Vilniečiai ir uteniškiai laukia atkaklesnio mūšio

2010-04-28 10:22
Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:

Nepaisant įtikinamos pergalės pirmajame mače, Rimas Kurtinaitis žada, kad jo auklėtiniai neatsipalaiduos prieš antrąją dvikovą su „Juventus“
Nepaisant įtikinamos pergalės pirmajame mače, Rimas Kurtinaitis žada, kad jo auklėtiniai neatsipalaiduos prieš antrąją dvikovą su „Juventus“
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Pirmosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynės Vilniuje tarp vietos „Lietuvos ryto“ bei Utenos „Juventus“ ekipų baigėsi nepadoriai dideliu 47 taškų skirtumu. Šiandien antrasis serijos mačas bus žaidžiamos Utenoje, kur žiūrovų audringai palaikomi „Juventus“ krepšininkai visuomet kaunasi iki paskutinės susitikimo sekundės.

Ruošiasi įprastai

Gintaro Kručkausko auklėtiniai žaidimo braižo keisti nesiruošia, tuo tarpu Rimas Kurtinaitis į žaidimą stengsis įtraukti ir Milko Bjelicą, kuris ilgą laiką dėl traumos negalėjo rungtyniauti.

„Į žaidimą bandome įtraukti Bjelicą. Jis šiandien jau galės žaisti. Treniruotėje kartojome derinius, gynybos schemas, nes norime Bjelicai sukurti sąlygas grįžti į žaidimo ritmą. Juk jis porą mėnesių negalėjo rungtyniauti, o tai yra ilgas laiko tarpas.

Nieko išskirtinio tikrai nedarėme, rungtynėms ruošiamės kaip ir visada. Viską darėme kaip ir sezono metu ruošdamiesi prieš kiekvieną komandą. Peržiūrėjome praėjusių rungtynių vaizdo įrašus“, – kalbėjo Kurtinaitis.

„Antrajai dvikovai su „Lietuvos rytu“ ruošiamės įprastai kaip ir kiekvienoms rungtynėms. Jokių išskirtinių dalykų nėra, žaisime savo žaidimą. Ar „Lietuvos rytas“, ar kita komanda – pasiruošimo procesas yra toks pat“, – kolegai antrino Kručkauskas.

Tikisi daug atkaklesnės dvikovos

Balandžio 19-ąją vykusią pirmą šių ekipų dvikovą sostinėje šeimininkai laimėjo net 108:61. Tada vilniečiai vertėsi aštuoniais krepšininkais, net šeši iš jų pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Nors pirmąjį susitikimą ir laimėjome nemažu skirtumu, tačiau galvoju, jog mačas Utenoje toks lengvas nebus. Mūsų laukia įtempta kova, kuriai mes ir pasiruošėme“, – mintimis dalijosi Kurtinaitis.

„Kuomet turėjome žaisti pirmąsias pusfinalio rungtynes su „Lietuvos rytu“, tikrai netikėjome, jog pralaimėsime tokiu dideliu skirtumu, – prisiminė Kručkauskas. – Tuo labiau, jog Kurtinaitis po rungtynių sakė, jog tas susitikimas neparodė mūsų tikro komandos pajėgumo.“

Šios dvi komandos kovo pabaigoje kovėsi Utenoje ir tada tik mačo pabaigoje vilniečiai įrodė pranašumą 93:77. Treneriai tiki, kad atkakli kova laukia ir šiandien.

„Padarėme išvadas, išanalizavome savo žaidimą, pamatėme savo klaidas. Pirmajame pusfinalyje Vilniuje praleidome per daug tritaškių metimų, todėl stengsimės, jog šie dalykai nepasikartotų Utenoje“, – pralaimėjimo priežastis vardino Kručkauskas.

Kad laukia kur kas sunkesnė dvikova, supranta ir „Lietuvos ryto“ strategas.

„Jokio atsipalaidavimo tikrai būti negali, nes visa tai priklauso nuo mūsų trenerių. Mes neleidžiame atsipalaiduoti, nes į varžovą žiūrime labai rimtai, kadangi jis ir yra labai rimtas varžovas. Pirmose rungtynėse daug kas pavyko, tačiau nereiškia, jog Utenoje žaidžiant tik puse jėgų seksis taip pat. Todėl privalėsime kautis visa jėga“, – tikino Kurtinaitis.

Klubus retina traumos

Sostinės klubas jau kurį laiką verčiasi be kelių startinių penketo žaidėjo. Nuostolių turi ir Utenos ekipa. Tačiau prieš antrąsias serijos rungtynes abi komandas pasiekė geros žinios: į „Lietuvos ryto“ rikiuotę sugrįžo Bjelica, o į „Juventus“ – Gintaras Matulis. 

