Trečias kartas nemelavo: pasaulio čempionai patiesti (3 video, foto, komentarai, statistika)

2010-08-31 20:16
Nuotr.:
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Lietuvos rinktinė rengdamasi pasaulio čempionatui du kartus skaudžiai pralaimėjo ispanams, tačiau antradienio vakarą įvykusi trečioji šių komandų akistata lietuviams nemelavo.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai po dramatiškos ir permainingos kovos 76:73 (11:22, 24:21, 18:21, 23:9) įveikė pasaulio čempionės titulą ginančią Ispanijos rinktinę bei iškovojo trečiąją pergalę čempionate.

Tuo tarpu Ispanijos komanda pralaimėjusi antrąjį kartą per tris mačus praktiškai prarado galimybes kovoti dėl pirmųjų dviejų vietų grupėje.
  • Rungtynių tarp Ispanijos ir Lietuvos akimirkas rasite fotogalerijoje
Trečiojo kėlinio pradžia lietuviams nežadėjo nieko gero. Rudy Fernandezas drebino lietuvių krepšį efektingais dėjimais, o po Marco Gasolio dvitaškio mūsiškių deficitas išaugo iki 18 taškų – 43:61.

Tačiau ant prarajos krašto atsidūrę lietuviai sugebėjo susikaupti bei pademonstruoti charakterį. Trečiojo kėlinio pabaigoje bei ketvirtojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė spurtavo 14:0 bei sušvelnino atsilikimą iki minimumo – 63:64, o netrukus Martyno Pociaus tolimas šūvis sugrąžino pusiausvyrą – 66:66.

Prasidėjus paskutinei minutei lietuviai pelnė dar du taškus ir jau buvo priekyje (73:71). Ispanai ir toliau atakavo nesėkmingai, o Kemzūros auklėtiniai taikliomis baudomis padidino pranašumą iki 3 taškų – 76:73.

Ispanai dar turėjo šansą išplėšti pratęsimą, tačiau mūsiškiai vėl sėkmingai apsigynė bei iškovojo pergalę.

Lietuva: Linas Kleiza 17 (8 atk. kam.), Martynas Pocius 13, Jonas Mačiulis 13, Mantas Kalnietis 12, Simas Jasaitis 5.

Ispanija: Juanas Carlosas Navarro 18, Marcas Gasolis 18 (8 atk. kam.), Rudy Fernandezas 13 (9 atk. kam.), Jorge Garbajosa 11.


Komentarai:

Kęstutis Kemzūra (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): Sunku kažką pasakyti, nes tai mums buvo puikios rungtynės. Labai didžiuojuosi savo vyrais, nes mes kovėmės. Atsilikome net 18 taškų, bet nenuleidome rankų. Visi penki vaikinai aikštėje kovėsi kaip vienas. Ispanijos rinktinė buvo viena mėgstamiausių mano komandų. Lietuva aišku pirmoji. Jie puikiai žaidžia, turi gerą trenerį.

Išsamesnis komentaras:



Jasaičio ir Javtoko komentarai:



Jono Mačiulio, Lino Kleizos, Tomo Delininkaičio ir Martyno Andriuškevičiaus komentarai po pergalės prieš Ispanijos rinktinę:



Sergio Scariolo (Ispanijos rinktinės vyr. treneris): Noriu pasveikinti trenerį Kemzūrą ir Lietuvos rinktinę. Sunku priimti šią nesėkmę, nes Lietuva, žinoma, žaidė gerai, bet mes 30 minučių rungtyniavome puikiai. Ketvirtame kėlinyje sustojome demonstruoti savo žaidimą. Nebeapsigynėme.


Komentarai:

Tiem kas nematė Lietuvos triumfo prieš Ispanija, Štai ištraukos:

http://www.youtube.com/watch?v=dHvDS-AFZ...
2010-09-01
-12
Atsakyti
Kai vakar teigiau ,kad laimes nieks netikejo sake ,jeigu draugiskose nelaimejo ,tai dabar neturedami kur trauktis sumindys.Laimi komanda o ,nie atskiros asmenybes.Bet nors ,kaip atrodytu puiku nereiketu kelti i virsu, prancuzai irode ,kad yra rimta komanda ir galvoju ,kad bus sunku.Pliusas tas tik kad ir jiem sunkios rungtynes buvo vakar. Dar prancuzai nemeta daug tasku ,bet ginyba turi .Isskyrus pries Libana imete virs 80.Jie pastovei meta mazi,pralauzus ginyba pergales tiketis galima.Kalbant apie cempionata idomu labai ,kas laimes, nes nera tio stabilumo net pas amerikicius irodymas su brasilais.Turkai irgi su grakais vargo.
2010-09-01
-10
Atsakyti
Youuu !!! !! Stebuklų visgi būna, po sunkaus darbo, treniruočiu, ir kitų drill`ų matome rezultatus. Lenkiuosi žemai galva Mačiuliui Jonui ir Martynui Pociui. Tokio žaidimo dar niekad nemačiau !!! Nuostabu, nereali atmosfera, db rinktinė bus ant bangos, tikiuosi tai jie ir įrodys. YEAH
2010-09-01
-9
Atsakyti
Nedėkit dar gudručio ant laužo. Iš patikimų šaltinių (Teta kanopinių skyriaus vedėja) sakė, kad gudrutis išsirinko LT, bet tv3 apsišūdijo ir papraše perdaryt kol išsirinks ispanus. Šendien sakė vel Lietuva pasirinko :)

