Leonardo gyvenimo istorija: į priekį stūmė ir tėvo netektis

2014-06-16 12:04
Nuotr.:

Kawhi Leonardas – netipinė NBA žvaigždė
Kawhi Leonardas – netipinė NBA žvaigždė
Nuotr. USA Today – Scanpix
Kai Kawhi Leonardui buvo 16 metų, jis palaidojo tėvą. Tvarkingoje šeimoje augęs vaikinas nekelia klausimų, už ką jo tėtis buvo nušautas. Jis neklausia, ir kodėl niekas iki šiol nesugavo tėvo žudikų ar kodėl niekas nematė šio įvykio.

„Aš tiesiog stengiuosi apie tai negalvoti, – sako Leonardas, kuris šiais metais tapo NBA čempionu. – Tai – Los Andželas. Žmogžudystės čia įvyksta kiekvieną dieną ir niekas neišsiaiškina. Yra kaip yra.“

Koks yra šis 22 metų vaikinas, per NBA finalo seriją sužibęs visam krepšinio pasauliui? Kas jam padėjo iškilti iki naudingiausio finalo žaidėjo? Tinklalapis ESPN.com pasakoja skaudžią vaikino gyvenimo istoriją.


Kawhi mama Kim sako, kad jos sūnus labai panašus į buvusį vyrą Marką. Būtent jis davė unikalų vardą (Kawhi tariasi „Kavai“), nes norėjo, kad jis skambėtų havajietiškai. Tėvas įskiepijo sūnui meilę sportui, kai vasaromis kartu su juo bėgiodavo į kalvas.

Tėvas sūnų spaudė ir dėl pažymių, ir dėl sąžiningo darbo. Jeigu liepdavo sūnui nuplauti automobilį, o šis nepakankamai blizgėdavo, Markas liepdavo Kawhi plauti iš naujo.

„Prisimenu, kaip sūnus grįždavo visas išsekęs ir sakydavo, kad daugiau niekada nebeplaus automobilio“, – sako Leonardo mama.

„Jis mane išmokė sunkiai dirbti“, – apie tėtį atsiliepia Kawhi.

Tačiau būtent darbas ir pražudė krepšininko tėtį. Jis jau buvo beuždarąs automobilių plovyklą ir ketino važiuoti į sūnaus rungtynes, kai atvažiavo automobilis ir jo vairuotojas paprašė paslaugos. Markas sutiko.

„Manau, kad jie norėjo jį apiplėšti. Tai gaujos darbas. Markas buvo nušautas“, – prisimena Kim.

Kitą vakarą Kawhi pelnė 17 taškų, o po rungtynių sukniubo mamos rankose verkdamas.

„Ilgą laiką Kawhi norėjo išsiaiškinti, kas tai padarė. Tik po kažkiek laiko jis leido tam tekėti sava vaga“, – sako krepšininko mama.

Tėvo netektis vaikiną tik dar labiau pastūmėjo į krepšinį. Visą laiką garsėjęs savo užsispyrimu, Leonardas stebino aplinkinius milžinišku darbu, kurį įdėdavo kasdien.

Mokykloje jis iki 11 valandos vakaro mėtydavo į krepšį. Įstojęs į universitetą, jis keldavosi 5 valandą ryto ir važiuodavo į salę, kad prieš paskaitas galėtų pamėtyti.

„Per 14 savo darbo metų aš nesu matęs darbštesnio vaikino“, – sako Leonardo agentas Brianas Elfusas.

Leonardą NBA naujokų biržoje pasirinko Indianos „Pacers“, tačiau tuoj pat išmainė į San Antonijaus „Spurs“, mainais gaudami George'ą Hillą.

Daug kas tuo metu nesuprato tokių mainų. Praėjo treji metai, ir Kawhi tapo NBA čempionu bei naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

Už aikštės ribų Leonardas yra kiek baikštus, ir „Spurs“ daro viską, kad apsaugotų jaunuolį nuo per didelio dėmesio. Leonardui sunku atsakinėti į klausimus spaudos konferencijose, todėl į jas San Antonijaus klubas puolėjo nesiunčia.

Tačiau kai tampama naudingiausiu finalo žaidėju, spaudos konferencijos – neišvengiamos. Neišvengiami tampa ir skaudūs klausimai apie praeitį.

