Lietuvių puolimo mašina pervažiavo ir prancūzus (2 video, foto, komentarai, statistika)

2010-07-26 18:30
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Varžovams Joną Valančiūną belikdavo stabdyti pražangomis
Varžovams Joną Valančiūną belikdavo stabdyti pražangomis
Nuotr. BasketNews.lt
Ir toliau sau lygių Europos vaikinų jaunių (iki 18 metų) čempionate neranda Lietuvos rinktinė. Kazio Maskvyčio auklėtiniai savų žiūrovų akivaizdoje sužaidė geriausias pirmenybių rungtynes ir 104:63 (26:22, 29:16, 19:15, 30:10) nepasigailėjo bendraamžių iš Prancūzijos.

Pirmas trejas čempionato rungtynes nebuvęs itin pastebimas, šįkart iššovė Jonas Valančiūnas.

Vidurio puolėjas vien per pirmą rungtynių dalį pelnė 28 taškus, pataikydamas 12 dvitaškių iš 13.

Po ilgosios pertraukos jis rungtyniavo mažiau ir iš viso per 27 minutes įmetė 34 taškus (14/16 dvitaškių, 6/8 baudų), atkovojo 13 kamuolių, blokavo 4 metimus, 3 kartus suklydo bei 1 kartą prasižengė.

Prasidėjus antrajam ketvirčiui lietuviai pirmavo 4 taškais (26:22), tačiau tada Valančiūnas įsūdė 10 taškų iš eilės, o mūsiškiai surengė spurtą 15:6 bei įgijo 13 taškų pranašumą – 41:28.

Po pertraukos aikštės šeimininkai nemažino apsukų. Po Tautvydo Sabonio dvitaškio Lietuvos jaunių rinktinė įgijo 24 taškų persvarą – 64:40.

Nors likusi rungtynių dalis tebuvo formalumas, bet lietuviai ir toliau žaidė iš visų jėgų bei rungtynių pabaigoje tiesiog pažemino varžovus pasiekdami 41 taško persvarą – 104:63.

Abiems rinktinėms šios rungtynės buvo pačios rezultatyviausios čempionate. Iki tol lietuviams buvo pavykę daugiausiai įmesti 90 taškų, o prancūzams – 58.

Aikštėje pabuvojo visi 12 Lietuvos komandos krepšininkų.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 34 (13 atk. kam., 14/16 dvitaškių, 4 blk.), Deividas Pukis 20, Edgaras Ulanovas 11, Dovydas Redikas 11, Tautvydas Sabonis 7, Vytenis Čižauskas 6 (9 rez. perd.), Žygimantas Skučas 5, Rolandas Jakštas 5, Renaldas Simanavičius 3, Tada Maželis 2.

Prancūzija: Lambertas Diacono 13, Hugo Invernizzi 12, Hugo Naurais 9.

Rungtynių vaizdo reportažas, Deivido Pukio ir Jono Valančiūno komentarai:



Kazys Maksvytis (Lietuvos jaunių rinktinės vyr. treneris): „Kaip ir tikėjomės mūsų žaidimas įsibėgėja. Jeigu pirmajame etape bijojome, kad įsivažiuojame per lėtai, tai dabar bijome, kad įsibėgėjame per greitai. Tikimės, kad viskas bus gerai ir mūsų žaidimas išliks geras iki paskutinių rungtynių.

Manau, kad šiandien komanda pademonstravo čempionišką žaidimą – sumažėjo klaidų skaičius, greitas puolimas taip pat buvo neblogas. Gerai išanalizavome prancūzų gynybą, buvome pasiruošę puolimą prieš jų žaidimą. Trečiajame kėlinyje galvojome, kad susitikimo baigtis jau nuspręsta, todėl išėmėme kelis pagrindinius krepšininkus. Varžovai sumažino atsilikimą, todėl buvome priversti grąžinti lyderius į aikštelę.

Žinoma, tikėjomės išvysti kitokią prancūzų komandą, bet į pirmenybes jie atvyko be traumuotų 3-4 pagrindinių startinio penketo žaidėjų. Be šių krepšininkų jų ekipa nėra ta, kuri gali kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų.

