Prie sienos priremtas „Rūdupis“ ištrūko iš „Šiaulių“ gniaužtų (video, foto, komentarai)

2011-01-18 20:16
Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.:
Gediminas Orelikas buvo vienas naudingiausių Prienų ekipos žaidėjų
Gediminas Orelikas buvo vienas naudingiausių Prienų ekipos žaidėjų
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės III etapo varžybas pergale pradėjo Prienų „Rūdupio“ ekipa. Ado Juškevičiaus ir Gedimino Oreliko vedina šeimininkų komanda vargais negalais 86:84 (28:18, 24:23, 22:23, 12:20) nugalėjo Antano Sireikos treniruojamus „Šiaulių“ krepšininkus.

Rungtynes kontroliavę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svarbų spurtą surengė antrajame kėlinyje. Šovę į priekį 13:6, prieniškiai įgijo penkiolikos taškų pranašumą (41:26).

Per likusią susitikimo dalį „Rūdupis“ stengėsi išlaikyti dviženklę persvarą, tačiau paskutiniame ketvirtyje „Šiauliams“ pavyko panaikinti beveik visą savo deficitą.

Vis dėlto svečiai neturėjo šanso iškovoti pergalės, kadangi Mario Delašo dėjimas, sumažinęs atsilikimą per vieną taiklų metimą, buvo likus 2 sek. iki mačo pabaigos.

„Rūdupis“: Adas Juškevičius 24 (9/13 dvitaškių, 6 kld.), Gediminas Orelikas 20 (4/8 tritaškių), Povilas Butkevičius 12, Justas Sinica 10, Evaldas Dainys 8, Vytenis Lipkevičius 5, Giedrius Jankauskas 4, Paulius Ivanauskas 3.

„Šiauliai“: Davidas Weaveris 19 (8/11 dvitaškių, 7 atk. kam.), Darius Gvezdauskas 16 (4/5 tritaškių), Rashaunas Broadusas 14, Mario Delašas 14 (9 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 10, Edvinas Ruzgas 4, Mindaugas Žukauskas 3, Romanas Gumenyukas 3, Edgaras Stanionis 1.

Sausio 26 d. Šiauliuose vyks atsakomosios rungtynės. Norint patekti į LKF finalinį ketvetą, „Šiauliams“ „Rūdupį“ reikės įveikti bent trijų taškų skirtumu.

Mačo vaizdo reportažas, trenerių komentarai:



Antanas Sireika
(„Šiaulių“ vyr. treneris):
„Einame ten, kur norime eiti. Prienuose žaidžiame jau trečią kartą ir pralaimėjome trečią kartą, bet pagal rezultatą einame į tą pusę. Džiaugiuosi vyrų kovingumu, džiaugiuosi, kad formuojasi komandos charakteris. Užsieniečiai supranta, kokia yra europietiška gynyba, kad nereikia teisėjų prašyti. Esu patenkintas tuo, kaip gynėmės ketvirtą kėlinuką. Svarbiausia, kad jie supranta, ką reikia daryti komandos labui. Nepavyko išlyginti rezultato, bet laukia kitos rungtynės.“

Virginijus Šeškus
(„Rūdupio“ vyr. treneris):
Labai apmaudu. Visas rungtynes laikėme žaidimą savo rankose, bet paleidome vieną momentą, kai pradėjome žaisti po vieną, pasipylė klaidos, nepataikymai. Viskas susidėjo į vieną vietą ir kaip tyčia tada, kai reikėjo išlaikyti pranašumą. Labai apmaudu.

Atrodo, kad laimėjome, bet „Šiaulių“ komanda labai stipri. Man rodos, kad tokios priekinės linijos Lietuvoje neturi nei „Žalgiris“, nei „Lietuvos rytas“ – krepšininkai 220, 212, 208 cm ūgio. O pas mus juos dengia dvimetriniai.“



Komentarai:

Fanas
Prienu Rudupiui linkiu pakovot del 3 vietos!
2011-01-22
+4
Atsakyti
VInterberGTai tik , parodo, kad rudupis stipresnis uz ryta


