Kleiza: „Tai – viena didžiausių mano pergalių per karjerą rinktinėje“ (video)

2010-09-10 00:43
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Stambule (Turkija)
Nuotr.:

Linas Kleiza mačo pradžioje galėjo naštą puolime perleisti kitiems žaidėjams
Linas Kleiza mačo pradžioje galėjo naštą puolime perleisti kitiems žaidėjams
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Stiprybė – komandoje, o ne viename žmoguje. Tai nugalėję Argentiną vienas po kito kartojo Lietuvos rinktinės krepšininkai.

Ir ši tiesa puikiai matėsi aikštėje. Septyni Lietuvos rinktinės krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių ir visiškai sudaužė Argentinos gynybą.

Linas Kleiza, kuris aštuntfinalio mače su kinais pelnė 30 taškų ir vienas pats tempė puolimo vežimą, šį kartą pirmuosius taškus įmetė tik įpusėjus antrajam kėliniui.

„Mes dėl to ir esame komanda. Neatvažiavau žaisti, ar tik pats mesti taškų. Varžovai man skyrė daugiau dėmesio, bet buvo kiti žaidėjai – Mantas, Tomas, Simas, Jonas. Visi pataikė, visi žaidė agresyviai ir tai man po to leido žaisti lengviau“, – prisiminė Kleiza.

Kalnietis pelnė pirmus 7 komandos taškus, Delininkaitis vos pakilęs nuo suolo smeigė tritaškį, Mačiulis, taip pat dvikovą pradėjęs nuo suolelio, tik įėjęs į aikštę sumetė 4 taškus iš eilės.

Kai antro kėlinio viduryje švieslentė rodė 35:24, Kleiza dar net nebuvo pasižymėjęs. Tada iššovė ir jis. Puolėjas pataikė tritaškį, po to pridėjo dar keturis taškus ir įpusėjus dvikovai lietuviai pirmavo 50:30.

Mačą Kleiza baigė turėdamas 17 taškų, tai antras rezultatas po Jasaičio.

„Mūsų rinktinėje nesvarbu, kas įmes, svarbu, kad įmes. O kam eina, tas ir imasi iniciatyvos. Visi tai supranta ir dėl to mums iki šiol sekėsi. Visi supranta savo užduotis komandoje, nėra pavydų, kitų dalykų, kurių neturėtų būti“, – tikino Kleiza.

Lietuviai po trijų kėlinių buvo praleidę vos 52 taškus ir tai, Kleizos nuomone, buvo pagrindinis pergalės receptas.

„Šiandien tikrai sužaidėme labai gerai, visi rungtyniavo idealiai. Mūsų gynyba buvo ta priežastis, kuri lėmė pergalę. Aišku, pradžioje ir pataikėme, bet gynėmės idealiai ir taip turime gintis toliau. Tai – viena didžiausių mano pergalių per karjerą rinktinėje“, – džiaugėsi Kleiza.

Kleizos vaizdo interviu:




Komentarai:

kitais metais turim gera rinktine ir nereik senuku vargint tegu ilsis jie ramybei valanciunas pakeis roberta ir vel sluosim visus is eiles
2010-09-11
+8
Atsakyti
Manau ir net neabejoju, kad Linui bus ir dar didesniu pergaliu rinktineje, kaip ir daugumai dabartiniu Lietuvos rinktines krepsininku..:)
2010-09-10
Atsakyti
EvD
Kleiza tikras lyderis,smagu dėl to:)
2010-09-10
-2
Atsakyti
Iruna
Vaflis
2010-09-10
-3
Atsakyti
Linui tikrai pagarba. Juk nėra paslaptis, kad dalis rinktinės kandidatų neatvyko nes nori medžioti, žvejoti, ar šiaip bambas ant saulutės pakaitinti. Visi rinktinės žaidėjai irgi galėjo ilsėtis ir linksmintis. Linas tame tarpe. Bet ne. Alino save, treniravosi... Negi jam tie "7" litai kuriuos LT vyriausybė išsišiepusi duos kaip premiją rimti pinigai? Ne. Kaip liaudies išmintis sako, - jis patriotas arba idiotas. Idiotu jį tik idiotas gali vadinti, o kad patriotas tai net neabejoju.
2010-09-10
+3
Atsakyti
Ačiū mūsų vyrams už tokias gražias rungtynes ir ypač tokiame etape, kuriame pasimato kas yra kas :) šaunuoliai, visa komanda :)
2010-09-10
Atsakyti
LINUI
IR AČIŪ TAU, KAD ŽAIDEI UŽ SAVO TĖVYNĘ.
2010-09-10
+4
Atsakyti
mldc!
2010-09-10
Atsakyti
TLINAS apskritai tikras lietuvis:)lb patika jo ramumas,saltakraujiskumas,na jis tikras lyderis,lb protingas krepsininkas:)


