Dentmono vedamas „Žalgiris“ parklupdė „Brose Baskets“ (3 video, foto, komentarai, statistika)

2013-11-14 19:11

Kauno „Žalgiris“ (2-3) neišsaugojo solidžios persvaros, bet išsaugojo galimybes kovoti dėl vietos „Top 16“ etape.

Penktosiose Eurolygos B grupės rungtynėse kauniečiai 91:81 (23:16, 16:23, 30:15, 22:27) nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“ (2-3) ir pakilo į ketvirtą vietą grupėje.

„Žalgiris“ trečio kėlinio pabaigoje pirmavo 18 taškų skirtumu (67:49), tačiau rankų nenuleidę vokiečiai priešpaskutinę mačo minutę sumažino atsilikimą iki 77:82.

Rungtynių žaidėjas
Justin  Dentmon
PTS 24 | REB 2 | AS 9 | ST 2
Visgi kitoje atakoje geriausias sezono rungtynes sužaidęs Justinas Dentmonas smeigė tritaškį – savo penktąjį rungtynėse – ir persvara vėl padidėjo.

„Brose Baskets“ puolėjas Rakimas Sandersas netrukus atsakė tritaškiu ir vėl sumažino svečių atsilikimą, bet „Žalgiriui“ laisviau pasijausti leido Vytenio Lipkevičiaus baudų metimai.

„Brose Baskets“ likus žaisti pusę minutės suklydo ir Dentmonas netrukus smeigė dar vieną tolimą metimą, taip padėdamas tašką rungtynėse.

Šis laimėjimas padėjo „Žalgiriui“ bent kuriam laikui aplenkti Bambergo komandą turnyrinėje lentelėje. Jeigu bent ketvirtoje pozicijoje kauniečiai išliktų ir dar po penkių rungtynių, patektų į „Top 16“.

Rungtynės su „Brose Baskets“ galėjo susiklostyti paprasčiau, jeigu ne didžiausia šio sezono „Žalgirio“ liga – klaidos.

Kauniečiai prarado 20 kamuolių ir po nesusipratimų virtinės iššvaistė antrame kėlinyje turėtą pranašumą. Vokiečiai tada spurtavo 13:0 ir išlygino rezultatą – 39:39.

Svarstyklės „Žalgirio“ naudai pakrypo iš karto po ilgosios pertraukos. Per trečią kėlinį kauniečiai pataikė net 11/14 metimų ir dvigubai pranoko varžovus – 30:15.

Nors vokiečiai mačo pabaigoje dar įvarė baimės kauniečiams, 32 naudingumo balus surinkęs Dentmonas atšaldė svečių ambicijas kovoti dėl pergalės.

„Žalgiris“: Justinas Dentmonas 24 (6/6 trit., 9 rez. perd., 32 naud. balai), Vytenis Lipkevičius 12 (2/2 trit.), Robertas Javtokas 12 (6/6 dvit., 9 atk. kam.), Kšištofas Lavrinovičius 11 (7 atk. kam.), Martynas Pocius 9, Paulius Jankūnas 8 (9 atk. kam.).

„Brose Baskets“: Rakimas Sandersas 18, Jamaras Smithas 18 (4/7 trit.), Zachas Wrightas 10, Sharrodas Fordas 10, Antonas Gavelis 9.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais išvykoje su dar nesuklupusiais „Real“ krepšininkais, o „Brose Baskets“ vėl svečiuose surems ginklus su Strasbūro IG komanda.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Saulius Štombergas: („Žalgirio“ vyr. treneris): „Tai buvo sunkios ir labai rungtynės. Džiaugiuosi savo žaidėjais, kurie parodė charakterį, nes tai buvo gan banguotos rungtynės. Vyrai parodė, kad nori ir gali žaisti. Siekiu, kad jie kovotų iki paskutinės minutės.

Pergalės priežastis buvo dominavimas kovoje dėl kamuolių. Neramina klaidos, nuo kurių negalime pabėgti. Su 20 klaidų laimėti rungtynes yra labai sunku. Jeigu būtų 10 klaidų, būtų žymiai lengviau. Dirbame per treniruotes, kad to išvengtume, bet tai matyt yra per gilios bėdos. Mūsų perdavimai nekokybiški, nepasirenkamos tinkamos padėtys. Tai kaip įprotis ir mes turime tai atidirbti ir tai taisyti.

