Dar kartą dominavusi „Spurs“ komanda – per žingsnį nuo titulo (4 video, foto, statistika)

2014-06-13 06:44

Arena, kurioje pernai sugriuvo San Antonijaus „Spurs“ čempioniškos viltys, buvo praktiškai tuščia, kai baigėsi ketvirtosios NBA finalo serijos rungtynės. „Spurs“ pranašumas buvo toks milžiniškas, kad Majamio „Heat“ fanai nebenorėjo į tai daugiau žiūrėti.

„Spurs“ per antras rungtynes iš eilės svečiuose sutriuškino „Heat“, šį kartą 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29), ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-1.

Penktoji serijos dvikova naktį iš sekmadienio į pirmadienį bus žaidžiama San Antonijuje.

Rungtynių žaidėjas
Kawhi  Leonard
PTS 20 | REB 14 | AS 3 | ST 3 | BS 3
Per NBA istoriją nė viena komanda nėra pralaimėjusi finalo jame pirmaudama 3-1.

„Spurs“ dominavo nuo pirmos iki paskutinės minutės ir šį kartą nė LeBronas Jamesas negalėjo nieko padaryti. Trečiajame kėlinyje jis vienas pats pelnė 19 iš 21 komandos taško, tačiau „Spurs“ surinko dar daugiau (26) ir puikus LeBrono pasirodymas nieko nepakeitė.

Ketvirtajame kėlinyje dešimtąjį tašką pelnęs Timas Duncanas atliko dvigubą dublį ir tapo visų laikų NBA lyderiu pagal dvigubus dublius atkrintamosiose varžybose (158). 

„Spurs“ pranašumas tada buvo toks didelis, kad „Heat“ gretose rungtyniavo krepšininkai, paprastai apskritai nepakylantys nuo suolo.

Pernai „Spurs“ epinėje septynerių rungtynių serijoje 3-4 nusileido „Heat“ krepšininkams, o paskutinės dvi nesėkmės buvo patirtos būtent Majamyje. Šiemet viskas klostosi pagal visiškai kitokį scenarijų.

Po dviejų atkaklių rungtynių San Antonijuje, „Heat“ abu kartus pralaimėjo Majamyje. Tai buvo pirmas kartas šiose atkrintamosiose varžybose, kai Majamio ekipa suklupo du sykius iš eilės.

Maža to, dar niekada jokia finale žaidusi komanda nebuvo pralaimėjusi dvejų rungtynių namie paeiliui 15 ar didesniu taškų skirtumu.

„Heat“: LeBronas Jamesas 28 (8 atk. kam.), Chrisas Boshas 12, Jamesas Jonesas 11, Dwyane'as Wade'as 10 (3/13 dvit.).

„Spurs“: Kawhi Leonardas 20 (14 atk. kam.), Tony Parkeris 19, Patrickas Millsas 14, Timas Duncanas 10 (11 atk. kam.), Danielis Greenas 9, Borisas Diaw 8 (9 atk. kam., 9 rez. perd.).

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=07zvoaGO3Ns

Kawhi Leonardo pasirodymas:

http://www.youtube.com/watch?v=WDho84sNNHw

Galingas Leonardo dėjimas:

http://www.youtube.com/watch?v=lpv4JPPTjhM

Nuostabus Diaw perdavimas:

http://www.youtube.com/watch?v=-ajiAAXx0i4



Komentarai:

Parodė, ko verta yra Majamio Cheat ir kas praeitais metais buvo vertesni žiedų.
2014-06-14
+9
Atsakyti
Aisku dar viskas nesibaige, bet tikekimes namuose bus pasiekta pergale.
2014-06-14
+12
Atsakyti
pasilgau ilgu geru seriju su boston vs lakers va ten finalai vykdavo
2014-06-13
-2
Atsakyti
.idomu tik kodel MJ tempdavo vienas komanda kai komandos draugams neidavo.. uzbegant ivykiams uz akiu pvz 1998 game 6.. pipenas zaide nedaug del traumos.. bet atsirado kas supurte 44 ir istempe komanda. tuo ir skiriasi GOAT nuo super zvaigzdes ir geriausio ar vieno geriausiu is zaidzianciu tuo metu :)