Penktosios NBA finalo serijos rungtynės JAV sutapo su Tėvo diena, ir Leonardas po dvikovos sulaukė klausimo apie šį sutapimą.

„Tai man reiškia labai daug. Jo nebėra, o aš per Tėvo dieną laimėjau čempiono titulą. Aš tiesiog džiaugiuosi laimėjęs. Tėtis mirė prieš šešerius metus, ir apie tai daug negalvoju“, – labiau veltis į asmeniškumus Leonardas nenorėjo. 

Labiau nei Leonardo žodžiai už jį kalba veiksmai. Naudingiausio finalo žaidėjo titulas gali tapti didžios karjeros pranašu.

„Jis yra labai kovingas ir turi tokį norą tapti geriausiu, kad sunku būtų rasti kitą tokį žmogų NBA. Jis anksti būna treniruotėse, vėlai jas palieka. Jis vis nori dirbti daugiau. Jis nori, kad aš ir kiti treneriai jį dar labiau spaustume“, – auklėtinį gyrė Greggas Popovichius, dar prieš dvejus metus pareiškęs, kad Leonardas yra būsimas „Spurs“ lyderis.



Komentarai:

to aistis
O butu idomu, buo kur butu galima nukirpti ir atiduoti tavo taip aukstinamui sportui? Nuo svietimo, nuo algu, gal nuo penciju vel, o gal uzdekim koki nauja mokesteli , tarkim koki uz kompiuterius ar elektronine technika? Ka tu i tai?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-17
+1
Atsakyti
bigbenas
negalejau patiket kaip jis graziai saugojo nuo broniaus krepsi. Kai jis gindavosi pries broniu tai tasku beveik neimesdavo bronislovas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-17
-5
Atsakyti
aistis
Lietuva pati sudaro tokias salygas,kad retas kuris sugeba prasimusti. Aukstumoj sedi kazkokie asilai,kurie uzdeda mokescius norintiems sportuoti ir nekiekviena seima gali sau tai leisti, tai yra negali savo vaiko leist sportuoti,nes jiem tai tiesiog per brangu. Yra tiek daug sporto saku ,kuriom vyriausybe neskiria praktiskai nieko todel sportas ir nesivysto saly taip, kaip turetu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-16
-2
Atsakyti
dar pridesiu kad kuzminskas pradeda nepatikti...tokios galimybes o kaip tikras lietuvis suda mala ,jokiu perspektyvu zodziu,tik jonas ir donce vieninteliai musu jaunieji zyburiai
2014-06-16
-7
Atsakyti
Anonimasta pati norejau rasyti apie musu jaunima. kiek yra tokiu kurie dirba papildomai po treniruociu del saves, tobulina savo igudzius, nori tapti geresniais krepsininkais? matyt per mazai nes po jaunimo rinktiniu ir dingsta musu perspektyvus krepsininkai, isskyrus kelias issimtis. uzmiega gal ant lauru per anksti. ar cia ambiciju stoka? prasimuse i koki zalgiri ir jau gana? ka jie nenori zaisti stipriausiuose europos klubuose, nba? juk tik sunkus darbas prie to nuves, vien talento juk neuzteks. kad ir siame sezone zalgiryje tiek daug jaunu zaideju, o daugiausiai dirbo Dentmonas. nes matyt tik jis ambicingas, turi tikslus ir ju siekia. del to ir dirba daug. o kas daugiausiai dirba tas ir pasiekia. stipraus charakterio reikia tapti geru krepsininku.


