„Prienai“ sezoną Europos taurės turnyre atidarė pergalingai (video, komentarai)

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-11-07 17:50
Nuotr.:

Gediminas Orelikas vedė „Prienus“ į pergalę
Gediminas Orelikas vedė „Prienus“ į pergalę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Prienų“ (1-0) komanda nušovė du zuikius vienu šūviu – pratęsė pergalių seriją bei sėkmingai atidarė sezoną Europos taurės turnyre, įveikdama varžovus iš Izraelio.

Virginijaus Šeškaus treniruojama ekipa Kauno sporto halėje vykusiose A grupės rungtynėse 85:72 (16:16, 19:17, 26:21, 24:18) parklupdė Jeruzalės „Hapoel“ (0-1) krepšininkus.

Visas mačas vyko itin permainingai ir atkakliai, o iki ketvirtojo kėlinio nė viena komanda nebuvo susikrovusi dviženklio pranašumo. „Prienai“ pabandė nuo varžovų atsiplėšti įpusėjus trečiajam ketvirčiui, kuomet spurtavo 11:2 ir įgijo rekordinę persvarą (55:47, 28-ąją min.).

Netrukus žydai „nukirpo“ šį deficitą per pusę (53:57), bet šeimininkai neketino nuleisti rankų. Pastarieji dar sykį šovė į priekį 14:3  ir susikrovė pergalingą pranašumą, kurio nebeiššvaistė (71:56, 34-ąją min.).

„Prienai“: Gediminas Orelikas 26, Artūras Milaknis 14, Arminas Urbutis 12 (11 atk. kam.), Gintaras Kadžiulis 10, Siimas-Sanderis Vene 9.

„Hapoel“: Craigas Smithas 15, Jacobas Pullenas 13, Ravivas Limonadas 10, Uri Kokia 10.

Analogiškai sezoną prieniškiai pradėjo ir praėjusiais metais, kuomet išvykoje 82:77 palaužė Groningeno „GasTerra Flames“ žaidėjus. Tuomet „Prienai“ tik per plauką nepateko į „Top 16“ etapą. 

Kitas rungtynes Šeškaus auklėtiniai žais už savaitės (11.14). Jų varžove taps Kijevo „Budivelnik“ ekipa, kurioje vyriausiojo trenerio asistentu dirba Paulius Juodis bei rungtyniauja Dainius Šalenga ir Michailas Anisimovas.

Virginijus Šeškus („Prienų“ ekipos vyr. treneris): „Šios rungtynės buvo labai svarbios. Kai pažiūrėjome jų video, buvome kiek išsigandę. Galvojome, jog jų NBA žaidėją Craigą Smithą bus tikrai sunku uždengti. Visgi per pastarąsias tris dienas įsitikinome, kad tikrai galime žaisti su jais. Jau nuo pat mačo pradžios stengėmės žaisti atsipalaidavę, bet neišėjo. Taip pat buvo ir praėjusiais metais, kai žaidėme pirmas rungtynes halėje su Salonikų „Aris“ klubu. 

Ši pergalė turėtų kiek atpalaiduoti žaidėjus, nes kai kurie žaidėjai nesužaidė taip, kaip galėtų. „Prienai“ pasižymimi tuo, jog stengiasi kietai gintis. Visgi nesigynėme taip, kaip turėtume. Dideli žmonės turėtų visą laiką laikyti varžovus įtampoje. Galiu tik pagirti savo auklėtinius. Jeigu būtume pralaimėję, turėčiau atsiprašinėti komandos, nes kai pirmavome 6-7 taškais, gavau techninę pražangą. Po jos varžovai sumetė kelis taškus iš eilės. Laimei, pavyko laimėti. 

Įsivaizduoju kaip bus sunku žaisti Izraelyje. Manau išvykoje išsaugoti šį pranašumą bus itin sunku, jeigu jie kažką reikš. Tiek „Budivelnik“, tiek Nymburko ČEZ ekipos nėra tos komandos, su kuriomis negalėtume kovoti. Nors „Hapoel“ prieš tai pareiškė, kad nemato problemų išeiti iš šios grupės. Dabar mūsų laukia kitos sunkios rungtynės Panevėžyje. Visada sakau savo vyrams, kad jokiu būdu neatsipalaiduotų, nesvarbu koks tai bebūtų varžovas.

