Kroatus įveikę bosniai pasiekė svarbią pergalę (komentarai, foto)

2011-09-04 22:43
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Mirzos Teletovičiaus ir Henry Domercanto vedina Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė (2-2) C grupės mače 92:80 (28:28, 15:8, 21:23, 28:21) įveikė Kroatijos nacionalinę komandą (2-2) ir išsaugojo šansus patekti į antrąjį Europos čempionato etapą Vilniuje.

Taškas į tašką vykusiose rungtynėse bosniai atsiplėšė tik ketvirtajame kėlinyje, kai susikrovė dviženklį pranašumą (75:61).

Kroatams ypatingai nekrito tolimi metimai (4/24, 16,7 proc.). Labiausiai prie tritaškio linijos nesisekė aukštaūgiui Damirui Markotai, iš septynių tritaškių nepataikiusiam nė vieno.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė: Mirza Teletovičius 26 (9/13 baudų), Henry Domercantas 23, Kenanas Bajramovičius 12, Goranas Ikoničius 10

Kroatijos rinktinė: Ante Tomičius 23, Bojanas Bogdanovičius 16, Krunoslavas Simonas 11, Marko Popovičius 10.

Sabitas Hadžičius (Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės vyr. treneris): „Po vakarykščio pralaimėjimo neturėjome daug laiko atsigauti. Šiandien demonstravome komandinį puolimą, ir komandinę gynybą. Šį vakarą turėjome du labai gerus žaidėjus – Mirzą Teletovičių bei Henry Domercantą. Mūsų žaidimas buvo su mintimi, o krepšininkai parodė savo charakterį. Išsaugojome šansus patekti į kitą etapą, kuris yra mūsų tikslas.“

Josipas Vrankovičius (Kroatijos rinktinės vyr. treneris): „Rungtyniavome be širdies, ne taip kaip vakar. Nežaidėme savojo žaidimo. Negalėjome sustabdyti Teletovičiaus ir Domercanto, nes neturėjome Marko Tomaso. Šį vakarą pasimatė, kad jo netektis mums yra didelė problema. Neturėjome žaidėjo, kuris galėtų jį pakeisti.“


Komentarai:

VARIANTAI
1.MAKEDONIJA užsitikrino vietą kitame etape.

2.JUODKALNIJA neturi jokių galimybių patekti į trejetuką.

3.SUOMIJA gali patekti toliau, jei nugalės Juodkalniją, o makedonai - bosnius ir graikai - kroatus. Tada: patenka graikai ir makedonai , o dėl trečios vietos dėliojasi taip: krotai, bosniai ir suomiai surinks po 2 pergales ir tarpusavyje turės po 1 laimėjimą, bet tarpusavio taškų skirumas: Suo +23, Bosn -16, Kroat - 7).

4.BOSNIJA patenka bet kokiu atveju nugalėjusi Makedoniją ir vinu atveju, jei pralaimi makedonams, o graikai nugali kroatus ir juodkalniečiai - suomius. Tada: Pirma-antrą užima Makedonija ir Graikija, o dėl trečios vietos dėliojasi taip: krotai, bosniai ir juodkalniečiai surinks po 2 pergales, bet tarpusavyje Bosnija turi abi pergales.

5.KROATIJA laimėjusi prieš Graikiją patenka visais atvejais, pralaimėjusi - visais atvejais nepatenka.

6.GRAIKIJA laimėjusi prieš Kroatiją patenka visais atvejais, pralaimėjusi - vienu atveju nepatenka (šiuo atveju nebesvarbu kaip sužais suomiai su Juodkalnija): taigi, graikai pralošia kroatams, o Bosnija nugali Makedonus - tada visos šios 4 komandos surenka po 3 pergales. Žaidžiant tarpusavyje makedonai ir bosniai turės po 2 pergales ir patenka toliau, o graikai ir kroatai po 1 pergalę, bet kroatai būtent prieš graikus ir tokiu atveju graikai lieka ketvirti.

Ačiū už dėmesį.
2011-09-05
+1
Atsakyti
Renatas
sioje grupeje nustatant 3 komandas, kurios pateks, trauksim kvadratine sakni :D
2011-09-05
+11
Atsakyti
to bravas
taip ir uzauges su Zalgirio vardu jei taip stumi, ty storas antrarusis???jis vienas geriausiu izaideju nba,kokia sprogstama jega,tas niekam nereikalingas serbas irgi gynyboje atstoves daug geriau nei tu stovi vakarais gaudamas i snuki nuo zmonos,ka jau kalbeti del popo
2011-09-05
+2
Atsakyti
bravas
kaip gaila kad musu zalgiris isigijo ta sudmali popoviciu tokio nulinio zaidejo jau senai nebuvo zalgiry o kiti myza del jo.dabar romanov kupil storus antrarusius amerikonus ,nulinius zaidejus serbus kurie niekam europoj nereikalingi ir dziaugiames sugadine ir komandos slove ir komandos sutersta varda.gal jums jis ir nieko nereiskia o as su zalgirio vardu ir gimiau.
2011-09-05
-2
Atsakyti
Taip ir tikejaus,kad toj kroatijoj vienas su kitu nesusizaidzia,jei net apsistumde buvo tarpusavy tai ka kalbet,turi but komandinis zaidimas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-09-05
+5
Atsakyti
ju
atrodo kad kroatai vaziuoja namo nes jie kazi ar nugales graikus nu dar sansu turi arba suomiai arba juodkalnija o bosniai visai nestabilus pralose 30 tasku suomiams paskui laimi 10 pries kroatus nu vienu zodziu si grupe tikras chaosas ir jis man labai patinka cia nuspejamu varzybu nera
2011-09-04
-1
Atsakyti
Augis
Apgailetinas Popo pasirodymas,visiskai nukraujavusioje komandoje,pats vyriausias zaidejas o zaidzia kaip koks vaikas,bega meta komandos visiskai nevaldo,net juoka kelia,kad 19 Metu Bogdanovicius atrodo kaip veteranas lyginant ji su Popovicium
2011-09-04
+3
Atsakyti
Siandien Lietuviai negalejo Popoviciaus palaikyt :/
2011-09-04
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.