Ko tu čia ta Jordaną kiši vis... Niekam neįdomus jis dabar... Ir išvis kokia prasmė lygint seniau žaidusį su dabar žaidžiančiu, tai Jordan savo laiku buvo NBA veidas, dabar James, tačiau visai skirtingi laikai ir žaidėjai... Tik visiški idiotai gali lyginti ir lyginti šiuos žaidėjus...
2014-06-13
+7
Atsakyti
.
idomu tik kodel MJ tempdavo vienas komanda kai komandos draugams neidavo.. uzbegant ivykiams uz akiu pvz 1998 game 6.. pipenas zaide nedaug del traumos.. bet atsirado kas supurte 44 ir istempe komanda. tuo ir skiriasi GOAT nuo super zvaigzdes ir geriausio ar vieno geriausiu is zaidzianciu tuo metu :)
2014-06-13
-3
Atsakyti
Karolis_Ekspertasjau koks finalas neidomus..... kai vaikus tarso... karalius nukarunuotas... tikrai lebronas ne geriausias pasaulyje... turejo daugiua pastangu jis ideti...o surinko elinius savo statsus...


jo surinko eilinius statsus vienas komandoje. Kai kiti surinks savo statsus pergalė beveik garantuota
2014-06-13
-2
Atsakyti
ALLEY_OOPNa nebenusisvaikit su tuo Wade.LeBronas irgi šiuose PO turėjo 7 pts game,na tai kas? pasitaiko visad tokių rungtynių visiems. O Wade prieš tai žaidė gana stabiliai rinkdamas taškus ir buvo su LeBronu komandos lyderiai.


Pritariu ;)
2014-06-13
-10
Atsakyti
Vienas lauke ne karys, kad ir kaip James besistengs, jei visi kiti dėję tai nieko nelaimėsi.
2014-06-13
-4
Atsakyti
to ekspertas
Ne jis turejo daugiau pastangu idet, o jo komandos draugai
2014-06-13
-8
Atsakyti
jau koks finalas neidomus..... kai vaikus tarso... karalius nukarunuotas... tikrai lebronas ne geriausias pasaulyje... turejo daugiua pastangu jis ideti...o surinko elinius savo statsus...
2014-06-13
-5
Atsakyti
Spurs komandoje Duncan'ui atsirado pamaina K. Leonard (nors ir ne ta pozicija, bet anyway), šitas vaikinas tiek gynyboj tiek puolime įstabus :)
2014-06-13
-7
Atsakyti
Na nebenusisvaikit su tuo Wade.

