Favoritų etiketė kišo pagalius į „Žalgirio“ ratus (video, foto)

2011-05-06 01:58
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.:
Tado Klimavičiaus ir Manto Kalniečio duetas surinko 28 naudingumo balus, Simo Jasaičio bei Brado Newley - 11
Tado Klimavičiaus ir Manto Kalniečio duetas surinko 28 naudingumo balus, Simo Jasaičio bei Brado Newley - 11
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Pliadis
Geriau rungtyniauti prastai ir nugalėti, nei pademonstruoti kokybišką krepšinį ir pralaimėti. Tuo pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse pasitenkino Kauno „Žalgirio“ žaidėjai.

Nors čempionų titulą siekiantys susigrąžinti kauniečiai vargais negalais 83:81 nukovė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, jie pripažino, jog sėkmingą serijos startą banguotas žaidimas vis dėlto apkartino.

Prognozės išmušė iš vėžių

Tadas Klimavičius
ir Mantas Kalnietis įsitikinę, kad tokį nestabilumą lėmė psichologinis spaudimas, kurį prieš rungtynes išprovokavo „Žalgiriui“ palankios krepšinio ekspertų, daugumos trenerių bei aistruolių prognozės.

„Vilniečiai neatvažiavo pasiduoti. Visos išankstinės prognozės mūsų komandą šiek tiek išmušė iš vėžių. Ar sausas rezultatas ar nesausas, pirmiausiai apskritai reikia laimėti. Pasikartosiu, varžovai neatvažiavo pralaimėti ir toliau nesiruošia pasiduoti“, – komandos draugus išlikti budrius ragino Kalnietis.

„Visi sako: „Jus laimėsite, jūs namuose žaidžiate, jūs jau nugalėjote „Lietuvos rytą.“ Vien dėl to mums yra daug sunkiau nei vilniečiams. Nesvarbu, kad mes anksčiau juos įveikėme lengvai, tai yra finalas, o jame nėra lengva“, – įžaidėjui antrino Klimavičius.

Vienintelis būdas atsikratyti spaudimą keliančios favoritų etiketės – atsiriboti nuo žiniasklaidos bei komentarų internete, tikino puolėjas.

Sėkmę vainikavo kovingumas

Paskutinę susitikimo minutę laiminti komanda pasikeitė penktąjį kartą, tad nė vienai ekipai kontroliuoti mačo taip ir nepavyko.

Klampiose rungtynėse Iliaso Zouro auklėtiniai buvo priekyje pirmąsias 9 minutes, vėliau 23 minutes atsilikinėjo ir tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje ištirpdė 8 taškų deficitą bei persvėrė rezultatą savo naudai (64:63).

Vėliau „Lietuvos rytas“ dar kartą išsiveržė į priekį, tačiau paskutinį žodį tarė svarbų ir lemiamus metimus realizavęs šeimininkų veteranas Marcusas Brownas.

„Jis pasiėmė paskutinį metimą ant savęs, pataikė sunkų dvitaškį, todėl ir laimėjome“, – amerikiečio ryžtą gyrė Kalnietis, kuris nebuvo linkęs ieškoti kitų sėkmės priežasčių.

Klimavičiaus nuomone, po pirmojo ketvirčio žalgiriečiai pateko į gilią duobę – prastai puolė bei silpnai gynėsi. Pasak jo, sveiką kailį išnešti pavyko tik dėl kovingumo.

„Svarbiausia, kad iš savo rankų neišleidome labai svarbios pergalės“, – akcentavo aukštaūgis.

„Nebuvome susikaupę taip, kaip galime bei mokame. Vis dėlto tai yra finalo serija, kurioje nebuvo lengva nei šiandien, nebus lengva nei kitomis dienomis“, – pabrėžė Kalnietis.

Sidabras jau atsibodęs

Trečią sezoną iš eilės „Žalgiryje“ rungtyniaujantis Klimavičius šyptelėjo sakydamas, kad bandymai iškovoti pirmąjį aukso žiedą jam yra skaudi tema.

Pastaruosius dvejus metus šalies pirmenybėse triumfavo „Lietuvos rytas“, todėl kaunietis tenkinosi tik sidabro medaliais.

