Kėdainių ekipa antrą kartą klubo istorijoje laimėjo DNB LKF taurės bronzą (3 video, foto, komentarai, statistika)

2012-02-18 17:42
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
„Kėdainių Triobet“ komanda švenčia. Gedimino Petrausko auklėtiniai Kaune vykusios DNB Lietuvos krepšinio lygos (LKF) taurės turnyro finaliniame ketverte kovoje dėl trečios vietos 69:65 (19:10, 20:15, 9:18, 21:22) nugalėjo apie finalą galvojusius, bet be medalių likusius Prienų „Rūdupio“ krepšininkus.

Tai antrasis kartas, kuomet Kėdainių komanda iškovojo DNB LKF taurės bronzą. Tą padaryti „Kėdainių Triobet“ krepšininkams buvo pavykę ir 2007 metais.

„Rūdupis“ penktadienį pusfinalyje po dramatiškos kovos 67:68 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkams. Virginijaus Šeškaus auklėtinius šis pralaimėjimas labai paveikė ir jie mačą pradėjo tragiškai.

Davidas McClure‘as ir Egidijus Dimša vieną po kito siuntė taiklius dvitaškius į prieniškių krepšį, o jie susikrovė dviženklį pranašumą – 23:10. Besibaigiant antram kėliniui kėdainiečiai pirmavo net 37:20.

Visgi įspūdingai antrojoje rungtynių dalyje rungtyniavusio Gintaro Kadžiulio vedinas „Rūdupis“ sugebėjo spurtuoti 14:0 ir sugrąžinti intrigą – 47:48.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas buvo lygus (52:52), bet tada „Kėdainiai Triobet“ spurtavo 11:4 ir susikrovė pergalingą pranašumą – 63:56.

Naudingiausiu turnyro krepšininkų „Kėdainiai Triobet“ komandoje buvo išrinktas Vidas Ginevičius, o „Rūdupio“ gretose analogiško apdovanojimo sulaukė Kadžiulis.

„Rūdupis“: Gintaras Kadžiulis 21, Artūras Milaknis 9, Povilas Butkevičius 8 (10 atk. kam.).

„Kėdainiai Triobet“: Vidas Ginevičius ir Davidas McClure‘as po 15, Egidijus Dimša 14, Vytautas Šulskis 11. 

Rungtynių vaizdo reportažas:



Gediminas Petrauskas („Kėdainiai Triobet“ vyr. treneris): „Noriu padėkoti visiems – žaidėjams, rėmėjams, treneriams. Ypatingai žaidėjams, kurie atiduoda visas jėgas. Trečiajame kėlinyje buvo sunkus momentas, kai Prienai grįžo į žaidimą. Bet įrodėme, kad norėjome pergalės ir tikrai tuo džiaugėmės.

Išėjome su dideliu užsidegimu ir noru kovoti, bet jeigu varžovai sugeba atsigauti trečiame kėlinyje, tai parodo, kad ir jie nebuvo visai pavargę. Trečiame kėlinyje susidūrėme su jų kibesne gynyba.

Dabar važiuosiu namo ir išsimiegosiu, nes jaučiuosi pavargęs po praėjusios nakties, daug ruošėmės šioms rungtynėms. Žaidėjams daviau kelias laisvas dienas, bet nėra daug laiko, nes trečiadienį vėl žaidžiame su Prienais.“

Išsamesnis Petrausko komentaras:



Vidas Ginevičius („Kėdainiai Triobet“ gynėjas): „Tikrai smagu kažką iškovoti. Visi kovėmės, daug emocijų, sunku ką ir kalbėti. Kai nuslūgs emocijos, pakalbėsime kitaip. Labai smagu dėl komandos ir trenerio, pagaliau padovanojome Kėdainiams medalį.

Turėjome solidžią persvarą, bet žinojome, kad jie vysis. Ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi.“

Virginijus Šeškus („Rūdupio“ vyr. treneris): „Atsibudome ne antroje pusėje, o antros pusės pabaigoje. Man vakar buvo skaudus pralaimėjimas, gal persidavė tai ir žaidėjams. Gėda, kaip žaidėme pirmą pusę, taip negalima žaisti. Buvau išleidęs visus žaidėjus ir turi atsirasti nors vienas, kuris užveda komandą. Pirmoje pusėje tokio žaidėjo neatsirado. Paskui užsivedėme, galėjome ir laimėti, bet yra kaip yra, ką padarysi.

Yra daug problemų, kurias reikia išspręsti. Mes prieš tai nemažai laimėdavome. Kai laimi, atrodo viskas gerai, o dabar pralaimėjome ir prasidėjo prieštaravimai vienas kitam. Tai iškyla tada, kai komanda pralaimi.

Atvažiavome nepasiruošę. Jeigu būtume vakar laimėję, gal šiandien būtų kitas vaizdas, bet sėkmės pritrūko ir vakar, ir šiandien.“

Išsamesnis Šeškaus komentaras:



Gintaras Kadžiulis („Rūdupio“ gynėjas): „Pirmoje pusėje jautėsi vakarykščių rungtynių pasekmės. Asmeniškai pats jaučiau didelę nuoskaudą dėl vakar ir buvo sunku prisiversti žaisti. Antroje pusėje suaktyvinome gynybą ir viskas apsivertė aukštyn kojomis. Trūko kelių tritaškių ir gal patys būtume džiaugęsi pergale. Sveikiname Kėdainius su trečia vieta.“


Komentarai:

Anonimas
apsisik gaidy
2012-02-19
-8
Atsakyti
SUDUPIS
O DAR SAKO, KAD FINALE BUTU BENT JAU ZALGIRIUI PASIPIRIESINES..VISU PIRMA REIK NUEIT IKI TO FINALO :D
2012-02-19
-1
Atsakyti
SUDUPIS
TAI KURI CIA ANTRARUSE KOMANDA DBR YRA ?? TOKIE ISGIRTIEJI BUVO RUDUPIS, O KRITO TAI KAIP LAPAI.
2012-02-19
Atsakyti
Jonas
Orelikas lose menesi nesitreniraves ir buvo vakar bei siandien visiskai 0nis.. o greiciau minusinis!!!

