LKL atkrintamosios: ar „Pieno žvaigždės“ įkąs „Žalgiriui“?

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2014-04-30 09:02
Nuotr.:

„Pieno žvaigždės“ šį sezoną įveikė visus LKL klubus, išskyrus „Žalgirį“
„Pieno žvaigždės“ šį sezoną įveikė visus LKL klubus, išskyrus „Žalgirį“
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blazevčius
Turnyrinės lentelės kaimynai. Taip, pasibaigus LKL reguliariajam sezonui, galima pasakyti apie Kauno „Žalgirį“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Ketvirtoje vietoje sezoną pabaigę šalies čempionai ir penkti likę pasvaliečiai šiandien Kaune pradeda LKL atkrintamųjų varžybų maratoną. Komandos prieš prasidedant serijai turi šį tą bendro – abi jos reguliarųjį sezoną baigė nusivylimais.

„Žalgirio“ pralaimėjimas paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse „Lietuvos rytui“ nuotaiką sugadino ne tik kauniečiams, bet ir pasvaliečiams.

„Ne šito varžovo tikėjomės. Kovėmės dėl penktosios vietos, bet gavome vieną stipriausių varžovų“, – akivaizdžiai nuliūdęs buvo „Pieno žvaigždžių“ strategas Rimantas Grigas.

Grigo auklėtiniai šį sezoną bent kartą įveikė visas LKL komandas, išskyrus „Žalgirį“. Pasvaliečiai trečius metus iš eilės reguliariajame sezone užėmė penktą vietą, bet nė karto ketvirtfinalio barjero neperžengė.

Šiemet subūrę bene stipriausią komandą per klubo istoriją ir turėdami trečią biudžetą lygoje (beveik 2,5 mln. litų), „Pieno žvaigždės“ liko be titulų Baltijos krepšinio lyoje ir LKF taurėje, o LKL turės peršokti „Žalgirio“ užkardą.

„Kad ir kaip bebūtų, kausimės iš visų jėgų ir bandysime įkąsti „Žalgiriui“, – „BasketNews.lt“ sakė Grigas.

„Pieno žvaigždėms“ dvikova su „Žalgiriu“ nebuvo ta, kurios jie tikėjosi, tačiau lygiai taip pat kauniečiai nemanė, kad jau pirmajame atkrintamųjų etape jiems teks toks pajėgus varžovas.

„Nusivylimas tikrai yra, nes paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse pirmavome didžiąją dalį ir buvome gerai joms pasiruošę, tik apmaudžiai pralaimėjome, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. – Tačiau apmaudas išsisklaidys, nes visi supranta, kad patys prisižaidėme. Dabar reikia darbais, o ne žodžiais įrodyti, kad galime nugalėti visus.“

TARPUSAVIO RUNGTYNĖS. „Žalgiris“ laimėjo abejas šio sezono tarpusavio rungtynes, tačiau abejose komandai vadovavo klube jau nebedirbantys treneriai, ir abejos klostėsi skirtingai.

Spalį, dar vadovaujant Iliasui Zourosui, „Žalgiris“ varžovus sutriuškino 83:57. Prieš mėnesį Pasvalyje kauniečiai laimėjo kukliau (85:77), o tada komandai vadovavo Saulius Štombergas. Ta dvikova buvo vienintelė, kurią šį sezoną LKL pirmenybėse „Pieno žvaigždės“ pralaimėjo namie.

Anot pasvaliečių trenerio Grigo, „Žalgirio“ žaidimas pernelyg priklauso nuo veteranų ir emocijų.

Matėme, kad „Žalgirio“ nusiteikimas svyruoja ir LKL, ir Eurolygoje. Jie vieną dieną gali nugalėti „Real“ komandą, kitą dieną vos „ištraukia“ rungtynes su „Dzūkija“, – aiškino Grigas. – Kauno komandoje yra ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų, bet žaidimas priklauso nuo patyrusių krepšininkų. Jaunimui norint kovoti tokiame lygyje reikia daugiau patyrimo, o atkrintamosiose dar prisideda ir papildomas spaudimas.“

Krapikas, kuris per pirmas dvejas tarpusavio rungtynes buvo trenerio asistentas, apie „Pieno žvaigždžių“ komandą kalbėjo tik geriausiais žodžiais.