„Norisi to pirmojo išsvajoto žiedo, tad tikiuosi šiais metais jį iškovoti“, – vylėsi Klimavičius.

Vardan aukso Klimavičius žaidė iš visos širdies – pelnė dvigubą dublį – 14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Su 20 naudingumo balų jis buvo geriausias žaidėjas nugalėtojų gretose.

„Nežinau, kodėl prieš „Lietuvos rytą“ finaluose visada gerai sužaidžiu. Tiesiog finalas yra finalas, privalau susikaupti 100 proc., nes kiekvienas kamuolys, kiekviena klaida yra aukso vertės. Kovojame iki galo ir iš paskutiniųjų“, – dėstė krepšininkas.

Klimavičių papildęs Kalnietis tvirtino, kad „Žalgiris“ aukso žiedų ant pirštų lengvai neužsimaus. Gynėjas pabrėžė, kad juos reikės iškovoti, nes „Lietuvos rytas“ yra pernelyg stipri komanda ir taip lengvai neatiduos čempionės titulo.
 
Maskoliūnas atgaivino komandą

Kovą dėl stipriausio Lietuvos klubo vardo žalgiriečiams dar labiau apsunkina faktas, kad pagrindiniu „Lietuvos ryto“ vairininku neseniai tapo buvęs „Žalgirio“ strategas Darius Maskoliūnas.

„Jaučiasi, kad jų treneris pasikeitė. Lyginant su BBL finalo ketverto turnyru, „Lietuvos rytas“ šiek tiek atsigavo, žaidėjai tapo šviežesni. Vilniečiai turėjo stovyklą Druskininkuose, susikaupė, stabiliai žaidė ir pasiruošė finalui“, – įsitikinęs Klimavičius.

„Vilniuje tikrai nebus lengviau. Nors jie norės revanšuotis, važiuosime laimėti“, – pažadėjo Kalnietis.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

tai man iskilo vienas klausimas tokiu atveju... kaip jie gali buti profesionalai, kaip juos sitaip sugeba palauzti psichologiskai kazkokia suknista ziniasklaida? Absurdas truputi. Jei jau sunku kovot psichologiskai, tai stenkites bent nuo ziniasklaidu ir panasiu dalyku atsiriboti, bandykit galvoti, kad rytas stipresni, arba to paties pajegumo, bus daugiau motyvacijos kovoti. O dabar matesi, kad male, atsiprasant, suda zalgiris, be jokios motyvacijos. O brownas tai saunuolis, tikejau, kad ateis jo valanda dar ir si sezona, kai jau ne jaunos katino dienos :) Visgi veterana zalgiris turi nuostabu, kurio bent ziniasklaida nesuvarze, o jankunus ir kitus jaunuolius ziniasklaida padare per... atleiskit, gal nesakysiu geriau. Vienaip ar kitaip, zalgiris saunuoliai, siemet laimes auksa, bet gali prireikti ir 7 rungtyniu.
2011-05-06
+4
Atsakyti
Kaip gerai kad zalgiryje zaidzia toks veteranas kaip brownas kuris zino kaip reikia uzbaigti rungtynes pergalingai. O ta blondine salia romkos jo zmona? :DD
2011-05-06
+2
Atsakyti
As ir nesitikejau, kad zalgiris lengvai ryta nugales. Pakartosiu savo nuomone, bus 4-2
2011-05-06
+3
Atsakyti
būtent to nusiteikimo ir nebuvo. vienu metu pagalvojau, kad turėtų Zouros tyčia ką nors radikalaus padaryt, kad gautų techninę, gal taip būtų supykdęs savo komandą. bet po Jankūno ir Geco apsispardymo lyg ir atsigavo. šiaip ar taip, aš manau, kad čia buvo geriausias šansas Rytui laimėti bent vienas serijos rungtynes. likusiose rungtynėse jiem bus sunkiau.
2011-05-06
-5
Atsakyti
FelpsasAlmo tu gyvas dar!!! Jau buvau pasiilgęs tavo išsamių komentarų :) Liuks
gyvas gyvas... dar kolei kas bambukai neužgožė didingo uosio... :D

o jei rimtai tai praktiškai visas savo mintis išdėstęs per 6 ar 7 metus internete ir prisiverčiu parašyt kai jaučiu kad reikia duot velnių Žalgiriukui, be kurių jie negali kaip matai apsieiti... :)
2011-05-06
+4
Atsakyti
Almo tu gyvas dar!!! Jau buvau pasiilgęs tavo išsamių komentarų :) Liuks
2011-05-06
-8
Atsakyti
SlepetesGerbiamas Almo, mintims Jūsų pritarių, bet per daug susireikšminate asmeniškai. Tas šiek tiek kliūna.


