Jamesas – jauniausias 4000 taškų atkrintamosiose varžybose pelnęs žaidėjas (video)

2014-05-07 10:02
Nuotr.:
Tam, kad atkrintamosiose varžybose pelnytų 4000 taškų, Lebronui Jamesui jose prireikė sudalyvauti 9 sykius
Tam, kad atkrintamosiose varžybose pelnytų 4000 taškų, Lebronui Jamesui jose prireikė sudalyvauti 9 sykius
Nuotr. AFP – Scanpix

LeBronas Jamesas tapo jauniausiu krepšininku NBA istorijoje, pelniusiu daugiau nei 4000 taškų atkrintamosiose varžybose. Būdamas 29 metų ir 197 dienų amžiaus, Majamio „Heat“ lyderis pirmosiose Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse su Bruklino „Nets“ pelnė 22 taškus ir padėjo savo komandai iškovoti pirmąją pergalę šioje serijoje. Iki šiol jauniausias šioje kategorijoje buvo Kobe Bryantas (30 metų ir 264 dienos).

Jamesas, Michaelas Jordanas ir Bryantas yra vieninteliai krepšininkai per visą NBA istoriją, kurie atkrintamosiose varžybose pelnė per 4000 taškų, atkovojo per 900 kamuolių ir atliko per 900 rezultatyvių perdavimų. Vis dėlto tam, kad pasiektų šiuos statistinius rodiklius, Jamesui prireikė vos 9 pasirodymų atkrintamosiose varžybose. Bryantas jose dalyvavo 13, Jordanas – 12 kartų.

„Nets“ vyriausiasis treneris Jasonas Kiddas po rungtynių teigė, kad Jamesas yra šiek tiek geresnis žaidėjas nei neseniai naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku pripažintas Kevinas Durantas.

„Turime naują naudingiausią NBA žaidėją (Durantą), tačiau kai kalbame apie geriausius krepšininkus pasaulyje, Jamesas yra 1A, o Durantas – 1B“, – savotišką vertinimo sistemą atskleidė Kiddas.  

4000-asis Jameso taškas atkrintamosiose varžybose:



Komentarai:

nSo
Geriausia krepšininkų rezultatus vertinti pagal vidurkius, o čia Jordan'o kolkas niekas neaplenks.

Beje, iš dabartinių krepšininkų kolkas niekas net iš tolo nepretenduoja pagerinti Jordan'o pasiekimų:

6 laimėti NBA finalai iš tiek pat galimų. 6 laimėti NBA finalų naudingiausio žaidėjo titulai iš tiek pat galimų.

Taip, Lebronas geras, labai geras, bet Jordan'o pagrindinių rekordų jis nepagerins niekada.
2014-05-08
-6
Atsakyti
to anonimaskas tie rekordai? cia vaikai lebrono fanai gali lygint nebent, nes kai jordanas lose, jie dar tevo kiausuose plaukiojo. lebrone niekada netures tu, ka turejo jordanas - charizma. beto 6 cempionu ziedai ir jam nereikejo apsijungt su magicu, birdu ar malone, kad juos laimetu. lebronas niekada nebus jordanas, nes ten buvo asmenybe, krepsinio ikona, o sitas sterno aukletinis, kuri daboja nba vadovai, decision meistras... lygint ji su jordanu, tai tas pats las lygint valanciuna su saboniu.


Tu teisus, kad nereikejo jordanui susijungt su kitom zvaigzdem... Bet jam ziauriai pasiseke, kad jis ir taip papuole su jom :) Vien pippen butu galejes but super staras, jei ne jordana turejes komandoj :) Rodmanas, kukoc.... Taip kad zvaigzdziu bulliam tada tikrai netruko. Turejo afigiena penketa. Ne kaip dabar heat, kai james pernai centru lose...
2014-05-07
-14
Atsakyti
to kobe
Nori pasakyt LJ atejas i NBA suda male kelis metus?
2014-05-07
+4
Atsakyti
Kobe
Tai kiti, neskuba ir ygauna geresne forma kaip Lilardas pavyzdziui, antras sezonas, o jau kokius rezultatus sieka, kiti ateje 18 pramala ne viena sezona suda, kol pradeda rodyt savo verte. Arba kiti is europos atsikelia, kai JV ir Motiejunas.
2014-05-07
+4
Atsakyti
to Kobe
Arba gali ir taip galvot: vienas buvo pakankamai geras, kad 18 metų eitų į NBA, o kitas tik 22 pradėjo lošt NBA vertą krepšinį. Niekas nedraudė ir kitiems anksčiau eit į NBA.
2014-05-07
+7
Atsakyti
Kobe
Sakykit ka norit, bet na tie jaunausiu zaideju rekordai tai juoka kelia. Vienas y nba ateina 18 metu, kitas 20 dar kitas 22, ir vistiek nba rekordus dalina atsizvelgdami y metus. Geriausia butu, kad toki rekordai butu skiriami pagal sezonus, tada visi lygus butu.
2014-05-07
-5
Atsakyti
Na galima pasakyti kad su Jordanu vien medziai lose ar ne... O kas tokie James komandoje? Wade?CHalmers?Bosh. Nejuokinkit. Ne vienas neprilygsta tuometinej Bulls komandai.
2014-05-07
Atsakyti
to to anonimas
Persistengei cia jau tikrai. Visiskus niekalus surasei. Bet Jordanas iki siol vis dar yra GOAT.
2014-05-07
-5
Atsakyti
to anonimas
kas tie rekordai? cia vaikai lebrono fanai gali lygint nebent, nes kai jordanas lose, jie dar tevo kiausuose plaukiojo. lebrone niekada netures tu, ka turejo jordanas - charizma. beto 6 cempionu ziedai ir jam nereikejo apsijungt su magicu, birdu ar malone, kad juos laimetu. lebronas niekada nebus jordanas, nes ten buvo asmenybe, krepsinio ikona, o sitas sterno aukletinis, kuri daboja nba vadovai, decision meistras... lygint ji su jordanu, tai tas pats las lygint valanciuna su saboniu.
2014-05-07
-8
Atsakyti
Anonimas
Sakykit ka norit, bet jau drasiai su Jordanu sita vyruka galima lyginti. Greiciausiai pasieks ir dar ispudingesniu rekordu.
2014-05-07
-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.