„Tai lygiai sukomplektuota komanda, turinti labai gerą vidurio puolėją Egidijų Dimšą, solidžiai atrodo Rolandas Alijevas, padeda Kudriavcevas. Gerai atrodo Artūras Jomantas ir Žygimantas Jonušas, nuo suolelio kyla ir naudingo žaidimo įneša Bankevicas. Tai tikrai pavojinga komanda, mūsų turnyrinės lentelės kaimynė, todėl bus sudėtingos rungtynės“, – įsitikinęs Krapikas.

ASMENINĖ DVIKOVA. Rolandas Alijevas prieš Justiną Dentmoną. Kai Dentmonas yra sunkiai sulaikomas, „Žalgiris“ yra sunkiai sulaikomas. Kai Dentmonas žaidžia vidutiniškai arba prasčiau, varžovai gali diktuoti ir savo sąlygas.

Tuo metu Alijevas savo rankose laiko „Pieno žvaigždžių“ žaidimo gijas, bet paskutiniame mače su „Žalgiriu“ pasvaliečiai kabinosi iki paskutinių minučių netgi be jo. Įžaidėjas kovo mėnesį vykusį mačą praleido dėl traumos.

Tiek Alijevo, tiek kitų „Pieno žvaigždžių“ žaidėjų sveikata gali tapti svarbiu veiksniu serijoje. Tik pirmadienį po traumos pradėjo treniruotis Jomantas, tačiau jis nebus geriausiai pasiruošęs.

„Visą sezoną mus išmušinėjo ligos ir traumos, – sakė Grigas. – Mano karjeroje tai pirma tokia komanda, kur vienas po kito krito žaidėjai. Nėra taip, kad turėtume 10 lygiaverčių krepšininkų, todėl kiekvieno praradimas labai pasijaučia, ypač, kai iškrenta tokie žaidėjai kaip Jomantas, Dimša ar Jonušas.“

X FAKTORIUS. Trumpa serija. Tai didesnis privalumas „Pieno žvaigždžių“ komandai. 

„Žalgiris“ šį sezoną pralaimėjo keturioms LKL komandoms, dviems iš jų – po du kartus, todėl laimėti dvejas rungtynes nebūtų misija neįmanoma. Tai supranta ir „Žalgirio“ strategas.

„Aišku, jeigu reikėtų žaisti septynerias rungtynes, nemanau, kad „Pieno žvaigždės“ galėtų prieš mus laimėti 4 kartus. Kai serija trumpesnė, visko gali būti, todėl tai šiek tiek palankiau ant popieriaus silpnesnei komandai“, – aiškino Krapikas.

„Žalgiris“ privalo diktuoti sąlygas ketvirtuose kėliniuose. Jeigu „Pieno žvaigždės“ mačo pabaigose turės bent progą pateikti staigmeną, visas įmanomas spaudimas guls ant kauniečių pečių. O spaudimo jie šį sezoną dažnai neatlaiko.

Visgi skirtumai tarp komandų yra didesni, nei rodo turnyrinė lentelė, todėl serija turėtų neužtrukti.

„BASKETNEWS.LT“ PROGNOZĖ: „Žalgiris“ laimės 2-0.

Komandų lyderiai


Komentarai:

Lukas7PriestLukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.Ir su kuo jus zadate ta Zalgiri suvartyti kai puse jusu zaideju jau nera? Zalgiris jusu milkstarus ir pilna sudetimi abu kartus ramiai patvarke tai dabar jums isvis vieni vartai bus.Sako su pilna sudėtim,tada kai namie žaidėm Alijevo nebuvo, o Kaune dar nebuvo įsivažiavę


Nejuokink, juokdary, su savo tuo Alijevu.
2014-04-30
+8
Atsakyti
Lukas7PriestLukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.Ir su kuo jus zadate ta Zalgiri suvartyti kai puse jusu zaideju jau nera? Zalgiris jusu milkstarus ir pilna sudetimi abu kartus ramiai patvarke tai dabar jums isvis vieni vartai bus.Sako su pilna sudėtim,tada kai namie žaidėm Alijevo nebuvo, o Kaune dar nebuvo įsivažiavę


o dabar 4 traumuoti ir laimes jau? :)

nu kad ir kaip sudinai Zalgiris si sezona atrodo, Pasvali jie tikrai praeis, tu gali neabejot. Max 1 pergale namie pasiims PPZ.
2014-04-30
-6
Atsakyti
PriestLukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.Ir su kuo jus zadate ta Zalgiri suvartyti kai puse jusu zaideju jau nera? Zalgiris jusu milkstarus ir pilna sudetimi abu kartus ramiai patvarke tai dabar jums isvis vieni vartai bus.


