Teisėjų sprendimais nepatenkinti Kinijos devyniolikmečiai paliko aikštę nesibaigus rungtynėms

2011-06-27 00:33
Nuotr.:
Kinijos rinktinės skautas Panevėžyje fiksavo kiekvieną JAV krepšininkų žaidimo epizodą, tačiau į Šakiuose skandalingai pasibaigusias draugiškas rungtynes kinai kitų komandų žvalgų neįsileido
Kinijos rinktinės skautas Panevėžyje fiksavo kiekvieną JAV krepšininkų žaidimo epizodą, tačiau į Šakiuose skandalingai pasibaigusias draugiškas rungtynes kinai kitų komandų žvalgų neįsileido
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionatui besirengianti Kinijos rinktinė paskutines Lietuvoje žaistas draugiškas rungtynes baigė net keliais profesionaliam krepšiniui nebūdingais akibrokštais. 

Sekmadienį azijiečiai 17 val. turėjo žaisti draugiškas rungtynes su Kauno „LKKA-Atleto“ komanda, tačiau svečiams paprašius, organizatoriai sutiko susitikimą surengti valanda anksčiau. 

Kinai taip pat reikalavo, kad rungtynės nebūtų filmuojamos ir į Šakių sporto centro salę nepatektų nė vienos pasaulio čempionato dalyvės atstovas ar skautas – svečiai pageidavo paslaptyje išlaikyti savo žaidimo braižą bei taktiką. 

Visi kinų delegacijos norai buvo patenkinti, tačiau rungtynių dieną azijiečiai ėmė elgtis visiškai įžūliai. Į rungtynes jie vėlavo pusantros valandos ir Šakiuose pasirodė tik 17.30 val. 

Atvykę jie skundėsi pavargę po ilgos kelionės iš Vilniaus ir teigė norintys pavalgyti. Rungtynėms galiausiai prasidėjus kinai ėmė apeliuoti į mačui teisėjavusius arbitrus. Įpusėjus pirmajam kėliniui ir „LKKA-Atletui“ pirmaujant 14:8 kinai pasipiktino arbitrų užfiksuotais žingsniais ir susiruošė palikti aikštę. 

Vis dėlto po kelių minučių diskusijų ir įkalbinėjimų azijiečiai sutiko tęsti draugiškas rungtynes. Tiesa, neilgam. Iki antrojo kėlinio pabaigos likus žaisti 2 minutes ir 40 sekundžių teisėjai Kinijos rinktinės krepšininkui užfiksavo dvigubo varymo taisyklių pažeidimą. 

Itin emocingai į tokį arbitrų sprendimą reagavęs vienas kinų trenerių buvo nubaustas technine pražanga, o po tokio teisėjų sprendimo komandą sukvietęs vyriausiasis ekipos treneris atsisakė tęsti rungtynes. Teisėjai pergalę įskaitė Kauno komandai, kuri tuo metu pirmavo 44:38. 

Paskutinių sezono rungtynių taip ir nebaigusios žaisti „LKKA-Atleto“ komandos vadovai bei rungtynių organizatoriai dėl arogantiško ir skandalingo svečių iš Kinijos elgesio atsiprašo visų Šakiuose susirinkusių žiūrovų. 

Kinijos rinktinė Latvijoje vyksiančiame pasaulio čempionate kovos D grupėje kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų, Egipto ir Serbijos devyniolikmečiais.


Komentarai:

joa
issigimeliai :D as pasiziuresiu, ka jie paodys tam cempe :D tokiems tik per snuki viena kart gerai perpist ir viskas :D
2011-06-27
+3
Atsakyti
0001
tai jejgu laimes kroates ar francuzes tai vel su kaskuo kausis? kada jie gales uztikrinti vieta finale?:D
2011-06-27
-3
Atsakyti
Nesveiki, dar draugiskos draugiskos...
2011-06-27
+6
Atsakyti
Tai čia taip pat buvo kai "Rytas" su "Asseco Prokom" žaidė, tai "Prokom" irgi išvarė gal trečiam kėlinį :D
2011-06-27
+2
Atsakyti
LTU
Laiko čiurkos save pasaulio bamba tai ir galvoja, kad visi turi elgtis su jais kaip valdovais. Įdomu kokių cirkų per PČ prikrės. Durniai.
2011-06-27
+8
Atsakyti
Truputį ne į temą.... bet prajuokino :)))

Į foto studiją užėjo būrys kinų. Aišku, fotografuotis. Befotografuodamas kokį 5-ą kiną fotografas sumąstė: “kam čia vargintis, jie gi visi vienodi, padarysiu krūvą vienos nuotraukos kopijų ir išdalinsiu…”.

Kitą dieną vienas iš tų kinų atėjo atsiimti savo nuotraukos:

- Manio notlauka, plasyti!

