Lietuvos kariškiai – stipriausių NATO krepšininkų ketvertuke

2011-12-05 18:02
Nuotr.:

Rytis Adomavičius (15) buvo vienas Lietuvos kariškių rinktinės lyderių
Rytis Adomavičius (15) buvo vienas Lietuvos kariškių rinktinės lyderių
Nuotr. Patrick Ferrriol
NATO šalių krepšinio turnyre Belgijoje, kuriame kovojo 10 ekipų, Lietuvos kariškių krepšinio čempionė, KASP Dainavos apygardos I rinktinės komanda iš Alytaus, užėmė ketvirtą vietą.

Devynių taškų skirtumu lietuviai nusileido JAV. NATO Europos vyriausioje jungtinių pajėgų vadavietėje vykusiame mažajame finale mūsų šalies kariškiai amerikiečiams pralaimėjo 61:70.

Lietuvos kariškių komandą atstovaujantys Alytaus savanoriai buvo gerai nusiteikę. „Neturėdami tarptautinių rungtynių patirties, mes sėkmingai kovėmės viso turnyro metu, apmaudžiai pralaimėjome kazachams, kas mums sutrukdė kovoti dėl aukštesnių vietų, tačiau patekome į pirmąjį ketvertuką“, – sakė komandos treneris Mindaugas Jaruševičius.

Tiek jį, tiek daugiausia taškų į JAV komandos krepšį įmetusį Rytį Adomavičių jau antradienį, gruodžio 6 d., turėtume išvysti Alytaus arenoje, RKL pirmenybių rungtynėse tarp „Savanorio” ir Marijampolės „Kadžiu – Kolegija“.

48-ąjį NATO šalių karių krepšinio turnyrą laimėjo Latvija, 61:53 įveikusi Kazachstaną. Penktą vietą užėmė Prancūzija, 76:75 nugalėjusi laipteliu žemiau likusią Didžiąją Britaniją, septinta – Italija, savo pranašumą 81:68įrodžiusi prieš Kanadą.

Paskutines, devintą ir dešimtą, vietas pasidalino šeimininkė Belgija ir Lenkija, kurių dvikova 68:64 baigėsi belgų pergale.



Komentarai:

Lietuvos kariškiai – stipriausių NATO krepšininkų ketvertuke..Jau geriau nerašytu, kad kariškiai, nes kažin kiek iš jų yra tikrai ten dirbantys :D O savanoriai, yra savanoriai, išeina į miškus, ten pageria, ir skaitos jau LT kariuomeneje :D :D
2011-12-06
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.