Žukauskas: „Norėčiau, jog ketvirtfinalyje susitiktume su italais“

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-09-14 12:36
Nuotr.:

Mindaugas Žukauskas teigia, jog ši rinktinė yra šiek tiek panaši į auksinę 2003-ųjų komandą
Mindaugas Žukauskas teigia, jog ši rinktinė yra šiek tiek panaši į auksinę 2003-ųjų komandą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Prieš 10 metų Europos čempionu tapęs Mindaugas Žukauskas nedrįsta spėlioti, ar šiemetinė Lietuvos rinktinė gali pakartoti jo kartos pasiekimą. Tačiau pagal potencialą, anot Žukausko, abi rinktinės yra panašios.

Buvęs krepšininkas, o šiuo metu „Šiaulių“ klubo vadybininkas teigė likęs maloniai nustebintas Lietuvos rinktinės žaidimo pokyčių antrajame etape ir besitikintis, kad tokį žaidimą rinktinė demonstruos ir ateityje.

Su tinklalapiu „BasketNews.lt“ Žukauskas taip pat kalbėjosi apie Europos čempionato staigmenas, galimus ketvirtfinalio varžovus, Europos čempionato aukso dešimtmečio minėjimą ir kt.

Apie įspūdį: „Paskutinės dvejos rungtynės, lyginant su pirmuoju etapu, palieka tikrai gerą įspūdį. Lietuvos rinktinė pradėjo žaisti visai kitaip – laisviau bei demonstruoti tikrą krepšinį, kurį mes ir norime matyti. Kas pasikeitė? Čia yra kitos komandos. B grupėje buvo keturios Balkanų ekipos, kurios žaidė nešvariai.

Tuo tarpu prancūzai yra šoklesni, bet niekas be reikalo aikštelėje nekrisdavo. Įrodėme, kad esame stipresni. Po sunkaus pirmojo etapo visi tikėjosi nelengvų rungtynių ir Liublianoje, bet, kad esame už belgus pajėgesni mes žinome ir turime žinoti visą laiką.“

Apie aukštaūgius: „Ar mūsų priekinė linija stipriausia šalies istorijoje, ar ne, reikėtų spręsti po čempionato. Komandoje turėtų būti balansas tarp mažų ir didelių žaidėjų. Negalima visko suversti aukštaūgiams, nes varžovai prisitaiko prie žaidimo stiliaus. Jeigu remsimės tik aukštaūgiais, tai varžovai juos uždengs. Tuomet turėtų įsijungti ir tritaškius pataikyti gynėjai. Jie tampa labai reikalingi, kuomet susiduriame su stipria priekine linija ir reikia atmesti kamuolį ties tritaškio linija.

Manau, šis balansas tarp gynėjų ir priekinės linijos Lietuvos rinktinėje egzistuoja. Pas visus yra pasitikėjimo, todėl, manau, viskas bus gerai.“

Apie staigmenas: „Kažkiek nustebino belgų, ukrainiečių ir suomių išėjimas į kitą etapą. Tai komandos, kurios niekada toliau nenužygiuodavo. Latviai jau sykį mus yra nuskriaudę 2001 metais. Daugiau staigmenų kaip ir nematau.

Rusai į Europos čempionatą atvyko praretėjusiomis gretomis ir iš karto buvo galima įžvelgti tokį jų fiasko. Jie dar pasirengimo etape neturėjo vyriausiojo trenerio. Tas labai atsiliepė. Jie tikrai manęs nenustebino, kadangi iš rusų nedaug ir tikėjausi.

Tuo tarpu Suomijos rinktinė yra įdomi – tritaškiais besiremianti komanda. Jeigu pakrenta – gerai, bet, jei ne, tada tampa bejėgiai. Suomiai gali laimėti 1-2 rungtynes, bet ne visą čempionatą. Šis turnyras labai įdomus ir nenuspėjamas.“

Apie Lietuvos rinktinės dviveidiškumą: „Manau, kad mūsų grupė pirmame etape buvo labai stipri. Tikiuosi, jog Lietuvos rinktinės tikrasis veidas yra tas, kurį demonstruojame antrame etape. Galbūt mus pirmame etape kas nors kaustė, bet dabar jau įsibėgėjame. Jeigu taip ir toliau gerinsime žaidimą, tai aš matau mus kovoje dėl aukso.“