O kad Rudupis buvo sutriuškintas Lietuvos Ryto tai ne parodo?
2011-01-19
+22
Atsakyti
Bile
smagu kad basketnews daro ir tokiu rungtyniu video reportazus, visgi siemet abi ekipos stipriai atrodo (pagaliau ir siauliai atsigavo) manau daug kam idomu. :>
2011-01-19
+3
Atsakyti
Smagu, kad itemptu graju tik daugeja.
2011-01-19
-1
Atsakyti
hyx
Kuo toliau, tuo labiau Weaveris patinka man:D
2011-01-19
+14
Atsakyti
justinas
mane pastaruoju metu labai pradejo dziuginti Delaso zaidimas :D saunu tiesiog nedaug iki 2 dublio truko :D
2011-01-19
-3
Atsakyti
profexNa nusivyliau sireika ir zukausku(kas mate zino delko).stebina weaweris,ispudingu dejimu siandien ikale,janavicius tai....zinoma visiems buna prastu varzybu tikekimes "zalgirietis" prades demonstruoti savo tikrajy pajeguma.sekmes siauliams!


Tai kad tas zalgirietis daugiausiai dabar visalaik gryba pjauna. Vos atejas i Siaulius kelias geras rungtynes turejo o po to sedo i bala ir iki siol ten tebesedi. Individualiai matosi kad gali prasiverzt bet kaip izaidejas tai jis visai nesiziuri - kuomet jis aiksteleje prasideda individualus zaidimas po viena. O dar Janavicius kamuolio varytis nesugeba, nors kamuoli tai neblogai perimineja taciau kol kas ir aklam aisku kad Broadusas yra kur kas geriau nei Janavicius ir taip yra deje ne tik siose rungtynese.

Na gal dar isilos bet as kazkaip nelabai ir tikiu tuom.
2011-01-18
+2
Atsakyti
:]
MEst lauk ta lavona Milakni imt Juskeviciu reik , nes is to Raganosio naudos kaip is Bilo scenoj.
2011-01-18
+2
Atsakyti
:)
pagaliau Siauliai eina savojo zaidimo link!
2011-01-18
+2
Atsakyti
asasaschachacha
Zalgiriui Adas bus vietoj Pociaus ar colinso
2011-01-18
Atsakyti
IvetaOi bus sutriptas rudupis SIAULIOSE, ant kokiu 20ts :) tik pikta kad SIAULIAI nesistenge laimeti o lakste ir zvenge, na jie jau buva nusiteike zaidimui SIAULIUOSE,bet galejo laimet bent vienu tasku :) vis linksmiau butu :)Truputį įsisvaigai, neperdaug susapnavai.. Jau kol ant tiek rūdupis gaus tai.. Žiūrėkit, kad nereikėtų verkt po pralaimėjimo. Pasakiai lyg būtų jie pasidavinėję, nesvaik, pati buvau varžybose, stebėjau iš šalies, šiauliai draskėsi, bet per silpni įveikt rūdupį..


Drauge Iveta, davai mes su tavim susirasism po atsakomuju runktiniu siauliose, ir tada pakalbesim kas silpnesnis, arba atvaziok i siaulius galesim kartu varzibas paziuret kaip SIAULIAI rudupi draskis ;) Zinai kodel rudupis namuose gan paduorei zaidzia, nes jie treniruojas savo eikstelei ir priprate prie tokios nezinau kaip net pavadint " vieta kur gaima palost krepsini" siauliose kiekvienam kieme tokia eikstele :) siaulieciai galvoja kad kieme zaidzia del alaus dezes tode ir lakste su sipsena veide ir be jokiu pastangu :) SIAULIAI tik biski paspaude ir per minute sugebejo is 14 tsk sumazinti iki 2 tsk tai kokias nesamones tu rasai drauge miela :)
2011-01-18
-1
Atsakyti
to simuciukas8kaip tik del Gumeniuko ir klysti, nes 4-tame kelinyje jam pasirodzius prasidejo Siauliu spurtas, nes rudupiai pradejo bijot lysti po kasiu, o Siauliai uzdenge ju tritaskininkus, del to ir sugriuvo ju zaidimas.o del Zukausko pilnai sutinku, vietoj jo turetu zaisti Ruzgas maziausiai po 30 min.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
Weaver isejo kai liko zaisti 5min ir keletas sekundziu,tuo metu Rudupis pirmavo dvizenkliu tasku skirtumu,tai viska ir pasako,Weaver be abejo pakeite Gumini.Taip,kad zaidimas pradejo gereti jam dizngus,aplamai,zaidimas pasikete kai Rudupis pradejo tausoti kamuoli ir daryti kvailas klaidaskaikur ir teisejai nusisvilpe.
2011-01-18
+1
Atsakyti
Kad Rūdupis manau greičiau Šiaulius sutriuškins, o ne atvirkščiai.
2011-01-18
-8
Atsakyti
saunuoliai :) kelintos varzybose rodo tvirta charakteri zaisti iki paskutines sekundes. pasiektas lb geras rezultatas preis pajegia komanda. savo aiksteje pasieksim sau palanku :)

