„Cavaliers“ virtuvė – nuo LeBrono ritualų iki picos į rūbinę

2010-04-08 08:50
Edmantas Kazbaras, specialiai „BasketNews.lt“ iš Klivlendo (JAV)
Nuotr.:
Šokėjų pasirodymai vyksta ne tik aikštelėje, bet ir arenos koridoriuose
Šokėjų pasirodymai vyksta ne tik aikštelėje, bet ir arenos koridoriuose
Nuotr. BasketNews.lt
NBA lygos virtuvė labai skiriasi nuo Europos. Tuo įsitikino Klivlendo mieste kovo pabaigoje viešėjęs tinklalapio „BasketNews.lt“ korespondentas.

Krepšininkais ten rūpinasi ir juos saugo daugybė klubo darbuotojų, tačiau garsiausi pasaulio atletai nerodo jokių kaprizų, kai reikia bendrauti su žiniasklaida. Žurnalistų darbo sąlygos tokios, kad belieka tik galvoti apie kuo geresnę straipsnio idėją.

Įspūdžiai iš Klivlendo „Quicken Loans“ arenos – nuo atvykimo iki išvykimo iš jos.

Stovėjimo aikštelės.
Labai nustebino tai, jog aplink Klivlendo areną nebuvo nė vienos nemokamos mašinų stovėjimo aikštelės. Kiekvienas į „Quicken Loans“ areną automobiliu atvykęs „Cavaliers“ komandos sirgalius privalo palikti 15 JAV dolerių. Išimtys netaikomos net žurnalistams.

Darbo sąlygos. Prieš rungtynes „Cavaliers“ klubo darbuotojai svetingai pasitinka žurnalistus ir juos palydi į kambarį, kuriame galima papietauti. Maisto asortimentas platus: nuo užkandžių, karštų patiekalų iki desertų bei ledų.

Prie žurnalistų stalo arenoje stovi atskiras darbuotojas, kuris rūpinasi, jog spaudos atstovams būtų kuo greičiau pateikta statistika bei kita informacija. Pavyzdžiui „Kings“ žaidėjui patyrus traumą, jau po kelių minučių buvo atspausdinti lapai ir pateikta visa informacija apie krepšininko būklę. Taip pat yra monitoriai, kuriuose galima matyti išsamią susitikimo statistiką ar stebėti rungtynes.

Krepšininkų elgesys. „Quicken Loans“ arenos prieigose su žurnalistais prasilenkiantys tokie krepšininkai kaip Anthony Parkeris ar Leon'as Powe'as buvo labai malonūs: pirmieji pasisveikino bei nusišypsojo, nors mane matė pirmą kartą. Bandymų slapstytis ar atsisakyti bendrauti (kaip pasitaiko Lietuvoje) tikrai nebuvo.

Sirgalių elgesys. Susidaro įspūdis, jog į „Cavaliers“ namų rungtynes žiūrovai susirenka ne pažiūrėti krepšinio, o pavalgyti. Į brangesnių bilietų kainą yra įskaičiuotas neribotas kiekis maisto. Iki rungtynių pabaigos likus kelioms minutėms bei esant lygiam rezultatui, amerikiečiai ramiai sėdėjo vienoje iš daugelio atvirų arenos erdvių įsikūrusioje užkandinėje bei vieną po kito kirto dešrainius. Tik tuomet, kai rungtynių pranešėjas garsiai sušukdavo LeBrono Jameso ar kitos žvaigždės pavardę, sirgaliai pakeldavo akis ir pasižiūrėdavo į švieslentėje degantį rezultatą.

Juodaodžių kultūra. Žurnalistai pagal NBA lygos taisykles į komandos rūbinę yra įleidžiami likus 90 minučių iki susitikimo pradžios ir gali ten praleisti 45 min. Antrą kartą apsilankyti rūbinėje galima po rungtynių pabaigos praėjus 15 min. Prieš pat mačo pradžią Delonte'as Westas atsistojo prieš persirengimo kambaryje esantį veidrodį ir išvydęs savo atvaizdą pradėjo garsiai keiktis bei kalbėti žargonu. Išvertus ir gerokai sušvelninus skambėjo maždaug taip: „Kaip aš taip suknistai atrodydamas galiu pasirodyti aikštelėje?“. Visgi Westas rado sprendimą – užsidėjo raištį ant galvos ir pasakęs, jog dabar atrodo daug geriau, išskubėjo į aikštelę.

