Delininkaitis: „Ačiū Dievui, košmaras baigėsi“ (video)

2010-08-29 19:35
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Izmire (Turkija)
Nuotr.:

Atsilikę didžiąją rungtynių dalį lietuviai ketvirtajame kėlinyje sugebėjo palaužti kanadiečius
Atsilikę didžiąją rungtynių dalį lietuviai ketvirtajame kėlinyje sugebėjo palaužti kanadiečius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Lietuvos rinktinės gynėjas Tomas Delininkaitis mačą su kanadiečiais pavadino košmaru. Blankiai pirmoje mačo dalyje rungtyniavę lietuviai trečiajame kėlinyje turėjo net 17 taškų deficitą. Vis dėlto lemiamu metu Kęstučio Kemzūros auklėtiniai susikaupė ir išplėšė itin sunkią pergalę.

„Šioms rungtynėms nebuvome tinkamai nusiteikę, trūko ugnelės ir agresyvumo, – po rungtynių prisipažino Delininkaitis. – Tačiau geriau žaidžiant negražiai laimėti, negu žaidžiant gražiai – pralaimėti.“

Gynėjas negalėjo prisiminti kitų savo karjeros rungtynių, kuriose jis buvo prametęs tris baudos metimus iš eilės.

– Tomai, rungtynės su kanadiečiais buvo dramatiškos, tačiau su laiminga pabaiga. Kodėl jos klostėsi taip sunkiai? – žurnalistai paklausė Delininkaičio.
– Ačiū Dievui, košmaras baigėsi. Tačiau treneris vakar minėjo, kad geriau žaidžiant negražiai laimėti, negu žaidžiant gražiai – pralaimėti. Galbūt šiandien išėjome žaisti užmigę, trūko ugnelės. Džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį ir tas rungtynes šiaip ne taip laimėjome.

– Šiandien bandėte remtis tritaškiais ar kanadiečiai leido atakuoti?
– Jie gana daug žaidė du prieš du po krepšiu, todėl turėjome daugiau erdvės metimams. Galbūt koją pakišo tai, kad šiandien ryte neturėjome treniruotės. Sunku pasakyti, kodėl tiek daug ir nepataikėme.

– Ar kanadiečiai kuo nors nustebino?
– Ne, žinojome, kaip jie žaidžia, stipriąsias ir silpnąsias puses, tačiau mums šiandien trūko nusiteikimo. Tačiau viskas gerai, kas gerai baigiasi. Svarbiausia, kad laimėjome, o šio taško iš mūsų niekas nebeatims.

– Kada paskutinį kartą prametėte tris baudas iš eilės?
– Kitas klausimas (juokiasi). Neprisimenu. Tokio atvejo turbūt dar niekada nėra buvę.

– Kas padėjo pasiekti lūžį?
– Trečiajame kėlinyje pradėjome kibiau gintis, perėmėme iniciatyvą ir jos nebepaleidome.

– Į žaidimą sėkmingai įsiliejote būtent tada, kai vyko lūžis. Kokius nurodymus davė Kęstutis Kemzūra?
– Jis prašė, kad žaisčiau agresyviai, kaip ir visose rungtynėse. Dar prieš rungtynes kalbėjome, kad varžovus galime įveikti agresyvumu, tačiau taip žaisti nepavyko.

– Antradienį laukia mačas su ispanais. Jis bus jau trečiasis šią vasarą.
– Taip toli dar negalvoju. Reikia atsigauti po košmariškų šių rungtynių. Jos kainavo labai daug jėgų.

Lino Kleizos, Jono Mačiulio, Tomo Delininkaičio ir Martyno Pociaus komentarai po rungtynių:



Komentarai:

