Newley „Valencia Basket“ klubo treneriams išpasakojo „Lietuvos ryto“ paslaptis

2012-04-13 19:16
Rokas Buračas, specialiai „BasketNews.lt“ iš Maskvos (Rusija)
Šių metų sausį Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą palikęs ir į Ispaniją sparnus pakėlęs australas Bradas Newley šeštadienį stos į kovą prieš buvusius savo komandos draugus. 

Tiesa, žodis buvusius čia galbūt nelabai tinka. „Valencia Basket“ ekipos marškinėlius vilkintis 27 metų 201 cm ūgio Newley prisipažino su kai kuriais „Lietuvos ryto“ krepšininkais susirašantis trumposiomis žinutėmis. 

Itin šiltais Newley ir Lietuvos vicečempionų santykiais buvo galima įsitikinti penktadienį, kai abi pusfinalio varžovės susitiko per vakarinę treniruotę – „Lietuvos rytas“ baigė pratybas ir paliko salę, o juos aikštėje pakeitė „Valencia Basket“.

Aikštės viduryje su treneriu Aleksandru Džikičiumi apsikabinęs Newley netrukus pateko į „Lietuvos ryto“ krepšininkų glėbį. Vienas po kito su juo apsikabino ir Renaldas Seibutis, ir Steponas Babrauskas, ir Aleksandras Rašičius bei kiti žaidėjai. Būsimų varžovų veidus puošė šypsenos, o jie apsikabinę noriai pozavo fotografams. 

Tačiau jau rytoj artimi draugai taps varžovais. Newley žurnalistams prisipažino „Valencia Basket“ ekipos treneriams pateikęs nemažai informacijos apie buvusius komandos draugus bei išpasakojęs stipriąsias ir silpnąsias jų puses. Vis dėlto, pronozuoti pusfinalio mačo baigties australas nesiryžo.

– Bradai, ar laukiate rungtynių su savo buvusia komanda? – žurnalistai paklausė Newley.
– Žinoma, bus įdomu. Esu labai laimingas turėdamas galimybę dalyvauti šiame finalo ketverto turnyre. Laukiame pusfinalio rungtynių ir žvelgiame į priekį. Labai sunkiai dirbome, kad iškoptume į „Top 16“ etapą, o vėliau ir į atkrintamąsias varžybas. Norime gerą žaidimą išlaikyti ir rytoj bei iškopti į finalą. 

– Ar treneris Velimiras Perasovičius jūsų klausinėjo apie „Lietuvos ryto“ ekipą? 
– Taip, žinoma. Jis domėjosi daugybe dalykų, klausinėjo apie krepšininkus ir jų stipriąsias bei silpnąsias puses. Vilniaus ekipoje praleidau beveik dvejus metus, todėl stengiausi treneriui padėti, kad kuo geriau pasirengtume pusfinalio mačui.

– Kaip reagavote, sužinojęs, kad pusfinalyje kovosite su „Lietuvos rytu“?
– Tiesą sakant, likome gerokai nustebę, nes galvojome, jog žaisime su kita ekipa. Apsikeitėme su buvusiais komandos draugais žinutėmis ir šiek tiek pajuokavome. Vis dėlto, pusfinalyje bus tik vienos rungtynės, todėl jos bus itin svarbios. 

– Ar esate patenkintas savo padėtimi komandoje?
– Taip, jaučiuosi gerai. Vos atvykęs į Valensiją rungtyniavau daugiau, nes keli komandos draugai buvo iškritę iš rikiuotės dėl traumų. Dabar turiu būti pasiruošęs išgirsti savo numerį ir išbėgti į aikštę. 

– Kokį krepšinį žaidžia jūsų ekipa?
– Mes rungtyniaujame greitai. Ispanijoje visos komandos propaguoja greitą krepšinį ir mes ne išimtis. Tai turbūt geriausiai mūsų komandos krepšinį galintis apibūdinti žodis. 

– Kaip rengiatės kovai dėl kamuolių? Vilniečiai puldami jų atkovoja labai daug. 
– Paprasčiausias būdas laimėti kovą dėl kamuolių – išstumti varžovus iš baudos aikštelės. Puikiai žinome, kad tai varžovų stiprioji pusė ir apie tai daug kalbėjome. Turime ją laimėti.


Komentarai:

Antraštė tai skambi :)
2012-04-14
-4
Atsakyti
rytas jega chimki nugales visada!!!
2012-04-14
+2
Atsakyti
Vat sito kenguros teks pasisaugot greitame puolime... :)
2012-04-13
-6
Atsakyti
pfff, suprasciau kokius nors derinius zinotu ir isplepetu, o dabar tai tik tusti plepalai, ka jis galejo pasakot apie zaidejus, kad Valanciunas is po kasio pavojingas :D
2012-04-13
-2
Atsakyti
sdfs
Pajuokavo jis, ryt mes jiems pajuokausim taip, kad werkt noresis, JUOKDARIAI mat ;)))
2012-04-13
-2
Atsakyti
dandas
kazin ispasakoja imtymes paslaptis?
2012-04-13
-2
Atsakyti
Svarbiausia, kad nebūtų pasakę, jog Stepo kiaušai didžiausi komandoje
2012-04-13
+5
Atsakyti
das
Daunas :)
2012-04-13
-10
Atsakyti
Kaip sako rusai: flag tibe v ruki Brad :))
2012-04-13
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.