Po rungtynių užsukus į „Cavaliers“ komandos rūbinę, Westas ir vėl buvo dėmesio centre. Šįkart jis draugiškai apsižodžiavo su komandos draugu Danieliu Gibsonu. Pastarasis, taip pat pasižiūrėjęs į veidrodį bei pasikvepinęs, sušuko: „Dabar esu pasirengęs eiti pas laisvo elgesio merginas“.

Vėliau vėl vyko Westo pasirodymas. Žurnalistams gausiai apstojus Žydrūną Ilgauską ir pradėjus kamantinėti lietuvį, Westas pradėjo garsiai keiktis. Jis korespondentams sukėlė tik juoką, o komandos atstovė spaudai Westą puolė raminti tarsi mama savo vaiką.

LeBrono Jameso žvaigždės statusas. LeBronas Jamesas yra viena didžiausių žvaigždžių visoje NBA lygoje. Tačiau krepšininkas rūbinėje atrodė ramus ir niekuo neišsiskiriantis. Nebent tik tuo, jog vienintelis po rungtynių persirenginėjo komandos draugams bei žurnalistams atsukęs nugarą.

Pasiteiravus, ką reiškia šis Jameso gestas, sužinojau, jog krepšininkas yra be nuotaikos ir šiandien nedalys asmeninių interviu, o tik bendrai pakalbės. „Aš jį pažįstu jau penkerius metus. Ši poza reiškia, kad jis tikrai nekalbės“, – kalbėjo „Cavaliers“ klubo darbuotoja.

Jamesas yra didžiulė žvaigždė, todėl turi elgtis itin atsargiai. Po rungtynių jis pasiėmęs iš šaldytuvo gėrimą iš pradžių nuplėšė etiketę ir tik po to išėjo iš rūbinės, kur yra vieša erdvė. Jeigu LeBronas būtų užfiksuotas geriantis su etikete, kompanijos galėtų iš to pasidaryti reklamą.

Įdomu ir tai, jog Jamesą po rungtynių iš arenos išlydėjo du apsaugos darbuotojai.

NBA taisyklės. Per viešnagę NBA lygoje teko susidurti su keliomis NBA taisyklėmis: komandos rūbinėje negalima fotografuoti, tačiau filmuoti leidžiama. Taip pat krepšininkai negali fotografuotis su komandos gerbėjais klubo prieigose. Jie tai gali padaryti tik prie aikštelės ribų ar sutikti viešoje vietoje.

Maistas po rungtynių. „Cavaliers“ komandos rūbinėje stovi didžiulis gaiviųjų gėrimų šaldytuvas, kuriuo prieš rungtynes ir po jų gali naudotis visi klubo nariai. Pasibaigus mačui į rūbinę buvo patiektos 3 didelės skirtingų skonių picos, kuriomis taip pat vaišinosi Klivlendo klubo žaidėjai. Tiesa, krepšininkai galėjo rinktis ir tradicinį japonų patiekalą – suši.



Komentarai:

geras straipsnis kad daugiau tokiu butu. butu liux:)
2010-04-10
+4
Atsakyti
faina virtuve
2010-04-09
+2
Atsakyti
...
neblogas straipsniukas :) daugiau tokiu!
2010-04-09
-1
Atsakyti
arunas
LeBrona kalbina Vainauskas
2010-04-09
+5
Atsakyti
Anonimas
super straipsnis,labai sudomino.autoriui pagarba!!!
2010-04-09
+6
Atsakyti
nutaika
o tai kur video??? butu tikrai idomu pamatyt kaip gibsonas "i am ready for the hoes" susuko :D
2010-04-09
+5
Atsakyti
eazyGeras staipsnis.. Amerikonai beveik nuo musu nesiskiria, tie eina pavalgyt, mes pagerti :))


kaip pirstu i aki....
2010-04-08
+9
Atsakyti
bbz
RyteliZzZSORRY kad ne i tema bet siaip perspejau.


