Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“ (video)

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-11-05 09:55
Nuotr.:

Vytautas Šarakauskas tapo naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju
Vytautas Šarakauskas tapo naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Krepšinio naujienų tinklalapis „BasketNews.lt“ tęsia tradicinę rubriką Lietuvos krepšininkų savaitės „Top 5“, kurioje pristatomi geriausi mūsų šalies krepšininkų pasirodymai.

Pateikiame geriausiai Lietuvoje rungtyniavusių krepšininkų penketuką spalio 28 - lapkričio 3 dienomis.

 Lietuvoje žaidžiantys vyrai

Vieta Krepšininkas  Įžvalgos
1
Vytautas Šarakauskas,
Klaipėdos „Neptūnas“

Praėjusią savaitę Klaipėdos „Neptūnas“ grįžo į laimėjimų kelią bei iškovojo dvi pergales tarptautiniame fronte. Per pirmus du mačus Europos taurės turnyre aukštaūgis buvo iš viso pelnęs 11 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių. Šiuos abu rodiklius jis pagerino susitikime su Atėnų „Panionios“. Tuo tarpu VTB Vieningoje lygoje Šarakauskas iki mačo su Liubercų „Triumf“ buvo surinkęs 12 naudingumo balų, pelnęs 15 taškų ir pataikęs vieną tritaškį iš trijų. Pergalingose rungtynėse namie puolėjas vos per 19 minučių visus šiuos kriterijus sumalė į miltus.

2 rungtynės, vid. 23,5 min., 18 tšk., 9/11 dvit., 6/9 trit., 9,5 atk. kam., 20 naud. bal.
2
Artūras Jomantas
Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Artūras Jomantas, rungtyniaudamas lengvojo krašto pozicijoje, yra ne tik vienas geriausių kovotojų dėl kamuolių „Pieno žvaigždžių“ komandoje, tačiau patenka ir į Baltijos krepšinio lygos (BBL) dešimtuką. Jis jau penktas rungtynes iš eilės BBL aikštelės nepalieka savo sąskaitoje turėdamas mažiau nei 5 kamuolius. Krepšininkas šį sezoną jau antrą kartą surenka po 26 naudingumo balus ir abu sykius tai padarė žaisdamas su Prienų „TonyBet“ ekipa.

2 rungtynės, vid. 29 min., 17 tšk., 9,5 atk. kam., 5 išpr. praž., 4,5 rez. perd., 21,5 naud. bal.

3
Martynas Pocius
Kauno „Žalgiris“
Pastaruosius du sezonus atstovavęs Madrido „Real“ ekipai Martynas Pocius Eurolygoje nė sykio nebuvo pataikęs daugiau nei dviejų tritaškių. Tuo tarpu mače su Strasbūro IG ekipa jis įsūdė net 7 tolimus metimus. 27 metų 196 cm ūgio krepšininkas Eurolygoje pagal pataikytus tritaškius užima trečią vietą tarp 281 žaidėjų. Iš viso Pocius pataikė jau 9 tritaškius ir į priekį praleidžia tik Michaelą Bramošą (Atėnų „Panathinaikos“) bei Casey Jacobseną (Bambergo „Brose Baskets“). Veikiausiai tokie snaiperiški sugebėjimai leido Pociui pakliūti į Stambulo „Bešiktaš“ radarą.

Martynas Pocius - 1 rungtynės, 24 minutės, 23 tšk., 7/9 trit., 5 rez. perd., 25 naud. bal.

4
Darius Griškėnas
Panevėžio „Lietkabelis“

Pirmą kartą šį sezoną į penketuką pateko ir Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas. Darius Griškėnas praėjusią savaitę rungtyniavo įjungęs kur kas aukštesnę pavarą, nei iki tol. Sudėjus pirmus penkis sezono mačus 29 metų 194 cm ūgio gynėjas iš viso buvo surinkęs vos 25 naudingumo balus, tačiau vien per pastaruosius du susitikimus jo sąskaitoje – 38 naudingumo balai. Gynėjas savo galingu žaidimu padėjo „Lietkabeliui“ iškovoti pirmąją sezono pergalę.

2 rungtynės, vid. 28,5 min., 19,5 tšk., 6,5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 19 naud. bal.

5
Darius Pakamanis
„Šiauliai“
32 metų Darius Pakamanis toliau demonstruoja solidžią sportinę formą ir jau antrą savaitę iš eilės patenkta į šį penketuką.  Jis kartu su Gyčiu Sirutavičiumi yra vieninteliai lietuviai šį sezoną surinkę 28 naudingumo balus Baltijos krepšinio lygoje (BBL). „Šiaulių“ ekipa B grupėje kol kas dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, tačiau antradienį jos laukia dvikova su „Nevėžiu“. Pakamanis savo komandoje yra naudingiausias tiek BBL, tiek LKL.
1 rungtynės, 26 min., 17 tšk., 8 rez. perd., 2/3 trit., 4 atk. kam., 4 išpr. praž., 28 naud. bal.

Kiti kandidatai: Egidijus Dimša (vid. 14,5 tšk., 17,5 naud. bal.), Rolandas Alijevas (vid. 10,5 tšk., 5,5 atk. kam., 5 rez. perd., 7/8 dvit., 17,5 naud. bal.), Artūras Valeika (vid. 19 tšk., 6 atk. kam., 6,5 išpr. praž., 18 naud. bal.), Valdas Vasylius (vid. 17,5 tšk., 16 naud. bal.), Vilmantas Dilys (vid. 11,5 tšk., 8 atk. kam., 17 naud. bal.).


Savaitės jaunasis žaidėjas (iki 21 metų)

Krepšininkas  Įžvalgos
Edgaras Ulanovas,
Klaipėdos „Neptūnas“

Edgaras Ulanovas šioje nominacijoje jau antrą kartą iš eilės. Iki pirmojo dvigubo dublio šį sezoną jam pritrūko vieno pelnyto taško, tačiau tai Klaipėdos „Neptūno“ ekipai praėjusią savaitę nesutrukdė nuskinti dvi pergales iš tiek pat galimų. Tarpsezoniu 21 metų 197 cm ūgio krepšininkas teigė norintis prasimušti į Kauno „Žalgirio“ komandą, tačiau Ulanovas jau dabar gali džiaugtis tuo, jog visus mačus pradeda uostamiesčio klubo starto penkete.

2 rungtynės, vid. 25 min., 9 tšk., 6 atk. kam., 3 išpr. praž., 12 naud. bal.

Kitas kandidatas: Gediminas Žalalis (vid. 8,8 tšk., 5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 12,5 naud. bal.)


 Savaitės rekordai

Taškai Atkovoti kamuoliai Rezultatyvūs perd. Perimti kamuoliai Tritaškiai
23* 12* 8 4 7 (77,8%)
Martynas Pocius,
Kauno „Žalgiris“
Vytautas Šarakauskas,
Klaipėdos „Neptūnas“
Darius Pakamanis
„Šiauliai“
Gintaras Leonavičius,
Kėdainių „Nevėžis“
Martynas Pocius,
Kauno „Žalgiris“

*Žaidėjams surinkus tuos pačius rodiklius, atsižvelgiama į laiką, per kurį pasiektas rekordas.

Savaitės epizodas

http://www.youtube.com/watch?v=8DjZ-j4AsLY



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.