Stankus baigia profesionalo karjerą

2011-11-17 20:36
Nuotr.:
33 metų 197 cm ūgio Žydrūnas Stankus baigia krepšininko karjerą. Pasibaigus susitarimo terminui, pagal kurį gynėjo ir puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas Vilniaus „Perlui-MRU“ turėjo padėti iki lapkričio vidurio, veteranas nutarė kabinti sportbačius ant vinies.

„Paprasčiausiai atėjo laikas, kai nusprendžiau baigti žaisti ir pradėti kitą etapą. Man jau 33-eji – nebejaunyn, todėl laikas atversti naują puslapį“, – tinklalapiui bcperlas.lt pasakojo Stankus.

Septyniose skirtingose komandose – „Šilutėje“, „Campbell“ (NCAA), Klaipėdos „Neptūne“, Kėdainių „Nevėžyje“, Reimso „Basket“ (Prancūzija), Vilniaus „Sakaluose“ bei to paties miesto „Perle-MRU“ – rungtyniavęs Stankus interviu kalbėjo apie sprendimo priežastis, ateities planus ir krepšinio ilgesį.

– Tai buvo netikėtas sprendimas, ar apie tokį žingsnį galvojote jau anksčiau?
– Baigiantis vasarai galvojau dar pažaisti, jeigu atsiras rimtas pasiūlymas. Bet tokio nebuvo, o pats išvažiuoti į užsienį taip pat nenorėjau – norisi pabūti su šeima.

– Ar neketinote trauktis pasibaigus sezonui?
– Iš dalies taip, bet nesinorėjo užimti jauno žaidėjo vietos. Kadangi „Perlas-MRU“ yra jaunimo komanda, tai tegul ji tokia ir lieka. Įvairūs dalykai lėmė, jog žaisti jau užtenka.

– Nemanote, kad po kiek laiko pasiilgsite krepšinio ir vėl grįšite į aikštę?
– Manau, kad tikrai pasiilgsiu krepšinio. Niekas nežino, kaip ateityje viskas susiklostys, bet kalbant apie ilgesį, aš jau dabar pasiilgstu krepšinio. Visi krepšininkai visą gyvenimą žaidę krepšinį baigę karjerą jo pasiilgsta, todėl aš toks ne pirmas ir ne paskutinis.

– Kuo ketinate užsiimti dabar?
– Dabar ieškausi veiklos, ką nuo ko pradėti. Viską reikia pradėti iš naujo. Jei atvirai, dar neapsisprendžiau, ką veiksiu. Esu atviras pasiūlymams.

– Galbūt jus dar išvysime kokioje nors mėgėjų lygoje?
– Tikrai pradėsiu žaisti mėgėjų lygoje. Vis tiek reikia sportuoti, kad neužaugtų pilvas. Malonu žaisti krepšinį ir tikrai dar sportuosiu. Tik tiek, kad nebeprofesionaliai. 


Komentarai:

G-unit
Maladec Silute!
2011-11-17
-4
Atsakyti
Artūras
Seniai laikas!
2011-11-17
+1
Atsakyti
Viža
Smagu, kad bn.lt nešykšti gerų interviu.
2011-11-17
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.