Trečiam pratęsimui pritrūko jėgų (2 video, komentarai, foto)

2012-07-01 20:21
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Trečios rungtynės – trečias pratęsimas. Antrąjį pralaimėjimą Kaune vykstančiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate patyrė Lietuvos rinktinė (1-2). Dviejų tūkstančių žiūrovų palaikomi Pauliaus Juodžio auklėtiniai 83:91 (17:13, 15:23, 22:21, 23:20, 6:14) nusileido Ispanijos rinktinei (2-1). 

Beveik visą antrąjį ir trečiąjį ketvirčius atsilikę lietuviai persilaužimą pasiekė svarbiausiomis minutėmis. Baigiantis trečiajam kėliniui jie atsiliko 50:57, tačiau prasidėjus lemiamam ketvirčiui priartėjo, o tritaškiu komandą į priekį išvedė puikiai rungtyniavęs Ernestas Serkevičius (61:59). 

Likus žaisti tris minutes Žydrūnas Jurgutis tritaškiu padidino Lietuvos rinktinės pranašumą iki 4 taškų (73:69), tačiau kelis kartus suklydę leido ispanams persverti rezultatą. Pergalę galėjo išplėšti Gediminas Žalalis, tačiau jo metimas iš po krepšio skriejo pro šalį.

Pratęsimą tritaškiu pradėjo svečiai (80:77), tačiau lietuviai dar buvo išlyginę rezultatą (81:81). Dviejų svarbiausių gynėjų netekusi Lietuvos rinktinė leido varžovams atitolti (89:81) ir iškovoti pergalę.

Ketvirtame kėlinyje mačo dėl išnaudoto pražangų limito nebegalėjo tęsti Ernestas Serkevičius, kuris iki tol buvo surinkęs 21 tašką. Tuo tarpu pratęsime penktą pražangą gavo 10 taškų pelnęs Edvinas Šeškus.

Pirmadienis pirmenybėse – poilsio diena. Ketvirtąsias B grupės rungtynes antradienį 18.10 Kauno „Žalgirio“ arenoje Lietuvos septyniolikmečiai žais su iki šiol nepralaimėjusia Kroatijos rinktine.

Lietuva: Ernestas Serkevičius 21, Haroldas Saprykinas 14 (4/7 trit.), Žydrūnas Jurgutis 13, Lukas Grabauskas 12 (8 atk. kam.), Edvinas Šeškus 10 (5 kld.), Gediminas Žalalis 6 (10 atk. kam., 1/8 dvit.), Karolis Razukas 4, Norbertas Giga 2, Lukas Motiejūnas 1, (Deividas Kumelis).

Ispanija: Agusti Sansas 24, Alberto Martinas 13 (7 rez. perd.), Ferranas Ventura 13, Jose Noguesas 10, Ilimane'as Diopas 10 (8 atk. kam.).

Paulius Juodis (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Mums kažkas siunčia išbandymus. Trečios rungtynės – trečias pratęsimas, o jame pritrūko jėgų. Vyrai šaunuoliai – kovojo ir atidavė visą širdį. Dar turime kur tobulėti, nes esame jauni. Vaikinai per tokias rungtynes grūdinasi, manau, kad iš jų išaugs ne vienas geras krepšininkas. Ispanai visose amžiaus grupėse yra favoritai, bet stengiuosi neeikvoti energijos ir nesiginčyti su arbitrais. Jaučiame didelį spaudimą nugalėti, ypač po žaistų trijų pratęsimų. Gerai, kai juos laimi, bet kai viską lemia tik vienas metimas, sunku. Dabar liko dvejos rungtynės su labai pajėgiais varžovais – Europos čempionais kroatais ir Argentina, kuri žaidžia mums neparankų ir kietą krepšinį. Reikia pailsėti ne tiek fiziškai, kiek emociškai.“

Išsamesnis Juodžio komentaras:

Alejandro Martinezas (Ispanijos vyr. treneris): „Mums tai buvo labai svarbi pergalė, ypač po pralaimėjimo Argentinai. Turėjome laimėti, kad turėtume geresnius šansus patekti į ketvirtfinalį. Dabar, esame geroje pozicijoje. Lietuviai po dviejų pratęsimų per dvi dienas buvo šiek tiek labiau pavargę, todėl mes turėjome daugiau galimybių per papildomą laiką.“

Agustis Sansas (Ispanijos rinktinės žaidėjas): „Rungtynės buvo labai sunkios. Lietuvos komanda yra labai stipri, jai padėjo ir didžiulis aistruolių palaikymas. Mums šis mačas klostėsi nelengvai. Puikiai pataikėme iš toli, bet gynyba buvo pagrindinis raktas į pergalę.“

Išsamesni Ispanijos atstovų komentarai:



