Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“

2011-11-21 17:48
Nuotr.:
Donatas Motiejūnas antrą savaitę iš eilės yra Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“ viršūnėje
Donatas Motiejūnas antrą savaitę iš eilės yra Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“ viršūnėje
Nuotr. asseco.prokom.pl
Praėjus dar vienai savaitei krepšinio naujienų tinklalapis „BasketNews.lt“ pristato tradicinę rubriką „Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“, kurioje pateikiami geriausi mūsų šalies krepšininkų pasirodymai.

Pateikiame geriausiai žaidusių Lietuvos krepšininkų penketukus lapkričio 14 – lapkričio 20 dienomis.

Užsienyje žaidžiantys vyrai:

Donatas Motiejūnas, Gdynės „Asseco Prokom“: 1 rungtynės, vid. 35 minutės, 26 taškai, 9 atk. kam., 29 naud. bal.
Tomo Pačėso pastabos Motiejūnui puikiai padeda. Aukštaūgis jau antrą savaitę iš eilės gerino savo rezultatyvumo ir naudingumo rekordus. Tiesa, Motiejūnas kol kas nelabai mėgsta dalytis kamuoliu. Rezultatyvaus perdavimo lietuvis neatliko jau 4 mačus iš eilės.

Rimantas Kaukėnas, Sienos „Montepaschi“: 2 rungtynės, vid. 26,5 minutės, 12 taškų, 4 rez. perd., 14,5 naud. bal.
Kaukėnas mače su Pačėso auklėtiniais iš toli atakavo 100 proc. taiklumu ir pataikė 3 tritaškius iš 3. Gynėjo taiklumas stebino ne tik tame mače, mat šį sezoną Eurolygoje Kaukėnas pataikė 8 tritaškius iš 10 bandymų (80 proc.).

Kšyštofas Lavrinovičius, Sienos „Montepaschi“: 2 rungtynės, vid. 20 minučių, 11 taškų, 4 atk. kam., 14 naud. bal.
Šį sezoną didžiausias skirtumas, žvelgiant į statistines kategorijas, matomas ties baudų metimais. Praėjusį sezoną 75 proc. taiklumu nuo baudų metimo linijos atakavęs Lavrinovičius, šiemet pataikė vos 14 baudų iš 24 (58 proc.)
Linas Lekavičius, Surguto „Universitet-Yugra“: 2 rungtynės, vid. 36,5 minutės, 15 taškų, 8,5 atk. kam., 9 rez. perd.

Lekavičiaus komanda praėjusią savaitę laimėjo abejas rungtynes, o lietuvis abu kartus buvo netoli trigubo dublio. Tačiau gynėjas taip pat balansavo ant pražangų limito ribos (vid. 4 praž.).


Benas Veikalas
, Bonos „Telekom Basket“: 2 rungtynės, vid. 34 minutės, 16 taškų, 3 rez. perd., 13 naud. bal.

Šis gynėjas Vokietijoje nedemonstruoja įspūdingų rezultatų, tačiau nuolat rungtyniauja gerai ir stabiliai. Veikalas per devynis mačus visada surinko dviženklį naudingumo balų skaičių ir vos sykį neįmetė daugiau nei 9 taškų.
 
Lietuvoje rungtyniaujantys vyrai:

Paulius Jankūnas
, Kauno „Žalgiris“: 2 rungtynės, vid. 27 minutės, 19 taškų, 7,5 atk. kam., 23 naud. bal.

Sezono pradžioje Jankūnas gavo daug kritikos strėlių dėl prasto savo žaidimo, bet dabar kritikai turėtų nutilti. „Žalgirio“ kapitonas abiejose praėjusios savaitės rungtynėse buvo rezultatyviausias savo ekipoje, o Eurolygos mače pagerino net kelis savo rekordus.

Mindaugas Katelynas
, Vilniaus „Lietuvos rytas“: 2 rungtynės, vid. 22 minutės, 13,5 taško, 6,5 atk. kam., 19,5 naud. bal.

Puolėjas su Novo Mesto „Krka“ pagerino du savo rekordus – sužaidė naudingiausias (20) rungtynes bei perėmė daugiausiai kamuolių (5). Tokio solidaus jo žaidimo vilniečiams pakako pergale pradėti Europos  taurės turnyrą.

Gediminas Orelikas
, Prienų „Rūdupis“: 2 rungtynės, vid. 34,5 minutės, 18,5 taško, 6/16 tritaškių, 17 naud. bal.

„Rūdupio“ komanda debiutavo Europos taurės taurėje, bet šiame turnyre Orelikas nebuvo naujokas. Gal dėl to snaiperis ramiai į olandų krepšį siuntė vieną taiklų tritaškį po kito bei padėjo Prienams iškovoti istorinę pergalę. Orelikas tame mače pagerino beveik visus savo Europos taurės turnyro rekordus.

