Karasiovas kol kas lieka rinktinėje, bet rusai svarsto ir apie Blatto susigrąžinimą

2013-09-10 12:55
Nuotr.:

Karasiovo treniruojama rusų rinktinė Europos čempionate įveikė tik taip pat beviltiškai pasirodžiusius turkus
Karasiovo treniruojama rusų rinktinė Europos čempionate įveikė tik taip pat beviltiškai pasirodžiusius turkus
Nuotr. RIA Novosti-Scanpix
Fiasko Europos čempionate patyrusi ir namo jau po pirmojo varžybų etapo išvykusi Rusijos rinktinė savo šalyje sulaukė didžiulės kritikos. Nepaisant to, neseniai išrinkta Rusijos krepšinio federacijos prezidentė Julija Anikejeva pareiškė, jog komandos vyriausiasis treneris Vasilijus Karasiovas pratęs darbą su rinktine.

„Primenu, kokioje situacijoje Karasiovas atėjo į komandą. Jo vietoje paprasčiausia būtų buvę atsisakyti treniruoti, motyvuojant nuovargiu po klubinio sezono ir Universiados. Daugelis jo vietoje būtų pasielgę būtent taip, bet Karasiovas pasirodė vyriškai ir priėmė šį smūgį. Neišsižadėsiu anksčiau išsakytų savo žodžių: treneris su komanda liks nepaisant rezultatų Europos čempionate“, – dienraštis „Sport-Express“ cituoja Anikejevą.

Tiesa, kiek besiblaškanti naujoji federacijos vadovė pripažino, jog norėtų matyti į nacionalinę ekipą sugrįžtantį buvusį jos pergalių kalvį Davidą Blattą. „Aš tikrai sutikčiau su tokiu variantu. Apskritai, būčiau padariusi viską, kad treneris būtų išlikęs savo poste. Tačiau dabar viskas priklauso ne nuo manęs. Visų pirma, situaciją reikia apsvarstyti su trenerių taryba“, – pareiškė prezidentė.

Prieš keletą dienų savo mintis nacionalinės komandos klausimu išreiškė ir jai padėti šiemet atsisakęs Andrejus Kirilenka. Pasak jo, koją rinktinei kyštelėjo užkulisiniai skandalai Rusijos krepšinio bendruomenėje.

„Itin apmaudu, kai pralaimine Švedijai ar Suomijai, tačiau apmėtyti akmenimis šios komandos tikrai negalima. Vyksta kartų kaita. Be to, sunku suvokti, kokioje aplinkoje rinktinė rengėsi čempionatui. Ypač tai atsiliepė trenerių štabui. Komandoje turi būti gera atmosfera, o dabar viskas vyko skandalų fone“, – kalbėjo Kirilenka.

Primename, kad Karasiovas Rusijos rinktinės vyriausiuoju treneriu tapo čempionato praktiškai išvakarėse. Po Davido Blatto pasitraukimo, nacionalinės Rusijos komandos strategu buvo paskirtas graikas Fotsis Katsikaris, tačiau ne visiškai aiškiomis aplinkybėmis savo postą jis paliko liepos mėnesį. Pasak graiko, jį iš kantrybės išvedė nuolatiniai Anikejevos įžeidinėjimai ir nepagarba.



Komentarai:

erikas
As ji palikceu Trenerio vietoi, nes tikrai nieko blogo zmogus nepadare su toke sudetim ir 5 Blatai nebutu nieko pakeite,,o savo Rusiska treneri Toke salis kaip Rusija privalo tureti.
2013-09-11
-1
Atsakyti
....
kodel nepateko?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-11
-2
Atsakyti
jie nepateko i 2 etapa
2013-09-10
-1
Atsakyti
Chicago Bullsednis7LTU krepšiniui tik geriau kol rusai treniruos savus :). Blatas ištempė rusus į paviršių ir matome kaip greitai jie pačiame dugne.Nepezek nesamoniu, Blattas su tokia rinktine irgi nebutu stebuklu padares.


iš grupės būtų išėjęs 4 fun...
2013-09-10
+1
Atsakyti
ednis7LTU krepšiniui tik geriau kol rusai treniruos savus :). Blatas ištempė rusus į paviršių ir matome kaip greitai jie pačiame dugne.


Nepezek nesamoniu, Blattas su tokia rinktine irgi nebutu stebuklu padares.
2013-09-10
+21
Atsakyti
ooooooooo
karasiovas čia ne prie ko - įmetė žmogų į bardaką ir dar nori, kad kažkas gero būtų. Galvot reikėjo paskiriant tą psichinę bobą į federacijos vadoves, galvot reikėjo kai buvo leista tai psichininei bobai išsityčioti iš to graiko trenerio... krč, cirka iš federacijos padarė ir dar nori, kad rinktinė kažką pasiektų
2013-09-10
+1
Atsakyti
staigmenu ciampionatas
truko jiem AK-47, Kriapos, Mozgovo ir beigi Voronseviciaus.
2013-09-10
+5
Atsakyti
LTU krepšiniui tik geriau kol rusai treniruos savus :). Blatas ištempė rusus į paviršių ir matome kaip greitai jie pačiame dugne.
2013-09-10
-3
Atsakyti
pažiūrėkit su kokia sudėtim tą karasiovą išsiuntėt į champą ir nereikės nieko atleidinėt..
2013-09-10
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.