Šiandien galbūt mums trūko tokio žaidėjo, kuris galėtų žaisti vienas prieš vieną. Kai man pasakė, koks yra Izraelio komandos biudžetas, tai po rungtynių pagalvojau, kad turėčiau turėti gėdos, jog ant savo vyrų taip rėkiu. Tikiuosi kitose rungtynėse su Nymburku po mačo taip pat šnekėti tokiomis nuotaikomis.

Tautvydas Šležas („Prienų“ ekipos puolėjas): „Sunku kažką pakomentuoti, kai treneris neišleido į aikštę. Jis turėjo savo žaidimo planą, kuris pasiteisino. Bet iš šono žiūrint, pradžia buvo tikrai sunki, nes daugumai žaidėjų tai buvo debiutinės rungtynės Europos taurės turnyre. Aplinkui visi kalbėjo, jog šios rungtynės yra itin svarbios, todėl jautėsi tas jaudulys. Šiemet dar nepralaimėjome nė vienerių rungtynių, tad galbūt ši pergalė pridės dar daugiau pasitikėjimo.“

Sharonas Druckeris („Hapoel“ ekipos vyr. treneris): „Žinojome, kad bus sunkios rungtynės. „Prienai“ yra gera komanda. Didelę rungtynių dalį kontroliavome rungtynes, bet padarėme keletą klaidų, prametėme baudas ir praradome mačo iniciatyvvą. Jie metė daug laisvų tritaškių. Šioje grupėje kiekvienas taškas yra svarbus, tačiau laukia dar daug rungtynių. Stengsimės reabilituotis kitą savaitę.“


Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=ya3qBXgDTiw

Mačo eiga:

Prieniškiai rungtynes pradėjo kiek vangokai ir pirmus savo taškus pelnė tik prabėgus dviem minutėms (3:5). Įpusėjus kėliniui Gediminas Orelikas ir Siimas-Sanderis Vene pridėjo po dvitaškį, o „Prienai“ pirmą kartą persvėrė rezultatą (10:9). Į tokį spurtą žydai atsakė 7 taškais paeiliui, bet charakterį pademonstravę šeimininkai dar kartą išlygino rezultatą (16:16).

„Prienai“: Gediminas Orelikas 5, Siimas-Sanderis Vene 4 (5 atk. kam.), Arminas Urbutis 4.

„Hapoel“: Jacobas Pullenas 10 (2/2 trit.), Ravivas Limonadas 4.

Visą antrąjį kėlinį „Prienų“ komanda neleido varžovams nė trupučio pabėgti į priekį, o patys į kiekvieną jų rezultatyvią ataką atsakydavo tuo pačiu. Tačiau į ilgąją pertrauką, po Artūro Milaknio šūvio su sirena, šeimininkai išėjo turėdami dviejų taškų pranašumą. Pagrindinis prieniškių koziris šiose rungtynėse yra kova dėl atšokusių kamuolių, kurią pastarieji laimi 20-14.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 12, Gintaras Kadžiulis 5, Artūras Milaknis 5, Siimas-Sanderis Vene 4 (5 atk. kam.), Arminas Urbutis 4, Artūras Valeika 4.

„Hapoel“: Jacobas Pullenas 10, Ravivas Limonadas 6, Uri Kokia 6, Elishay Kadiras 5.

Visas rungtynes taškas į tašką vykęs žaidimas užsibaigė trečiajame kėlinyje, kuomet „Prienų“ ekipa šovė į priekį 11:2 ir susikrovė didžiausią persvarą šiame susitikime (55:47, 28-ąją min.) bei privertė varžovus prašyti minutės pertraukėlės. visgi šį spurtą nutraukė šeimininkų gauta techninė pražangą, po kurios varžovai 6 taškus be atsako. Netrukus nesportinę pražangą užsidirbo ir žydai.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 17, Gintaras Kadžiulis 10 (5/5 baudų), Arminas Urbutis 10 (9 atk. kam.), Siimas-Sanderis Vene 9 (7 atk. kam.), Artūras Milaknis 8.

