Jovaiša: „Vilniečiams gynyboje pritrūko proto“ (video)

2010-05-04 22:37
Domas Lukauskas, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams pirmajame LKL finalo mače beliko gūžčioti pečiais
Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams pirmajame LKL finalo mače beliko gūžčioti pečiais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša įsitikinęs, kad pirmajame LKL finalo serijos mače Vilniaus „Lietuvos rytui“ koją pakišo psichologinis spaudimas. Anot stratego, logiškiau būtų, jeigu pirmos dvejos finalų rungtynės būtų žaidžiamos viename mieste, tada reguliariojo sezono nugalėtojai įgautų didesnį pranašumą.

Jovaišos komentaras:
  • Apie rungtynes:
„Žaisti pirmas finalo serijos rungtynes turint namų aikštės pranašumą nėra taip lengva. Įtampa šeimininkus slėgė labiau nei kauniečius. Rimas Kurtinaitis iš karto suprato, kad pagrindinė jo komandos jėga yra gynyba ir žaidimas po krepšiais. Gynyba tikrai buvo kieta, bet menkai parengta logika. Gaila vilniečių, bet jų gynyboje tikrai pritrūko proto. Žalgiriečiai puikiai „Lietuvos ryto“ gynybą įveikdavo žaidimu vienas prieš vieną.

Vilniečiams visiškai nesisekė žaidimas po krepšiu. Atrodo tiek Bjelica, tiek Bajramovičius, tiek Baynesas turėjo bent jau sudaryti tam tikrą grėsmę po krepšiu ir suteikti šansą atlikti laisvus metimus gynėjams. Visgi to nebuvo. Tuo tarpu „Žalgiris“ stengėsi laimėti per puolimą ir išnaudoti visas vilniečių klaidas. Tai padaryti jiems pavyko. Jautėsi, kad žalgiriečiai šiandien rungtynių eigos iš savo rankų nepaleis. Viską aukštyn kojomis apversti galėjo traumos „Žalgirio“ stovykloje, kurių buvo per daug. Kol kauniečiai perrikiavo savo žaidimą, vilniečiai buvo perėmę iniciatyvą. Bet tas noras žūtbūt persverti rezultatą ir perlipti varžovams per galvą vilniečiams pakišo koją.
  • Apie traumas:
„Žalgirio“ traumas galima lyginti su nesena situacija, kurioje buvo atsidūręs „Lietuvos rytas“. Tąsyk, kaip ir šiandien, likę krepšininkai labiau koncentruojasi žaidimui. Tadas Klimavičius šiandien atliko titanišką darbą ir puikiai pavadavo Watsoną ir Begičių. Solidžiai ir maloniai nustebino Mantas Kalnietis, kuris taip žaidė pernai“.
  • Apie „Lietuvos ryto“ krepšininkų, grįžusių į rikiuotę, sportinę formą:
„Kai žaidėjai ilgą laiką kartu nerungtyniauja, atsiranda tam tikras nesusiklausymas. Vilniečiai neturėjo sunkių rungtynių pirmuose atkrintamųjų varžybų etapuose. Grįžę žaidėjai bandė ledus pralaužti individualiais veiksmais. Karštligiškas skubėjimas puolime buvo netikslus“.
  • Apie Artūro Milaknio tolimus metimus:
„Atrodo, Lietuvoje niekas nežino, kad Milaknis gali pataikyti iš toli. Paliko vilniečiai keturis kartus jį laisvą – tris kartus Milaknis varžovus nubaudė. Palik Gecevičių taip, tai ir jis taip pat pataikys. Reikia žinoti, kad yra snaiperiai, kurie mielai meta tritaškius ir Milaknis, būdamas vienas iš jų, šia suteikta proga pasinaudojo“.
  • Apie naują LKL finalų sistemą:
„Jeigu kam nors įdomu, tai aš manau, kad LKL finalo serijos sistemą reiktų kiek koreguoti. Mano manymu, turėtų būti žaidžiamos dvejos rungtynės viename mieste, o vėliau dvejos – kitame. Taip, kaip yra NBA. Kai tau į rankas duoda šansą turėti daugiau rungtynių namie, jautiesi įsitempęs, nes žinai, kad turi laimėti. Tas per didelis „reikia“ pakišo koją vilniečiams“.
  • Apie Watsono siūlių skaičių skruoste:
„Yra tokių žaidėjų, kuriems gali nutraukti galvą, vėliau ją prisiūti ir jis vis tiek žaistų, kad tik taptu čempionu. Taip kad 10 siūlių Watsono skruoste nėra dar taip blogai“.

Rungtynių vaizdo reportažas, Klimavičiaus ir Šalengos komentarai:




Komentarai:

prie siu rungtyniu labai tinka posukis-gera pradzia puse darbo
2010-05-05
Atsakyti
Tikrai neturi proto. Traumuoja zaidejus.
2010-05-05
+2
Atsakyti
to Nieko naujo
Būtų įdomu palyginti tavo ir gudriojo lapino proto sugebėjimus.Normaliai pašnekėjo,jei manai kitaip-diskutuok,o ne mechaniškai atmetinėk.
2010-05-05
-3
Atsakyti
traumos
traumų lyginti su ryto traumomis visai negalima, nes ryto žaidėjai jas gavo ne per svarbias varžybas ir ne vienu metu. Taip kad visiškai skirtingi dalykai.
2010-05-05
-8
Atsakyti
Nieko naujo
Jovaiša niekada protu nepasižymėjo,tą įrodo ir šį kartą.
2010-05-05
-1
Atsakyti
to to as
na pvz is bostono ar clevelando iki los angelo ar net san antonio per 1 ar 1.5 val nuskrist būtų galima nebent raketa kokia, bet paleidimas ilgiau užtruktų, o šiaip tai lėktuvas skrenda apie 6-7 val + kelionės iš į oro uostą ir visos dienos jau nebėra. Dėl to NBA finalo serija zaidziama pagal formata 2-3-2, o konferencijų playoff'ai 2-2-1-1-1. Lietuvoje nėra jokio tikslo taikyti tos formatus, nes komandos pagal Amerikos standartus praktiškai yra tame pačiame mieste :)