Darius Pakamanis, Utenos „Juventus“: 3 rungtynės, vid. 32 minutės, 12 taškų, 8 atk. kam., 15,6 naud. bal.
Pakamanis ir toliau įrodinėja, jog atkovotų kamuolių skaičius nebūtinai priklauso nuo ūgio. Palyginti nedidelis 192 cm ūgio gynėjas mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ antrą kartą šį sezoną atkovojo daugiau nei 10 kamuolių. Dar įdomiau atrodo faktas, kad jis yra geriausias „Juventus“ kovotojas dėl kamuolių (vid. 7,5).

Renaldas Seibutis
, Vilniaus „Lietuvos rytas“: 2 rungtynės, vid. 26 minutės, 15,5 taško, 2 atk. kam., 13,5 naud. bal.

Seibutis žaidė rezultatyviausias rungtynes LKL čempionate, pelnydamas 19 taškų. Be to, gynėjas stipriausios Lietuvos lygos mačo dar nė karto nepaliko neįmetęs bent tritaškio.




Komentarai:

kazkaip Jankis
ne toki naudingumo kofa sekmadieni surinko...
2011-11-22
-8
Atsakyti
Pacesas
zvaigzde jobana blet :D
2011-11-22
+3
Atsakyti
fck
is demokrato diktatorium netapsi ir atvirksciai.t,y.kemzurai motiejunas netinka.
2011-11-22
-4
Atsakyti
AnonimasMotiejunas tinginys visada buvo del to ir ginyboj neatidirbdavo iki galo ir kamuoliu neatkovodavo. O dabar pacesas jam pizdi duoda tai negali durniaus voliot, todel ir rezultatai matosi iskart. Labai gerai kad Donatas zaidzia butent sitoj komandoj.


Pacesas kaip sulciaspaude, spaudzia, spaudzia ir va matot rezultatus ;)
2011-11-22
-10
Atsakyti
Anonimas
Motiejunas tinginys visada buvo del to ir ginyboj neatidirbdavo iki galo ir kamuoliu neatkovodavo. O dabar pacesas jam pizdi duoda tai negali durniaus voliot, todel ir rezultatai matosi iskart. Labai gerai kad Donatas zaidzia butent sitoj komandoj.
2011-11-22
+8
Atsakyti
Anonimas
Corleone nieko gero pernai motiejunas neparode? :-D tai kad benetone buvas vienas iš lyderiu pelnantis virš 10tšk, ir nekarta virš 20tšk. Kaip žinia italu lyga daug stipresnė už lkl kur valanciunas nepažaidžia, tik kartais blyksteli prieš autsaiderius, o juk ir tik 1,5metu skirtumas, kuris yra labai mažas ir tikrai nieko nereiškia, taip kad nereik čia vis aukštint to amžinai potencialaus valanciuno, motiejunas gali daryti betka, mesti tritaškius, dvitaškius, 1x1 apeiti prieš bet ka, greitai bėgti. Valanciunas moka tik idėt. Taip kad baikit ji aukstinti amzinai potencialu, motiejunas už ji žymiai daugiau galimybiu turi gerai žaisti nba
2011-11-22
-2
Atsakyti
Del Javtoko tai kolkas jo sansai rinktinej 0. O del Jankuno zjbs kad atsigavo,bent kazkas dbr zalgiry lietuvius atstovauja. O Donce mldc,gali pasireikst nes gauna daug laiko,bet kad dbr lygint su Valanciunu,nu taip bet ir Donce vyresnis,anais metais nieko baisei gero nerode,taip kad palaukit.:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-21
+2
Atsakyti
Anonimas
Tie kas sako kad motiejunas nulis turbut yra visiški kiauragalviai, arba stipriai pavydintys žmogui lochai. Jei jis butu nulis tai prieš cska ir siena butu nepažaides, butu uždengtas, bet prieš dvi finalo ketverto komandas žaidė nesulaikomai ir buvo tikras komandos lyderis, savaime aišku jei patektu i stipresne komanda gautu žymiai mažiau žaist ir rezultatyvumas kristu, nes stipresnėse komandose buna daugiau pajėgesniu žaidėju ir treneriai stengiasi visiems geriausiems suteikt po vienodai laiko, bet kadangi jis dbr žaidžia komandoje kur nėra žvaigždiu todėl motiejunas joje yra aiškus lyderis ir gauna žaist žvėriškai daug, prie pačėso motiejunas labai stipriai patobulės. Juk net geriausi kašiorai nuėje i stiprius klubus kur buna didelė kokurencija gauna mažiau pasireikšt nei žaide silpname. Juk jis jau benetone buvo vienas iš lyderiu ir pastoviai stabiliai žaisdavo, imesdavo ir virš 20tšk nekarta, ir italijos lygoj nebloga statistika turėjo. Jis turi puiku metima, labai greitas ir staigus, meta tritaškius, jei padidins jėga ir šuoli tai bus nesustabdomas, jei mažiau tingės tai ir nba jis bus nemaža žvaigždė. O valančiunas va net lkl nelabai pažaidžia, iš jo to vadinamo potencialo gali gautis didelis šnipštas, nes jis nieko nemoka, be dėjimu, ir baudu metimu, daugiau nieko nesugeba, nba žlugs kai nueis su tokiu nuliniu veiksmu arsenalu.
2011-11-21
+7
Atsakyti
CeO2D_Flashsziuriu ziuriu ir tampa aisku, kad nebus kolkas kam uz rinktine zaist vienintelis Kleiza auksto lygio krepsininkas, kitiems pencija kvepia, o motiejunas su valanciunu dar tikrai tures 2-3 metus apsilt kojas, kad taptu auksto lygio zaidejais, visi kiti grybauja ir grybaus nieko is ju ispaust nepavyks daugiau kalbu apie geceviciu, seibuti...Nu Nu,mastyk ką kalbi,PG.Kalnas,Kaukenas,ČižauskasSG.Pocius,Gecas,DulkysSF.Kleiza,Jasaitis,MačiulisPF.Motiejūnas,Kleiza,MačiulisC.Valančiūnas,JavtokasDw tu surask geresnį patirties ir jaunystės derinį..,Pagal pavardes gal ir nieko įspudinga,tačiau žinant šių žaidejų galimybes mums,galim tiketis gero pasirodymo Olimpineje atrankoje ir jai nenutiks nieko netiketo,gerų rezultatų ir Olimpiadoje.prie ko cia tas Dulkys? Jau geriau seibutis ir pf Jankunas dar, o Javtoka jau gali nurasyt,jau geriau Motiejunui duot centruot, o pf turim geru ivales. Vietoj javtoko dar ir petrukoni labiau apsimoketu pakviest,nes javtokas geriausiu atveju uz trece centra gali but,vien del to kad yra kapitonas.


