„Naftą-Universitetą“ treniruos Bugys

2012-08-25 13:17
Paulius Matulevičius, „Vakarų ekspresas“
Nuotr.:

Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ ekipoje – permainos: komandos nebetreniruos ilgus metus joje dirbęs strategas Dainius Miliūnas, prie komandos vairo stoja Mindaugas Bugys.

Šis 33 metų krepšinio specialistas pernai treniravo kitą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipą „Gargždų-Bremeną“, taip pat iki šiol darbuojasi Klaipėdos Knašiaus krepšinio mokykloje – ugdo jaunąją klaipėdiečių kartą.

Jis patirties krepšinio srityje turi pakankamai: 1996-2004 metais rungtyniavo reprezentacinėje Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje, buvo šios komandos kapitonas.

Bugys puikiai pažįsta ir „Naftos-Universiteto“ komandos vadovus, kadangi jis šioje ekipoje (tiesa, tuomet komandos pavadinimas buvo „Nafta-Uni-Laivitė“) pats rungtyniavo 2004-2007 metais.

Pirmaisiais rungtyniavimo šioje ekipoje metais buvo ne tik žaidėjas, bet ir trenerio asistentas. 2006 metais su „Nafta-Uni-Laivite“ tapo NKL vicečempionu, 2007 metais – pirmos vietos laimėtoju.

Taip pat jis yra išugdęs ir jaunųjų talentų, tarp kurių vienas garsesnių – Aidas Einikis, kuris pernai su Lietuvos rinktine Turkijoje vykusiame XI Europos jaunimo olimpiniame festivalyje iškovojo pirmąją vietą.

Bugys kartu su Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniais nuolat skina pergales įvairiuose vaikų čempionatuose bei turnyruose.

„Galbūt pavyks glaudžiau bendradarbiauti su Klaipėdos Knašiaus krepšinio mokykla. Būtų puiku, jei užsiaugintume „Naftai-Universitetui“ talentingų žaidėjų. Taip pat stengsimės glaudžiai bendradarbiauti su „Neptūnu“ ir prašysime skolintis kelių žaidėjų“, – apie būsimą komandos komplektaciją kalbėjo „Naftos-Universiteto“ komandos vadovai.

Komanda šiemet turės verstis be vieno iš naudingiausių žaidėjų – Juliaus Kazakausko ir „Žalgirio“ ekipai priklausančio, tačiau pernai klaipėdiečiams skolinto, Artūro Gudaičio. Šis ateinantį sezoną tobulins savo įgūdžius Kaune.

„Kiti žaidėjai lieka „Naftos-Universiteto“ ekipoje. Nuo pirmadienio jie rinksis į treniruotes ir pradės ruoštis ateinančiam NKL sezonui. 

 



Komentarai:

Anonimas
Kazakauskas i Olimpa
2012-08-25
-7
Atsakyti
kur eis kazakauskas?
2012-08-25
+11
Atsakyti
Anonimas
nu siaip visada turedavo visai nebloga sudeti laivite, net prie geriausiu sakyciau, siemet gal ir silpnesni bus, is kitos, vkkm komandos pastoviai rodo tikrai neblogus rezultatus mkl, tai turetu buti tose komandose po viena kita tikrai perspektyvu zaideja.. :)
2012-08-25
-6
Atsakyti
KLP
kaip suprantu komanda neturi lt, tai sudėtį sudarys sporto mokyklos žaidėjai. kas dėl trenerio, tai nemanau, kad Bugys geresnis nei Miliūnas...tik va, idomu kokią komandą Miliūnas treniruos?
2012-08-25
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.