Maskoliūnas: Neturime ginklų puolime, todėl ekipos pagrindu turi tapti gera gynyba (video)

2012-10-31 23:19
Nuotr.:

Darius Maskoliūnas tvirtina, kad jo auklėtiniai pergalių gali siekti tik patikimai gindamiesi
Darius Maskoliūnas tvirtina, kad jo auklėtiniai pergalių gali siekti tik patikimai gindamiesi
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Visą praėjusią savaitę nė vienų rungtynių nežaidę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai jau spėjo pasiilgti krepšinio. 

Trečiadienį vakarinėje treniruotėje gera nuotaika spinduliavę vilniečiai tikino, kad laukia išvykos į Bambergą, kur penktadienį ketvirtajame Eurolygos ture kausis su vietos „Brose Baskets“ komanda. 

Varžovai jaus spaudimą

Vokietijos čempionai elitiniame turnyre šį sezoną dar neiškovojo nė vienos pergalės, todėl mače namie iš paskutiniųjų kibs vilniečiams į atlapus. 

„Mums naudinga, kad vokiečiai pralaimėjo visus tris mačus ir žaisdami namie jaus didelį spaudimą. Stengsimės neleisti jiems įsibėgėti ir išlaikyti apylygį rezultatą“, – tvirtino „Lietuvos ryto“ ekipos strategas Darius Maskoliūnas

Po praėjusią savaitę Eurolygoje iškovotos pirmosios pergalės prieš „Partizan“ krepšininkus vilniečiai nežaidė nė vienų rungtynių ir turėjo progą geriau pasirengti artėjančiam mačui. Anot komandos trenerių, jie gerai pasirengė akistatai su Vokietijos čempionais ir komandos veiksmus derino net per kelias treniruotes. 

„Per tą savaitę turėjome laiko atsigauti, nes prieš tai tikrai dažnai žaidėme. Vokiečiai pasižymi tuo, kad namie rungtyniauja labai gerai. Bambergo arenoje žaisti teko ne kartą, komandą ten labai palaiko ir žiūrovai. Bus nelengva, tačiau viliamės grįžti geros nuotaikos“, – tvirtino „Lietuvos ryto“ ekipos lyderis Renaldas Seibutis

Svarbiausia – gynyba

Nors po trijų Eurolygos turų „Brose Baskets“ yra viena prasčiausiai dėl kamuolių kovojanti komanda, Maskoliūnas neskubėjo teigti, kad jo auklėtiniai baudos aikštelėje yra pranašesni ir teigė, kad raktas į sėkmę gali būti gera gynyba. 

„Sakyčiau, kad mūsų aukštaūgiai – panašaus pajėgumo. Mes – kiek sunkesni, jie – greitesni. Visi puikai supranta, kad savo arsenale neturime tokių ginklų, kad galėtume įveikti varžovus gerai puldami. Todėl ieškome kitų būdų, kurie galėtų mums nešti pergales. Noriu, kad stiprioji mūsų komandos būtų gera gynyba ir noras laimėti. Tai turi tapti komandos pagrindu“, – pažymėjo Maskoliūnas. 

Pergalės atveju atitrūktų

Treneris pažymėjo, kad „Brose Baskets“ ekipoje puikią sportinę formą demonstruoja NBA patirties turintis veteranas iš Slovėnijos Boštjanas Nachbaras, tačiau jo faktoriaus sureikšminti nenorėjo.

„Tai labai gerai subalansuota komanda, visose pozicijose turinti praktiškai po du lygiaverčius krepšininkus. Taip, pirmojo ryškumo žvaigždžių vokiečiai neturi, tačiau mums Bamberge bus labai nelengva“, – tvirtino prieš tris savaites prie „Lietuvos ryto“ vairo stojęs Maskoliūnas. 

Jeigu vilniečiai iškovotų antrąją pergalę, jie atsiplėštų nuo persekiotojų ir įsitvirtintų ketvirtoje grupės vietoje, kuri garantuoja kelialapį į „Top 16“ etapą.



Komentarai:

Manau,kad komandai labai padetu geras centras ar aukstas puolejas.labiausiai siuo metu tiktu Kristina Alminaite,zaidzianti kibirkstyje-auksto ugio,judri,deda i krepsi...

Tada tai jau musu komandos reikalsi tikrai pajudetu i prieki!

Pregyvenu uz jis rytieciai,bet be Alminaites - jums sakes...
2012-11-01
-2
Atsakyti
SAABTROLLjoukdarys , pamate kad visi giria zaliu gynyba tai nusprende kad jie gynsis gerai . Graudu skaityti


Tu pats juokdarys. Paziurek kiek tasku praleido Rytas per paskutines dvi eurolygos rungtynes tada lok gerai.
2012-11-01
-3
Atsakyti
joukdarys , pamate kad visi giria zaliu gynyba tai nusprende kad jie gynsis gerai . Graudu skaityti
2012-11-01
-9
Atsakyti
Kodel ne Sinicos arenoje treniruote?Nuo kada Siemens arenoje daro treniruotes, jei zais isvykoje.

Rytas nera prognozuojama komanda ir zaidzia prastai , jauciu jog vokieciai laimes solidziu skirtumu
2012-11-01
+6
Atsakyti
yup. ciuju gal reiks uzmest babkiu net uz rytuka - neblogas kofas. kadangi uz milana statyt nesinori (nesmagu ziuret arenoj kai babkes uz priesininku teama) - o zalgiriuko kofas tragiskas - reik gal bandyt uz rytuka?

kaip galvojat, gal sulos geriausias sez rungtynes pagaliau?
2012-11-01
+1
Atsakyti
zalgiris111
nu ir manau kad laimes,sekmes
2012-10-31
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.