Sensacija neįvyko – LMKL auksu pasidabino „VIČI-Aistės“ (video, foto, komentarai, statistika)

2012-04-27 19:34
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Kauno „VIČI-Aisčių“ komanda pirmą kartą nuo 2007 m. Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) sulaukė rimto pasipriešinimo, tačiau tradicija liko nesulaužyta.

Manto Šerniaus treniruojamos kaunietės apgynė titulą ir tryliktą kartą iš eilės tapo šalies čempionėmis. Jos lemiamose rungtynėse namuose 94:65 (25:17, 18:13, 31:15, 20:20) sutriuškino Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ žaidėjas ir finalo seriją laimėjo minimaliu rezultatu 3-2.

Šeimininkės dviženklį pranašumą susikrovė jau pirmame kėlinyje (20:10), tačiau nuo varžovių labiau atitrūkti nepavyko iki antrojo ketvirčio pabaigos. Tuomet „VIČI-Aistės“ šovė į priekį 20:6 ir likusi mačo dalis tebuvo formalumas (63:36). 

Ketvirtadienį (04.26) net 45 naudingumo balus surinkusi Gintarė Petronytė šiandien buvo beveik nematoma. Lietuvos rinktinės vidurio puolėja per 23 minutes pelnė 7 taškus, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, blokavo 2 metimus, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, tačiau 2 sykius suklydo bei 3 kartus prasižengė.

Viešnioms šiandien negalėjo padėti ketvirtose finalo serijos rungtynėse kelį susižeidusi Eglė Šniokaitė.

Šiais metais Laikinosios sostinės komandos trofėjų kolekciją taip pat papildė ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DnB Nord bei Baltijos moterų krepšinio lygos taurės (BWBL). Eurolygoje šalies čempionės iškrito po reguliaraus sezono.

„VIČI-Aistės“: Vita Kuktienė 17 (2/2 trit.), Amanda Kemežys 16, Vaida Sipavičiūtė 13, Courtnay Pilypaitis 12, Tatsiana Likhtarovič 11 (8 rez. perd.), Aija Putnina 9 (9 atk. kam.).

„Kibirkštis-Tichė-IKI“: Kristina Vengrytė 18, Laima Rickevičiūtė 12, Greta Šniokaitė 9, Sakellie Daniels 9.

Rungtynių vaizdo reportažas. Manto Šerniaus, Tado Stankevičiaus ir Rimos Valentienės komentarai:

Mantas Šernius („VIČI-Aisčių“ vyr. treneris): „Tikrai nebuvo lengva. Paskutinė pergalė yra pati džiaugsmingiausia ir žymiau maloniau laimėti taip, nei „sausai“. Sveikinu varžoves, jos pasirodė tikrai puikiai. Dėkoju už pamokas, nuo to tik laimi žiūrovai. Ačiū ir sirgaliams, kurie mus palaikė iki paskutinės minutės.

Šį sezoną daug kartų kritome, kėlėmės. Mums tai buvo labai ilgas sezonas, pradėjome treniruotis rugpjūčio 15 dieną, sužaidėme Eurolygą, Baltijos krepšinio lygą, Lietuvos krepšinio federacijos taurę, Lietuvos čempionatą. Moterims tai labai daug rungtynių.

Situacija tokia, kad dabartinė Kauno valdžia nebepalaiko moterų krepšinio. Tai apmaudu ir nežinau, ką jie galvoja. Jie mus pasikvietė draugiškai, o dabar atsuka nugarą. Viskas priklausys nuo to, kokia bus miesto pozicija – ar jiems reikia šito klubo, ar jie nori jį atiduoti kam nors kitam.“

Tadas Stankevičius („Kibirkštis-Tichė-IKI“ vyr. treneris): „Neužteko jėgų, negalime žaisti dvi dienas paeiliui. Džiaugiamės serija, parodėme, kad galime kažkiek pasipriešinti, o šiose rungtynėse tiesiog pritrūko jėgų. 

Jeigu man kas nors sezono pradžioje, po keturių pralaimėtų rungtynių, būtų pasakęs, kad žaisime finale, būčiau netikėjęs. Turėjome ir problemų, ir žaidėjų kaita, ir traumos. Tačiau savo kova įrodėme, kad Vilnius vertas aukšto lygio komandos.

Gintarė Petronytė buvo pasiilgusi krepšinio, norėjo įrodyti, kad šiuo metu yra geriausia aukštaūgė Lietuvoje. Džiaugiamės, kad ji mums padėjo, kad mes jai padėjome. Manau, kad ateityje ji žais tikrai aukštame lygyje.“



Komentarai:

Man geda del kauno mero !!!!
MAN GEDA DEL KAUNO MERO !!!
2012-04-29
+5
Atsakyti
KAUNO meras
Sveikinu vici komanda su pergale. Atleiskite kad nebuvau nes esu durnius. Mano akis viena grybauna o antra riesutauna. Mano ausys atlepusios ir esu kriu kriu kiaule paskutinis, nes apgavau moteris. Esu silpnas nes tik pries moteris pasokineti tegaliu. Bet bijau tos Amanda Kemezys, nes man ji snuky isdauzytu.
2012-04-28
+6
Atsakyti
Basd
Meras pusgalvis :o
2012-04-28
-3
Atsakyti
Nu va
Siandien Vilniaus meras A.Zuokas sveikina komanda KIBIRKšTĮ, o Kupčinskas sulindo į krūmus.
2012-04-28
+2
Atsakyti
w
Matot merui matyt nesumokejo uz atvykima paziureti varzybas
2012-04-28
+3
Atsakyti
vici
Kaunieciai galvokit kita karta uz ka balsuojat !!! tokio gedingo mero dar nesu mates !!!
2012-04-28
+5
Atsakyti
sensacija.lt
gana gi cia tu sensaciju vaikytis
2012-04-28
-6
Atsakyti
to www
Cia dar nieko, bent paros laiko tarpa sbuvo, ir abiems vienodos salygos.