Komentarai:

jonukas
As jau nieko nesuprantu,jei tiktai kas pradeda kritikuoti tai jau tipo raso tas kas nepapuole i rinktine ar nepapuolusio tevai. Bet zmones gerieji sutikit,kad neturi si rinktine perspektyvu ir jei ieskosime problemos iskarto matosi spraga rinktines formavime.Ir jeigu ateity islikti viena is pirmaujanciu valstybiu krepsinyje,turime kitaip,kitokiu principu formuoti rinktines.Kaskas paminejo Tamoli,faktas kad jo turejo nebebuti rinktineje.Jei po europos fiasko nueme Sirtauta,turejo trauktis ir Tamolis.Nesuprantu kuo jis toks geras,kad uzeme 3 vieta mkl,tai tada kur viceciampionu zaidejai. Tikrai si rinktine surikta ne pagal zaideju pajegumus Kur Verbickas,Zalys,Kavaliauskas,Danisevicius,Kliucinykas,Sarukas,Poguzinskas tik nepradekite irodineti kad jie silpnesni uz pakviestus.Jauciu kad draugiskose runktynese apzaistu musu isriktuosius. Cia ateiciai,o dabar yra kaip yra.Tad palinkekime rinktinei pergaliu o jums mieli rasytojai ramybes,viskas bus gerai.LIETUVA buvo,yra ir bus krepsinio salis su savo 3 milionais ekspertu,tad gerbkime kitu nuomone,kad ir kokia ji butu........
2012-07-03
+5
Atsakyti
oho
tokio šlykštaus žaidimo nesu matęs. Visai nelietuviškas. Treneris grybų grybas. Jokio komandinio žaidimo- visi žaidžia po viena kaip "NBA žvaigždės" - lenda prieš tris po kašiu, visi gavę kamuolį turi kelis kartus sumušti įžemę , kamuolys "lėtai vaikšto", todėl ir priverstini sunkūs metimai. Vienu žodžiu jokio proto ir logikos nesimato. Nesu matęs taip žaidžiant nė vienos Lietuvos rinktinės bet kokių metų. Jiems be šansų išeiti iš grupės- žaidžia kažkokį mišinį negriško individualistinio ir rusiško "bėk- mesk" krepšinį
2012-07-02
+8
Atsakyti
to 21.59
Cia psichologines traumos tiems, kurie nepapuole, o ne tiems, kurie sedi ant suolo. I rinktine papuola tie, kurie psichologiskai stiprus ir sugeba pateisinti net ir sunkiausia situacija. Kvailu ambiciju nera. treneris sprendzia kada leist, kada laikyt ant suolo. Sedi ir diedai ant suolo, ir nba yra sedinciu ant suolo. Vadinasi reikalingi net tie, kurie sedi ant suolo. O cia tarp komentatoriu yra tokiu, kurie noretu, ant suolo sedeti arba, kad ju vaikai ant suolo sedetu :)
2012-07-02
+6
Atsakyti
to klausimas
Tai reikia imti i rinktine tokius,kad nesedetu ant suolo o zaistu ir nebebus tu psiko traumu.
2012-07-02
+1
Atsakyti
to klausimas
Jei sitoje virtuveja sukinejiesi tai turbut zinai del ko kiti tikrai geresni nepapuola 1 Nera kam uztarti. 2 tevai neturi pinigu. Tokios jau tos musu vaiku rinktines strategijos.
2012-07-02
+7
Atsakyti
del kavaliausko
Jis neblogas, bet, gal daug jegu ir demesio zmona atima. Nera lengva nuo 14 metu seima zaist ir kasi lost. Mokyklai is vis nelieka laiko :) chebra, neputokit kuris blogas ar blogesnis, o darbu irodykit kita met.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-02
-7
Atsakyti
klausimas
Labai lengva nurasyti vaikus net neduodant jiems zaisti. Galvojat jie labai dziaugiasi sededami ant suolo? Kodel motiejunas nejo i vyru rinktine? Todel, kad nenorejo sedeti ant suoliuko. Ir sitie vaikai nori zaisti. Bet yra treneris, jis sprendzia. Tik nesuprantu kodel eme, .es saibu tai tikrai negavo uz tuos, kur sedi. Ziurejau kaip "klase" rode pernai su siemet nepapuolusiais i rinktine. Stebuklo jokio, nors trneris ir buvo kita "taktika" paemes. Visi greiti sunesioti kai nepasiseka. Dirbkit per metus, kita met gal pasiseks. O del kliucnyko ir kitu kviestu, bet atkritusiu vaikinu kazkas yra. Jei i dvi rinktines skirti.gi treneriai neatrenka, vadinasi kazko truksta. Ne tik fiziskai, bet ir pasichologiskai stiprus turi buti. Manau, dar ir treneris nera psichologiskai atsparus itampai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-02
-1
Atsakyti
zz
Kodel paeme i rinktine Kumeli, Motiejuna, Mikolaiti, tai pirmi kuriuos reikia is jos isvyti. Geda uz tokias atrankas i rinktine, o dabar norime pergaliu, kuriu tikrai nebus. Juodi labai gaila kad tu eisi treneris.
2012-07-02
-4
Atsakyti
Anonimas
Kodel paeme i rinktine Kumeli, Motiejuna, Mikolaiti, tai pirmi kuriuos reikia is jos isvyti. Geda uz tokias atrankas i rinktine, o dabar norime pergaliu, kuriu tikrai nebus. Juodi labai gaila kad tu eisi treneris.
2012-07-02
-4
Atsakyti
rinktines treneriui
Siulau kitais metais surengti atvira aukciona uz vietas rinktineje, tada nors federacijos biudzetas patilnetu, o ne tavo kisene. Nes tik tokie luzeriai gali i ja patekti.
2012-07-02
+3
Atsakyti
Greiciau tu vaiku teveliai bankrtuotu gal tada normalia rinktine surinks :D
2012-07-02
-2
Atsakyti
to oi
eik nx, tamolis geras yra treneris, savo komanda i 3 vieta mkl atvedes.