Išsamesnis Maksvyčio komentaras:



Jonas Valančiūnas (Lietuvos jaunių rinktinės vidurio puolėjas): „Mačas buvo tikrai geras, nes mums išties sekėsi. Gal tik trečiajame kėlinyje šiek tiek užstrigome, bet rungtynių pabaigoje išsprendėme visas problemas ir tęsėme kovą toliau. Pats nenorėjau ypatingai gerai sužaisti, kadangi labiausiai troškau pergalės ir mes tą padarėme. Tačiau tai buvo tikrai geriausios mano rungtynės per visus čempionatus, kaip ir visada – prieš prancūzus. Šio vakaro varžovai man yra palankūs, nes yra lengva kirsti po krepšiu laisvam. Nenoriu gilintis į savo taškus. Yra plius 40 taškų mūsų naudai, tai ir yra svarbiausia. Stengiamės ir toliau išlikti neatsipalaidavę, būti užsivedę prieš kiekvieną susitikimą bei susikaupę 100 proc. Aišku, jaučiau nuovargį, treneris davė kiek pailsėti, bet dar turiu jėgų rytojaus susitikimui. Man patinka sirgalių palaikymas, jie sukuria labai gerą atmosferą. Noriu jiems pasakyti ačiū“.

Džiaugiamės, kad kitų grupės varžovų latvių žaidimas suprastėjo, o mūsų pagerėjo. Tikėkimės, kad dabar sėkmingai įveiksime ispanų ir latvių barjerą“.

Rytoj (antradienį) 19 valandą mūsiškiai susitiks su Ispanijos bendraamžiais.


Komentarai:

hp
pukis gerai pavare jai dar nesuklydes pora kart butu fantastika :D bet pukis nekaltas :D
2010-07-27
+2
Atsakyti
Fanė" Pukio labai blizga aktorinė puse. Gerai kad teisėjai buvo už Lietuva, Nes už toke vaidyba tai gali pasibaigti blogai.. Vos vos prisilietė prie Pukio tas jau vartytis pradėjo.. Bet tas gerai kad skyrė pražanga prancūzui nors per pakartojima matėsi kad šiektiek teleitė... "Gediminai , biski nusipezejai . :)) Aktoriu nemates ziuriu . :))


Nematiai rungtyniu? Iš oro Pukis nukrito, Bet tas gerai kad pražanga gavo Prancūzas nors vos vos prisilietė. Dar ne vienas juokėsi kad skersvėjis pasidarė tai Pūkis pakilo.

Nežinau... Nepuošia tokie dalykai Lietuvis rinktinės prieš Prancūzus...
2010-07-27
-22
Atsakyti
Fanė
" Pukio labai blizga aktorinė puse. Gerai kad teisėjai buvo už Lietuva, Nes už toke vaidyba tai gali pasibaigti blogai.. Vos vos prisilietė prie Pukio tas jau vartytis pradėjo.. Bet tas gerai kad skyrė pražanga prancūzui nors per pakartojima matėsi kad šiektiek teleitė... "

Gediminai , biski nusipezejai . :)) Aktoriu nemates ziuriu . :))
2010-07-27
+8
Atsakyti
AlgysBiski ne i tema bet jis Pukis ar Pūkis ? :D :D


Pukis. Bet Pūkis geriau skamba. :)
2010-07-27
+12
Atsakyti
Sporto_forumas
sportodiskusijos.lt Tavo sporto forumas :)
2010-07-27
-4
Atsakyti
Pukio labai blizga aktorinė puse. Gerai kad teisėjai buvo už Lietuva, Nes už toke vaidyba tai gali pasibaigti blogai.. Vos vos prisilietė prie Pukio tas jau vartytis pradėjo.. Bet tas gerai kad skyrė pražanga prancūzui nors per pakartojima matėsi kad šiektiek teleitė...
2010-07-27
-14
Atsakyti
Biski ne i tema bet jis Pukis ar Pūkis ? :D :D
2010-07-27
-16
Atsakyti
Šaunuoliai Lietuviai :} Valančiūnas ir Pūkis rodo puikius rezultatus tiek komandai tiek sau ;)))
2010-07-27
+8
Atsakyti
MarsietisAtkreipkit demesi, jog pasak Maksvycio, prancuzai zaide be 3-4 pagrindiniu savo traumuotu zaideju. O kas gautusi is musu komandos atemus pvz. Cizauska, Valanciuna ir Redika?! Idomus klausimas :) Aisku, gal Maksvytis perdejo, tokie uzkulsiniai zaidimai tikrai nenaujiena, bet jeigu tai tiesa, tai ko ir noret, jog jie siai dienai butu lygiaverciai lietuviams. Nors ir tie "pagrindiniai zaidejai" neaisku kokio pajegumo ir kiek jie issiskiria rinktineje is kitu, gal ju komandos zaidejai apskritai labai apyligus. Cia jau reiketu placiau pasidometi. O gal tureta omenyje, jog tiesiog iskrito keli zaidejai is pirminio pagrindinio 12-uko? Galim ir tokius pavadinti 'pagrindiniais zaidejais', nes visgi tuo metu jie buvo galutinio 12-uko nariai.