O reg sezonas kaip vyko, vienos zaidzia penktadieni 18:00, kitos pentadieni nezaidzia, o paskui zaidzia tarpusavyje kokia 13:00 val. Vienoms 2 rungtynems per para, kitos savaite ruosesi - ir taip buvo pastoviai.
2012-04-28
Atsakyti
www
nesuprantu kas cia per lyga vakar los e snd vel askutine sfinalo rungtynes...tai ka negalejo padaryti bet vie laisva diena kad biski zaidejos atsigautu...eilini karta tvarkaristis lievas ...blm kiek metu visada budavo visos salygos kai kuriai kumandai :DD audra daryk jau isvada !!!
2012-04-27
+2
Atsakyti
Arg
Ir LKL kaunas triumfuos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-04-27
+2
Atsakyti
w
ASILE ASILE ir is kur jus islendat
2012-04-27
-4
Atsakyti
Širdy dar nesutema
Sita Vici Aisciu komanda turi buti tuoj pat iskomplektuota ir pakeista treneris. Nes sita komanda yra visiskai niekam tikusi. Teisingai sake viens krepsinio agentas atvykes y Lietuva : atskridau cia pavieseti ir nuejau ziureti kaip losia stipriausia lietuvos komanda. Vaizdas kury pamaciau - labai zemas lygis.

Jei cia yra viskas ka gali MKLK geriausieji - tada as nesu suzavetas!
2012-04-27
+8
Atsakyti
Anonimas
Ne tik finale nebutu zaidusios,bet kazin ar i pusfinalius butu pakliuvusios.
2012-04-27
+2
Atsakyti
xxx
Na tikrai, kad nebutumet zaidusios finale pries vici,jei nebutu petronyte pasirodziusi komandoje. Bet siaip saunuoles vilnietes, kovojo fantastiskai, mazai kas tikejo,kad net du kartus nugales vici. Sveikinimai abejoms komandoms ir pagarba visoms keturioms stipriausioms LMKL ekipoms uz tokia atkaklia kova.
2012-04-27
+5
Atsakyti
VICI, VICI, VICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sveikinimai VICI komandai ir didžiausiam remėjui Visvaldui Matijošaičiui už tai, kad šį sezoną sunkiausiu komandai momentu kai Kauno miesto savyvaldybė komandai parodė špygą jis komandos nepaliko likimo valiai. Ačiū!!! Nu, kas liečia Kauno mėrą - galima pasakyti tik tiek, nereikia žadėti to ko nesugebi padaryti. Gėda!!
2012-04-27
+1
Atsakyti
TEISEJAVIMAS
SIANDIEN BRAZIAUS KONTORA VEL GRYBA PJOVE,TIEK I VIENA PUSE,TIEK I KITA PUSE,KAUNIETES TRECDALIU GAVO DAUGIAU BAUDU,NESVILPIAMOS BAUDOS,ZINGSNIAI,NESTI KAMUOLIAI,KAI REGBI KUNU DENGIANTI PAJUODUSI MERGELE LIPO ANT VICI ZAIDEJU,GAL JINAI DALYVAVO ZYMIAME PARADE VILNIUJE,METAMA IS PO KREPSIO UZSOKANT ANT NUGAROS,KAMUOLYS BLOKOJAMAS,BET BAUDOS NERA,G,PETRONYTES SVAISTYMASIS ALKUNEMIS,STUMIANT I NUGARA......LAIMEJUOTE TAS DVI RUNGTYNES,KAD PETRONYTEI BUVO LEIDZIAMA VISKAS,O VCI ZAIDEJOMS TIK PRIARTEJUS ,JOMS BUVO SVILPIAMOS BAUDOS.....
2012-04-27
+5
Atsakyti
pol
Uhuuu sveikinimai!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-04-27
+1
Atsakyti
Saunuoles Aistes vieninteles kaunui gedos nedaro
2012-04-27
-1
Atsakyti
antirytas
tai kaip supratau, siandien teisejavimas buvo geras? nes rezultatas desningas, ne taip, kaip vilniuje.
2012-04-27
+1
Atsakyti
M.SERNIUI
TRENERI SU PERGALE,BET JUSU ZODZIAI PASAKYTI ZINIASKLAIDAI,KAD G,PETRONYTES NEREIKIA VICI,NESJI TURI BUTU VILNIUJE,KAD BUTU LYGESNIS CEMPIONATAS,TAI LABAI GAILA,KAD JUSU ZODZIAI IR MINTYS,JEI TAIP MASTUOTE,RIMTO SAVININKO BUTU TUOJ PAT IVERTINTI IR JUS BUTUMETE UZDARE DURIS I KLUBA ISKITOS PUSES IR DADAR BUTUMETE LABAI TOLI,KITAME DVIM IESCIO GALE,KUR ZUOKAS IR JONELIAI RENGIA VEL SAMOKSLA PRIES KAUNA SU VIENU KAUNO SAVYVALDYBES VADOVU....
2012-04-27
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 34

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.