„Hapoel“: Jacobas Pullenas 11, Uri Kokia 10, Ravivas Limonadas 7, Craigas Smithas 7, Elishay Kadiras 7.

Lemiamą smūgį ketvirtame kėlinyje varžovams sudavė toliašaudė „Prienų“ artilerija, kuri leido šeimininkams susikrauti dviženklį pranašumą. Žydai dar bandė vytis ir mažinti deficitą, kuomet Gediminas Orelikas buvo nubaustas nesportine pražanga, tačiau Craigas Smithas prametė abi baudas ir pergalę šventė prieniškiai.

Visi rezultatai:

Treč. Sasario Banco di Sardegna Sevilijos Banca Civica 87-84
  Ostendės Telenet Atėnų Panionios 84-65
  Le Mano Sarthe Basket Liubercų Triumph 71-76
  Bilbao Gescrap BB Podgoricos Buducnost 85-78
  Šolė Basket Ulmo Ratiopharm 71-93
  Sopot Trefl Stambulo Galatasaray 65-94
  Kvakenbriuko Artland Dragons Rygos VEF 72-82
  Belgrado Crvena Zvezda Orleano Entente 93-73
  Zielona Gora Stelmet Kazanės Uniks 67-74
  Zagrebo Cibona Sankt Peterburgo Spartak 56-64
  Donecko Donetsk Krasnodaro Lokomotiv 75-78
  Nymburko CEZ Kijevo Budivelnyk 91-78
  Prienų Prienai Jeruzalės Hapoel 85-72
  Sofijos Lukoil Akademik Šarlerua Belgacom Spirou 93-75
Antr. Valensijos Basket Bandirmos Banvit 88-78
  Viurcburgo s.Oliver Baskets Mariupolio Azovmaš 81-77


Komentarai:

Mantas to G44uN
to G44uN Ne nu tu tai asilas jie pakeite pavadinima Nes siemet Prienu KOmandai sueina 20 metu o Rudupis remia ji
2012-11-10
+6
Atsakyti
Erika
Buvo grazios rungtynes :) vyrai stengiasi buti komanda nepaisant trenerio issidirbinejimu,o tai tik parodo zmoniu pasiryzima laimeti :) Sauniu epizodu buvo,graziu dejimu,stulbinamu bloku,po kuriu visa hale atsistojus plojo :) varzovu deriniai atidirbti,gera gynyba,sakyciau,na,bent mano akimis,jie tikrai nera''skysta'' komanda :) graziai3taskius meto :)

Sekmes ir istvermes PRIENAMS toliau,tegul pergales tesiasi :)
2012-11-08
Atsakyti
Uno
Gal kur nete yra vaizdo įrašas, vamzdy žiūrėjau niekas neįmetė
2012-11-08
+6
Atsakyti
Anonimas
idomu labuckas kiek uz save buvo pastates
2012-11-08
-5
Atsakyti
Anonimas
matau visu perkreiptus snukius is pavydo,reikia treneriui atiduoti pagarba
2012-11-08
+7
Atsakyti
Anonimas
geriau sako lietuviskai ir drutai ,nei angliskai ir kaip prapi a ,taip prapi a
2012-11-08
-35
Atsakyti
KkPRFMJ#23Pasakysiu savo nuomonę. Prienams pasiseka vis, kad jie surenka pakankamai gera sudeti, kad laimėtų. Bet Prienų treneris tai trūksta žodžių. Žaidėjai jam turi aiškint, kas su kuo keičiasi gynyboje. Žaidimo skaitymas nulinis. Žodžiu tik sekmė šypsosi Prienam.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltir ka? kad zaidejai, tai jau negali nieko sakyti treneriui? zaidimo skaitymas nulis? Sekme, einanti trecius metus?