Be to, mano subjektyvia nuomone formatas 2-3-2 netgi yra palankesnis neturinčiai aikštės pranašumo komandai, nes laimėjus turinčiai pranašuma pralošus 1 iš pirmų 2 rungtynių namuose po to tenka 3 kartus žaisti varžovų aikštėj, o tuo viskas gali ir baigtis :)
2010-05-05
-4
Atsakyti
vilmis
RAŠINĖKIT JŪS KĄ NORIT,PAŽIŪRĖSIM KUO VISA TAI BAIGSIS IR TADA GALĖSIM DARYTI IŠVADAS...
2010-05-05
+3
Atsakyti
Tai,kad pas Zavacka jo isvis nera
2010-05-05
+2
Atsakyti
to as
dėl atstumo ir laiko.Per tą valandą ar pasantros NBA komandos lėktuvu nuskris kur reikia.O pas mus tiek pat laiko autobusu veža.Ar yra skirtumas?Psichologinė perkrova-va kur skirtumas.
2010-05-05
Atsakyti
:)
Del finalu sistemos keitimo manau Jovaisa nelabai protinga butu, nes ar Zalgiris, ar Rytas, vistiek finalo dalyviai ir reguliariojo sezono nugaletojai nesikeicia. O NBA tokia finalu sistema yra del to, kad neskraidysi tukstancius kilometru kas pora dienu pirmyn ir atgal. O cia viso labo po 100 i viena puse
2010-05-05
-3
Atsakyti
Rytiečiai žaidė kaip girti :) senai bemačiau tokį jų žaidimą
2010-05-05
-13
Atsakyti
Savanoriui
kaip pats pasijaustum,jei tau pasakytų,kad tu širdy pideras?Be įrodymų...
2010-05-05
+4
Atsakyti
to Savanoris
nejuokink runkeli kaunas kaimas suvaziave studenciokai is visu lietuvos kaimu ir tu jauciu tok pats muzikas an sakiu nusokes
2010-05-05
-1
Atsakyti
Savanoris
Yra tokie svetimkūniai- kartais jie laikinai būna naudingi. Štai kaimietis anykštietis Jovaiša. Na žaidė jis Žalgiryje, bet ir liko dvasios provincialu... Jis širdij nekenčia Žalgirio. Primityviai seniai nori jį ,,treniruoti"... O štai kitas kaimietukas Kurtinaitis. Taip , jis ne kaunietis. Jis tik šalia Kauno gyveno vaikystėje, prie Rokų , ant Linksmės kalno. Ten , sako, net gyvulius ganydavo vaikystėje... Tad iš jo kaunietis, kaip iš to daikto mėsa.Ir šito ambicijos liko nepatenkintos. Va iš kur tas kaimietiškas honoras. Na jam labai artima dvasinė terpė- Vilnius. Ten visų Lietuvos kaimų sostinė- suvažiavo visi iš kur tik netingi. Bedvasė terpė ugdanti menkystas....
2010-05-05
-5
Atsakyti
as
na del vienu rungtyniu ten, del vienu ten jovaisa nusvaigo.

NBA taip daro del to jog yra didelis atstumas tarp miestu ir priskraidyt kas dvi dienas simtus kilometru nera lengva. Del to finaluose kai susitinka priesingu konferenciju komandos sistema yra dar kita 2-3-2 kad sumazinti kelioniu kieki.

O lietuvoje? Simta kilometru gali nuvaziuot sugaisdamas tiek laiko kiek ir per vilniu piko metu pervaziuot ir dar maziau. Todel visiskai nera tikslo darkyti gera sistema.
2010-05-05
-22
Atsakyti
Marcius
Isradineja dvirati su tom dviejom is eiles varzybom namie ;) kiek metu taip yra ir budavo visko ir laimedavo ir ne tie kurie turedavo pranasuma;) Zaidziant Zalgiriui ir rytui visada buna emocijos intriga ir psichologinis spaudimas :)
2010-05-05
Atsakyti
dzeims bruon afrika
dar jomanto salia sito proto boksto truksta ir butu metu foto
2010-05-05
-1
Atsakyti
Sitoj foto Zavackas atorodo ramiai , ne taip kaip praeitoje finalo serijoje ;DDDD
2010-05-05
+5
Atsakyti
Klausimas?
Kodel toks krepsinio Profesiorius iki siol netreniruoja tokiu komandu kaip Zalgiris ir Lietuvos rytas? ar bent jau Siauliu? Atrodytu, kad jis yra pats didziausias ekspertas lietuvoje. Manau, ka jis pasake, 80% krepsinio aistruoliu galetu atsakyti bent panasiai.
2010-05-05
+1
Atsakyti
.
PauliusM3 (+0.98)

rytas ne pergales norejo, o tik traumuoti zaidejus. beveik visas rungtynes jie gynesi kietai, tikriaausiai kurtinaitis jiem taip liepe zaisti kad veliau butu lengviau iveikti....... Geda Lietuvos Rytui

Tavo ziniai KREPSINIS ne bobu žaidimas....
2010-05-05
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 36

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.