LeBronas irgi šiuose PO turėjo 7 pts game,na tai kas? pasitaiko visad tokių rungtynių visiems. O Wade prieš tai žaidė gana stabiliai rinkdamas taškus ir buvo su LeBronu komandos lyderiai.
2014-06-13
-2
Atsakyti
Esmė tame, kad Heat dabar arba imt dar viena superstarą (melo?) arba mest lauk Wade (abejoju ar tai įmanoma). Wade nebe tas Flash ir jis yra didžiausia skylė Miami. Gynyboj jis nulis, per ji visi kiaurai eina, puolime vėlgi metimo neturi, tik iesko pražangų.
2014-06-13
+9
Atsakyti
Realiai ziurint jau praitais metais netycia atidave savo ziedus spurs komanda ir to paties siais metais nedarys (tai ne ta komanda, kuri nepasimoko is savo klaidu), tuo labiau, kad miami nebera toks stiprus, kad galetu mesti issuki, be lbj visi prigese, o viskas priklauso nuo big free,o ne atsarginiu, kai zaidzia bosh ir wade gerai - visiskai kita komanda.. Todel tiketis, kad spurs prasileis 3 is eiles rungtynes yra ne tik tikejimas, bet tiesiog naivumas. Sutinku, kad jau nera ka daryti ir reikia kazka heat keisti radikaliai rizikuojant, bet vis del to gali nustebinti kazkuo, bet treneriu kovos spo nelaimes...
2014-06-13
+4
Atsakyti
Ugu
Pagalvokim kas butu jei nebutu tokios komandos kaip Spurs. Heat perliptu visiems per galvas ir visi sauku kokie jie nuostabus, nors jei isskirstyum Spurs komanda jie kituose komandose net zvaigzdem nebutu, o kaip komanda jie nuostabus.
2014-06-13
+2
Atsakyti
KZMH6BoW WoWPats laikas būtų LeBronui pagalvot apie komandos keitimą. Gal vis delto susimąstys ir netyčiukais grįžtų Klivlendan, visgi Irving, dar žiūrint ką padraftins dabar šaukimuose, manau tikrai atgytų vėl Cavalieriai kaip senais gerais laikais.Nebegaruok su tuo Klivlendu pats LBJ teige, kad Heat'uose jauciasi gerai ir nesidairo dabar i jokias komandas. Plius Irvingas pats gali patraukti i kita komanda ir siekti savo pirmojo ziedo. Atsitiesti galbut ir galetu bet labai sunkiai jei namuose nesugebejo tai isvykoje dar sunkiau bus. Tai po to jei Spurs paims ziedus tau nuo to geriau bus?


Pagaliau pripažinai, kad Miamis vieno žaidėjo komanda ir, kad tai tik individualybes rinkinys :)
2014-06-13
-2
Atsakyti
BoW WoWPats laikas būtų LeBronui pagalvot apie komandos keitimą. Gal vis delto susimąstys ir netyčiukais grįžtų Klivlendan, visgi Irving, dar žiūrint ką padraftins dabar šaukimuose, manau tikrai atgytų vėl Cavalieriai kaip senais gerais laikais.


Nebegaruok su tuo Klivlendu pats LBJ teige, kad Heat'uose jauciasi gerai ir nesidairo dabar i jokias komandas. Plius Irvingas pats gali patraukti i kita komanda ir siekti savo pirmojo ziedo. Atsitiesti galbut ir galetu bet labai sunkiai jei namuose nesugebejo tai isvykoje dar sunkiau bus. Tai po to jei Spurs paims ziedus tau nuo to geriau bus?
2014-06-13
-8
Atsakyti
Young BloodSerija dar nesibaigė, o kol ji nesibaigė reikia kovoti. Šansas visada yra ir bus, tik šiuo atveju labai nedidelis. Spurs čempioniška komanda, per paskutines 2 rungtynes Majamis atrodo bejėgiai, visas jų žaidimas yra išanalizuotas, šlubuojančią gynybą taip pat perprato. Keista matyti tokį Heat žaidimą, nebūdinga tai jiems, bet kol kas Spurs visa galva stipresni ir tai matosi.Norint grįžti į seriją būtinai reikia kažką keist. Treneriui reikia nepabijoti ir nusodinti tiek Wade'ą, tiek Chalmersą. Dwyane'as visiškai užgesęs, kol buvo pelnęs 2 taškus, tol jis ieškojo ne kaip padėti komandai, bet kaip pakelti savo statistiką, o tai tik žlugdė komandą. Nežinau ar trenerio sprendimas ar ne, bet Wade'ą statyti prieš Diaw buvo kvaila. Pastarasis protingai žaidė nugara, gynyba vėluodavo padėti, o toliau pasai gražiai suvaikščiodavo ten kur ir turėjo suvaikščioti. Flirtavo Borisas su trigubu dubliu, labai nuvertintas žaidėjas. Aplamai Spurs žaidžia visi, nuo suolo Millsas spaudžia prigesusius Majamio įžaidėjus, Splitteris ramiai atlieka savo rolę, Ginobilis šeštas žmogus, visi žaidėjai pas juos pelnė taškus. Kamuolys juda fantastiškai, atrodo gali ataką užbaigti geru metimu, bet atlieka dar vieną perdavimą ir atsiranda dar geresnioje padėtyje. Žaidžia nuostabų krepšini, džiugu už juos. Kawhi Leonardas tylus kaip žemė, bet kai reikia sprogsta visu gražumu. Lygos ateitis.Majamiui nebėra kur dėtis, reikia kapstytis. Dabar jau reikia bandyti viską, matau vieną žaidėja kuris galėtų padėti, tai berods dar nelošęs finale Beasley'is, visada kupinas energijos, scoreris, gali greitai ir staigiai priversti taškų, treneriui reikia pasitikėt neišnaudojamais žaidėjais. Keist Chalmersą į Douglasą, statyti Haslemą prieš Diaw. Žaisti greita krepšinį, daugiau nieko nebelieka, reikia rizikuoti. Dabar jau žūtbūt, laimi arba važiuoji namo. Bet aišku, negalima tikėtis kažko stebuklingo iš tų žaidėjų, pirma turi pasitempti didžiojo trejeto, kurio jau nebėra, nariai. Tik nuo jų priklauso finalo baigtis, pasitemps jie, pasitemps ir kiti. Reikia užkurti varikliuką, reikią tos motyvacijos nepasiduoti.Fanams belieka tik tikėti, o tie netikri gali ir toliau šalintis iš varžybų, gali išvis net neiti, nuo to blogiau nebus. Believe.