Prienu sekme lemia sudetis, aisku as nesakau, kad Prienai netur deriniu ar kazka, bet seskus turi taip pat augti kaip treneris kartu su komanda. Prienam vakar padejo tritaskiai mesti taikliai.
2012-11-08
+8
Atsakyti
zabiela
Seskus ziauriai prajuokino, pribeges prie uzieniecio teisejo lietuviskai rekia: BLET NESTAS KAMUOLYS :DDD

nieko keisto, kad prienuose tik vienas legionierius estas ir tas mokantis lietuviskai :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-08
-2
Atsakyti
Gedas
Gaila vakar varzybu nemaciau..saunuoliai vyrai.

Kurioj pozicijoj vakar orelikas lose?

Jis dar pakankamai jaunas, bet kiek teko lkl matyt jis zaidzia arciau krepsio, o su tokiu ugiu 4 numeriu rimtesniam klube nebusi...
2012-11-08
+2
Atsakyti
cia RK laisvai si sezona tvarkysit idomus lkl bus DDDDD
2012-11-08
+16
Atsakyti
fresh
Olympiacos officially releases Dorsey
2012-11-08
-5
Atsakyti
MJ#23Pasakysiu savo nuomonę. Prienams pasiseka vis, kad jie surenka pakankamai gera sudeti, kad laimėtų. Bet Prienų treneris tai trūksta žodžių. Žaidėjai jam turi aiškint, kas su kuo keičiasi gynyboje. Žaidimo skaitymas nulinis. Žodžiu tik sekmė šypsosi Prienam.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


ir ka? kad zaidejai, tai jau negali nieko sakyti treneriui? zaidimo skaitymas nulis? Sekme, einanti trecius metus?
2012-11-08
Atsakyti
ArM
BlackAcidArMTikiuosi šiek tiek apsiramins gauja, kuri vis šūkavo, jog šakės bus Prienams, kai su rimtesniais varžovais susitiks. Šitas pakankamas ar irgi kaimo komanda?Labai nervinosi visi, ypač žmonės be patirties šitokiose varžybos. Viskas buvo daroma lėčiau, atsargiau... Pradžioj labai buvo baisu, kad nepabėgtų varžovai kokiais 10 taškų, nes dar labiau įtampa būtų slėgus. Užteko gal 3 metimų iš eilės, kurie tiesiog atsisakė krist...Po pertraukos vėl viskas tęsėsi iki išėjo Ivanauskas. Ir staiga Prienų žaidimas pasikeitė. Mestas "va bank" jis ir sužaidė "va bank". Stengėsi nuolat greitinti žaidimą ir taip po truputį išsijudino Prienai, pradėjo pataikyti savus metimus ir to užteko. Gynyboj visi labai šauniai atidirbo (gal tik Urbučiui turėčiau priekaištų). Varžovai žaidė kaip tradicinė amerikiečių pilna komanda: nuolat tingėdama bėgti prie snaiperių. Kol Prienai nepataikė, tol laikėsi netoli...Pergalė svarbi, nes nuims įtampą. Dabar reiktų laimėti viską namie ir paimt vieną išvyką (būtų gerai kitą savaitę). Gaila, kad televizijoms pasirūpinti šios komandos rungtynių transliacijomis atrodo neįdomu...taigi rodė per ltv2 :)