Paprasčiausiai čia toks Almo stilius... nekreipk dėmesio... svarbu ESMĖ... :)
2011-05-06
+4
Atsakyti
Gerbiamas Almo, mintims Jūsų pritarių, bet per daug susireikšminate asmeniškai. Tas šiek tiek kliūna.
2011-05-06
-2
Atsakyti
Joo... dar ne laikas Almo eit į pensiją, dar ne laikas...

Stebėdamas paskutiniu metu Žalgirio žaidimą ko ne pirmą kartą per pastaruosius metus buvau visiškai ramus dėl finalo kovų rezultato... ir ne todėl, kad Ryto komanda silpnesnė, ką objektyviai supranta visi kas nors kiek išmano krepšinį, bet pirmiausiai dėl to, kad Žalgiris po ilgų trilerių su trenerių keitimais pagaliau surado tą savąjį žaidimą - kieta, aktyvi komandinė gynyba tiek asmeninė tiek aikštės... išradingas pozicinis puolimas plius pagaliau buvo atsimintas greitas užpuolimas ir taip pelnomi lengvi taškai, kas visuomet leidžia kažkurį kėlinuką atsiplėšt, įgyti lemiamą persvarą ir morališkai sužlugdyt varžovą...Tik kur visa tai dingo per pirmąsias finalo rungtynes?

Į šį klausimą atsakymas vienas – eilinį kartą neįvertintas varžovas... juk visi ekspertai užtikrino lengvą Žalgirio pergalę ir tai norom nenorom įstrigo į pasirodo dar silpnas žalgiriečių galveles... oi reikia jiems tokių žmonių kaip Kurtis ar Almo, kurie būtų dar prieš keletą dienų davę „velnių“, „įkalę“ jiems į jų galveles, kad nepamirštų tokio senai žinomo dalyko, kad ir mažas akmenukas verčia didelį vežimą...

Pirmosios rungtynių minutės lygtai rodė visišką Žalgirio dominavimą aikštelėje, lengvas greitas žaidimas puolime, geras pataikymas, nebloga gynyba... ir visiškas priešininko pasimetimas, kurių veiduose matėsi tik noras nepralaimėti triuškinamu rezultatu... Bet pasirodo tai buvo tik ložnas signalas žaidėjų smegenėlėms... žalgiriečių galvelėse jau mirgėjo pergalingos vėliavėlės... pamiršo vaikinai, kad fantazijos ir lieka fantazijomis jų neįgyvendinus... kuo ilgai nelaukiant pasinaudojo varžovai, įgaudami vis daugiau pasitikėjimo... Šimtus kartus tai aprašiau savo komentaruose, kad priešininko neįvertinimas, NENUSITEIKIMAS KOVAI VISUOMET veda į PROBLEMAS, kurias išspręsti tose pačiose rungtynėse darosi be galo sunku net su silpnesnėmis komandomis kaip šiuo metu Rytas... Visa laimė – rungtynių gale išsibaudavo Strawbery, kuris savo individualiais prasiveržimais galėjo užtvirtinti Ryto persvarą rungtynių gale, o senukas Brown‘as tai padarė – išlygino rezultatą ir persvėrė gražiais firminiais savo metimais... Taip buvo pasiekta pergalė... Laimė ši karą buvo žalgiriečių pusėje... tik nereikia pamiršti, kad ji buvo iš aukščiau duota avansu ir kitose rungtynėse rezultatas gali būti priešingas...

Geriau nuteikia po tokių „pazornų“ rungtynių tik Kalniečio ir Klimavičiaus interviu iš kurių matosi, kad vyrai suprato kas atsitiko ir kad kalti dėl tokio žaidimo jie patys... ne kas nors kitas...
2011-05-06
-3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.