„LSU-Baltai“ Baltijos lygoje lieka be pergalių (video, komentarai, statistika)

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2012-11-27 20:35
Nuotr.:

Šeštąją nesėkmę paeiliui Baltijos krepšinio lygoje (BBL) patyrė Kauno „LSU-Baltai“ (0-6) ekipa. Dariaus Dikčiaus auklėtiniai namie 61:73 (13:11, 9:18, 12:25, 27:19) nusileido Talino „Kalev/Cramo“ (4-2) komandai. 

Po dvikovos kauniečiai sulaukė atvirų trenerio priekaištų: „Taip žaisti negalima. Tai – tragedija,“ – išrėžė Dikčius. 

Kauniečiai Estijos čempionams priešinosi tik pirmajame kėlinyje. Vėliau varžovai spurtavo ir išsiveržė į priekį. Tuo tarpu kelių varžovų krepšio link neradę kauniečiai per pirmuosius tris kėlinius buvo surinkę vos 34 taškus ir praktiškai nebeturėjo vilčių pakovoti dėl pergalės.

Per lemiamą ketvirtį Talino ekipa be didesnio vargo išlaikė 20 taškų persvarą (54:34) ir šventė ketvirtąją pergalę. 

„LSU-Baltai“: Arūnas Sakalauskas 11, Šarūnas Vingelis 9, Vidmantas Sragauskis 8. 

„Kalev/Cramo“: Gary Wilkinsonas 21, Frankas Elegaras 15, Bamba Fallas 13.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Darius Dikčius („LSU-Baltai“ vyr. treneris): „Buvome susitarę gintis agresyviai, nes tiesiog neturime kito kelio, bet antrajame kėlinyje žaidimas visiškai išsiderino ir pakriko. Pradėjome numetinėti kamuolius, nustojome mesti laisvi. Nežinojome, kada mesti iš toliau, o kada veržtis arčiau krepšio. Tokį visiškai pakrikusį žaidimą buvo sunku ir suvaldyti. Rungtynių pabaigoje dar kažkiek sumažinome atsilikimą. Tikrai gėda prieš žiūrovus. Vaikinams po rungtynių sakiau: „jūs parodykit savo garbę“. Nežinau, gal vaikinai po šeštadienio pergalės prieš „Palangą“ pagalvojo, kad viską padarė. Sezonas tęsiasi, kiekvieną kartą reikia kurti naują istoriją. Į šias rungtynes jie atėjo tarsi viską padarę. Taip žaisti negalima. Tai – tragedija.

Net keista, kad mūsų lyderiai nesiima iniciatyvos, kažkur numeta kamuolį. Šiandien buvo baisu. Neturiu net ką komentuoti. Rungtynės susideda iš keturių kėlinių. Nėra rodiklis tai, kad laimėjo pirmą ketvirtį. Reikia visas rungtynes bent rodyti, kad tu kauniesi. Šiandien 20 minučių vaikščiojome nuleidę rankas. Nėra ko eiti į rungtynes, jei ketini taip žaisti.

Galvoju, kad šitas varžovas, ypač Kaune, yra įveikimas, bet reikia žaisti ir kautis. Jeigu tai darytume, intriga būtų laikiusi iki pabaigos. Šiandien neturėjome savigarbos. Šarūnui Vingeliui dar sunku (dėl traumos, – red.), bet jis turi daugiau rodyti lyderio savybių aikštelėje. Kol kas jis sunkiais momentais gal ir privengia imtis to lyderio vaidmens. Žinoma, man taip pat reikia labiau pažinti šį žmogų, bet žinant tai, kaip jis žaisdavo NKL, Vingelis turi dažniau ir šiame lygyje imtis iniciatyvos. Jis turi gerą metimą, o šiandien nemesdavo net laisvas arba atsikratydavo kamuolio ir bėgdavo į krūmus. Žinoma, negaliu perdaug jo teisti. Vingelis 3 mėnesius nesportavo. Reikia laiko ir jam priprasti prie komandos ir trenerio.“

Žygimantas Skučas („LSU-Baltai“ žaidėjas): „Rungtynes pradėjome gerai ir kurį laiką pirmavome, bet vėliau sustojome ir kritome į duobę. Nustojome perdavinėti kamuolius arba perdavinėdavome juos ten, kur nereikia. Negaliu sakyti, kad sutrukdė psichologinės problemos arba trūko užsivedimo, bet kažkas atsitiko. Neišpildėme ir trenerių nurodymų, nevykdėme paruoštų namų darbų. Kažkas pavyko tik tada, kai pačiame gale pradėjome improvizuoti. Savo žaidimą vertinu labai blogai. Taškų pelniau tik ketvirtajame kėlinyje, o iki tol vien tik klydau.“



Komentarai:

Vingelis po tokios traumos isvis tik po puses metu turejo zaist, o jau prisijunge rizikuodamas. saunuolis jis
2012-11-28
-5
Atsakyti
Marco
Tie kas ilgą laiką stebi Lkka atleto (Lsu -baltų) žaidimą pritars, kad žaidimo strategija gerokai pasikeitusi. Didesnis dėmesys deriniams, gynybai. Visiškai pamirštamas puolimas. Gali būti jog šis būdas nera priimtinas pačiai komandai, todel krinka pats žaidimas. Man atrodo, kad didžiausia problema ne žaidėjuose, o komandos trenerio spendimuose. Siųlyčiau nesmerkti savo paties treniruojamos komandos, o pagalvoti, ar būtent šiuo keliu turi būti einama pergalių link. Sėkmės!
2012-11-28
-1
Atsakyti
Anonimas
Nieko tokio, kita kart pasiseks.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-27
+2
Atsakyti
Ko noret.. :) juk tik vienintelis Urbonas yra pagal mane perspektyvus jų komandoj.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-27
+3
Atsakyti
a
lopai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-27
+8
Atsakyti
Palangiskis
Bent jau LKL , kazka rodo :) . Tas BBL nera svarbus tiek jiems :P
2012-11-27
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.