Bet išvykų nerodys niekas kaip supratau
2012-11-07
+7
Atsakyti
ArMTikiuosi šiek tiek apsiramins gauja, kuri vis šūkavo, jog šakės bus Prienams, kai su rimtesniais varžovais susitiks. Šitas pakankamas ar irgi kaimo komanda?Labai nervinosi visi, ypač žmonės be patirties šitokiose varžybos. Viskas buvo daroma lėčiau, atsargiau... Pradžioj labai buvo baisu, kad nepabėgtų varžovai kokiais 10 taškų, nes dar labiau įtampa būtų slėgus. Užteko gal 3 metimų iš eilės, kurie tiesiog atsisakė krist...Po pertraukos vėl viskas tęsėsi iki išėjo Ivanauskas. Ir staiga Prienų žaidimas pasikeitė. Mestas "va bank" jis ir sužaidė "va bank". Stengėsi nuolat greitinti žaidimą ir taip po truputį išsijudino Prienai, pradėjo pataikyti savus metimus ir to užteko. Gynyboj visi labai šauniai atidirbo (gal tik Urbučiui turėčiau priekaištų). Varžovai žaidė kaip tradicinė amerikiečių pilna komanda: nuolat tingėdama bėgti prie snaiperių. Kol Prienai nepataikė, tol laikėsi netoli...Pergalė svarbi, nes nuims įtampą. Dabar reiktų laimėti viską namie ir paimt vieną išvyką (būtų gerai kitą savaitę). Gaila, kad televizijoms pasirūpinti šios komandos rungtynių transliacijomis atrodo neįdomu...


taigi rodė per ltv2 :)
2012-11-07
+3
Atsakyti
ArM
Tikiuosi šiek tiek apsiramins gauja, kuri vis šūkavo, jog šakės bus Prienams, kai su rimtesniais varžovais susitiks. Šitas pakankamas ar irgi kaimo komanda?

Labai nervinosi visi, ypač žmonės be patirties šitokiose varžybos. Viskas buvo daroma lėčiau, atsargiau... Pradžioj labai buvo baisu, kad nepabėgtų varžovai kokiais 10 taškų, nes dar labiau įtampa būtų slėgus. Užteko gal 3 metimų iš eilės, kurie tiesiog atsisakė krist...

Po pertraukos vėl viskas tęsėsi iki išėjo Ivanauskas. Ir staiga Prienų žaidimas pasikeitė. Mestas "va bank" jis ir sužaidė "va bank". Stengėsi nuolat greitinti žaidimą ir taip po truputį išsijudino Prienai, pradėjo pataikyti savus metimus ir to užteko. Gynyboj visi labai šauniai atidirbo (gal tik Urbučiui turėčiau priekaištų). Varžovai žaidė kaip tradicinė amerikiečių pilna komanda: nuolat tingėdama bėgti prie snaiperių. Kol Prienai nepataikė, tol laikėsi netoli...

Pergalė svarbi, nes nuims įtampą. Dabar reiktų laimėti viską namie ir paimt vieną išvyką (būtų gerai kitą savaitę). Gaila, kad televizijoms pasirūpinti šios komandos rungtynių transliacijomis atrodo neįdomu...
2012-11-07
+14
Atsakyti
http://sportodiskusijos.eu - Diskutuok ir uzsidirbk! Už kiekvieną sukurtą temą Jūs ganaute net 40 centų, o vienas Jūsų parašytas pranešimas vertas 20 centų.
2012-11-07
+6
Atsakyti
G57
kada bus varzzybu epizodai sudeti??
2012-11-07
-13
Atsakyti
http://sportodiskusijos.eu - Diskutuok ir uzsidirbk! Už kiekvieną sukurtą temą Jūs ganaute net 40 centų, o vienas Jūsų parašytas pranešimas vertas 20 centų.
2012-11-07
+2
Atsakyti
AstrolomejusKažkaip rimtai, kaunieičiai visada šaukia, kad yra Lietuvos krepšinio sostinė, tačiau apart Žalgirio jiems niekas neįdomus. Prienai grynai lietuviškas klubas, tačiau nesulaukė įdomumo Lietuvos krepšinio sostinėje. Reiškia kauniečiai tik ant žodžių kieti.


netoli 2000 buvo zmoniu susirinke, panasiai kiek i ryto varzybas ateina :D ir sako neidomu, pas jus kai zaidzia to pacio miesto komanda pvz sakalai, nieks neina, taip kad maziau sapaliok :/ be to i baltu varzybas kaune daugiau ateina, negu i ryto lkl
2012-11-07
-6
Atsakyti
http://sportodiskusijos.eu - Diskutuok ir uzsidirbk!
2012-11-07
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 243

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.