sėkmingai tęsiasi.

Manau, kad vienintelė išeitis Butautui atsistatydinti, kadangi viskas, ką JIS padarė po Krapiko - tai suintensyvino žaidimo greičius, kurių žaidėjai nebegali atlaikyti, ir kiekvienose rungtynėse jie silpsta dėl blogo jų pradinio fizinio paruošimo ir per dažnų rungtynių, kurių patys norėjo.

Butautui SKUBIAI REIKIA DARYTI vienokias ar kitokias IŠVADAS, kurios duotų rezultatą.
2010-02-08
-4
Atsakyti
fanas
Dimsa vel naudingiausias komandoje... saunuolis Egi taip ir tolliau...
2010-02-08
-1
Atsakyti
nu va ir alijevas padoriai suzaide :)
2010-02-07
-4
Atsakyti
Vaclovas
Gerai pastebėjo [to Monika]. Žmonės dirba kiekvieną dieną po 9 ir daugiau valandų ir gauna skatikus palyginus su žalgiriečių atlyginimais, o žalgiriečiai, matai, "pavargo nuo krepšinio". Visi mes pavargstam nuo savo darbo, o jį padaryti vistiek reikia. Taip kad užteks žliumt ir pradėkit darbuotis, žalgiriečiai.
2010-02-07
+6
Atsakyti
griaustblyksnisna zalgiriukas namie priesinasi kiek galedams.


Tavo zalgiriukas ir nuo moteru komandos Siauliu Rutos gautu
2010-02-07
Atsakyti
minde
zalgiris mirsta
2010-02-07
-5
Atsakyti
Kad ir kaip būtų, aš vis tiek juos pateisinu. Vien pagalvojus, kokį jie kaskart patiria psichologinį spaudimą, kai po kiekvieno pralaimėjimo juos purvais drabsto pusė Lietuvos... Aš nežinau, man tai čia yra žiauru.
2010-02-07
+4
Atsakyti
vajetau
Zalgiris augina jaunima.Bet kuris is jaunu zaideju gali tik pavydeti Zalgirio jaunimui.19=20 metu zaidejai zaidzia po 20 minuciu LKL,BBL,VTB.Eurolygoje 2 zaidejai po 10 minuciu Vene ir Adas,dar vienas kol issibauduoja Delasas.Kurioje dar komandoje galetu sitaip tobuleti,tokiu komandu nera.
2010-02-07
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 286

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.