sekmes ketvirtadieni pries svedus!
2011-01-18
+7
Atsakyti
Iveta
Oi bus sutriptas rudupis SIAULIOSE, ant kokiu 20ts :) tik pikta kad SIAULIAI nesistenge laimeti o lakste ir zvenge, na jie jau buva nusiteike zaidimui SIAULIUOSE,bet galejo laimet bent vienu tasku :) vis linksmiau butu :)

Truputį įsisvaigai, neperdaug susapnavai.. Jau kol ant tiek rūdupis gaus tai.. Žiūrėkit, kad nereikėtų verkt po pralaimėjimo. Pasakiai lyg būtų jie pasidavinėję, nesvaik, pati buvau varžybose, stebėjau iš šalies, šiauliai draskėsi, bet per silpni įveikt rūdupį..
2011-01-18
-6
Atsakyti
simuciukas8Sireikos komentarai uzmusa :DDD Siauliai siaip issigelbejo Prienuose,o ne Prienai istruko is Siauliu gniauztu.Rudupis pradejo pabaigoje nesamones daryti.Adas nesugebejo kamuoli is uzribio ismesti nors Siauliai nepresingavo,tiesiog atidave ji i rankas,poto mete neparuosta metima.Komanda nesugrizdavo i gynyba na ir t.t...Siaip Siauliai galejo laimeti,bet matyt Antanas nelabai norejo,ketvirto kelinio pirma puse zaide su Guminiu,o Weaver budamas rezultatyviausias ir geriausias maco zaidejas-sluoste suoliuka,Guminiui isejus vaizdas pasikeite kardinaliai.Beto nezabota meile Mindei daro savo nors sis mala nesamones vistiek sulaukia tik komplimentu.Na,sakyciau sios komandos realiai gali susitikti kovoje del trecios vietos.Siauliai vien tik priekines linijos pagalba tureti del bronzos kovoti,nes kaip sake Seskus,Lietuvoje ju aukstaugius dengia dvimetriniai centrai.


rudupiui visas rungtynes sekesi.nerealiai pataike tritaskius,siauliai leido atkovoti po 2-3 kamuolius po savo krepsiu,pridare begale vaikisku klaidu,bet nepaisant to turejo proga laimeti.vyrai kovesi iki galo nors ir atrodo kaip triusai(ne visas rungtynes).reziume rezultatas geras.Na nusivyliau sireika ir zukausku(kas mate zino delko).stebina weaweris,ispudingu dejimu siandien ikale,janavicius tai....zinoma visiems buna prastu varzybu tikekimes "zalgirietis" prades demonstruoti savo tikrajy pajeguma.sekmes siauliams!
2011-01-18
+8
Atsakyti
to simuciukas8
kaip tik del Gumeniuko ir klysti, nes 4-tame kelinyje jam pasirodzius prasidejo Siauliu spurtas, nes rudupiai pradejo bijot lysti po kasiu, o Siauliai uzdenge ju tritaskininkus, del to ir sugriuvo ju zaidimas.

o del Zukausko pilnai sutinku, vietoj jo turetu zaisti Ruzgas maziausiai po 30 min.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-18
-2
Atsakyti
acas
VInterberG

To britas

Durneli , namuose rytas, zaide, kai pries rudupi isvykoj sugebes laimet(abejoju ar taip nutiks) , tada snekek. Siais metais rytui sunku ir del 4 vietos bus kovot.

As nesuprantu zmones isvis negalvoja ar kaip?;D

Fuksu siauliai laimejo tai visa gyvenima dziaugsis ir kis visur tai.

Gaus Rudupis vel ant 30 , o Siauliai balandzio 4d kokiais 25.
2011-01-18
-3
Atsakyti
Saunuolis Weaveris tikrai Siauliai neprasove ji paimdami, reik prabalsuot uz ji LKL zvaigzdziu dienai.
2011-01-18
+1
Atsakyti
Beja,Weaver vel prideliojo sociai.Buvo grazu ziureti.
2011-01-18
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 46

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.