„Lemminkainen“ gretose – permainos

2011-08-18 17:37
Paulius Matulevičius, „Vakarų ekspresas“
Nuotr.:
„Lemminkainen“ gretose – permainos
„Lemminkainen“ gretose – permainos
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionė Klaipėdos „Lemminkainen“ buria savo kariauną ateinančiam sezonui – klubą turėtų papildyti penkios naujos žaidėjos, tarp kurių – patyrusios Rusijos ir Ukrainos krepšininkės. Tikėtina, kad klube mažiausiai metams liks vyriausiasis komandos treneris Alfredas Kaniava.

„Su Alfredu sutarėme žodžiu, o sutartis turėtų būti pasirašyta, kai krepšinio specialistas grįš iš Kinijos (jis su Linu Šalkumi universiadoje vadovauja Lietuvos studenčių krepšinio rinktinei. – Aut. past.)“, – pabrėžė „Lemminkainen“ klubo prezidentė Ramunė Kumpienė.

Grįžo iš JAV

Anot jos, jau suderėta, kad komandą papildys iš JAV grįžusi 25-erių šilutiškė Sandra Vaitkutė. Ši 200 cm ūgio centro puolėja, baigusi mokslus Amerikoje, sugrįžo į gimtinę.

„Jau paruošta sutartis, artimiausiomis dienomis pasirašysime ją“, – džiaugėsi Kumpienė.

Taip pat komandą turėtų papildyti 19-metė Kristė Druskytė ir 25-erių Lina Aglinskaitė.

Šios abi krepšininkės atvyko iš Kauno. Aglinskaitė pernai sezoną baigė Kauno rajono „Laisvės“ ekipoje, o Druskytė – „LKKA-Aisčių“ komandoje. Tiesa, pastaroji krepšininkė dar turi galiojančią sutartį su „LKKA-Aisčių“ komanda, tačiau įstojo į Klaipėdos universitetą ir rašys raštą, kad galėtų palikti laikinosios sostinės klubą.

Išsaugojo Milieškienę

„Lemminkainen“ komandai pavyko išlaikyti labiausiai patyrusią žaidėją Ritą Milieškienę. Su šia 32 metų žaidėja pratęsta sutartis dar vieneriems metams.

Sutartis dar vienam sezonui turi Monika Grigalauskytė, Inesa Visgaudaitė. Tikėtina, kad šias krepšininkes Klaipėdos komandoje bus bandoma išlaikyti ilgesniam laikui.

Taip pat „Lemminkainen“ ekipoje lieka jaunosios žaidėjos: Gabrielė Gutkauskaitė, Milana Matiaš, Giedrė Lileikytė, Roberta Mizgerytė ir Agnė Černeckytė.

„Į komandą pasikviesime ir dar kelias jaunas, perspektyvias žaidėjas iš Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos. Ugdysime jaunąją kartą, – sakė „Lemminkainen“ klubo prezidentė.

Persekioja traumos

Visgi neapsieita be praradimų – komandą paliko Eglė Žygelytė ir Irma Raugaitė. Abi šios patyrusios 27-erių žaidėjos pasirinko kitas ekipas.
Dėl traumų ateinantį sezoną tikriausiai nerungtyniaus Laura Povilonytė (atlikta kelio operacija), pernai sezoną praleidusi Eglė Šikšniūtė (jai prireiks dar vienos kelio operacijos) ir Rima Margevičiūtė. Pastarąją krepšininkę kamuoja rimta stuburo trauma. Tikėtina, kad ji apskritai gali baigti krepšininkės karjerą.

Klaipėdos „Lemminkainen“ krepšininkės ateinantį sezoną rungtyniaus trijose: Europos taurės, Lietuvos moterų krepšinio lygos ir Baltijos moterų krepšinio lygos – pirmenybėse.


Komentarai:

tu
is kur zinai kiek Gutkauskaite gauna? as irgi noriu zinoti!!! Kiek zinau jaunu "Krepsininkiu" kas gainiojasi pinigu po Europa, labai greitai baigia karjera. Gabre, nepasiduok durniu itakai...... Tavo vieta Klaipedoj "Lemminkainen" ir toliau taip varyk, kad dar kam nosi nusluostytum, ypac Anonimui:)
2011-08-19
+4
Atsakyti
hmz
kas per trauma Siksniutei buvo, kad tiek ilgai gydesi turbut metus ir dar darys operacija?
2011-08-19
+3
Atsakyti
as
Sekmes merginoms
2011-08-19
-3
Atsakyti
Anonimas
Taip suprantu kad Gutkauskaite neturi kontrakto.Tai siulyciau rinktis kita komanda, kur galetu gaut kazkiek pinigeliu.
2011-08-18
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.