Su Petrukoniu tai žr. nusišnekejai,bet kokiu atveju jis nebus geresnis už Javtoką,be to,atsigaus dar tas Javtokas,kad blogai žaidžia dbr. tai yra komandos problemos o ne jo asmenines,kai komanda psichologiškai prades savimi tiketi,prades ir jis žaisti,tuo aš neabejoju,Šiaip normaliai jis šiemet ir rinktineje lošė tik ta trauma jam kortas sumaišė,o jai ne Javtokas tai tada nors Andriuškevičius tačiau tikrai ne Petrukonis o Jankūnas čia netyčia nepamynejau,turejo jis būti,o del Seibučio tai gali būt,tik tiesiog aš manau kad komandai geriau tureti gera snaiperį bei gyneją nei šiaip žaideją kuris neturi labai stiprių pusių tačiau yra geras žaidejas.
2011-11-21
+7
Atsakyti
to bird
Tai jis ji jau laisviausia perspjove , pazek i valanciuna jis lkl nepalosia
2011-11-21
-1
Atsakyti
Aš pasikartosiu. Gal nesupyksit, bet Donatas turi realius šansus perspjauti Valančiūną.
2011-11-21
+7
Atsakyti
D_Flashsziuriu ziuriu ir tampa aisku, kad nebus kolkas kam uz rinktine zaist vienintelis Kleiza auksto lygio krepsininkas, kitiems pencija kvepia, o motiejunas su valanciunu dar tikrai tures 2-3 metus apsilt kojas, kad taptu auksto lygio zaidejais, visi kiti grybauja ir grybaus nieko is ju ispaust nepavyks daugiau kalbu apie geceviciu, seibuti...Nu Nu,mastyk ką kalbi,PG.Kalnas,Kaukenas,ČižauskasSG.Pocius,Gecas,DulkysSF.Kleiza,Jasaitis,MačiulisPF.Motiejūnas,Kleiza,MačiulisC.Valančiūnas,JavtokasDw tu surask geresnį patirties ir jaunystės derinį..,Pagal pavardes gal ir nieko įspudinga,tačiau žinant šių žaidejų galimybes mums,galim tiketis gero pasirodymo Olimpineje atrankoje ir jai nenutiks nieko netiketo,gerų rezultatų ir Olimpiadoje.
vietoj Javtoko vertėtų ką kitą...
2011-11-21
Atsakyti
D_Flashsziuriu ziuriu ir tampa aisku, kad nebus kolkas kam uz rinktine zaist vienintelis Kleiza auksto lygio krepsininkas, kitiems pencija kvepia, o motiejunas su valanciunu dar tikrai tures 2-3 metus apsilt kojas, kad taptu auksto lygio zaidejais, visi kiti grybauja ir grybaus nieko is ju ispaust nepavyks daugiau kalbu apie geceviciu, seibuti...Nu Nu,mastyk ką kalbi,PG.Kalnas,Kaukenas,ČižauskasSG.Pocius,Gecas,DulkysSF.Kleiza,Jasaitis,MačiulisPF.Motiejūnas,Kleiza,MačiulisC.Valančiūnas,JavtokasDw tu surask geresnį patirties ir jaunystės derinį..,Pagal pavardes gal ir nieko įspudinga,tačiau žinant šių žaidejų galimybes mums,galim tiketis gero pasirodymo Olimpineje atrankoje ir jai nenutiks nieko netiketo,gerų rezultatų ir Olimpiadoje.


