FIBA keičia krepšinio taisykles, žaidimas taps greitesnis

2013-06-22 17:05
Nuotr.:

Tarptautinė krepšinio federacija paskelbė naujus krepšinio taisyklių pakeitimus, kurie įsigalios nuo 2014 m. spalio 1 d. Manoma, kad dauguma šių pakeitimų padės dar labiau pagreitinti žaidimą ir priartins jį prie NBA taisyklių. 

  • Nuo šiol puolančios komandos krepšininkai turės daugiau laisvės, pelnyti taškus. Įgyvendinus taisyklių pakeitimą puolantis žaidėjas įsirėžti į baudos aikštelėje po krepšiu esančiame puslankyje stovintį krepšininką ir neužsidirbti pražangos galės tik būdamas ore. Jeigu kontaktas įvyks abiems krepšininkams stovint ant parketo, puolantis žaidėjas bus baudžiamas pražanga. 
  • Norint išvengti daugybės minutės pertraukėlių, rungtynių laikmačiui skaičiuojant paskutines ketvirtojo kėlinio sekundes, buvo apribotas jų skaičius. Pirmoje mačo pusėje kiekviena komanda kaip ir iki šiol galės pasinaudoti dviem minutės pertraukėlėmis. 
  • Antroje rungtynių dalyje kiekvienai ekipai bus skiriama po tris minutės pertraukėles, bet per paskutines dvi susitikimo minutes bus galima pasinaudoti ne daugiau kaip dvejomis. Per pratęsimą kiekviena komanda įgis teisę į vieną minutės pertraukėlę. 
  • Siekiant pagreitinti žaidimą buvo nuspręsta sutrumpinti atakos laiką, puolančiai komandai atkovojus kamuolį po netaiklaus metimo. Nuo šiol kamuolį puolime atkovoję krepšininkai atakai turės tik 14, o ne 24 sekundes. Analogiškai atakos laikas bus trumpinamas ir atkovojus kamuolį puolime, po netaiklaus baudos metimo. 
  • FIBA nusprendė, kad nuo šiol po techninės pražangos bus metamas vienas baudos metimas vietoje dviejų. Tuo tarpu itin uoliai su teisėjais besiginčijantys krepšininkai galės bus išvyti iš aikštės. Tokią sankciją jiems užtrauks dvi techninės pražangos. 


Komentarai:

Nu nx
Viskas paimta is nba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-22
+3
Atsakyti
Kokosas
Absurdas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-22
+1
Atsakyti
Jo
Nesamone isvis, prie ko cia tas nba, kam cia jiem lyst i sikma su tom taisyklem

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-06-22
-1
Atsakyti
absurdas
2013-06-22
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 24

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.