„Rūdupis“ nušlavė „Šiaulius“ ir žengė į LKF DnB Nord taurės finalo ketverto turnyrą (komentarai, statistika)

2011-01-26 17:27
Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.:
„Šiaulių“ klubui Prienų „Rūdupio“ ekipa ir toliau lieka neįkandamas riešutas. Virginijaus Šeškaus treniruojami prieniškiai išvykoje 82:56 (26:19, 21:8, 16:9, 19:20) sutrypė „Šiaulius“ ir iškopė į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DnB Nord taurės finalo ketverto turnyrą. 

Tai buvo ketvirtoji Prienų komandos pergalė prieš šiauliečius šį sezoną. Tuo tarpu savo aikštėje žaidę Antano Sireikos auklėtiniai patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų namie šį sezoną. 

Baigiantis trečiajam kėliniui po Vytenio Lipkevičiaus baudų prieniškiai pirmavo net 27 taškų skirtumu (63:36). Laikmačiui skaičiuojant paskutines mačo minutes Šiaulių arenoje susirinkę aistruoliai ėmė skanduoti „Gėda“ ir paliko savo vietas.

„Šiaulių“ ekipai dėl traumų šiame mače negalėjo padėti Edgaras Stanionis ir Mindaugas Žukauskas. Pirmoji komandų akistata Prienuose taip pat baigėsi „Rūdupio“ pergale 86:84. 

Pirmą kartą istorijoje į LKF DnB Nord taurės varžybų finalo ketverto turnyrą žengęs „Rūdupis“ pusfinalyje susitiks su Kauno „Žalgirio“ ekipa. 

Antanas Sireika („Šiaulių“ ekipos vyr. treneris): „Šiandien taip žaisdami neturėjome jokių šansų. Pirmą kartą matau tokią žaidėjų būseną. „Rūdupis“ žaidė kaip įprastai, tačiau mes buvome ne „Šiauliai“. Žaidėjams sakiau, kad pakabinsiu šį techninį protokolą ant sienos ir po apačia parašysiu, kaip žiūrovai skandavo „gėda“. Turime apmastyti ką ne taip padarėme. Apmaudžiausia, kad praradome kelialapį į finalinį ketvertą.“

Virginijus Šeškus („Rūdupio“ ekipos vyr. treneris): „Tikrai nesitikėjau, jog „Šiauliai“ taip sužais. Mums būtų buvę sunkiau, jeigu pirmąsias rungtynes būtume laimėję 10 taškų skirtumu. Šiandien nemačiau nė vieno šiauliečio, kuris būtų mane nustebinęs ir žaidęs su ugnele. Atvirai sakant, tikrai netikėjau, jog galim laimėti tokiu skirtumu. Mačiau, kad varžovams viskas strigo, jie nepagavo kamuolių, neapsigynė, neatkovojo kamuolių. Iš mano pusės taip pat buvo pretenzijų teisėjams, kadangi buvo momentų, kai šeimininkams neskyrė nesportinių pražangų.“

„Šiauliai“: Žygimantas Janavičius 12, Darius Gvezdauskas 12, Mario Delašas 12, Rashaunas Broadusas 7.

„Rūdupis“: Adas Juškevičius 15, Edgaras Želionis 14, Gediminas Orelikas 12, Justas Sinica 12, Vytenis Lipkevičius 10.
 


Komentarai:

JĖGA
Savaitgalis ALYTUJ!!!

Laukit Prienų Alytiškiai...:)
2011-02-09
-3
Atsakyti
draggoSiaip turiu savo favorit komanda,o uz sitas abi,sergu tarptautiniuose turnyruose.Siuo atveju buvau neutralus ir tiesiog buvo idomu kas ka.Aisku visada laimi stipresni,bet si sezona LKLe tikrai intriga yra ir tai darosi dar idomiau mums kasio sirgaliams.


Intriga del 2-3 vietos nes nugaletojas kaip ir aiskus
2011-01-28
+6
Atsakyti
to axdrius
sutinku, atskiri Rudupio zaidejai turi daugiau auksto lygio zaidimo patirties nei pvz. Siauliu. Trys zaidejai zaide Zalgiryje, du Lietuvos ryte - Sinica ir Dainys, Orelik - pries metus Eurocupe. Del to ir rezultatai atitinkami.
2011-01-27
-1
Atsakyti
O ka, pazejus Prienu sudeti, tai surinkti jauni, bet tikrai neblogi zaidejai. Visas zalgirio jaunimas, Sinica. Tikrai yra kam lost. O ir su Zalgiriu visko gali but, juk pagrindas zalgirio jaunimas (paskolintas) nores irodyti, kad neblogiau losia nei koks kolinsas.
2011-01-27
-1
Atsakyti
detritaedisrudupis>siauliai>Rytas>barsa>lakers isvada rudupis stpresnis uz lakers xDDjuokauju aisku neiskeikit labai :D


iki Rudupio galima dar idomiau parasyt: naglis>nevezis>rudupis>siauliai>Rytas>barsa>lakers = naglis>lakers :)
2011-01-27
-4
Atsakyti
ziurovasIdomu o ar į rugtynes Siauliu arenoj dabar ateina Maxas? Pamenu dar senais laikais kai Siauliai zaisdavo senojoj savo sporto salej per tiesiogines transliacijas is Siauliu pastoviai rodydavo Maxa per minutes pertraukeles :)


