Trišaliai mainai: „Bobcats“ už 7-ąjį šaukimą iškeitė Jacksoną į „Bucks“

2011-06-24 02:07
Nuotr.:
Vieną Šarlotės „Bobcats“ klubo lyderių veteraną Stepheną Jacksoną kitą sezoną pakeis NBA naujokų biržoje aukštu šaukimu pakviestas jaunasis talentas
Vieną Šarlotės „Bobcats“ klubo lyderių veteraną Stepheną Jacksoną kitą sezoną pakeis NBA naujokų biržoje aukštu šaukimu pakviestas jaunasis talentas
Nuotr. AFP-Scanpix
Iki NBA naujokų biržos pradžios likus vos kelioms valandoms Sakramento „Kings“, Milvokio „Bucks“ ir Šarlotės „Bobcats“ klubai susitarė dėl trišalių mainų, kurie pastarajai ekipai leido gauti 7-ąjį biržos šaukimą. 

Šarlotės klubas į „Bucks“ išsiuntė vieną komandos lyderių 33 metų, 203 cm ūgio puolėją Stepheną Jacksoną ir 25 metų, 201 cm ūgio įžaidėją Shauną Livingstoną bei pridėjo 19-ąjį naujokų biržos šaukimą. Į Milvokį iš Sakramento taip pat keliasi 28 metų, 191 cm ūgio slovėnas Beno Udrihas

Du krepšininkus iškeitusi Šarlotės ekipa gavo „Kings“ priklausiusį 7-ąjį šaukimą ir 31 metų, 198 cm ūgio „Bucks“ puolėją Corey Maggette

Tuo tarpu Sakramento ekipa po mainų gavo 31 metų, 198 cm ūgio „Bucks“ gynėją Johną Salmonsą ir Milvokio klubui priklausiusį 10-ąjį naujokų biržos šaukimą. 

Šarlotės ekipai taip pat priklauso ir 9-asis naujokų biržos šaukimas, kurį „Bobcats“ klubas įsigijo šių metų vasarį į Portlendo „Trail Blazers“ komandą išsiuntęs Geraldą Wallace'ą

JAV žiniasklaida praneša, kad Milvokio ekipoje kitą sezoną atsidursiantis Jacksonas mainais nebuvo itin patenkintas. Veteranui tai bus jau 7 komanda per 11 metų trunkančią jo karjerą NBA. 

Praėjusį sezoną Jacksonas rinkdavo po 18,5 taško per rungtynes, tačiau 34 pergales iškovojusi ir 48 pralaimėjimus patyrusi Šarlotes ekipa liko už atkrintamųjų varžybų borto. 

Šaltinių teigimu, dešimtąjį šaukimą gavusi Sakramento ekipa turėtų pasikviesti atakuojantį gynėją Jimmerį Fredette. Tuo tarpu septintąjį ir devintąjį kvietimus įsigusi „Bobcats“ yra nusitaikiusi į Tristaną Thompsoną bei Chrisą Singletoną arba Alecą Burksą. 

Savo lyderį iškeitusi Milvokio ekipa tikisi sulaukti Kanzaso universiteto aukštaūgio Markieffo Morriso, tačiau ekspertai mano, kad jis gali būti pasirinktas dar iki 19-ojo šaukimo. 

Apie šiuos mainus klubai oficialiai galės pranešti tik prasidėjus naujokų biržai, mat pagal NBA taisykles, atskleisti susitarimus tarp klubų galima likus daugiau nei puspenktos valandos iki biržos pradžios.

Maggette praėjusį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų ir atkovodavo po 3,6 kamuolio. Salmonsas praėjusį sezoną rinkdavo po 13,7 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. 

Beveik identiškus statistinius rodiklius 2010-2011 metų sezone turėjo ir Udrihas. Jis pelnydavo po 13,7 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio ir atlikdavo po 4,9 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Kukliausiai šioje kompanijoje atrodo Livingstonas. Praėjusį sezoną jis rinkdavo po 6,6 taško, atkovodavo po 2 kamuolius ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.


Komentarai:

Gaila man Stepheno, visur, kur žaidė gerus rezultatus rodė, tačiau, taip ir neužsibūna vienoje komandoje, gal dėl jo sunkaus charakterio jo pernelyg niekas nenori...
2011-06-24
-2
Atsakyti
Japis
Pamenu, tai ir sakau kaip gavosi, nepasiseke baisiai zmogeliui, o labai geru krepsininku tikrai galejo tapti: http://www.youtube.com/watch?v=Y1VLN2dlb...
2011-06-24
-1
Atsakyti
Oi kaip neapsimokejo , galejo ir apseit , paskuj ka nors sugalvot
2011-06-24
-6
Atsakyti
To_japis bet gal primint kokia jis trauma turejo?
2011-06-24
-7
Atsakyti
Japis
Livingstonas toks nestandartinis izaidejas 2.01, labai perspektyviu laikytas, o matom kas gavosi...
2011-06-24
-1
Atsakyti
Milvokis idomus..
Turejo 19 saukima ir Donces neime :-D newykeliai.
2011-06-24
-2
Atsakyti
Nu va kaip ir sake Jordanas bandys teama jaunint , nu ce kaip sakoma investicija i ateiti nes jacksonas gerai lose uz kates , bet gerai padare Maiklas manau .
2011-06-24
+7
Atsakyti
Sunku pasakyt kam labiau nuskylo
Milvokis gauna du zaidejus gerus kurie moka taskus rinkt, Bobcats rizikuoja bet nieko neprarado nes Magete puikiai turetu pritapt Bobcats komandoj. Na Sakramentas labiausiai pralose, bet nuostoliai nezimus nes Salmonsas irgi geras zaidejas ir gal Kings labiau reikejo sios pozicijos zaidejo
2011-06-24
+2
Atsakyti
Nu Jordanas paplusejo... Su tais saukimais bus ka veikt katem... O va, salmonsas vel i kings gryzta.
2011-06-24
-2
Atsakyti
Buvo galima tikėtis, kad veteranus keis į naujokų biržos šaukimus, nes artėjantis lokautas gąsdina kitas komandas.
2011-06-24
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.