LKL žvaigždė išgelbėjo savo mokyklą

2010-02-25 17:40
Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Jonas Valančiūnas aikštelėje pasirodė tik po ilgosios pertraukos
Jonas Valančiūnas aikštelėje pasirodė tik po ilgosios pertraukos
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ketvirtadienio popietę Vilniuje paaiškėjo stipriausia sostinės „Karūnos“ čempionato mokykla. Finale po atkaklios kovos triumfavo LKL bei NKL žaidėjų vedama Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija, kuri 100:85 įveikė to paties miesto Karoliniškių gimnaziją.

Čempionų komandos garbę gynė net trys profesionalūs krepšininkai: Jonas Valančiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Ovidijus Varanauskas (Vilniaus „Sakalai“) bei Domantas Pipiras (Vilniaus „VKM-Perlas“).

Susitikimo pradžia sėkmingiau susiklostė Karoliniškių gimnazijos mokinių komandai, kuri prieš antrąją rungtynių dalį turėjo 3 taškų pranašumą.

Tuomet neišlaikė Valančiūno kantrybė: septyniolikametis pirmus du kėlinius stebėjo kartu su žiūrovais ir neketino pasirodyti aikštelėje, tačiau pamatęs, jog komandos draugams nesiseka, greitai persirengė sportinę aprangą ir trečiajame kėlinyje pasirodė aikštelėje.

Vos Valančiūnui įėjus į aikštę, Mykolo Biržiškos gimnazija laimėjo atkarpą 14:0 ir pabėgo į priekį nebepavejamai, o atakos dažniausiai baigdavosi galingais Valančiūno bei Pipiro dėjimais.

„Lietuvos ryto“ komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis nedraudė Valančiūnui žaisti, o jis savo šansą išnaudojo.

„Galvojau, jog mano „chebrytė“ susitvarkys ir be manęs, tačiau jiems sekėsi sunkiai, todėl nusprendžiau padėti“, – juokais kalbėjo Valančiūnas.

„Tikėjomės gana lengvo finalo, todėl rungtynes pradėjome atsipalaidavę. Supratome, jog jeigu ir toliau taip žaisime, pralaimėsime. Po ilgosios pertraukos susiėmėme ir padarėme tai, ką turėjome padaryti“, – po rungtynių teigė Varanauskas.

210 cm ūgio Valančiūnas per 2 kėlinius pelnė 25 taškus ir neprametė nė vieno metimo. Aukštaūgiui sėkmingai talkino taip pat LKL rungtyniaujantis Varanauskas, jo sąskaitoje – 21 taškas. Tarp rezultatyviausių buvo ir Pipiras, jis spėjo surinkti 14 taškų.

„Už savo mokyklą visada žaidžiu su papildoma motyvacija, nes jie mane čia priėmė dėl krepšinio, todėl privalau atiduoti savo duoklę. Jeigu ne krepšinis, net nebūčiau patekęs į Mykolo Biržiškos gimnaziją“, – po pergalės kalbėjo Varanauskas.

Valančiūnas, šį sezoną debiutuojantis LKL, iš karto tapo vienu populiariausiu lygos krepšininku – jis išrinktas į LKL visų žvaigždžių dienos rungtynių starto penketą.



Komentarai:

Fanė
Vaitiekus nebesimoko MBG.
2010-02-26
+9
Atsakyti
Chuvak
Krc Koralistai pisa visiems cia minusus ir pasakoja kaip jiems sitas poelgis nepatinka, oho, nenuostabu, ismokite pralaimeti, suprantu, kad apmaudu, bet Jonas nepazeide jokiu taisykliu ir jum turetu buti didele garbe losti prie toki krepsininka, turint omeny, kad nebuvote sutriuskinti, o sugebejote suzaisti gera finala. Taigi ne is NBA parskrido, kad pasidaryti sau reklama su mokykla, o seip ar taip reiketu zinoti ir mokyklu politika. MBG tikrai auksto lygio gimnazija, o Jonas gerais pazymiais nepasizymi, tai kaip ir minejo Varanauskas - jie del krepsinio mokosi joje, tai tegul ir rodo krepsini. Beje kazkaip niekam nekliuna, kai uz VPU visa Ryto komanda losia ir net neidomu ziureti kaip kazka triuskina.
2010-02-26
-2
Atsakyti
ko cia stumiat ant Valanciuno?isivaizduokit jei jusu sulej mokytusi toks krepsininkas,ar jus nenoretumete kad jis lostu uz jusu komanda?beto pagal amziu jis nepazeidzia jokiu reikalavimu,o tai kad budamas toks jaunas tiek daug pasieke tik parodo sio krepsininko isskirtinuma.kitas dalykas,manau net ir Karoliniskiu mokyklos zaidejams buvo didele garbe zaist pries Valanciuna,po kokiu 10 metu gales kalbet ka va,finale zaidziau pries Valanciuna kuris tuo metu galbut jau zais kokiam NBA klube.
2010-02-26
-2
Atsakyti
30
Jei esi profesionalas tai nera ko lysti i megeju rungtynes. Man toks poelgis nepatiko. Geda.
2010-02-26
-5
Atsakyti
Vaitiekus traumuotas...
2010-02-26
-10
Atsakyti
Rapolas
to numbah1: Koraluose is SMKA 91 pagrinde visi
2010-02-25
+2
Atsakyti
.
Vaitiekaus čia nebėra
2010-02-25
+3
Atsakyti
jau atsiprasau: uz univerus kada zaidzia LKL komandu grajokai tai suprantu, bet kai ateina uz mokykla lost...

Bet geriausias bajeris: LKL zvaigzde. Valanciunui daug zoles apsikt reikes kol bus zvaigzde. Ir aplamai neaisku ar tikrai jis bus zvaigzde.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-02-25
+2
Atsakyti
nu
lopai esat n.x jeigu jis mokos toj mokykloj tai kodel nepasinaudot juo ir netapt ciampijonais.kuris ziuretume kad butu geriau priesininkui o ne jum? nei wiens tai wa wisi laimeti nori bet kokiu atweju ir cia nepazeide jokiu taisykliu
2010-02-25
-1
Atsakyti
o kas uz Koralus gero loshia? Keista, kad Treinys, Vaitiekus, Tarvydas, Bielskis taip nepatempe komandos...
2010-02-25
Atsakyti
Ka be Valanciuno darytume :))
2010-02-25
-5
Atsakyti
Vilniaus mokyklu!!! chempionate po atkaklios kovos!!! nugalejo triju profesionalu!!! vedama MB gimnazija...

Mano laikais uz mokykla maksimum Sajungos jaunimo rinktines nariai losdavo, bet ne PROFESIONALUS krepsininkai!!!
2010-02-25
Atsakyti
to Pichunter.com
nuo kada birziskos treneris yra semaska? visad buvo Ramaska. ir nevaryk ant jo. pats geriausias mbg mokytojas, taip pat nerealus treneris bei dar nerealesnis zmogus:)
2010-02-25
+6
Atsakyti
Kažin kokia būtų antraštė jei būtų pralaimėjus Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija?
2010-02-25
+3
Atsakyti
Pichunter.com
Lochai, ko man - sudejot? Jei sakau kad birziskos trneris semaska yra nevykelis, vadinasi turiu pazistami
2010-02-25
-3
Atsakyti
;)
pl.e.t reikejo tam Valanciui iseit i aikste : ((( per ji gavome, butu neisejes, butume cempionai : ((( valanciunai ziurek lietuvos ryto, o ne birziskos, nesaziningai pasielgei ; (( juk uz visus visa galva stipresnis ir geresnis esi, nesazininga taip
2010-02-25
-12
Atsakyti
hhh
Jeigu ne krepšinis, net nebūčiau patekęs į Mykolo Biržiškos gimnaziją“, – po pergalės kalbėjo Varanauskas.

visa musu visuomene atspindinti citata. tiesa sakant profesionlus krepsininkams turetu buti uzdrausta zaisti megejais. didelis cirkas prasideda studentu finaluose ar atkrintamuosese, kai pasirodo is kazkur tai zalgirio ar sauliu, ar to pacio ryto ir kt, kaomandu "studentais" atima vieta is kito zmogaus kuris zaide, regualiaraus sezono varzybas ir rpsiima laurus.
2010-02-25
-1
Atsakyti
ADULISKUR OZAS DINGO?


senaj jau jie nurasyti... paskutiniais metais Vilniuj dominuoja " Birziska, Kristoforas, Karalai ir Radvilai
2010-02-25
+7
Atsakyti
ADULIS
KUR OZAS DINGO?
2010-02-25
Atsakyti
mankas
ka tu cia norejai pasakyt? :D
2010-02-25
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.