„Hornets“ išpirko Lewiso kontraktą

2012-07-01 09:18
Nuotr.:

Rashardas Lewisas tapo laisvuoju agentu
Rashardas Lewisas tapo laisvuoju agentu
Nuotr. Reuters-Scanpix
Rashardui Lewisui taip ir nepavyks debiutuoti Naujojo Orleano „Hornets“ komandoje. Pastaroji ekipa išpirko 32 metų 208 cm ūgio puolėjo kontraktą ir jis tapo laisvuoju agentu.

Išpirkos suma siekė 14 mln. JAV dolerių, tačiau „širšės“ sutaupė apie 9 mln. JAV dolerių, kadangi krepšininko kontraktas siekė apie 23 mln. JAV dolerių.

Lewsisas Naujajame Orleane turėjo atsidurti po mainų, kuriuose už aukštaūgį „Hornets“ atidavė Emeką Okaforą ir Trevorą Arizą. Pastarieji du persikėlė į Vašingtono „Wizards“.

Vieną prasčiausių karjeros sezonų sužaidęs Lewisas vidutiniškai pelnydavo po 7,8 taško ir atkovodavo po 3,9 atšokusio kamuolio per rungtynes.



Komentarai:

MIRKA3
Yra komandos kurios zaidzia visad del cempu, susirenka geriausius zaidejus, niekad neperka susidrozusiu zaideju, tokius tik parduoda (senus, traumuotus, nebesugebancius zaisti uz kontrakte nurodyta atlygi...).

Yra komandos kurios niekad nezaidzia del ziedu, nuolat augina komandoms lyderems mesa: dalyvauja draftuose, o pasisekus uzaugint zaideja nuo pienburnio iskart ji keicia i senuka. Ypatingu niuansu galim vadint kaip tokios komandos susirenka nugesusias zvaigzdes, kurios turi milziniskus kontraktus. Tada isperka ir sedi be nieko - nei pinigu, nei zaideju, nei talentu... Nieko.

Pala pala, bet kai paziurim biudzetus, tai sakykit ka norit, bet skirtumai biudzetu labai menki. Na pvz. eurolygoj tarp komandu biudzetu yra xx skirtumai, ir nera tragedijos. Sakyciau, jei Zalgiris turetu mazesni nei CSKA biudzeta 20-40 proc. (kaip tarp NBA komandu lyderiu ir luzeriu), tai sakytume kad tas skirtumas is viso neesminis ir neaisku dar kas laimes. Noriu pasakyti, kad labai keista (svelniai tariant), kad NBA egzistuoja amzinos komandos luzeres, nors biudzetas nuo lyderiu atsilieka neypatingai (20-40 proc.).

Aisku, sakysit kad maziau garsioms komandoms sunkiau islaikyti zvaigzdes, kurie nori ziedo ir pan... Bet juk tai nieko bendro neturi su zaideju inkaru pirkimu. Jei komanda, kuri nuolat yra luzere, savo pinigus leidzia ispirkinedama susidrozusiu zvaigzdziu kontraktus yra strategija i komandos komplektacija, tai sakyciau kazkas labai labai negerai su NBA. Sakyciau, kad net visiskai nelogiska, nebent joms juodais sumoka kad tai darytu, t.y. valgytu suda ir amzianai voliotusi apacioje.
2012-07-01
+3
Atsakyti
Nezinau kaip jum, bet man atrodo kad Wizards tyliai ramiai renka gera komanda. Pasieme Ariza ir Okafora - uzpildys jiem nuo seno likusias skyles. Nene pagaliau ir vel gales zaist PF. Su C kaip okaforu - ziauriai stiprus priekis. Nene puls o Okaforas juoda darba dirbs. Ariza bus gera jungtis tarp aukstu ir zemu. Wallas jei dar labiau patobules ir sugebes gerus komandos draugus dar geresniais padaryt, manau playoffai sviest gali laisvai. Aisku, pasieme dar ta B. Beal, tai jei jis pritaps prie NBA tai manau startinis isvis geras bei ziauriai fiziskai, atletiskai stiprus. Beto suolas geras, Veselis, Brooksas ines energijos. Na o Blacthe reikia atsikratyt kaipnors ir vietoj jo paimt gera SG/SF.

Kalbant apie Hornets, tai jie kol netures gero izaidejo, tol sios pastangos bus 0 lygios. Bet jie dabar turi ziauriai daug pinigu tad gal iseis dar viena zvaigzde paimt prie Gordono
2012-07-01
-5
Atsakyti
cha
gordonui gali pasiulyt daugiau o ar pirmumo teise turi nezinau be to gal bus fisheris ar nelsonas, gera izaideja prigriebia
2012-07-01
+4
Atsakyti
O tai kur tie 14mln. dėsis, kuriais buvo išpirktas kontraktas, kam jie atiteks? Dėkui už atsakymą:)
2012-07-01
+2
Atsakyti
Anonimas
tu isiskaityk i naujiena, jie atsikrate lewiso, nebus jo komandoj..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-01
-1
Atsakyti
Jo, Hornets stipriai ruošiasi kitam sezonui. Gavo tikrai puikius jaunuosius NBA talentus A. Davis ir A. Rivers'ą, išsaugos E. Gordon'ą ir dar pasistiprino R.Lewis'u. Manau, jog kitą sezoną Hornets'us matysime visiškai kitokį žaidimą rodančią komandą. Žaidimo tempas padidės ir bus stengiamasi žaidimą lipdyti aplink A.Davis'ą.

Išvis, ateinantį sezoną vakarų konferencija bus gerokai sustiprėjusi. Rockets'ai taip pat, juk nesnaudžia, stiprina komandą. Sklinda kalbos, jog Rockets ruošiasi dideliam keitimui, kurio metu įsigytų stambaus kalibro centrą.
2012-07-01
+12
Atsakyti
pg - nelson

sg- gordon

sf- weems

pf - landry

c- davis
2012-07-01
-18
Atsakyti
galetu paiimti sonny weemsa ir dar koki izaideja nelson ir butu visai solidi komanda ...
2012-07-01
+18
Atsakyti
Kaip tai nieko negavo, sutaupe milziniskus arizos ir okaforo kontraktus, beto dabar dar is Lewis sutaupe 9mln. o okafora iskeite nes pasauke davis, beto tui daug pinigu vasaros turgui.
2012-07-01
+14
Atsakyti
jop
Labiausiai pervertintu žaidėju NBA buvo tapęs. Bet žiauru, kad Hornets atidavė Okafora ir Ariza už tai nieko negavo ir 9 mln primokėjo
2012-07-01
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.