isvis visi atsiciuxinkit, ka cia rasot, patys medziai esat, pasidziaukit, kad tokios varzybos, kiek visokiu emociju patiriam patys per tas 2 val. nx nenervinkit
2012-07-02
+8
Atsakyti
as
tikrai sioj rinktineje kazkas netaip tas pats seskus eurolygoje zaizdamas su vyresniais buvo daug sviezesni egresyvesnis gal todel kad ne savo pozicijoje zaidzia at rodo lyg ir stengiasi visi bet gerai kazkas pastebejo nera tos komandos dvasios visi lyg atskirai zaidzia
2012-07-02
-3
Atsakyti
nulis
gaila seskaus duodamas interviu matosi vos asaras tramdo bet teisingumo delei zaidzia visi labai individualiai pries tokia komanda yra lengviau zaisti kai zinai kad nenumetineja perdavimu
2012-07-02
-7
Atsakyti
oi
As jums pries ciampionata norejo pasakyti,kad is sios komercines ir pazinciu rinktines nieko gero nebus,bet jus saipetes. Tad dabar po triju runktyniu uzduodu vel ta pati klausima.Ka cia veikia Sakinis,Kunelis,Motiejunas ir Mykolaitis??? Tikrai kad buvo vertesniu. Kavaliauskas,Kliucinykas Poguzinskas,Sarukas sie keturi vyrukai tikrai butu leide daugiau laiko aiksteleje nei pirmas paminetas ketvertas.Na ir indelio i komandini zaidima inese daug daugiau. Visi kalba kad situ metu vaikai netalentingi,o man atrodo surinkite geriausius ir nereiks zaisti su koreja pratesimu.

P.S. Ir vykite is rinktines ta Tamoli.Kol jis bus rezultatu neturesime,nors po sio ciampionato gal ir federacija pabus.
2012-07-02
+4
Atsakyti
JUODI
...nereikia verkti kad jegu pritruko,reikejo dar daugiau sildanciu suoliuka pasiimti tai tada tikrai netruktu jegu. Vietoj Sakinio-Sarukas Kumelio-Kavaliauskas,Danisevicius su viena koja geriau losia. Motiejuno-Zalys Apie gynejus net ner ka kalbeti-krepsinis begu metu tai gynejai kaip ir nereikalingi.

Svarbu statistai savo skaiciukus susirenka.Komandos-nera !!! Kiekvienas uz save.Toli nueisim su tokia politika..............
2012-07-02
-1
Atsakyti
Tam kas raso apie Rycka
sakai laksto be galvos,o tas pats Saprykinas labai panasiai meta tritaskius 7/0 tai jam ne naujiena (paziurekit statistika MKL).O gynyboje kiauras visiskai.Beje girdejau kad viens pries viena Saprykina jis tvarko be problemu,taip kad tam Saprykinui dar dirbt ir dirbti.Kad pakrito vienas rungtyne tai ne rodiklis.Paziurekite kiek mums varzovu gynejai primete.
2012-07-02
+5
Atsakyti
2 Senelis
"Saprykinas - pirma ir paskutinė rinktinė"

seneli seneli, karsto pieno ir miegoti
2012-07-02
+2
Atsakyti
to ArM
Idomu skaityti jusu komentarus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-02
-11
Atsakyti
gerb seneliui
Kavaliauskas kol ateitu iki krepsio, lailas atakai baigtusi. Trumpu distanciju zaidejas, teisingai, galva turi. Verbickas lakste kaip be galvos pernai, paziurekit atskiru rungtyniu statistika, kai is 9 tritaskiu pataiko tik du. Is jo tik daug judesio, turi nora, bet metikas neuztikrintas. Valinskas stabilesnis, bet pernai negavo zaisti,, gaila. Mikolaitis tik viena komanda pakeite. Tamolis geras ramus treneris. Manau, kad zalaliui vienam tiek laiko istempti tikrai per sunku. Kodel neleidzia sakinio po krepsiu pasistumdyti? Toks vaizdas, kad nuo siol rinktines gales formuoti is 9-10 zaideju. Kam kviesti ir laikyti ant suolo? Tada jau tikrai geriau paimtu tu mazziuku dar daugiau. Didziule atsakomybe vaikinams, argentina kieta, o kroatai-"misija neimanoma". Toliau stebekim ir palaikykim.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-02
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 57

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.