Apie būsimą varžovą: „Ukrainos rinktinės labai gerai nepažįstu, bet rungtynėse su serbais ji tikrai paliko gerą įspūdį. Sunku pasakyti, koks žaidimo stilius palankesnis Lietuvai – „bėk ir mesk“ ar pozicinis. Reikia tiesiog prisitaikyti, nes visi varžovai turi savo žaidimo planą. Turi laimėti prieš kiekvieną varžovą, o kaip tai padarysi – nesvarbu.“

Apie F grupę: „Šiek tiek gąsdina pasižiūrėjus į kitą grupę. Kaip bebūtų, reikia laimėti prieš visus. Į ketvirtfinalį patekome, o ten jau turėsime įrodyti, kad ne veltui atsidūrėme tarp aštuonių stipriausių komandų.“

Apie ketvirtfinalį: „Norėčiau, jog susitiktume su italais. Jie pelnytai laimėjo penkerias rungtynes iš eilės, bet, nemanau, kad yra tokie stiprūs, jog būtų taip aukštai. Italijos rinktinė neturi pajėgių aukštaūgių, todėl mūsų priekinė linija būtų privalumas.“

Apie auksinės rinktinės dešimtmečio minėjimą: „Ko tikiuosi? Geros atmosferos arenoje ir linksmų akimirkų aikštelėje. Jau neparodysime tokio krepšinio, kokį žaidėme anksčiau. Tiesiog pabūsime kartu ir pasidžiaugsime. Smagu vėl bus susitikti po 10 metų pertraukos. Laikas nuo laiko susitinkame vienas su kitu, bet visiems kartu susibėgti nepavyksta.

Iš tikrųjų ši šventė buvo netikėta. Buvo minčių pavasarį kažką daryti. Tikrai, malonu, jog mus prisimena. To nelaukėme. Džiugu, kad sugalvojo surengti tokį renginį. Stengsimės nenuvilti. Reikia tik džiaugtis tokiais susitikimais, prisiminti ką gero padarėme ir kaip mums buvo linksma tada.“

Apie panašumą į 2003 metų čempionus: „Pagal potencialą, tai šios dvi rinktinės yra panašios. Tik prieš 2003 metų Europos čempionatą niekas nekalbėjo apie aukštus tikslus. Buvo geri krepšininkai ir tiek. Po nusivylimo 2001 metais iš mūsų ne daug kas tikėjosi medalių.

Tuo tarpu šiemet žiniasklaida išpūtė burbulą, jog ši rinktinė yra gera bei gali laimėti. Matysime. Linkiu, kad laimėtų Europos čempionatą ir džiaugtumėmės kartu su jais. Ši karta jau turėjo būti subrendusi tokiam spaudimui, nes gyvena XXI amžiuje, kur viskas yra rašoma ir sekama. Aišku, tai kažkiek trukdo žaidėjui. Vis tiek, arba jie patys paskaito, arba jiems praneša giminaičiai. Vis dėlto jie yra profesionalai ir klubuose patiria dar ne tokią įtampą.“



Komentarai:

cha
tai, kad mus rinksis, o ne mes, kai mes busime suzaide visas rungtynes ir pasiskirste vietas, kito pogrupio komandos dar zais ir rinksis varzovus
2013-09-14
+8
Atsakyti
Argentina 2010 m. irgi norėjo Lietuvos :D
2013-09-14
-14
Atsakyti
Na jau tik nereikia rinktis sau varzovu nes zinom kuo tai visada baigiasi.
2013-09-14
+20
Atsakyti
Visai realu, kad komanda, kuria gausim spresis rungtynese Graikija - Kroatija. Nes jeigu snd pvz graikai gautu nuo slovenu, tada turetu kovoti su kroatais del 4 vietos. Aisku as jau nekalbu apie tai, kad Ispanai turetu laimet abejas likusias varzybas.
2013-09-14
+3
Atsakyti
sportibixfanturbut uzimsim 1vieta, teoriskai gausim silpnesni varzova


