Paulauskas: „Bimbaitės praradimas būtų labai skausmingas“

Rokas Buračas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-05-14 14:41
Nuotr.:

Lietuvos rinktinės treneriai treniruočių stovykloje vis dar laukia Aušros Bimbaitės
Lietuvos rinktinės treneriai treniruočių stovykloje vis dar laukia Aušros Bimbaitės
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos moterų rinktinė šiandien baigia pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje, tačiau vis dar sportuoja be vienos komandos lyderių Kursko „Dinamo“ snaiperės Aušros Bimbaitės

30 metų 179 cm ūgio atakuojanti gynėja nacionalinės rinktinės strategui vis dar nedavė konkretaus atsakymo dėl prisijungimo prie ekipos. 

„Šiuo metu nieko konkretaus dar negaliu pasakyti. Nėra nei atsakymo „ne“, nei „taip“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Lietuvos rinktinės strategas Algirdas Paulauskas. – Aušra treniruojasi individualiai ir sportinės formos nepraras. Yra kažkokių kliūčių, kad ji galėtų prisijungti prie rinktinės, tačiau nežinau, kokios jos.“

Moterų rinktinės kandidatės

Inesa Visgaudaitė (Tuluzos „Metropole“)
Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė („Hoptrans-Sirenos“)
Gabrielė Gutkauskaitė („Fortūna“)
Aušra Bimbaitė (Kursko „Dinamo“)
Greta Šniokaitė („Kibirkštis-VIČI-IKI“)
Marina Solopova („EdremitBelediyesi“)
Mantė Kvederavičiūtė („Kibirkštis-VIČI-IKI“)
Kamilė Nacickaitė (Kjiečio CUS)
Kristina Vengrytė („Kibirkštis-VIČI-IKI“)
Monika Grigalauskytė („Fortūna“)
Laura Svarytė („Aistės-LSU“)
Giedrė Paugaitė („Uso Mondeville“)
Gintarė Petronytė (Taranto „Cras Basket“)
Iveta Šalkauskė („Hoptrans-Sirenos“)
Lina Pikčiutė („Kibirkštis-VIČI_IKI“)
Eglė Šikšniūtė („Fortūna“)
Kristina Alminaitė („Kibirkštis-VIČI-IKI“)

Paulauskas prisiminė, kad praėjusią vasarą Sandra Linkevičienė ir Eglė Šulčiūtė prie nacionalinės komandos prisijungė likus vos dviem dienoms iki atrankos varžybų į Europos čempionatą starto. 

„Jos nebuvo sužaidusios nė vienų draugiškų rungtynių. Pirmadienį atėjo į treniruotę, o trečiadienį jau žaidėme rungtynes“, – pasakojo Paulauskas. 

Strategas pažymėjo, kad Bimbaitės praradimas nacionalinei komandai gali būti itin skausmingas – kartu su Linkevičiene ir Šulčiūte ji būtų jau trečia rinktinę palikusi starto penketo krepšininkė.

Be to, komandoje liktų tik trys patyrusios žaidėjos – rinktinėje vienintelį kartą prieš 11 metų epizodiškai rungtyniavusi Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, Kristina Vengrytė ir Iveta Šalkauskė. Visos likusios krepšininkės yra labai jaunos – 22-24 metų. 

„Aušra rinktinei yra labai svarbi, ypač žinant tai, kad neturime nė vienos patyrusios gynėjos, – teigė Paulauskas. – Tačiau nepanikuosiu net jeigu jos ir nebus. Tuomet gerą galimybę pasirodyti turės jaunosios krepšininkės.“

Paklaustas, ar lauks Bimbaitės iki pat Europos čempionato pradžios, strategas aiškaus atsakymo nepateikė. 

„Čia ne vyrų rinktinė, kur yra didžiulė konkurencija ir laiku neatvykusiam krepšininkui padėkojai bei į jo vietą pasikvietei kitą žaidėją. Šiandien sakau, kad lauksime Aušros kiek reikės, bet ar rytoj sakysiu tą patį – nežinau“, – tvirtino Paulauskas. 

Praėjusią vasarą atrankos varžybose į 2013 m. Europos čempionatą Bimbaitė nacionalinės komandos marškinėlių nevilkėjo. 

Paskutinį kartą ji rinktinei atstovavo 2011 m. Lenkijoje vykusiose Europos pirmenybėse, kur vidutiniškai pelnydavo po 11,1 taško, atkovodavo po 4,6 ir perimdavo po 2,3 kamuolio bei atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Lietuvos moterų rinktinė birželio 15-30 d. Prancūzijoje vyksiančiame Europos čempionate kausis D grupėje kartu su Baltarusijos, Kroatijos ir Čekijos nacionalinėmis komandomis.



Komentarai:

Druskininkiertis
butu labai baisu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-14
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.