Į ketvirtfinalį – pergalingai (7 video, foto, statistika)

2013-09-15 17:45

Lietuvos rinktinė (5-1) antro etapo kovas Europos čempionate baigia nesuklupusi. Paskutinėse E grupės rungtynėse Jono Kazlausko auklėtiniai 70:63 (18:13, 14:17, 16:16, 22:17) pranoko Ukrainos (2-3) nacionalinę komandą ir užėmė antrą vietą.

Aukščiau pakilti lietuviams neleido serbų pergalė prieš prancūzus kitose rungtynėse. Serbai tapo grupės nugalėtojais.

Mūsiškių varžovai ketvirtfinalyje paaiškės po F grupės rungtynių, kurios vyks pirmadienį. Lietuviai ketvirtadienį žais su trečia šios grupės komanda.

Po solidžių pergalių prieš prancūzus (76:62) ir belgus (86:67), šįkart mūsiškiai klimpo varžovų gynyboje.

Priešpaskutinę mačo minutę po Eugene'o Jeterio baudų ukrainiečiai priartėjo iki 63:64, tačiau likus žaisti 64 sekundes Linas Kleiza smeigė tritaškį ir padidino persvarą iki 4 taškų.

Rungtynių žaidėjas
Donatas  Motiejūnas
PTS 10 | REB 4 | AS 1
Penkis tritaškius pataikęs ir 18 taškų pelnęs Sergejus Gladyras tada nepataikė iš toli, o po chaoso po krepšiu kamuolys į užribį išskriejo nuo ukrainiečių krepšininko. Teisėjai to neužfiksavo ir kamuolį paliko varžovams, tačiau po minutės pertraukėlės Jeteras nesugebėjo per 5 sekundes išsimesti kamuolio iš užribio.

Kleiza tada pataikė vieną baudą, o po dar vienos nesėkmingos ukrainiečių atakos pergalę baudų metimais įtvirtino Donatas Motiejūnas.

„Nereikėtų nuvertinti varžovų – Ukraina yra gera, jauna, energinga komanda, bet šiandien mes buvome užmigę. Aikštelėje vaikščiojome, nebuvo nusiteikimo“, – po dvikovos kalbėjo Tomas Delininkaitis

Po Delininkaičio tritaškio lietuviai antrajame kėlinyje pirmavo 28:19, tačiau visas rungtynes nesugebėjo labiau atitrūkti.

Trečio kėlinio pradžioje Gladyras pataikė dvitaškį ir ukrainiečiai pirmavo 36:35. Į abi puses svyravęs rezultatas mūsiškių naudai labiau pakrypo ketvirtajame kėlinyje, kai 5 taškus iš eilės pelnęs Kleiza padidino persvarą iki 62:55.

Visgi ir ši persvara greitai ištirpo, kol Kleizos tritaškis priešpaskutinę rungtynių minutę leido ramiau atsikvėpti.

Ukrainiečiai iš žaidimo išjungė Lietuvos rinktinės vidurio puolėjus. Darjušas Lavrinovičius, Jonas Valančiūnas ir Robertas Javtokas kartu sudėjus tepelnė 10 taškų Todėl ketvirtajame kėlinyje vidurio puolėjo vietą užėmė sėkmingai rungtyniavęs Motiejūnas.

Lietuviai šiame mače vėl prastai metė baudas (13/20), neužtikrintai atakavo ir iš dviejų taškų zonos (15/44, 34 proc.).

Ukrainos rinktinė: Sergejus Gladyras 18, Eugene'as Jeteris 10, Ihoris Zaicevas 9, Maxymas Kornijenka 9, Maksimas Pustozvonovas 6.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 15, Donatas Motiejūnas 10, Darjušas Lavrinovičius 8, Renaldas Seibutis 7, Mindaugas Kuzminskas 6, Martynas Pocius 6, Jonas Mačiulis 6, Tomas Delininkaitis 6, Mantas Kalnietis 4, Jonas Valančiūnas 2.