Maxas nerealiai pavarydavo senojoje saleje :)) pamenu i sokejas niekas net neziuredavo per pertraukeles, o laukdavo kol Maxas kokia nesamone padarys :D Naujoje arenoje nesu jo mates ne karto. Matyt apsauga neileidzia be bilieto (Taurofkej be bilieto galima budavo ieit po ilgosios pertraukos kartu su rukanciais :) Mieste maciau einanti pries koki menesi, biski nubomzejes toks..
2011-01-27
+6
Atsakyti
rudupis>siauliai>Rytas>barsa>lakers isvada rudupis stpresnis uz lakers xDD

juokauju aisku neiskeikit labai :D
2011-01-27
+10
Atsakyti
to Vilmis
zaide koki 10min. 5pts imete.
2011-01-27
-2
Atsakyti
Vilmis
Ar Harris jau vakar zaide?
2011-01-27
-10
Atsakyti
ziurovas
Idomu o ar į rugtynes Siauliu arenoj dabar ateina Maxas? Pamenu dar senais laikais kai Siauliai zaisdavo senojoj savo sporto salej per tiesiogines transliacijas is Siauliu pastoviai rodydavo Maxa per minutes pertraukeles :)

http://www.youtube.com/watch?v=7NBAomYj_...
2011-01-27
-2
Atsakyti
Q.Su tokiu nusiteikimu kaip vakar, kai nei bande gintis nei kovot del atsokusiu kamuoliu, nei patys pult, butu pralaimeje ir Alytui ir Palangai. Bus krepsininkams pamoka, kad be kovingumo nieko nepasieksi. Jei zaidejai turi savigarba sis pralaimejimas tik į nauda iseis, patiems bus akyvaizdus pavyzdys kaip negalima zaist ir ka reiskia neivertint varzovo.


Kaip galima neivertinti varzovo, kai sezone pries tai esi jau 3 kartus is eiles gaves (is ju 2 kartus stipriai)? Kaip tik motyvacijos turejo netrukti.. bet vakar matesi kazkoks nesuprantamas visos komandos NEZAIDIMAS. Kamuolys is ranku krenta, laisvi nepataiko, pasai eina i auta, leidzia Ruduriui kartoti metimus tol kol imeta.. Teiseju grybavimas buvo, bet ne tiek kad lemtu toki gedinga sutriuskinima. Sudetis siuo metu tikrai nera silpnesne uz Prienu, treneris - irgi (nors nelaikau Sireikos labai geru strategu, bet tas reksnys Seskus su nuliniu IQ isvis ne treneris). Ziurovu siltas palaikymas buvo praktiskai iki ketvirto kelinio pradzios - pralaimint -20 po ilgosios pertraukos apsilimui iseje zaidejai buvo aplodismentais pasitikti, treciam keliny kai buvo -30 netgi skanduotemis palaike, bande isjudint, taip kad tegul visokios egleles cia neskiedzia, kad geda del ziurovu. Ka visiems ant ausu reikejo atsistoti, kad pradetu pagaliau zaisti??? Jei klubas (cia turiu omeny visus - zaidejus, trenerius, vadovus) negerbia ziurovu, sunkiais laikais 15 Lt nepagailejusiu ir atejusiu i varzybas palaikyti, ka mums juos reikia ant ranku nesioti? Viena, kaip pralaimima po atkaklios kovos, rodant valia. Vakar nieko panasaus nebuvo..
2011-01-27
+1
Atsakyti
Q.
Su tokiu nusiteikimu kaip vakar, kai nei bande gintis nei kovot del atsokusiu kamuoliu, nei patys pult, butu pralaimeje ir Alytui ir Palangai. Bus krepsininkams pamoka, kad be kovingumo nieko nepasieksi. Jei zaidejai turi savigarba sis pralaimejimas tik į nauda iseis, patiems bus akyvaizdus pavyzdys kaip negalima zaist ir ka reiskia neivertint varzovo.
2011-01-27
+3
Atsakyti
pamenu kaip siaulieciai cia sklaidesi kiek jie uzmes namuose :) :)

saunuoliai prieniskiai. netoli iki alytaus vaziuoti jiems bus
2011-01-27
-3
Atsakyti
Manau jie vis dar svencia pergale pries ryta :D Pachmielas sunkus - tai gi taip ir gavosi... :D
2011-01-27
+1
Atsakyti
ass
tai kur tie snekoriai kur pasakojo kad sues siauliai rudupi ant 20 tasku :)))
2011-01-27
+1
Atsakyti
Sireika apie progresa nieko nesake :DDD Jis gi sakydavo,stai,pradzioje buvo,minus trisdesimt,poto minus 15-a,poto minus 2-u,atseit judame tesinga linkme,o dabar vel zopa,minus 26,tai kur tas jomajo progresas :DDDD
2011-01-27
-9
Atsakyti
anti-Miltanosis
Nepatinka man rudupis nuo to kai cia pradejo zaist du buve miltanosio komandos zaidejai Dainys su Sinica.
2011-01-27
-2
Atsakyti
nekenciumiltanosio
uzuojauta Siauliu sirgaliams. Jei Zalgiris turi idiota savininka, tai Siauliai du tupus svogerius-Klimavicu ir jo koriesa Antana.Nyku.
2011-01-27
+1
Atsakyti
Siaip turiu savo favorit komanda,o uz sitas abi,sergu tarptautiniuose turnyruose.Siuo atveju buvau neutralus ir tiesiog buvo idomu kas ka.Aisku visada laimi stipresni,bet si sezona LKLe tikrai intriga yra ir tai darosi dar idomiau mums kasio sirgaliams.
2011-01-26
Atsakyti
uzikasRudupis jau manes nestebina, turbut siais metais ims bronza LKL'e


abejoju, pralos visteik, kad ir kaip lostu :)
2011-01-26
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 182

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.