„Milko sportavo jau keliose treniruotėse, jo forma jau „pusė velnio“. Šiandien duosime jam daugiau pažaisti, jog sugrįžtų krepšinio pojūtis prieš LKL finalus. Juk nėra lengva traumuotam grįžti ant parketo ir pradėti gerai žaisti. Reikia pajusti žaidimą, tačiau tikimės, jog artimiausiu metus jis jau įsitrauks į ekipą ir bus pasiruošęs finalui.

Justas Sinica žaisti dar tikrai negali. Artūro Jomanto ateitis tikrai miglota. Jis jau puse jėgos kaip ir galėtų žaisti, tačiau mače su „Juventus“ jo į aikštę dar neleisime. Igorio Miloševičiaus rungtyniaujančio taip pat nepamatysite, nes šie abu žaidėjai dar nėra pasirengę žaisti“, – nuostolius vardijo Kurtinaitis.

Ne visos sudėties bus ir „Juventus“.

Virginijus Praškevičius dar nesitreniruoja su komanda. Jis dirba individualiai, nes vis dar jaučia traumos padarinius. Šiandien jis negalės žaisti“, – kalbėjo Kručkauskas.

Mačo Utenoje pradžia – 17.30 val.



Komentarai:

:)
taigi rodys per nemokama televizija kam tas netas? :)
2010-04-28
Atsakyti
alus utenos tai myzalu pavirto visai
2010-04-28
-4
Atsakyti
?
tai kada milosevicius grys?
2010-04-28
+3
Atsakyti
Anonimas
rytas laimes ir taskas
2010-04-28
-1
Atsakyti
sa
kur rodys per interneta?
2010-04-28
-9
Atsakyti
Miscbl padejau topsporte 200lt nepaziurejau lapuko norejau uzdeti, kad dvitaskiu prasides, o db reik laukt tritaskio :D 3.75 kofas, galimybiu mazai ;D


gali mest i siuksliadeze, senuk :D
2010-04-28
-4
Atsakyti
zalgeris laimes nes zalgeris valdo lietuvos krepsinio lyga
2010-04-28
-4
Atsakyti
bl padejau topsporte 200lt nepaziurejau lapuko norejau uzdeti, kad dvitaskiu prasides, o db reik laukt tritaskio :D 3.75 kofas, galimybiu mazai ;D
2010-04-28
+3
Atsakyti
shremfassuvarys ta laikrasty,ka jie turi?nei zaideju normaliu nei trenerio(pasipute gaidys blyn su savo laidies ismintim)


atsigauk, vaikas
2010-04-28
+4
Atsakyti
Aye
Na, bus kokie +20 - 30 taškų Ryto naudai. Gerai, kad Bjelica jau žais, reik tikėtis, kad tiek Igoris tiek Jomantas spės atsigaut iki LKL finalų.
2010-04-28
+1
Atsakyti
Tikrai gaila.. Tos traumos visa sezona sušiks jeigu taip toliau. BBL pralaimėjome vien dėl to, Dar tetrūksta kad ir LKL...

Žalgiris turi didžiuli minusa - įžaidėjai. Kitam sezonui manau bus ištaisyta šita klaida. Todėl būtina dabar laimėti.
2010-04-28
+1
Atsakyti
Anonimas
jauciu tik kokias 5min atsilaikys juventus kad ir kaip noreciau ydomios kovos bet turbut tokios neisvysiu :) o va kai zalgiris zais tai teks pasinervint turbut normalei :D:D
2010-04-28
-3
Atsakyti
suvarys ta laikrasty,ka jie turi?nei zaideju normaliu nei trenerio(pasipute gaidys blyn su savo laidies ismintim)
2010-04-28
-3
Atsakyti
Laukiu įdomios kovos ir Juventus pergalės. Stengsimės vėl sukurt išskirtinę atmosferą, taip kad Rytui tikrai bus sunku :))
2010-04-28
-1
Atsakyti
Būtinai žiūrėsiu, pirmyn Rytas :)
2010-04-28
-7
Atsakyti
Bus i vienus vartus.
2010-04-28
-4
Atsakyti
Ir aš laukiu įdomios kovos ir Ryto pergalės :)
2010-04-28
+2
Atsakyti
vienintelis įdomus pusfinalis Šiauliai - Žalgiris :)
2010-04-28
+3
Atsakyti
Nieko įdomaus iš šių rungtynių tikėtis neverta, per daug jau lygis skiriasi. Iki rungtynių pliurpti galima ką tik nori. Prieš 1 rungtynes Urbonas irgi žadėjo kažkokią labai rimtą kovą. Puiki žinia dėl Bjelicos.
2010-04-28
-12
Atsakyti
Vėl prasideda Juventus aukštinimas........O Kurtinaitis tik bando,kad jo žaidėjai būtų susikaupę, o ne per daug atsipalaidavę :) minus 30 ir viskas. Juventus ne Šiauliai
2010-04-28
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.