Turime neblogų metikų. Kai žaidėjas jaučiasi „karštas“, jis ir meta. Šiandien metimų taiklumas buvo geras, mes tuo ir nužudėme priešininkus. Galiausiai jie norėjo mesti daugiau už mus. Išnaudojame kiek galime savo aukštus žmones, bet jeigu jie sutraukia varžovus po krepšiu, atmetame, kad gynėjai mestų laisvi tritaškius.

Einame teisinga linkme, nors yra daug ką taisyti. Turėjau tik dvi geras savaites. Dar nereikia tikėtis, kad matyčiau tai, ką noriu matyti gynyboje. Norime neleisti varžovams mesti daugiau nei 60-70 taškų. Jeigu neleisime įmesti daugiau nei 70 taškų, turėtume būti ir geresni puolime. Dirbsime labiau ties gynyba, kad turėtume geras galimybes laimėti.“

Išsamesnis Štombergo komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=rBiGIhO-xxk

Chrisas Flemingas („Brose Baskets“ vyr. treneris): „Mane labai nuvylė tai, kaip mes pradėjome rungtynes. Vėliau atsigavome, tačiau vėl patekome į duobę. Nėra pasiteisinimų dėl to, kaip mes žaidėme trečiame kėlinyje. Jie per tą kėlinį pataikė 11 metimų iš 14. Patekome į per didelę duobę. Nebesugebėjome išlipti iš šios duobės. Linkiu „Žalgiriui“ sėkmės ir laukiu mūsų kitos dvikovos Bamberge.

Kai geriau žaidžiame, geriau ir kovojame dėl kamuolių. Manau, kad antroje rungtynių pusėje geriau kovojome dėl kamuolių. Kur kas didesnė bėda, kaip mes pabaigdavome atakas. Nežinau, kiek metimų prametėme iš po krepšio.“

Išsamesnis Flemingo komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=s8SsXRuHDqc



Komentarai:

sdf
šukoskur atsisiust rungtynes pažiūrėt? Nei per Tv negalima pažiūrėt, nei internete rast lietuviškai, tik rusų kalba


jei turi viasat sport baltic tai 18:35 kartojima rodys
2013-11-15
+7
Atsakyti
Negiriu dabar Dentmono, bet prieš tai ir nestūmiau ant jo. Visai normalus įžaidėjas, tik kad žaidimas (kaip ir daugumos žalgiriečių) banguoja. Pagal naudingumą vienas geresnių komandoj net ir iki šių rungtynių buvo. Pvz. Dentmono vidutinis naudingumo balas daug didesnis negu Pociaus.
2013-11-15
-7
Atsakyti
kur atsisiust rungtynes pažiūrėt? Nei per Tv negalima pažiūrėt, nei internete rast lietuviškai, tik rusų kalba
2013-11-15
+9
Atsakyti
sdf
Guns_UpPuse straipsnio turi perskaityt kad suzinotum kur vyko rungtynes. LT ar Vokietijoje....Ne gi sunku antrasteje ivelt zodi namie-isvykoje...Kaune,Bamberge... Lopai!


siaip jei nezinojai tai ir pagal rezultata galima pasakyt kur zaide pvz 91:81 pirmi skaiciai visada yra tos komandos kuri namie zaide
2013-11-15
-13
Atsakyti
Guns_UpPuse straipsnio turi perskaityt kad suzinotum kur vyko rungtynes. LT ar Vokietijoje....Ne gi sunku antrasteje ivelt zodi namie-isvykoje...Kaune,Bamberge... Lopai!


Tiesa sakant pats toks esi jei nežinai kur Žalgiris žaidžia, tai visai gali nesidomėt :)
2013-11-15
-15
Atsakyti
Keista, bet zalgiris si sezona priklausomas nuo tolimu metimu. Jei jie krenta atrodo viskas lyg ir neblogai, bet kai jie nekrenta... O Dentmonas turi stabilu metima, greiti, bet su driblingu ne kazka, kamuoli musineja iki pazasties delto ir saznai jo nesugraibo. Na bet tikekimes tai tik laikina. Jankunas, neranda savo vietos nors ir yra vienas pagrindiniu zalgirio ginklu. Saras, jis vis dar geras, tik viena bedele, jau per letas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-15
-9
Atsakyti
Puse straipsnio turi perskaityt kad suzinotum kur vyko rungtynes. LT ar Vokietijoje....Ne gi sunku antrasteje ivelt zodi namie-isvykoje...Kaune,Bamberge... Lopai!
2013-11-15
+3
Atsakyti
Atrodo, kad šis interneto saitas geresnis, nei krepsinis.net, čia daugiau komentatorių. Ir ne taip smarkai keikiasi vienas ant kito.
2013-11-15
-14
Atsakyti
bedieviskuo toliau, tuo akivaizdziau tampa, kad su Saru sudetinga zaisti. Visai nebeturi greicio jau jis, vietoj ten trypcioja, neapeina varzovu, kas labai lengva gintis. Isimine labai tas epizodas, kai tryne tryne ta kamuoli paskutinem sekundem kelinio, bande ten kazka ismest, bet visiskai nesigavo. Priesingai, nei Dentmonas, kuris staigus, greitas, geras driblingas, apeina tiesiogini oponenta ir tada kyla problemos. Jeigu tik jis dar geriau moketu zaisti pvz 2x2, tai butu, nerealu.. Na ir jau kelintose varzybose irodineja, kad jis puikus metikas.O del saro, kiek liudnoka, kad tas charakteris trukdo komandai jo. Teko buti arenoj, viska aiskiai maciau, skescioja rankom nepatenkintas. Vos treneriui mazdaug atsikirtineja. Nepatinka labai sitas. Ten vos nusvilpinet nepradejo zmones..