Juskevicius ir ypac Milaknis atrode tragiskai... jeigu butu sveiki - tai butu visai kitoks zaidimas... zaide, nes kitaip negalima buvo... bet naudos is to ju zaidimo mazai.

As nesu Prienu fanas.. tad vertinu objektyviai situacija.

Pasistiprins Prienai dar ir laimes 3 vieta. Nelikus Urbucio niekas neuzpuola is aukstu. Jei ateis Dabkus - puolime tures kas vercia tasku ir bus stiprus kandidatai i 3 vieta vel.
2012-02-18
-6
Atsakyti
vardas
sudas cia ne turnyras...
2012-02-18
+1
Atsakyti
KDN
sudrupei rovesi ant Kedainiu?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-18
-3
Atsakyti
vaflis
Prienu fanai isvis kazkokie graudus asiloidai atejo rautis pradejo tipo kedainiai sudas prie vieno lindo tipo sako suspardysiu kedainietis ispyre toki gera i ausi vos neapsiverke

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-18
-4
Atsakyti
Labai negražu kai Šeškus eilinį kartą užsiiminėja aferizmu, prieš kelias dienas išplatino pareiškimą, kad finalo ketverte dėl traumų ir ligų nerungtyniaus Juškevičius, Milaknis, Orelik. Greičiausiai pasijuto labai protingu ir pamanė, kad apgaus varžovų trenerius, o ką šiandien matome - Juškevičius (28min.), Milaknis (24min.), Orelik (10min.).

Labai teisinga, kad Šeškaus komanda šiame ketverte liko paskutinė, pralaimėjusi visas rungtynes.
2012-02-18
+10
Atsakyti
superFANASRibokasTokių rungtynių reikėtų rodyt vaizdo įrašą, vėlai naktį ir dar uždėt ženklelį S, kad vaikai, kurie dar tik pradeda žaist krepšinį, jų nepamatytų.cia ant 90 procentu ryto rungtyniu uzdet S raide, kad europa nepamatytu tokio apgailetino zaidimo, jau pries prokoma pakankamai gedos pridaret, imesdami vos 50 tasku is ju 25 baudu metimais, ar tai galima vadinti krepsiniu|?


Nu mes nors laimim VTB lygoj, o tu man gali priminti kaip ten Legendai sekasi?
2012-02-18
+3
Atsakyti
X
SESKU KEISKIT!!!
2012-02-18
-2
Atsakyti
red
Negerai, kad LKF taureje pasireiske ne vien sportiniai dalykai, kas baigesi Lietuvos Ryto atsisakymu dalyvauti. Vienaip ar kitaip LR kol kas vieninteliai gali priesintis Zalgiriui ir iveikti. Gali, aisku, ir Pasvalys, bet tai butu vienas is tu nelogisku atsitiktinumu, kurie nutinka karta per keleta metu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-18
+5
Atsakyti
Vin
Šiandien visi Žaliai-Balti triumfuos!!
2012-02-18
-5
Atsakyti
Anonimas
Matėt rudupio fanus?;D blmb klaunu gvardyja pz kiek žvengiau;DD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-18
-5
Atsakyti
gerbeja is Klaipedos:)
Aciu uz pergale!saunuoliai!!!Kuris ten nesugraibe kamuolio ?pasikalbesim asmeniskai.pamokinsiu laikyti kamuoliukus tvirtai rankose:)))
2012-02-18
+18
Atsakyti
darius
http://www.beticious.com/en/register?ref... Nemokamos lazybos ,prizai.
2012-02-18
Atsakyti
bekit geriau žet kai barsa su caja kapojasi!!!
2012-02-18
-7
Atsakyti
RibokasTokių rungtynių reikėtų rodyt vaizdo įrašą, vėlai naktį ir dar uždėt ženklelį S, kad vaikai, kurie dar tik pradeda žaist krepšinį, jų nepamatytų.


cia ant 90 procentu ryto rungtyniu uzdet S raide, kad europa nepamatytu tokio apgailetino zaidimo, jau pries prokoma pakankamai gedos pridaret, imesdami vos 50 tasku is ju 25 baudu metimais, ar tai galima vadinti krepsiniu|?
2012-02-18
+20
Atsakyti
Gerbeja
Valiooooooooooo!!! saunuoliai!!@ zaidejai!!! saunuolis jaunasis TRENERIS!!!yra treneris yra komanda!!!
2012-02-18
-4
Atsakyti
Laimejo daug geresne komanda,visada sakiau,kad Rudupis pervertintas!Jei krinta trajakai,tada viskas gerai,jei ne,jokios minties,begu metu!Savo vietoj ir yra,galvojau tik kad ant kokia -20 uzmes!
2012-02-18
-7
Atsakyti
RibokasTokių rungtynių reikėtų rodyt vaizdo įrašą, vėlai naktį ir dar uždėt ženklelį S, kad vaikai, kurie dar tik pradeda žaist krepšinį, jų nepamatytų.


Jau patyrei moraline trauma kad savo bendraamziais pradejai rupintis?
2012-02-18
+11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 119

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.