Cia aišku for fun :) bet vis tiek smagu.
2010-09-01
-5
Atsakyti
cia tai ziauriai lietuviai pavare. tikrai nebuciau patykejes kad kad lietuviai laimes :) sveininu vyrai. JUS PATYS GERIAUSI ;)
2010-09-01
+6
Atsakyti
sakiau, kad si rinktine nera tokia bloga, su ja cia visko gali but. Db tik reikia nesustot :)
2010-09-01
-6
Atsakyti
Man tai buvo keistas Ispanijos rinktinės trenerio sprendimas po to kai turėjo + 18, paėmė minutė kai jau buvo lygu ar lietuviai jau pirmavo, aiškai matėsi, kad ispanai tuo metu nežinojo ką daryti prieš lietuvių gynybą, o minutės vistiek neėmė, labai keista, nuu bet mūm tik į naudą ir dzin kad jie grybauna :)))
2010-09-01
+5
Atsakyti
Is pradziu mus sparde i vienus vartus o galas musms viska parode:) Mes uz Lietuva.
2010-09-01
+12
Atsakyti
eXpErTo
shremfas nusisneki biski

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-09-01
+4
Atsakyti
viskas taip is salies atrodo ir gerai,bet man atrodo su komandos komplektacija biski prasove,reikejo vietoj andriuhos ir geco, geriau paimti valanciu su pukiu.visvien is anu dvieju naudos jokios o sitie du vaikei budu apsisaude pries kitu metu eurochampa
2010-09-01
-13
Atsakyti
eXpErTo
pociu i starta siandien nes su prancuzais martyno atletiskumo prireiks

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-09-01
-5
Atsakyti
Kaip ir sakiau mes laimesim ir laimejom mes nerealus mes uz lietuva valio valio valio : )
2010-09-01
-2
Atsakyti
Juokingiausias is visu tose rungtynese buvo Rubio, taip pasikeles buvo pries rungtynes, o po rungtyniu lyg bauba pamates isejo...Kalnietis saunuoli gal 3-4 epizodai buvo, kai tiesiog beviltiskai numaude Rubia, is isbudingesniu tai tas kur is uzribio isimete ir dar vienas isimyne, kur kaip pro stovinti prabego ir ikrove is virsaus...Saunuolis Mantas, o pries ciampionata dar buvo klausimu kas bus pagrindinis izaidejas.
2010-09-01
+6
Atsakyti
visus su pergale !!! o tie,kas sake kad is pociaus nera jokios naudos,tegu pasiziuri sias rungtynes,nes jis ir istempe lietuva
2010-09-01
+4
Atsakyti
Ispanai stiprūs ir neįveikiami Ispanijoj. Negaliu nesidžiaugti ir nesididžiuoti vyrais. Nesvarbu kaip toliau jiems susiklostys, šita rinktinė viena iš geriausią komandinį žaidimą demonstruojančių. Bet kas bet kada gali primesti. Ačiū už pergalę.
2010-09-01
+11
Atsakyti
Saunuoliai! Nesustokit, vyrai!
2010-09-01
+1
Atsakyti
hmm
Lygisxxsto Tyron, tu skatini Kubilių per tą tavo džiaugsmo savaitę padidinti mokesčius..Jie tai sugeba ;) Man taip pat patiko Kemzūros taktikos bei interviu.Taip ir maniau kad jis atneš į rinktinę naujo kvapo, tai didelių tikslų kvapo, su kiekviena diena vis labiau pradedu tikėti kad galim laimėti ir auksą, čempionai patiesti, liko prancuzai ir USA.
na va tipinis kitu komandu neivertinimas/saves pervertinimas. liko dar dvi grupes kovos, po to astunfinalis. ketvirfinalis, pusfinalis ir finalas. taigi liko 6 ziauriai sunkios kovos, kurias teks kovoti sukandus dantis, niekas neiseis i aikste ir napasakys: Jus iveiket ispanus mes pralaimesime jums.
2010-09-01
+6
Atsakyti
EvD
Goldberg (+0.12)

nebukit naivuoliai,siuo metu,pasikartoju siuo metu Ispanai ne musu nosei..

Man idomu ką šitas žmogus dabar galvoja?
2010-09-01
-4
Atsakyti
pagaliau sitie pasikele asilai gawo malku, nuostabus zidimas, sitos pergales mums reikejo... SU PERGALE!
2010-09-01
+6
Atsakyti
asilu krastas, asilu komanda, pasikele snukeliai, idiotu gvardija, apsisiko pries visa pasauli, favoritai ant popieriaus, bet neaikstej, dekojau krepsinio dievams, kai nuo prancuzu gavo ir va prasau musiskiai parode abadam ju lygi.... aciu, vyrai, uz pergale, grazu ziuret buvo.... Esu ryto fanas, bet Pociau linkiu islaikyt panasia forma visa sezona!!! :)
2010-09-01
+7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.