- Štai, imkite.

- Tai ni manio notlauka!

- Kaip tai ne jūsų, čia gi jūsų veidas?

- Veidas manio, malskiniai ni manio!
2011-06-27
+9
Atsakyti
Ciurkos isvaziuodami mazai ryziu pakabliavo.
2011-06-27
+2
Atsakyti
to samhainJei ka jie turi visko dar daugiau, apart necenzuruoto interneto. Nuvaziuok i kinija po to snekek.


Zinok galeciau pasigincyti. Taip, didmiesciuose gyvenimas ir uzdarbis yra geras, bet kas dedasi uz tu didmiesciu ribu, cia jau kita kalba, kaikuriuose kaimuose zmones gyvena tokiomis paciomis slaygomis kaip ir pries simta metu... Jei nori pamatyti koks yra tikrasis Kinijos veidas, reikia lankytis ne kokiam Pekine, o kaimuose
2011-06-27
+7
Atsakyti
Japis
Taigi sake kad nieko neisileido filmuot...
2011-06-27
+1
Atsakyti
afdhadfha
VIDEO VIDEO MUM REIKIA VIDEO
2011-06-27
+6
Atsakyti
Tomas123Čia jų toks planas. Atrodo labai stipri rinktinė, puikius derinius jie susigalvoja, tai todėl neleido jokių skautų, kad nepamatytų kokia iš tiesų yra APGAILĖTINA ta kinų rinktinė ir kaip ją triuškina antrosios Lietuvos lygos vidutiniokai... O kai pamatė, kad vis tiek šūdas gaunasi ir paskelbs rezultatus per visą pasaulį, tai ir pabėgo... Čiurka gimęs, krepšininku netapsi. ;-)


Gimęs Jao Mingu(kiek sulietuvinau, todėl nesikabinkite), krepšininku pabūsi max 8 metus :D
2011-06-27
+4
Atsakyti
GusisTiem kinam biski smegenu truksta.


ne bišky oi ne bišky... :DDD
2011-06-27
+6
Atsakyti
Čia jų toks planas. Atrodo labai stipri rinktinė, puikius derinius jie susigalvoja, tai todėl neleido jokių skautų, kad nepamatytų kokia iš tiesų yra APGAILĖTINA ta kinų rinktinė ir kaip ją triuškina antrosios Lietuvos lygos vidutiniokai... O kai pamatė, kad vis tiek šūdas gaunasi ir paskelbs rezultatus per visą pasaulį, tai ir pabėgo... Čiurka gimęs, krepšininku netapsi. ;-)
2011-06-27
-3
Atsakyti
Pinigu susikrove is Kitaicisko sudo ir jau Dievais save isivaizduoja..Buvo antrarusiai pasaulineje visuomeneje ir liks tokie Per amzius...!!!
2011-06-27
+26
Atsakyti
0001zinau ka ne i tema, bet ar lietuvos krepsininikes Lenkijoje, jejgu siandien uzims pirmaja vieta grupeje, tai je jau sau tures gvarantuota 2-vieta finale su montenegro?:)


ką čia kliedi? šiandien su čekėmis žaidžia moterys. jeigu laimi - pirma vieta grupėje ir ketvirtfinalyje su kroatėmis žais. jeigu gauna, užima antrą vietą grupėje ir ketvirtfinalyje su prancūzėmis. o iki finalo reikia ne tik ketvirtfinalį, bet ir pusfinalį praeiti.
2011-06-27
+9
Atsakyti
0001
zinau ka ne i tema, bet ar lietuvos krepsininikes Lenkijoje, jejgu siandien uzims pirmaja vieta grupeje, tai je jau sau tures gvarantuota 2-vieta finale su montenegro?:)
2011-06-27
-4
Atsakyti
toto
siaurasikniai :D vapsie tokie jau nevykeliai nepateks pamatysite niekur kas ju grupeje visi isbirbins :D
2011-06-27
+7
Atsakyti
:)
Mobilonas

Kinai mane atrade super derinius ir tikejosi sutriuskint Kauniecius ant

30 tsk. bet kai mate , kad nesigauna pradejo verkt, kaip vaikai.:))

Matyt uztvara ismoko pastatyt kinai :D ..........,bet is tikro kinai ziauriai

bijojopralaimet.....
2011-06-27
+10
Atsakyti
yu
KLAUNAI.
2011-06-27
+3
Atsakyti
ale jau tokie zvaigzdes mat net zingsiu negali duot kitu komandu skautu isileist negali o ko patys ejo jav ziuret nes jav zaidejai netokie pasikele netikiu kad sava grupiai kinieciai auksicau 3 vietos neturetu pakilt
2011-06-27
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 58

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.