LBJ 6
Sitos rungtynes su Kanada isejo tik i gera. Mums ir reikejo tokio salto duso kad atsigautume ir dabar vyrai bus labiau susikaupe ir bus uzsivede.
2010-08-30
+3
Atsakyti
Nu malaciai uz tokia pergale liukx.;D Bet man patiko tas manto kalniecio pasisveikinimas delininkaiciu ;D
2010-08-30
-5
Atsakyti
Andrius
Dekuj komandai uz pastangas, ir kova. Tikiu jumis vyrai, net jeigu ir truksta musu rinktinei ir patirties ir ryskesniu asmenybiu, kurie sekmingai imtusi lyderio vaidmens, taciau mateme pernai kas buvo, kai rinktinei atstovavo zymesni zaidejai. 2 pergales is 2, labai geras startas, nesigilinant i smulkmenas, manau jus dar nustebinsit geru savo zaidimu, dekuj uz puikias emocijas ir sugadintas nervu lasteles! :)
2010-08-30
-2
Atsakyti
to > simuciukas8Geras apšilimas kai jis sunkus, nes toliau tik lengviau.Apšilimas visada būna sunkus, o štai gerai kad nebuvo Lietuvos sutrypti tiek Zelandija tiek Kanada, tada Lietuviai išsikeltu per daug o tada leistusi ant žemės kaip Ispanija leidosi prieš Prancuziją..
Nuo kada apsilimas tampa sunkiu :DDDDDD Cia kaip tik,apsyli raumenukus ir pirmyn i rimtas rungtynes tanku draskyti :DD
2010-08-30
-1
Atsakyti
to > simuciukas8
Geras apšilimas kai jis sunkus, nes toliau tik lengviau.

Apšilimas visada būna sunkus, o štai gerai kad nebuvo Lietuvos sutrypti tiek Zelandija tiek Kanada, tada Lietuviai išsikeltu per daug o tada leistusi ant žemės kaip Ispanija leidosi prieš Prancuziją..
2010-08-30
Atsakyti
Ne,kosmaras tik prasideda,kitos komandos su kuriomis teks zaisti jau nebus liliputes Kanada ir Zelandija,tada ir paaiskes ko verta si rinktine.Cia buvo tik apsilimas kuris mums pasirode labai sunkus,toliau prasides tikras zaidimas su tikromis komandomis.
2010-08-30
-6
Atsakyti
Mldc Delnas, parode kad gali but geras pg, ir meta, ir gynyba pagerino, tikrai inesa tokio gyvumo i zaidima vien budamas aikstelej, tik kartais nervuoja mane tie jo ,,navaro,, metimai netaiklus. pamatem kad gali jis but lemiamais momentais aikstelej. jei pavyks sulost su ispanais ir francais neblogai, tai delnas manyciau ir butu tas 6 zaidejas.
2010-08-29
+4
Atsakyti
slava_kpss
Taip, Delinkaitis, reikia pripazinti, siandien gerai pakeite issibalansavusi Kalnieti. O Kalnieti istiko jam budinga krize. Jei ta krize progresuos, gali tekti Delininkaiciui izaidineti ir su stipresnem komandom. Stai, tada ir butu tikrasis Delininkaicio, kaip izaidejo, testas. Tikekimes, kad to neprireiks.

Stebina, kad Kemzura beveik neleidzia Seibucio. Siandien, kad ir gavo pradzioj bloka, Seibutis buvo vienas is tu, kurie nuleme persilauzima.
2010-08-29
-3
Atsakyti
šaunuolis Delininkaitis, kaip ir visi vyrai, kurie kovėsi iki galo ;)) tokios varžybos bus gera pamoka, jog reikia vertinti visus varžovus lygiai ir jokiu būdu neatsipalaiduoti ;)
2010-08-29
+2
Atsakyti
Na manau , ad kosmaras butu buves jei butume pralaimeje, ber rungtynes nebuvo lengvos...
2010-08-29
-4
Atsakyti
gerai delna papleksnojo per veida :D
2010-08-29
+5
Atsakyti
LT
Geras reportazas :D
2010-08-29
-1
Atsakyti
Daug prisidėjo prie pergalės Delnas :)
2010-08-29
+8
Atsakyti
Delnas siandien suzaide puikiai!!! bet izaidejo pozicija ne jam
2010-08-29
Atsakyti
ziniovas
baudas BUTINA!!! sumesti , nes kosmaras sapnuosis:)
2010-08-29
-9
Atsakyti
ačiū už visas jūsų atiduotas jėgas ir suteiktą mums džiaugsmą!
2010-08-29
+9
Atsakyti
LeQueen
Kosmaras dar tik prasideda.....
2010-08-29
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.