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://youtu.be/Vb0ZGTgzNWc

Motiejūno dėjimas:


http://youtu.be/kJQK2qxrZ_Y

Jono Kazlauko komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=EpENYKPG9cs

Renaldo Seibučio komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=Kab6xiISxSI

Manto Kalniečio komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=e2fI3ccJjZM

Mindaugo Kuzminsko komentaras:

http://youtu.be/_pnkaaawON0

Darjušo Lavrinovičiaus komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=ES0FXi_fvUM



Komentarai:

ProtagonistasRobinisŽaliai_BaltaNu as nesuprantu is kur tokiu nevisprociu atsiranda kazka tai cia aiskint kas ka sugeba ar ne. Tai gi Lietuva maza salis ko jus norit super talentu kurie po 50 tasku meta? Kleiza, Valanciunas visi jie yra ger i krepsininkai bet ne kokie "superstarai". Baikit kaltint zaidejus ir dziaukites tuo ka turit.Serbija turi tik milijonu daugiau gyventojų, o talentų išaugina žymiai daugiau. Problemų su mųsų kašio mokykla yra...Nu kai žmonės nuomones išsako, kad ir bjaurias - dar susilaukau. Nu Bet čia dabar kas, kolega komentatoriau? :D Serbijoj tik milijonu daugiau žmonių nei Lietuvoj? Serbijoj 9,3 mln žmonių, tai daugiau nei trigubai daugiau nei jau kultiniais tapę Lietuvos trys milijonai, nes jau ir tiek mūsų nelikę. Problemų su mūsų krepšinio mokykla gal ir yra, čia kaip pažiūrėsi, bet leisk paklaust, o kur jų nėra? :) Dėl talentų skaičiaus su tavim irgi daug kas pasiginčytų. Taip kad gal tu geriau sėskis, du...


Jo jo tavo tiesa, ble man jau su amžium pareina smegeninė...Reik vytauto išgert dar :) dafiga mineralų

Bet faktas, kad turim išauginti daugiau aukšto lygio gynėjų.

O dėl to talentų skaičiaus, tai vien faktas, kad Serbija atsivežė 9 Eurobasketo naujokus ir turbūt varys iki top 4 tai jau gana grėsminga. Pabandytum įdėti į LT rinktinę 9 naujokus tai jie nepraeitų į kitą etapą garantuotai. Kodėl taip gaunasi? Ogi todėl, kad Partizanas remiasi jaunais žaidėjais, jie kasmet gauna Eurolygos ir Adrijos lygos patirties ir tada būna užgrūdinti. Ryte jaunimas lėvai integruojamas, o Žalgiryje tik šiais metais ačiū dievui jaunimui duodamas šansas.
2013-09-16
+1
Atsakyti
Karke
Nu baisu pazejus i Kleizos statistika... Krc jam reik nebebut tokiu savanaudziu ir atiduot perdavimus i ne mes per rankas ir vaidint didvyri. + tik vienas kad bent ginyboje atstovejo
2013-09-16
+1
Atsakyti
RobinisŽaliai_BaltaNu as nesuprantu is kur tokiu nevisprociu atsiranda kazka tai cia aiskint kas ka sugeba ar ne. Tai gi Lietuva maza salis ko jus norit super talentu kurie po 50 tasku meta? Kleiza, Valanciunas visi jie yra ger i krepsininkai bet ne kokie "superstarai". Baikit kaltint zaidejus ir dziaukites tuo ka turit.Serbija turi tik milijonu daugiau gyventojų, o talentų išaugina žymiai daugiau. Problemų su mųsų kašio mokykla yra...