Sako su pilna sudėtim,tada kai namie žaidėm Alijevo nebuvo, o Kaune dar nebuvo įsivažiavę
2014-04-30
-2
Atsakyti
7evenLukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.Na as uz Lietuvos Ryta. Kita vertus, nesu Zalgirio antifanas, tad stengiuosi vertinti racionaliai. Visgi, PZ yra silpnesne uz Zalgiri, pripazinkim. Be to, kodel paliko Powell'as? Juk gerai zaide. Trauma?


Trauma kelio ir mama mirė paeik keletą puslapių ir pamatysi paliko Powell - dar 4 traumuoti
2014-04-30
-2
Atsakyti
Jaigu zalgiris laimejo jau kelis kartus tai ir dbr laimes.
2014-04-30
-9
Atsakyti
Lukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.


Ir su kuo jus zadate ta Zalgiri suvartyti kai puse jusu zaideju jau nera? Zalgiris jusu milkstarus ir pilna sudetimi abu kartus ramiai patvarke tai dabar jums isvis vieni vartai bus.
2014-04-30
Atsakyti
Lukas7Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.


Na as uz Lietuvos Ryta. Kita vertus, nesu Zalgirio antifanas, tad stengiuosi vertinti racionaliai. Visgi, PZ yra silpnesne uz Zalgiri, pripazinkim. Be to, kodel paliko Powell'as? Juk gerai zaide. Trauma?
2014-04-30
-3
Atsakyti
Suvartys tą Žalgirį laisvai, tiek, kad kauniečių daugiau tai į mano nuomone daugiau bus minusu.
2014-04-30
Atsakyti
Faktas, kad ne :)
2014-04-30
+5
Atsakyti
Vienose rungtynese gali buti intriga. PZ labai gerai rungtyniauja namuose. Bet siaip jokiu sansu. Geriausiu atveju PZ atzvilgiu - pralaimejimas 1:2.
2014-04-30
-7
Atsakyti
sakiolsSiųskit žinutę numeriu 1309 ir gaukit melodiją "Svajok toliau"


KOKS BAJERIS!!! Gal lankei kokia pokstininku mokykla? Einasau.. kai gerumo.... numrt galima is juoko. Na cia pavareei
2014-04-30
-3
Atsakyti
Siųskit žinutę numeriu 1309 ir gaukit melodiją "Svajok toliau"
2014-04-30
+5
Atsakyti
manau 30-50 proc. tikimybe, kad prienai laimes vienas runktynes.
2014-04-30
+11
Atsakyti
Ddddaintracht50/50Dar neatsibodo juokint zmones ir but pajuokos objektu? Ar tu jau iprates tokiu but?


Durnelio sindromas pas ji jau cia dar nuo darzelio laku tesiasi. Idomiausia kad sitas prietranka kartodamas savo nesamones manosi parases kazka labai svarbaus:DDD
2014-04-30
-1
Atsakyti
D
aintracht50/50


Dar neatsibodo juokint zmones ir but pajuokos objektu? Ar tu jau iprates tokiu but?
2014-04-30
+12
Atsakyti
50/50
2014-04-30
+3
Atsakyti
DdddNeikas nereik cia intrigos bereikalingos daryt vienintele intriguojanti pora neptunas-siauliai


nemanau, kad viskas taip paprasta ketvirtfinaliuose. Taip, pirminis vaizdas, kad viena tik pora nenuspėjama, bet LKL'as šiais metais jau ne kartą įrodė, kad prognozės dažnai rūko kamputyje...
2014-04-30
-4
Atsakyti
D
Neikas nereik cia intrigos bereikalingos daryt vienintele intriguojanti pora neptunas-siauliai
2014-04-30
+2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.