cia jis nuo siemet toks ramus, nes kitais metais pastoviai gaudavo daug nesportiniu pražangu. O del rinktines tai pritariu tiems kurie sako, kad 2011m turi lost tie kas lose šimet. Juk Lietuvos tikslas buvo suformuoti pagrindus rinktinei, o jei sugrys ,,senukai'' tai vel viskas išsiformuos.
2010-09-10
-6
Atsakyti
Malaciius kleiza.!!!
2010-09-10
+3
Atsakyti
AČIŪ
Šaunuoliai VYRAI... Linai, esi teisus, tikrai netikėjau, kad taip toli nueisit, tačiau dabar TIKIU JUMIS labiau negu bet kuo kitu!!!
2010-09-10
-5
Atsakyti
...
o man patinka dar ir tai, kad per si cempionata, buvo labai mazai komandu, kurios pelne virs 100 tasku per vienas varzybas. o mes dar pries Argentina!!! :DDD
2010-09-10
+4
Atsakyti
Paskutinė frazė Lino žiauriai teisinga, nors daugelis to nenori pripažinti. Tokių kurie aklai tikėjo Lietuvos sėkme, buvo vienetai.
2010-09-10
-1
Atsakyti
JD
Ziurovas - geras pastebejimas su politikais!

Dekui vyrams uz tokias grazias rungtynes. Tikekimes pries Amerika iseis lygiai taip pat nusiteike.
2010-09-10
+2
Atsakyti
Ziurovas
Pries sias rungtynes kazkur maciau komentara, kad Seibutis nezaidzia, o va kaip tycia siandien vienas is geriausiu buvo. Labai dziaugiuosi Kemzuros pasirinkimu, dar karta tenka isitikinti, kad tai neeilinis treneris. Aciu vyrams uz nerealia pergale, Aciu uz perrasyta istorija. Jus padarete daug daugiau nei is Jusu tikejosi, turbut dar ir patys nelabai suvokiate, kad Lietuva pirma karta tarp 4 komandu Pasaulio cempionate. Dar karta aciu visiems zaidejams, treneriams, gydytojams, remejams ir visiems, kas prisidejo prie neeilinio Lietuvos triumfo.

P.S. Politikai, nors karta nesimaudykite krepsininku atlikto darbo spinduliuose. Palikite paprastiems zmonems dziaugtis krepsiniu, nes jus tik sugebate smukdyti Lietuvos sporta su savo mokesciais.
2010-09-10
+6
Atsakyti
Saunuolis Linas :))) labai gerai pabaigoj pasake nieko mes nagalvojom kad jie taip toli nueis tikrai :)) ispudingas cempionatas
2010-09-10
-10
Atsakyti
Jooo, dar nemaciau, kad taip prie tritaskio butu uzspausti argentinieciai, net keleta bloku pasieme is jankaus ir javtoko :)) saunuoliai
2010-09-10
+7
Atsakyti
jordanisjoa eurpoje linas ismoko komandinio zaidimo nes nba ten visi savanaudziai o tie savanudziai lyderiai tai va saunuolis kleiza kad ir nelabai daug sumete kaip visada bet uztai pasais padejo savo komandai dievinu si zaideja jau teko su juo kelis kartus susitikti tikrai ne tik kaip krepsininkas jis labai saunuolis bet kaip ir zmogus paprastas ir zino ko nori gyvenime ir saunuolis kad gina lietuvos varda,dabar jau tikrai visi zino kas mes tokie !!!sekmes Linai sestadieni :)


nba yro keletas komandu,kuriose nera nei Vieno savanauzio,todel nesakyk kad visi.
2010-09-10
+1
Atsakyti
erikasLinui sekmies jam kai lideriuj to gal ir reikia be jo komanda bus nekomanda,nebiera juk Jasikeviceus gera pamaina ,,Gal kas Zino Gal Jasikevicius gris ant Europos cempionato???Kad korjera namose uzbaigti???


kam tau jo reikia? kad visa atmosfera gadintu? euro ciampe turi but tokia komanda kaip db, nebent andriusa pakeist ir viskas. as garantuoju kad nei jaska nei kaukenas nebutu taip apsigyne, kaip vakar seibutis!
2010-09-10
-1
Atsakyti
geras interviu :D ziauriai gera nuotaika, na ka.. USA-LIETUVA laukia, ir zinau kad tikiu ne as vienas, o tiki visa lietuva ir jus visi !
2010-09-10
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.