Tikras Javotoko fanas, 9 - 3 = 1, gelezine matematika.
2013-09-16
+5
Atsakyti
wapemJei praeinam ketvirtfinali budami 2vt e grupej ka gaunam pusfinaly?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Pusfinalyje gautume arba ukraina arba F grupės 1komandą. Tai tikriausiai Slovėnija manau bus. Vienintelis pranašumas būtų mūsų tas, kad mes anksčiau baigsim rungtynes ir turėsim daugiau laiko pailsėti nei kita pusfinalio dalyvio su kuria loštume.
2013-09-16
Atsakyti
RobinisŽaliai_BaltaNu as nesuprantu is kur tokiu nevisprociu atsiranda kazka tai cia aiskint kas ka sugeba ar ne. Tai gi Lietuva maza salis ko jus norit super talentu kurie po 50 tasku meta? Kleiza, Valanciunas visi jie yra ger i krepsininkai bet ne kokie "superstarai". Baikit kaltint zaidejus ir dziaukites tuo ka turit.Serbija turi tik milijonu daugiau gyventojų, o talentų išaugina žymiai daugiau. Problemų su mųsų kašio mokykla yra...


Nu kai žmonės nuomones išsako, kad ir bjaurias - dar susilaukau. Nu Bet čia dabar kas, kolega komentatoriau? :D Serbijoj tik milijonu daugiau žmonių nei Lietuvoj? Serbijoj 9,3 mln žmonių, tai daugiau nei trigubai daugiau nei jau kultiniais tapę Lietuvos trys milijonai, nes jau ir tiek mūsų nelikę. Problemų su mūsų krepšinio mokykla gal ir yra, čia kaip pažiūrėsi, bet leisk paklaust, o kur jų nėra? :) Dėl talentų skaičiaus su tavim irgi daug kas pasiginčytų. Taip kad gal tu geriau sėskis, du...
2013-09-16
-8
Atsakyti
Žaliai_BaltaNu as nesuprantu is kur tokiu nevisprociu atsiranda kazka tai cia aiskint kas ka sugeba ar ne. Tai gi Lietuva maza salis ko jus norit super talentu kurie po 50 tasku meta? Kleiza, Valanciunas visi jie yra ger i krepsininkai bet ne kokie "superstarai". Baikit kaltint zaidejus ir dziaukites tuo ka turit.


Serbija turi tik milijonu daugiau gyventojų, o talentų išaugina žymiai daugiau. Problemų su mųsų kašio mokykla yra...
2013-09-16
-5
Atsakyti
Nu as nesuprantu is kur tokiu nevisprociu atsiranda kazka tai cia aiskint kas ka sugeba ar ne. Tai gi Lietuva maza salis ko jus norit super talentu kurie po 50 tasku meta? Kleiza, Valanciunas visi jie yra ger i krepsininkai bet ne kokie "superstarai". Baikit kaltint zaidejus ir dziaukites tuo ka turit.
2013-09-16
-4
Atsakyti
wapem
Jei praeinam ketvirtfinali budami 2vt e grupej ka gaunam pusfinaly?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-15
-5
Atsakyti
Aludaris
nelemti franciukai, nuo serbu gauna beviltiskai - nieko is ju nera siais metais...

Tik va gerai, kad 100% negausim graiku - anie mums labai neparankus. Bet galim gauti ispanus, tas butu blogai, bet is kitos puses daug motyvacijos pastatyti musu "megstamus" rudy & marca i vieta :) Nors realiausia kad gausim kroatus, maziausiai realu - italus.

Taip pat gerai tai, kad jeigu pralaimesim ketvirtfinaly del kelialapio i pasaulini gausim ukraina, o ne kokius prancuzus.
2013-09-15
+3
Atsakyti
prancuzai "dovanoja" 2 vieta mum
2013-09-15
+3
Atsakyti
Laukiu ketvirtfinalio
2013-09-15
+7
Atsakyti
Pirmaatskyrininkis9Z5 O mazvaikiu lyginimas Valanciuno su Saboniu tai cia kaip zapa su mersu lyginti. Gal ir bus jis kada kaip Sabonis tik ne siam gyvenime)Neskubėk ir būsi pirmas: Sabas nuo mažumės, beje, nežaidė centru - štai iš kur tas jo techniškumas bei universalumas.Bet Sabas susigadino karjerą achilais, ko Valančiūnas neturi, o tai jam jau teikia pranašumą.Žinoma, gal Jonas dar nepasiekė gero centro žaidimo, betgi jis NBA prabuvo tik metus, o čia, Lietuvoje, jis mažai progresavo.Todėl viskas priekyje ir Valančiūnas tikrai pralenks ne tik Sabonį,bet ir Ilgauską NBA.Ir tai atsitiks jau po kokių trejų metų.Bet per tuos metus, duok dieve, kad nebūtų didelių traumų, o visa kita jį išmokys treneriai: NBA ir Jonas Kazlauskas rinktinėje.Taip, kad ateinančioje olimpiadoje mūsų komanda jau bus viena iš favoričių: JAV gal ir nesugebės nulošti, bet pasikapoti su jais tikrai sugebės (prie Sabo, deja, gaudavom į vienus vartus - tik po Sabo buvo ir pergalių, ir palankių momentų).