neprisisvaik perdaug, niekas nieko nenusvilpinejo
2013-11-15
-4
Atsakyti
Štai ramiai skaitykite visą tiesą apie Žalgiry su jo interviu: museika.lt
2013-11-15
-15
Atsakyti
kuo toliau, tuo akivaizdziau tampa, kad su Saru sudetinga zaisti. Visai nebeturi greicio jau jis, vietoj ten trypcioja, neapeina varzovu, kas labai lengva gintis. Isimine labai tas epizodas, kai tryne tryne ta kamuoli paskutinem sekundem kelinio, bande ten kazka ismest, bet visiskai nesigavo. Priesingai, nei Dentmonas, kuris staigus, greitas, geras driblingas, apeina tiesiogini oponenta ir tada kyla problemos. Jeigu tik jis dar geriau moketu zaisti pvz 2x2, tai butu, nerealu.. Na ir jau kelintose varzybose irodineja, kad jis puikus metikas.

O del saro, kiek liudnoka, kad tas charakteris trukdo komandai jo. Teko buti arenoj, viska aiskiai maciau, skescioja rankom nepatenkintas. Vos treneriui mazdaug atsikirtineja. Nepatinka labai sitas. Ten vos nusvilpinet nepradejo zmones..
2013-11-15
-14
Atsakyti
_Zalgiris__wilsmrMindeManau Dentmonas drasiai gali pretenduot i sios savaites naudingiausio krepsininko titula. Gal but ir i daugiausiai tasku pelniusio titula..bogdanovicius 26 tasku pelne sndNesuprantu kodel tada eurolygos oficialiam puslapi raso kad 20?


my bad, jo 20 imete
2013-11-15
-6
Atsakyti
weeckmrMindekoki buzzer beater'i atliko Montepaschi !butu sumete visas baudas gale ispanai butu negave..o metimas tai is fantastikos srities


Nu jo, apmaudu del Kuzes, Sabonio ir Plazos, bet tokiu metimu reta..
2013-11-14
-14
Atsakyti
mrMindekoki buzzer beater'i atliko Montepaschi !


butu sumete visas baudas gale ispanai butu negave..o metimas tai is fantastikos srities
2013-11-14
+10
Atsakyti
koki buzzer beater'i atliko Montepaschi !
2013-11-14
-8
Atsakyti
Patiko šios dienos varžybos, taip ir toliau! ŽALIA BALTA, HEY HEY. (h)
2013-11-14
+5
Atsakyti
wilsmrMindeManau Dentmonas drasiai gali pretenduot i sios savaites naudingiausio krepsininko titula. Gal but ir i daugiausiai tasku pelniusio titula..bogdanovicius 26 tasku pelne snd


Nesuprantu kodel tada eurolygos oficialiam puslapi raso kad 20?
2013-11-14
-1
Atsakyti
Varzybos paliko slogu ispudi,Zalgirio zaidimas bangavo,kaip Baltijos jura,o tos vaikiskos,kvailos klaidos.....Kaip keistai nuskambetu Zalgirio zaidimas sustodavo,kai aiksteje budavo Jasikevicius ir tik pavieniais veiksmais pavyko iskovoti pergale,bet....i
2013-11-14
+9
Atsakyti
1. Jei citatoje atsidūrė tavo žinutės fragmentas, tai nereiškia, kad cituoju tave. 2. Sarkazmo šitam puslapy geriau nenaudoti, nes supras kas dešimtas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-14
-14
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.