Teoriskai galim gauti labai silpna varzova - ispanus ;)
2013-09-14
-15
Atsakyti
As nesuprantu jusu visu kurie laukia ir nori kokio nors varzovo ketvirtfinalyje. Kaip jau rasiau, nereikia visai dairytis i kitas rungtynes, grupes, o tiesiog nugalet ukrainiecius. Kitoj grupej varzovai visiskai lygus, tai nereikia nieko noret, niekas is ju nera silpnesnis., na nebent Suomija...
2013-09-14
-4
Atsakyti
Atenuose 2004 irgi norejome italu,zinome kuo tai baigesi! 2011 norejome makedonu irgi rezultata zinome...
2013-09-14
+10
Atsakyti
Gedas
As tai Kroatu noreciau, nes kiek maciau tai ju zaidimai lb silpnai atrodo.
2013-09-14
-1
Atsakyti
-->zalia balta
tu kokius grybus valgai?
2013-09-14
+6
Atsakyti
zalia balta
noreceu susitikti su amerikieciais ir juos eliminuoti jau astunfinalyja. pirmyn zalgiris ir lietuva, kaunas su jumis !!!
2013-09-14
+7
Atsakyti
gerai butu
2013-09-14
-9
Atsakyti
Fibonacci Sequence
Reikia ne rinktis varžovus, bet iš visų jėgų, visas rungtynes rytoj spausti Ukrainą ir stengtis nukalti kuo didesniu skirtumu. Visas 40 min. žaisti prieš ukrainiečius taip kaip vakar žaidė 35 min. nepaliekant jokių prošvaisčių varžovams. Tam , kad ketvirtfinalyje komanda turėtų stiprų psichologinį pranašumą, o būsimi ketvirtfinalio varžovai su nerimu ir baime žiūrėtų į Lietuvių žaidimą.
2013-09-14
-3
Atsakyti
staliusNenoreciau kad susitiktu su Italais pas juos yra daug snaiperiu jei pakristu tritaskiai Belineli,Datome,Aradori ir Gentile uzmetytu ir baigtusi mums cempionatas.


Gal tu staliau patylek ;). Matos, kad supratimo pas tave 0 yra. Italai butu parankiausi varzovai ketvirtfinali, nes jei gautume kokius ispanus, ar graikus, tai zinoma, kad butu dar sunkiau, nes jie mazai nuspejami yra.
2013-09-14
-3
Atsakyti
NEPRAPISIM ZIUREK
AVINE LENKE TYLEK LOPAS KAIMAS PRAPISIM PO SITO ETAPO LOPE....;
2013-09-14
-4
Atsakyti
Žukauską į rinktinę.Vis geriau negu Javtokas...
2013-09-14
+5
Atsakyti
Idomu nuo kada Latviai patapo balkanais?
2013-09-14
-9
Atsakyti
Norint buti geriausiu, tai reikia ir daryt nesvarbu koks varzovas ketvirfinalije bus Italija, Ispanija reik laimet pries visus nesvarbu koks varzovas su tais skaiciavimais kaip kas geriau juokinga yra skirtas varzovas reikai ji ir nugalet, jai taip padarai reiskias esi vertesnis kovot toliau.
2013-09-14
-8
Atsakyti
savas
Tas visas kliedejimas apie medalius ar zurnalistu ar komentatoriu (www) yra papildomas spaudimas, kuris neleidzia zaidejams dziaugtis atskiromis pergalemis tarkim nors prakiso Bosniam, bet pateko y kita etapa nei vienas is ju tuo nesidziauge aisku zaidimas nebuvo geras bet kelelapis y kita etapa pasiektas turejo buti teigemu emociju, bet ju nebuvo. Dabar jau jos matomos tikiuosi ir po ryt dienos rungtyniu bus linksmos ir geros nuotaikos pries tikrai kritines 1/4 rungtynes kuriu rezultatas lems kuriam top8 ketverete bus Lietuvos rinktine.
2013-09-14
+1
Atsakyti
Anonimas
pochui su kuo lošt ketvirtfinalyje jeigu nori aukso ar ispanu ar italų reik viska laimėt ir taškas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-14
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 24

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.