prie ko cia tas Dulkys? Jau geriau seibutis ir pf Jankunas dar, o Javtoka jau gali nurasyt,jau geriau Motiejunui duot centruot, o pf turim geru ivales. Vietoj javtoko dar ir petrukoni labiau apsimoketu pakviest,nes javtokas geriausiu atveju uz trece centra gali but,vien del to kad yra kapitonas.
2011-11-21
+3
Atsakyti
SJ
Jankūnas atsigavo, gal ir kiti jo pėdom paseks pagaliau
2011-11-21
+8
Atsakyti
s to coldbergkuo jis tau cia toks isskirtinis aukstaugis europoje? imesk tu jy i geresne komanda is jo liks visiskas nulis, kamuoliu nenuima, baudu nepataiko nesiorentuoja aikstej tik savanaudiskai meta metimus kuriuos mesti jam leidzia pacesas, bet kitoj komandoj butu visiskas 0.


Toks ir išskirtinis kad gali apžaisti kiekvieną Europoje 1x1 (aukštaūgį),jai jis greičiu gynejus apibega,turi taiklia ranka ir axujiena judesių bagažą,tai jis tau 0? ,Mažiau Valančiūno highlights'u žiūrek ir pažiurek Prokom rungtynes nors kelias,tada pamatysi ką jis moka.
2011-11-21
-2
Atsakyti
sziuriu ziuriu ir tampa aisku, kad nebus kolkas kam uz rinktine zaist vienintelis Kleiza auksto lygio krepsininkas, kitiems pencija kvepia, o motiejunas su valanciunu dar tikrai tures 2-3 metus apsilt kojas, kad taptu auksto lygio zaidejais, visi kiti grybauja ir grybaus nieko is ju ispaust nepavyks daugiau kalbu apie geceviciu, seibuti...


Nu Nu,mastyk ką kalbi,

PG.Kalnas,Kaukenas,Čižauskas

SG.Pocius,Gecas,Dulkys

SF.Kleiza,Jasaitis,Mačiulis

PF.Motiejūnas,Kleiza,Mačiulis

C.Valančiūnas,Javtokas

Dw tu surask geresnį patirties ir jaunystės derinį..,Pagal pavardes gal ir nieko įspudinga,tačiau žinant šių žaidejų galimybes mums,galim tiketis gero pasirodymo Olimpineje atrankoje ir jai nenutiks nieko netiketo,gerų rezultatų ir Olimpiadoje.
2011-11-21
+4
Atsakyti
s to coldberg
kuo jis tau cia toks isskirtinis aukstaugis europoje? imesk tu jy i geresne komanda is jo liks visiskas nulis, kamuoliu nenuima, baudu nepataiko nesiorentuoja aikstej tik savanaudiskai meta metimus kuriuos mesti jam leidzia pacesas, bet kitoj komandoj butu visiskas 0.
2011-11-21
Atsakyti
EdgarAllanPoemldc D-Mo.taip ir toliau


+1 :)
2011-11-21
Atsakyti
sziuriu ziuriu ir tampa aisku, kad nebus kolkas kam uz rinktine zaist vienintelis Kleiza auksto lygio krepsininkas, kitiems pencija kvepia, o motiejunas su valanciunu dar tikrai tures 2-3 metus apsilt kojas, kad taptu auksto lygio zaidejais, visi kiti grybauja ir grybaus nieko is ju ispaust nepavyks daugiau kalbu apie geceviciu, seibuti...


Neišnaudoti Motiejūno puolime būtų didžiausia nuodėmė bet kuriam treneriui. Pagalvok, ką tu šneki. Rask Eurolygoje tokį aukštaūgį, kuris taip žaistų 1x1. Jau klaida buvo padaryta šių metų vasarą.
2011-11-21
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 43

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.