Gecevičius: „Pergalė sumažins įtampą“

2010-12-09 23:40
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.:
Martynas Gecevičius negailėjo perdavimų po krepšiu atsidūrusiems aukštaūgiams
Martynas Gecevičius negailėjo perdavimų po krepšiu atsidūrusiems aukštaūgiams
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Pliadis
Akivaizdu, kad oponentai iš Šolė „Basket“ ekipos šį sezoną Martynui Gecevičiui yra parankiausi. Pirmose rungtynėse Prancūzijoje Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas surinko 23 naudingumo balus, o atsakomose Vilniuje – 22. Tai geriausi 22 metų snaiperio rezultatai per aštuonis Eurolygos turus.

Ketvirtadienio vakarą 193 cm ūgio Gecevičius per 31 minutę pelnė 19 taškų (3/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 sykius suklydo, 1 kartą prasižengė, išprovokavo 4 pražangas bei buvo geriausias mačo žaidėjas.

„Svarbiausia, kad laimėjome didesniu skirtumu nei nusileidome Prancūzijoje, – taškų skirtumą akcentavo Gecevičius. – Atlikome tai, ką ir turėjome padaryti. Galbūt žaidimas nebuvo labai kokybiškas, bet mums svarbiausia yra pati pergalė.“

Tris kėlinius nuo varžovų nutolti bandžiusi „Lietuvos ryto“ komanda galutinai atsiplėšė tik per paskutines dešimt minučių.

„Nemanau, kad pirmuose trijuose kėliniuose mus slėgė mačo svarba. Šį sezoną visą laiką rungtyniaujame sunkiai. Galbūt pradžioje ir jautėme įtampą, bet tris kėlinius ji negalėjo slėgti. Vis tiek įsivažiavome ir žaidėme“, – aiškino snaiperis.

Vis dėlto vienas ekipos lyderių pripažino, kad paskutinę mačo minutę žaidėjai neįvykdė visų trenerių štabo nurodymų, todėl nesugebėjo išlaikyti susitikimo pabaigoje sukauptos 19 taškų persvaros.

„Iškovota pergalė mums suteiks daugiau pasitikėjimo. Nesvarbu prieš kokią komandą laimime rungtynes, po pergalės vis tiek jaučiamės geriau nei pralaimėję net ir pačiai stipriausiai ekipai, pavyzdžiui – „Lakers“.  Galų gale pergalė sumažins tą įtampą, galėsime kiek atsipūsti bei ramiau pasijusti“, – įsitikinęs krepšininkas.

Gruodžio 16 dieną vilniečiai „Siemens“ arenoje priims Eurolygos čempionus – „Barcelona“ krepšininkus. Anot Gecevičiaus, nugalėti katalonų ekipą nėra neįmanoma užduotis.

„Galimybės yra realios. Kol susitikimas neprasidėjo, švieslentėje dega lygūs skaičiai – 0:0. Žengsime į aikštę ir žiūrėsime kaip pavyks žaidimas. Ar realu? Šį sezoną ispanai jau pralaimėjo dvi rungtynes, nusileido ir Ispanijos čempionate – kelis sykius netgi namuose“, – priminė Gecevičius.


Komentarai:

Zalfaniu atmintis labai trumpa nesiekia nei metu :)
2010-12-11
+1
Atsakyti
Kita savaite pries Barsa vel pasikraus miltanosiai ir ate i kita etapa nepaklius o varliukai laimes pries Cibona ir paklius i top 16.
2010-12-10
-1
Atsakyti
to xharleyx
Praeitais metais žalgiris pateko į TOP laimėjęs kelis kartus prieš ne el. lygio komandas, o tu džiaugiaisi :) Ir dar drysti kažką prikišinėti? Snargliukas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-12-10
-3
Atsakyti
visur Lrytas giriasi, kad viskas ju rankuose, ir tt ............ ne velnio

jei Chole antra kart padaro Ulkeri ir Cibona, rytui nepades net 2 triuskinancios pergales pries Barca ir Cibona
2010-12-10
-4
Atsakyti
Na, reikia tikėti, kad Barsa kris kitą kartą! :DDDDDDDDDDDDDDDDD nuzude sie zodziai
2010-12-10
+7
Atsakyti
gaila kad tokie grybai su 3pergalems papuls i top16 :d tik pries bankrutavusius klubus ir laimi ir prancuzus :D
2010-12-10
+3
Atsakyti
kas vakar ivyko? ogi nieko tiesiog france suzaide labai prastai 4 kelini ir viskas. ryto komandoje nieko naujo, aisku Nalga sulose, bet jau artimiausiose rungtynes is centru tiketis tiek tasku neverta, nes Barcos priekis per daug galingas, o va apsiginti bus sudetingas darbas. Dabar bus sezono issukis nulosti Barca - kas yra tikrai sunku siu metu rytui. Barca igauna forma - vien laimejimas Stambule rodo daug, be to jie kovoja del 1 vietos grupeje tad dovanoti pergales negali ir atsipalaiduoti nenores. rytui bjauriausia jog si savaitgali tenka keliauti i Dnepropetrovska - toli, nepatogu, tad pasiruosimui tai nepades, be to ilgos keliones ziauriai ismusa is ritmo labai banguotas komandas. Zodziu si pergale tikrai neitikino, kad ryte jau viskas gerai...
2010-12-10
-1
Atsakyti
Labai reikalinga ir seniai laukta pergale :) pergale yra pergale nesvarbu pries kokia komanda iskovota.
2010-12-10
-2
Atsakyti
Na o as tikiu, kad galim:) jei netikesim, ka gi dar daryt:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-12-09
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.