Valanciuno problema, kad galva medine. Pirma tai ne vieno asisto per 8 varzybas? Matyt NBA ipratino, kad jei atiduosi kamuoli tai vėl nematysi visa kelini. Klaidinanciu judesiu nerasta, viska per jega, atsisuka priekiu į varžova ir eina. Sabonis daug universalesnis ir geresnis buvo. Vienareiksmiskai tokio kaip Sabonis nesimato ir duok dieve kad isvis dar Lietuvoi butu
2013-09-15
+3
Atsakyti
Faktas
Kas lygina Saboni su Valanciunu?Tam reiktu kreiptis i phis dispanceri.
2013-09-15
+3
Atsakyti
tiesa
Neramina kai kurios smulkmenos . 1 būtų stiprioji rinktinės pusė , jei L.Kleiza žaistų 3 numeriu [turint tiek daug aukštaūgių dar labiau sustiprėtų gynyba , šiandien dienos rungtynėse to trūko ypač kovoje dėl kamuolių ] . 2 J.Kazlausko sprendimai ypatingai išleidžiant starto penketą [ mūsų rinktinėje vyksta tikrai nesveika konkurencija 4 pozicijoje , neišnaudojamas K.Lavrinovičius ir labai ne daug gauna žaisti D.Motiejūnas ; to kaltininkai yra L.Kleizos užsispyrimas žaisti tik 4 nr. ir J.Kazlausko nuolaidžiavimas šiam asmeniui ] . 3 sulėtėję J.Valančiūno puolimo veiksmai ,nelabai patikima gynyba [jis žaidžia kaip aukštas centras , tačiau trūksta kokia 10 cm ] .
2013-09-15
+12
Atsakyti
tiesa
Neramina kai kurios smulkmenos . 1 būtų stiprioji rinktinės pusė , jei L.Kleiza žaistų 3 numeriu [turint tiek daug aukštaūgių dar labiau sustiprėtų gynyba , šiandien dienos rungtynėse to trūko ypač kovoje dėl kamuolių ] . 2 J.Kazlausko sprendimai ypatingai išleidžiant starto penketą [ mūsų rinktinėje vyksta tikrai nesveika konkurencija 4 pozicijoje , neišnaudojamas K.Lavrinovičius ir labai ne daug gauna žaisti D.Motiejūnas ; to kaltininkai yra L.Kleizos užsispyrimas žaisti tik 4 nr. ir J.Kazlausko nuolaidžiavimas šiam asmeniui ] . 3 sulėtėję J.Valančiūno puolimo veiksmai ,nelabai patikima gynyba [jis žaidžia kaip aukštas centras , tačiau trūksta kokia 10 cm ] .
2013-09-15
-3
Atsakyti
Nepavyko Eteriui kovot :D
2013-09-15
-4
Atsakyti
valio
laimejom, nors ir ukrainiecius palaike teisejai :)
2013-09-15
+1
Atsakyti
STEBETOJASCHEBRA,AS VISISKAi ne i tema,bet per kur nete galima ziureti france-serbia varzybas ,isskyrus sport24.lt? ACIU !!


lshunter dafiga linku
2013-09-15
+7
Atsakyti
STEBETOJAS
CHEBRA,AS VISISKAi ne i tema,bet per kur nete galima ziureti france-serbia varzybas ,isskyrus sport24.lt? ACIU !!
2013-09-15
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 310

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.