Ūzas: „Šią vasarą sportuoju su asmeniniu treneriu“

2014-08-08 12:16
Nuotr.:

Rokas Ūzas po trejų metų pertraukos grįžta į Lietuvą
Rokas Ūzas po trejų metų pertraukos grįžta į Lietuvą
Nuotr. Fotodiena.lt
Palangoje gimęs 26 metų Rokas Ūzas, nepaisant jauno amžiaus, krepšinio aikštelėse jau spėjo nemažai nuveikti bei pamatyti. Lietuva, Šveicarija, Kosovas bei Graikija – šalys, kuriose Rokas iki šiol rungtyniavo per savo karjerą.

Artėjantis sezonas jam bus ypatingas tuo, jog po trejų metų pertraukos jis ir vėl grįžta rungtyniauti į gimtąją Lietuvą. Alytaus „Dzūkija“ – dešimtoji profesionali Roko Ūzo komanda. Panašu, jog krepšininkas jau dabar nekantrauja, kada aikštelėje galės ginti dzūkų garbę.

– Ar ilgai dvejojai priimdamas dzūkų klubo pasiūlymą? – paklausė „bcdzukija.lt“.
– Esu laimingas, jog teks atstovauti jūsų miesto komandai. Apie prisijungimą prie ekipos svarsčiau vos keletą akimirkų. Žinoma, turėjau ir kitų pasiūlymų, bet „Dzūkijos“ klubas sudarė palankiausias sąlygas žaisti krepšinį bei tobulėti. Būtent todėl savo tolimesnę ateitį susiejau su dzūkais bei Alytaus miestu.

– Po trejų metų, praleistų užsienio klubuose, grįžti rungtyniauti į Lietuvą. Ko gero, jautiesi ypatingai turėdamas dar vieną šansą varžytis LKL?
– Jei atvirai, labai džiaugiuosi, jog ir vėl rungtyniausiu Lietuvos krepšinio lygoje. Pastarasis sezonas buvo itin intriguojantis, todėl su malonumu stebėdavau rungtynes. Reikia tikėtis, jog šiemet kartu su „Dzūkija“ mums pavyks nuveikti kažką ypatingo.

– Krimsdamas legionieriaus duoną, spėjai sužaisti keturiose komandose iš trijų skirtingų šalių. Kur jauteisi laimingiausias?
– Asmeniškai man labiausiai įsiminė pirmieji metai Šveicarijoje („SAV Vacallo Basket“ ekipoje). Gaila, jog to sezono pabaigoje man lūžo pėda ir buvau priverstas kiek pailsėti nuo krepšinio. Be jokios abejonės, Kosove taip pat turėjau puikius metus. Gindamas šios šalies „Bashkimi“ ekipos garbę, namų aikštelės varžybose galėdavai mėgautis, kai 5000 susirinkusių aistruolių skanduodavo tavo vardą. Šypseną sukeldavo ir fanai vaikai, kurie neretai pasitikdavo mane prieš ir po treniruočių. Kosovas – tai viena iš tų retesnių šalių, kurioje krepšinis populiarumu prilygsta futbolui.

– Kokia yra tavo sportinė forma šiuo metu? Leidi laiką sportuodamas ar džiaugiesi paskutinėmis laisvomis dienomis?
– Jau šešias savaites aktyviai sportuoju. Kad tapčiau geresniu sportininku, šią vasarą nusisamdžiau asmeninį trenerį. Ruošdamasis artėjančiam sezonui nemažai laiko sportuoju kartu su kitais krepšininkais.

– Galbūt jau teko kalbėtis su klubo vadovais dėl tavo vaidmens „Dzūkijos“ ekipoje?
– Detaliai šių dalykų dar neaptarėme. Mano nuomone, teks pačiam įrodyti, ko esu vertas bei išsikovoti vietą po trenerio saule.

– Turi puikią progą perduoti žinutę Alytaus „Dzūkijos“ fanams, nekantriai laukiantiems naujo sezono pradžios.
– Svarbiausia, jog kiekvieną kartą aikštelėje būtume atsidavę visu 100 proc. bei demonstruotume gražų ir kovingą žaidimą. Tikiu, jog kartu su karštu dzūkų fanų palaikymu būsime kietas riešutėlis visiems. Net neabejoju, jog mūsų laukia įdomus sezonas.



Komentarai:

Anonimas
Sitas pasikelimo reto. Uztat ir gavo i barzda nuo serbo, biski nuleido ant zemes
2014-08-08
Atsakyti
Yaya
Pamirskit jus apie bebrus lydekas ir jomantus. Nebus ju. Nera pinigu planuotu is Rusijos. Plius yra skolu uz praitus metus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-08
Atsakyti
Yaya
Tass

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-08
+3
Atsakyti
Giunteris
Čia ne tas kur nuo per pus mažesnio serbo į galvą buvo gavęs?
2014-08-08
+2
Atsakyti
gefg
nu jau dzukai pagriebtu jomantaq ir bebra dar + koki juoduka izaideja nebloga tai manau 6-4 vita galetumem pakovot :)
2014-08-08
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.