Kučiauskas: „Sakalų“ progresas tikrai matosi“

2010-10-27 00:30
Nuotr.:
Vilniaus „Sakalų“ ekipa iškovojo antrąją pergalę Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyro B grupėje. Vilniečiai namuose 81:74 nugalėjo Panevėžio „Techaso“ krepšininkus ir atsirevanšavo už nesėkmę spalio 8 dieną vykusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) susitikime.

„Sakalų“ vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas gyrė savo auklėtinius už kovingumą bei puikią gynybą, kuri ir lėmė komandos pergalę.

Apie pergalės priežastis: Ketvirtojo kėlinuko gynyba išmušė varžovus iš vėžių. Nors ir darėme nemažai klaidų, tačiau jas sugebėjome kompensuoti darbu gynyboje. Aikštės gynyba ketvirtajame ketvirtyje veikė puikiai, nors antrajame kėlinyje varžovai ją įveikė lengvai. Per pertrauką sugebėjome įnešti korekcijas, kurios pasiteisino. „Techasas“ iš toliau nepataikė, todėl bandė taškus rinkti iš po krepšio, tačiau mes geros gynybos dėka sugebėjome perimti kelis kamuolius bei pelnyti lengvus taškus greitajame puolime. Gerai sužaidėme pirmąjį ir ketvirtąjį ketvirčius.

Džiaugiuosi, kad po pertraukos sugebėjome pagerinti gynybą. Esu minėjęs, kad jeigu varžovams leisime per kėlinuką rinkti ne daugiau kaip po 18 taškų ir visada laikysimės tokio rimto, iškovosime pergalę. Puolimas mūsų gerai veikia, tačiau dar šiek tiek per daug darome klaidų. Gynyboje taip pat žaidimas gerėja, vyrai vis geriau supranta vienas kitą.

Apie kovingumą: Šiandien kovingumas vėl mums labai pasitarnavo. Buvome vienu metu įkritę į duobę, kuomet turėdami 8 taškų pranašumą pralaimėjome atkarpą ir turėjome jau 8 taškų deficitą, tačiau vyrai susikaupė ir sugebėjo atsitiesti bei gerai sužaisti ketvirtąjį kėlinį. Ačiū vyrams už kovingumą.

Apie progresą: Prieš tris savaites Panevėžyje pralaimėjome 11 taškų, o šiandien laimėjome 7, todėl progresas tikrai matomas. Vis tik tiek pirmosiose rungtynėse, tiek šiose nepavyko sustabdyti Mariaus Valukonio, kuris mums pridarė daug nemalonumų. Vaidotą Volkų kiek pristabdėme, o Ernestą Ežerskį pavyko visiškai išjungti iš žaidimo.

Apie Augusto Pečiukevičiaus netektį: Žinoma, šiandien tikrai trūko Augusto. Jam medikai diagnozavo, kad raumuo yra arba šiek tiek įplyšęs, arba stipriai patemptas. Dabar įžaidėjas savaitę negalės treniruotis, jam atliekamos reabilitacinės procedūros.

Esame profesionalai, todėl vieno krepšininko netektį turi kompensuoti kiti. Esu patenkintas Ovidijaus Varanausko ir Manto Kadzevičiaus pasirodymais. Pastarajam ketvirtajame ketvirtyje pavyko puikiai įsijungti į žaidimą.


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.