ka ir sakau.... jeigu as netalentingas ir mazo ugiio (kaip krepsininkas) 180cm dirbciau ir treniruociau kaip kobe leonardas ir kiti darbstus krepsininkai tai as galeciau buti zalgirio lyderis... cia tiesa 100% bet koks zmogus galetu buti... bet deja lietuvoje nera tokios kulturos ,kad tipo mazdaug sakytu : "as busiu geriausias" "as tapsiu eurolygos ciampionu" ir pan. visi svajoja, kaip sake kolega apie zalgrybi ir lietsudi kaip kazkokia aukstuma...nors tai tera vietines didieji klubai kurie europoje realiai yra niekas arba stotele tarp karjieros starto ir normalaus klubo...
2014-06-16
Atsakyti
Anonimas
ta pati norejau rasyti apie musu jaunima. kiek yra tokiu kurie dirba papildomai po treniruociu del saves, tobulina savo igudzius, nori tapti geresniais krepsininkais? matyt per mazai nes po jaunimo rinktiniu ir dingsta musu perspektyvus krepsininkai, isskyrus kelias issimtis. uzmiega gal ant lauru per anksti. ar cia ambiciju stoka? prasimuse i koki zalgiri ir jau gana? ka jie nenori zaisti stipriausiuose europos klubuose, nba? juk tik sunkus darbas prie to nuves, vien talento juk neuzteks. kad ir siame sezone zalgiryje tiek daug jaunu zaideju, o daugiausiai dirbo Dentmonas. nes matyt tik jis ambicingas, turi tikslus ir ju siekia. del to ir dirba daug. o kas daugiausiai dirba tas ir pasiekia. stipraus charakterio reikia tapti geru krepsininku.
2014-06-16
+3
Atsakyti
Auganti jauna žvaigždė, bet turbūt ir bus geras dėl savo paprastumo ir nedrąsos, jau dabar ką išdarinėja.
2014-06-16
+4
Atsakyti
to RyuzakiKadangi straipsnių apie vidutinybes nelabai rašoma, dėl to, apie tuos, kurie ateina vėliau nerašoma. Jeigu kas nesupratote, tai visi ateina pirmi ir išaine paskutiniai, nes rašoma tik apie geriausius, o geriausiu visada tampama tik dirbant nežmoniškai daug. Galėtų mūsų "perspektyvus" jaunimas tai paskaityt, suvokt, o svarbiausia, daryt, tada gal išaugtų daugiau gerų krepšininkų.


lietuvo jaunimas matyt is vis neina i trinkes tik i varzybas susirenka...todel ir yra amzinai perspektyvus.....
2014-06-16
-1
Atsakyti
to Ryuzaki
Kadangi straipsnių apie vidutinybes nelabai rašoma, dėl to, apie tuos, kurie ateina vėliau nerašoma. Jeigu kas nesupratote, tai visi ateina pirmi ir išaine paskutiniai, nes rašoma tik apie geriausius, o geriausiu visada tampama tik dirbant nežmoniškai daug. Galėtų mūsų "perspektyvus" jaunimas tai paskaityt, suvokt, o svarbiausia, daryt, tada gal išaugtų daugiau gerų krepšininkų.
2014-06-16
+1
Atsakyti
Patinka man jis, daug nesneka, neisidirbineja kaip koks N. Young su savo "Swaggy P" Wall'as ar kiti. Saunuolis, galbut radau megstamiausia NBA zaideja nes po Mingo ir Mutombo isejimo nebuvo tokiu asmenybiu kurios patiktu. Saunu. Sveikinimai Kahwi (Beje is japonu Kawaii irgi idomiai verciasi :D )

Ir gale truputis posto i kita puse :D Kiek paskaitai panasiu straipsniu tai ten VISI pirmi ateina ir paskutiniai iseina. Ir vis del to, kas is ju pirmas ateina ir paskutinis iseina? :D
2014-06-16
-6
Atsakyti
Antras Scottie Pippenas (dėl gynybos)
2014-06-16
-4
Atsakyti
zzz
nieko neturiu pries sita zaideja, bet betkurioje kitoje komandoje Kawhi Leonard geriausiu atveju butu startinio penketo zaidejas, nors galbut as neteisus ir kitame sezone Kawhi taps MVP
2014-06-16
+6
Atsakyti
Heat fanas
Sveikinu tave Kawhi esi labai geras zaidejas neveltui MVP

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-16
-5
Atsakyti
Eima
ziniasklaidai reikia dbr zvaigzde is leonardo padaryt, gerai kai sitam vaikiui kelias rozemis klotas.

Tu sakai kelias rozemis klotas?? tevo neteko, bet kelias rozem klotas?
2014-06-16
Atsakyti
Saunuolis!
2014-06-16
+5
Atsakyti
1
ziniasklaidai reikia dbr zvaigzde is leonardo padaryt, gerai kai sitam vaikiui kelias rozemis klotas,
2014-06-16
-12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.