Onanas praleis Europos čempionatą, jį keičia Batukas

2013-09-04 00:05
Nuotr.:

Omeras Onanas (dešinėje) yra priverstas palikti Turkijos rinktinę
Omeras Onanas (dešinėje) yra priverstas palikti Turkijos rinktinę
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Turkijos rinktinėje – netektis. Prieš pat Europos čempionatą Omeras Onanas patyrė traumą ir į Slovėniją nevyks.

Skelbiama, kad vakarinėje treniruotėje kairės kojos skausmus pajutęs Stambulo „Fenerbahce Ulker“ gynėjas buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam buvo atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

Tyrimas parodė, kad Onanas negalės sportuoti mažiausiai dešimt dienų, tad krepšininkas buvo priverstas palikti Turkijos rinktinę. Tai galėjo būti penktasis 35 metų veterano Europos čempionatas.

Iki Europos čempionato pradžios likus mažiau nei parai, Turkijos nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius nusprendė į rinktinę pasikviesti 23 metų Stambulo „Anadolu Efes“ gynėją Birkaną Batuką.

Jis paskutinį kartą atstovavo Turkijos rinktinei praėjusiais metais vykusiame atrankos į Europos krepšinio čempionatą turnyre.

Taip pat nuo 2005 metų Batukas gynė Turkijos šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių jaunimo rinktinių garbę.

196 cm ūgio turkų talentas 2012-2013 m. sezone sužaidė tik du Eurolygos mačus. Ant parketo vidutiniškai praleisdamas po 17 minučių jis rinkdavo po 2,5 taško bei atkovodavo po 2 kamuolius. 

Onanas sužaidė 21 rungtynes Eurolygoje ir per 19 aikštėje praleistų minučių rinkdavo po 6 taškus, atkovodavo po  1,1 kamuolio bei atlikdavo 0,9 rezultatyvaus perdavimo.



Komentarai:

Vietoje -onano :-) - birkanas :-)

Ir dar batukas!!! :D
2013-09-04
+1
Atsakyti
paparazzi
Birkanas Batukas turbūt pats mylimiausias ir žinomiausias turkų žaidėjas Lietuvoje.
2013-09-04
-2
Atsakyti
Birkanas :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-04
-3
Atsakyti
Skaudi veterano netekti, bet kai yra dar palyginus jaunas Birkanas Batukas galintis jį pakeisti, tai kompensacija gausis kone pilnavertė
2013-09-04
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.