„Gargždai-Bremena“ ruošiasi kilti iš turnyro lentelės dugno

2012-01-16 14:41
Karolis Dobrovolskas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.:
Praėjęs savaitgalis Nacionalinėje krepšinio lygoje (Smscredit.lt NKL) rungtyniaujančiai „Gargždų-Bremenos“ (6-20) komandai buvo itin nesėkmingas.

Mindaugo Bugio auklėtiniai patyrė dvi apmaudžias nesėkmes. Namuose 66:70 nusileido „KK Radviliškio-Juodelių“ komandai, o šeštadienį svečiuose 78:84 turėjo pripažinti Vilniaus „Perlo-MRU“ krepšininkų pranašumą.

„Abi rungtynes pralaimėjome, nes varžovų gretose atsirado patyręs lyderis, kuris ėmėsi iniciatyvos lemiamomis akimirkomis. Radviliškio komandoje buvo Audrius Mineikis, o Vilniuje juos truktelėjo Gintautas Vileita“, – nesėkmės priežastis įvardijo „Gargždų-Bremenos“ strategas Bugys.

Žaidimas gerėja

Didžiausias galvos skausmas traumų išretintos gargždiškių ekipos strategui buvo kova po krepšiais. Visgi dvikovoje su „KK Radviliškio-Juodelių“ komanda kovoje dėl atšokusių kamuolių jo auklėtiniai nusileido tik 46:47, o Vilniuje gargždiškiai baudos aikštelėje buvo pranašesni 45:38.

„Lyginant pradėjusio savaitgalio turą su buvusiu prieš tai mūsų žaidimas skyrėsi kaip diena ir naktis. Dabar vyrai buvo labai gerai nusiteikę, kovingi, o iki pergalių mums pritrūko labai nedaug“, – apmaudo neslėpė treneris.

Rado papildomų jėgų

„Gargždų-Bremenos“ komandai pagaliau pavyko surasti, kuo užkamšyti atsiradusias spragas po krepšiu. Šeštadienį Vilniuje vykusiame mače ekipoje jau debiutavo 23 metų 205 cm ūgio Paulius Balčiūnas.

Krepšininkas praėjusį sezoną taip pat rungtyniavo NKL pirmenybėse, kur gynė Kauno „Erelitos-KTU“ komandos garbę, o įpusėjus sezonui persikėlė į „Šilutę“. Šį sezoną aukštaūgis dėl traumos nežaidė.

„Balčiūnas gali žaisti tiek sunkiojo krašto puolėjo, tiek vidurio puolėjo pozicijose. Jam dar reikia įsibėgėti ir įsižaisti po turėtų traumų. Esu patenkintas jo žaidimu ginantis prieš „Perlo-MRU“ aukštaūgius, o puolant jam dar stinga pasitikėjimo“, – tinklapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Bugys.

Vadovų spaudimo nejaučia

Nors „Gargždai-Bremena“ nusirito į turnyro lentelės dugną, komandos treneris pripažino, kad ekipos vadovų spaudimo nejaučia, tačiau supranta, jog reikia pradėti skinti pergales.

„Suprantame, kad situacija yra labai prasta ir dėsime visas pastangas, kad pradėtume kilti iš dugno. Ekipa žaidžia geriau, o sugrįžus Artūrui Gudaičiui mes rungtyniausime dar solidžiau. Jis buvo mūsų jėga tiek puolant, tiek ginantis“, – apie lyderio sugrįžimą kalbėjo treneris.

Tikimasi, kad Gudaitis galės žaisti artėjančio savaitgalio dvikovoje su Kauno „LKKA-Atleto“ ir „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandomis.

„Artūras kol kas sportuoja individualiai, nenorime jo skubinti, nes trauma buvo išties rimta. Tačiau tikimės, kad šią savaitę jis prisijungs prie komandos ir galbūt savaitgalį padės mums aikštelėje“, – mintimis dalijosi Gargždų komandos varininkas.


Komentarai:

tai kad jau velu jiems kazkur ir bekilti..
2012-01-16
+3
Atsakyti
serbentai,o tu bent rungtynes matei?


Žiūriu iš šalies
2012-01-16
-8
Atsakyti
serbentai,
o tu bent rungtynes matei?
2012-01-16
+2
Atsakyti
Sėdi lentelės dugne, prakišo savaitgalį abi rungtynes, o basketnews potemę rašo: Žaidimas gerėja :)
2012-01-16
+9
Atsakyti
banga
Kaip ziurovas, galiu pasakyti kad Gargzdu zaidimas nera blogas. Pralaimi paskutiniam keliny del zioplu klaidu ir patirties trukumo. Reiketu dar izaidejo normalesnio ir viskas butu ok :)
2012-01-16
-6
Atsakyti
Per daug užsibrėžė Gargždai su krepšiniu....turit RKL,kam lįst į NKL?Dabar turit dvi silpnas komandas.Tiek RKL paskutiniai,tiek NKL paskutiniai.Koks tikslas to?Nebūtų geriau vieną RKL turėti,kuri galėtų būti aukštumoj?
2012-01-16
-1
Atsakyti
tai Gudaitis isbegs i aikstele si savaitgali, ar ne?
2012-01-16
-7
Atsakyti
asd
tas treneris tik nusisneka :D
2012-01-16
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.