Kodel prie lyderiu nepridejai Pukio?
2010-07-27
+3
Atsakyti
to Real Madrid
pasigydyk tu galva biski ...
2010-07-27
+16
Atsakyti
OOOOOOOO
IDOMU KAS BUTU IS KOMANDOS BE CIZO MAN ATRODO KAD BUTU PIZDEC ka jus sakytumet bet jis sutvarko visa zaidima beto ji gina daviese arbe net tryse kazin ar pukis bei redikas permestu 10 tasku riba be cizos !!! pazekit kas gaunas kaip ji isima ogi bardakas !!! o visi snd pamate kad simonavicius prei tokio zaidimo yra visiskas 0 imete viena trajaka ir ta su zyngsniais :DDD
2010-07-27
+6
Atsakyti
paaiskinkit man sistema sio cempo. Db yra dvi grupes E ir F. kiek komandu iseis is situ grupiu? poto bus 1/8 ar kazkas pan?
2010-07-27
+20
Atsakyti
isivaizdoju valanciuna taip zaidzianti pries zalgiri napades ju nei omaras nei marozas biegicius nei watsonas
2010-07-27
-14
Atsakyti
Real Madridrytoj lietuviai kris po galinga Ispanijos krepsinio jaunucio kojomis-:)


Tavo ispaniuksciai pralose supervalstybei lenkijai, todel neburnok.
2010-07-27
+3
Atsakyti
Real MadridAs visada sakiau, kad lietuviai komandinese sporto sakuose ne is tolo ne priligsta Puikiai ispanijos futbolo, rankino bei krepsinio rinktinems-:) laukiu nesulaukiu rytdienos, kai jauniu komanda triuskins lietuvius, poto laukiu nesulaukiu kai siame Pasaulio cempionate ispanai jau vyru lygije triuskins lietuvius, o desertas laukia futbolo fronte ten tai bus, ispanai tiesiog parodys Europai futbolo fiesta, triuskindami lietuvius rezultatu 10-0ir dar daugiausia europos bei pasaulio krepsinio bei futbolo cempionatuose, cempionais tapdavo ISPANAI. ispanai yra daugiausiai futbolo cempionatu nugaletojai. taigi VAMOS ESPANA


Gal tu atsigauk nuo narkotiku, kad ir kokius ten bevartotum..
2010-07-27
-7
Atsakyti
ka jus cia apie futbola snekat speniai krepsinis yra lietuvoje o ne futbolas ;)
2010-07-27
+3
Atsakyti
"Tada Maželis 2 " Čia ir moterys priema žaist? na bet ši rinktinme manau pasieks daug ;)
2010-07-27
Atsakyti
lkl
to real madrid

netersk eterio zasine hijo de puta!!!
2010-07-27
+8
Atsakyti
to RealMadrid
pvz Vokietija, Italija, Argentina, Anglija, Urugvajus, Prancuzija....
2010-07-27
+8
Atsakyti
to RealMadrid
Ispanija 1 pasaulio 2 europos 1 olimpiniu zaidiniu taure = 4

Brazilija 5 pasaulio 5 pietu amerikos taures 3 konfediracijos taures = 13

daugiau uz Ispanus yra dar daug saliu iskovojusiu daugiau tauriui ir medaliu uz jos
2010-07-27
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 198

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.