LIKE (Y) . Protingai pakomentavai.

Aš išvis nesuprantu kodėl Beasley neileidžia PO žaist? Geras scoreris, tikrai praverstų.

Kalbant apie šias rungtynes : Heat žaidėjai - na išskyrus galbūt LeBrono 3 kėlinį buvo neužsivedę, kažkaip nesimatė tos ugnelės,kuri buvo praeitais metais. o tai yra blogai. Antra, taip skaudu, kai pralaimi komanda, bet verkti dėl pralaimėjimo? ne, nematau reikalo. O tie kurie rašo, Heat fanai - vaikai ir verkia kampe ir panašiai, tai turbūt patys yra nevisai pilno proto, nes tai tik žaidimas, kažkas turi laimėti, o tas kažkas - Spurs.

Šioje serijoje viliuosi dar niekas nebaigta ir Heat game 5 žengs tvirtai, ir prisimins pergalės receptus. Manau svarbų vaidmenį šiose rungtynėse atliks M.Chalmersas ir Wade..
2014-06-13
-11
Atsakyti
sd4hide
Pagalvojau, kad Kurtinaitis išmokė meškį važiuot dviračiu (Baynesą žaist kašę), o daba jis NBA čempionas... :D
2014-06-13
+8
Atsakyti
DD
Sveikinu su Pergale gražaus, komandiško ir tikro krepšinio fanus. Nes šie fanai neišeina likus pusei ketvirto kėlinio..Wade'as apgailėtinas :Dd galvojau su keliais susitvarkė tai bus rimtų bėdų.. Nieko. Su dviem taškais sedėjo, paskui pradėjo galvot ne apie komandą, bet kaip tuos 10 taškų surinkt. Jones'as ar koks ten, atėjo - ramiai tris trajakus ar kiek ten.. Tokių žaidėjų ir reikia kurie kovoja, o ne užsiraukę vaidina žvaigždes. Į Wade'ą jau negaliu žiūrėt pora metų.. Tai nebe jo komanda. Kodėl nežaidžia Haslem'as? Nesuvokiu. Boris daro ką nori, skylė visiška centre.. Chalmersas.. Ray Ray ir James'as toj komandoj dar kažką nuveikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-13
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 101

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.