Saprykinas: „Turime atsistoti ant kojų ir laimėti“

2012-07-04 00:23
Aurėja Šarkauskaitė, „BasketNews.lt“ korespondentė

Europos čempionams kroatams nusileidę Lietuvos septyniolikmečiai trečiadienį planetos jaunių (iki 17 metų) pirmenybėse kils į lemiamą kovą su Argentinos nacionaline komanda. 

Pergalė lietuviams atvertų duris į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Mače su kroatais rezultatyviausiai žaidęs ir 23 taškus pelnęs Haroldas Saprykinas viliasi, kad jo ekipai pagaliau nusišypsos sėkmė.

Per pirmąsias trejas rungtynes net triskart pratęsimus žaidę lietuviai laimėjo tik kartą ir šiuo metu B grupėje užima penktąją vietą. Mūsiškiai prisipažįsta, kad iki šiol jie stokodavo sėkmės, tačiau vylėsi su žiūrovų pagalba ją prisijaukinti trečiadienį. 

– Haroldai, kodėl jums nepavyksta aistruolių pradžiuginti pergale? – „BasketNews.lt“ paklausė Saprykino.
– Žaidėme ketverias rungtynes, o trys iš jų buvo su pratęsimais. Visose iki šiol žaistose rungtynėse atsilikdavome labai mažu taškų skirtumu. Atrodo, jog stengiamės žaisti iki pat paskutinių sekundžių, bet vis kažko pritrūksta. Nežinau kodėl taip nutinka.

– Ko pritrūko šį vakarą?
– Treneris akcentavo, kad turėjome sustabdyti greitą kroatų žaidimą, nes varžovai labai lengvai išbėga į greitą puolimą. Tai padaryti pavyko, bet pergalės vistiek neiškovojome. Galbūt šiandien kai kuriose situacijose buvome silpnesni. Esame gerai susižaidę, suprantame vienas kitą ir manau, kad atiduodame viską, ką galime. Gaila, kad kažko vis pritrūksta. 

– Ar poilsio diena turėjo naudos? Galbūt šiandien jau buvo lengviau?
– Turėjo. Kaip žaidėme trečiąsias rungtynes jau buvo sunku, bet po vakarykštės poilsio dienos šiandien jėgų turėjome tikrai daugiau. Manau, kad poilsio dieną išnaudojome gerai.

– Rytoj laukia lemiamos rungtynės. Kas jose bus svarbiausia?
– Priešininkų kol kas dar neanalizavome. Grįžę į viešbutį bandysime užmiršti pralaimėjimą ir rytoj turėsime būti labai susikaupę. Laukia itin svarbios rungtynės - arba pateksime į kitą etapą, arba ne. 

– Kokios nuotaikos dabar vyrauja komandoje?
– Aišku, žaidžiant Lietuvoje, sunku tiek kartų pralaimėti, ypač žinant, kad nusileidžiame vos vos. Tikrai labai stengėmės, bet rytoj turėsime atsistoti ant kojų ir bandyti laimėti. Tikimės, kad mums labai padės ir sirgaliai. 



Komentarai:

2
Atsimenu kadaise buvo tikinciu kad macijauskui tritaskiai pasiseke
2012-07-04
+4
Atsakyti
Anonimas
saprykinas su savo maikes kilnojimu, ir panasiu i javtoko metimu imeta kaskiek trajaku, seip molis jis
2012-07-04
+5
Atsakyti
Anonimas
Kai surinksit TIKRA u17 gal ir laimesit ka, itariu jog surinkus rezervine rinktine (kliucinyka valinska kanovalova pipira baguzinska ) geriau pasirodytu nej si:D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-04
-4
Atsakyti
Linkiu sekmes
LAukiu siandien stebuklo. Todel linkiu sekmes visiems vyrukams.Nepavarkit gintis - tai puse pergales. Te argentinos krepsys jums buna atviras, o jusu rankos taiklios. Pirmyn, drasus, stiprus, vikrus :) :) :) kur jusu sportinis inirsis? Kiekvienam po sirse i uodega, kad igeltu ir pirmyn.
2012-07-04
+1
Atsakyti
To sirgaliui
Kumelis zaide fantastiskai 50-AS pagal renkamus tsk.Tiesiog nepakeiciamas.O stovyklose pastovus ligonis.Bent dar du izaidejai MKL zaidzia geriau uz Kumeli neskaitant Jurgucio.
2012-07-04
+6
Atsakyti
Fanas
Jei serkevicius nukristu ant grindu maziau kartu nei pats imeta tasku tai laimetumem viska.
2012-07-04
-4
Atsakyti
2 siaip
priesai aplinkui vos ne masonu lozes
2012-07-04
-3
Atsakyti
siaip
ne Juodis valdo komanda ...o ZENEVICIUS..!!!...sachmatu zaidimas....uzkulisiai...juodi...
2012-07-04
+5
Atsakyti
sirgalius
Realiai mastant, idomus yra Juodzio sprendimai. Kumelis visa sezona ir uz mokykla ir uz savo krepsinio mokykla zaide fantastiskai. Jei jis isleidziamas kelioms minutem, jei is viso isleidziamas ir nepataiko dvieju metimu is tikrai sudetingu situaciju, jis yra sodinamas. Gal reiktu leisti ir jam pasireiksti, o ne duoti kamuoli jam tada, kai niekas kitas nesugeba nieko padaryti.
2012-07-04
-5
Atsakyti
ANONIMAS
VISIEMS KOMENTUOTI LENGVA, REIKIA PACIAM ISBEKTI I AIKSTELE IR VISA TAI ISGYVENTI, O TADA TIK KALBETI!
2012-07-04
-4
Atsakyti
Aistruolis
Seskus visiskas nulis. Zaidzia tik ant saves, kamuoli perlaiko, vaizdelis kad jam rupi tik asmenine statistika, o ne komandinis zaidimas ir komandos pergale. Gynybos jokios, neisnaudoja progos rezultatyviems perdavimams, cia ir buvo prarasti taskai. Kodel juodis ant jo stato zaidima, cia ir buvo didziausia klaida. Stebejau visas rungtynes. Pirmi pralaimejimai tikrai del rotacijos stokos. Ka reiskia vieno zaidejo statistika, kai ant tos vienos statistikos zaidzia kiti keturi zaidejai. Sekmes VISAI KOMANDAI.
2012-07-04
-8
Atsakyti
Anonimas
Saprykinas talentingas turetu uzaugt
2012-07-04
Atsakyti
trol
Saprykinas su savo kreivu metimu uzmeta gerai trabanus:)
2012-07-04
+1
Atsakyti
Lazda su dviem galais.
Kazkas pernai saipesi is U-16,dabar tegu pasiziuri kiek jie pralosdavo tsk.Dabar viskas atsisuko prie pacius..................taip jau nutinka.Ir pradekit zaisti komandini zaidima,o ne savo statistikas skaiciuoti.Stai kas gaunasi kai kiekvienas individualiai losia. Juodis pats viska susiko.Jurgutis laksto liezuvi iskises net gaila bachuro,o Kumelis sedi ranksluostuka uzsimetes. Manau siemet labai sunku bus ,4-5 zmones neistems visu rungtyniu. Bet kokiu atveju Sekmes jums vyrukai.
2012-07-04
+5
Atsakyti
Anonimas
sekmes jaunimui
2012-07-04
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.