Keburys: „Tikėjausi, kad kartu su Lengvinu būsiu pripažintas savaitės geriausiu“

2013-12-18 13:18
Motiejus Baublys, NKL.lt
Nuotr.:

Naudingiausias praėjusios savaitės NKL krepšininkas Deividas Keburys Aukštaitiją šiemet iškeitė į Žemaitiją. Sezono pradžia jo naujajai komandai buvo itin nesėkminga, tačiau čempionatui įpusėjus Plungės „Olimpas“ atsigavo: įveikė du varžovus iš eilės ir pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą.

Svariausiai prie šių pasiekimų prisidėjęs 23 metų 201 cm ūgio puolėjas nenuvertina ir komandos draugų indėlio – plungiškių įžaidėjas Elvinas Gintvainis pasiekė NKL rezultatyvių perdavimų rekordą, o Evaldas Lengvinas beveik neprameta iš toli. 

Praėjusią savaitę Keburys vidutiniškai rinko po 22,5 taško, atkovojo po 7,5 kamuolio ir atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, o jo naudingumo balų vidurkis siekė 33.

– Deividai, praėjęs savaitgalis „Olimpui“ buvo puikus tiek komandai, tiek jums asmeniškai. Įjungėte aukščiausią pavarą?
– Mūsų komanda yra gana jauna ir nepatyrusi. Tačiau didelis noras ir atsidavimas aikštelėje 100 procentų leido mums švęsti dvi pergales. Ekipoje gera atmosfera, visi draugiški, bendraujame ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Manau, tai irgi svariai prisidėjo prie pergalių.

– Buvote pripažintas geriausiu NKL savaitės žaidėju. Ar džiaugiatės tokiu įvertinimu?
– Be abejo džiaugiuosi. Ne pirmą savaitę į jį pretendavau ir pagaliau išaušo mano valanda. Stengsiuosi ir toliau demonstruoti gerą sportinę formą ir vesti „Olimpą“ į pergales.

– Jūsų komandos draugas Evaldas Lengvinas per pastarąsias dvejas rungtynes taip pat žaidė puikiai. Gal ir jis buvo vertas geriausio savaitės krepšininko titulo?
– Tiesą sakant, maniau, kad abu būsime išrinkti naudingiausiais savaitės žaidėjais. Lengvino tritaškiai varė į neviltį tiek „TiuMeną-Ežerūną“, tiek „JAZZ-KTU“.

– Kitas jūsų komandos draugas Elvinas Gintvainis pagerino NKL rezultatyvių perdavimų rekordą. Koks šis vyrukas aikštėje?
– Elviną galima pavadinti perdavimų mašina. Nenuostabu, kad jis yra pirmas lygoje pagal perduotus kamuolius. Šiose rungtynėse jį buvo galima lyginti su Steve'u Nashu arba kitais aukšto lygio įžaidėjais. Elvinas žaidė labai gerai ir kai tik rasdavo progą, atlikdavo rezultatyvų perdavimą.

– Toje akistatoje pelnėte 30 taškų. Ar pamenate, kiek perdavimų šiose rungtynėse gavote iš naujojo NKL rekordininko rankų?
– Tikrai daug. Kokius 5-6.

– Per rungtynes su „JAZZ-KTU“ abi ekipos kartu pelnė 230 taškų. Ar puolimas nugalėjo gynybą?
– Po trijų kėlinių pirmavome 95:77. Vienu metu buvau pagalvojęs, kad rungtynės jau baigėsi. Ir mes, ir jie labai prastai nesigynėme, tačiau puolėme labai greitai ir tiksliai. Manau, šį kartą nugalėjo taiklumas ir išprovokuotos pražangos, kurios leido rinkti lengvus taškus.

– Esate turnyro lentelės apačioje. Kas suteikia jėgų pakilti ir kautis?
– Sezoną pradėjome šešiais pralaimėjimais iš eilės, o tai buvo stiprus psichologinis smūgis visai komandai. Praradome pasitikėjimą savo jėgomis. Tačiau klubo vadovai tiki mumis, skatina nenuleisti rankų ir toliau siekti pergalių. Dabar esame pajutę pergalių skonį ir sieksime jų dar daugiau.

– Galbūt pergalių būtų daugiau, jei į jūsų rungtynes ateitų daugiau žiūrovų? Lyginant su praėjusiu sezonu jų sumažėjo dvigubai.
– Sirgalių palaikymas yra labai svarbus. Gaila, kad dabar jis sumenko, bet stengsimės laimėti ir žmonės sugrįš. Jie ir vėl mus palaikys, o kartu su jais užkursime pragarą atvykusioms komandoms.

– Per savo karjerą žaidėte Anykščiuose, Pakruojyje ir Plungėje. Kuris miestelis įsiminė labiausiai ir kodėl?
– Geri prisiminimai išlikę iš Pakruojo, ten teko žaisti du sezonus. Tačiau miesto labai nepažinau, nes esu panevėžietis, į Pakruojį atvažiuodavau tik treniruotis ir žaisti rungtynių. Labiausiai prisirišau prie Plungės, nes čia gyvenu šiuo metu ir turiu galimybę pažintį šį gražų kraštą.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.