nu ir mdc,kad perspejai
2010-04-08
-6
Atsakyti
jz
Smagu, kad dar vienas lietuvis turėjo progos pasisukinėti Cavaliers virtuvėje. Geras straipsnis.
2010-04-08
+4
Atsakyti
aj ne nezinau ar jis uzsienoietis biski susimaisiau. Gal ir neuzsienietis.
2010-04-08
+2
Atsakyti
JTBlet sunervinai apie ta virusa :DD pasiunciau kitiems jei jiau cia viskas taip rimta :)


nemanau kad cia taip rimta nes tas uzsienietis yra bet ka gali zinuoti paklius tau ir pize tures tavo duomenis :DDDD Nu va galejau nerasyt kad sunervinau ;DDDD
2010-04-08
-6
Atsakyti
taip.
ne daug kas. O visi apsirenge 11 numeriu:) cia tikriausiai buvo varzybos kai Ilgas sugrizo.
2010-04-08
-6
Atsakyti
SORRY kad ne i tema bet siaip perspejau.
2010-04-08
+5
Atsakyti
Svarbus pranesimas!

Bukit labai atsargus internete, yoa su yahoo, hotmail, AOL ir pan.

Sita informacija buvo atsiusta siryt is Microsoft.

Persiuskit visiem kurie naudojasi internetu. Jei gausit e-maila

pavadinimu Life is beautiful (reiskia - gyvenimas yra grazus), su

powerpointo prezentacija, GRIEZTAI NEATIDARYKIT is viso to emailo ir

iskart istrinkit. Jei atidarysit, ant jusu ekrano angliskai pasirodys

uzrasas - "It is too late now, your life is no longer beautiful."

(reiskia - per velu, gyvenimas, jau nebe grazus).

Isaistrins visi jsuu kompo duomenys ir zmogus kuris ji atsiunte tures

jusu asmeninius duomenis, varda emaila ir slaptazodi.Cia naujas

virusas, kuris prasidejo Sestadieni po pietu. AOL patvirtino kad jis

labai pavojingas ir niekas dar nepajegus ji sustabdyti.Virusa sukure

zmgus pasivadines "life owner" - gyvenimo valdytojas. Persiuskite sita

pranesima visiems zmonems is savo Contacts, netgi tiems kurie dabar

offline, kad jie nepriimtu i kontaktus "Tronox (292-222-820)todel, kad

tai yra VIRUSAS. Jo vardas Dennis Sieg, ir jis naikina kietaji diska!

Ir jeigu net kazkas is tavo draugu ji priims i kontaktus, TAVO

kompiuteris irgi bus uzkrestas! Taigi Prasau nukopijuok ir persiusk

visiems draugams ir ne tik ! MAN TIK TAIP PARASE, IR SAKE PLATINT INFORMACIJA SIA, BET GAL ISTIKRUJU TAS VIRUSAS YRA.
2010-04-08
+2
Atsakyti
Na tikėjausi, kažko originalesnio, kaip autorius rašė, matyt pritrūko straipsnio geresnės idėjos, reikėjo, gal ir pakalbinti vestą, jei jau taip dėmesio norėji, ar bent jau big Z... Na bet šiaip įdomus straipsnis.
2010-04-08
+4
Atsakyti
diz
Dziugu kad daug kas 11 numeriu apsirenge...
2010-04-08
+1
Atsakyti
omg zvaigzdziu gyvenimas :) geras straipsnis
2010-04-08
+7
Atsakyti
to Jonas
jie zaide pries Kings
2010-04-08
+2
Atsakyti
hey
LABAI LABAI IDOMU :) DAUGIAU TOKIU
2010-04-08
+2
Atsakyti
Jonas
Idomu pries ka zaide, kad Jamesas be nuotaikos??? Lbai idomu ;)
2010-04-08
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 48

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.