Urbonas: „Mūsų komanda jau praktiškai sukomplektuota, todėl paskutinio žmogaus ieškome be panikos“ (video)

2014-08-24 16:12
Nuotr.:
Žydrūnas Urbonas džiaugiasi per vasarą nuveiktu darbu
Žydrūnas Urbonas džiaugiasi per vasarą nuveiktu darbu
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Kai tarpsezonio metu dauguma krepšininkų bei trenerių pasineria į atostogų malonumus, Utenos „Juventus“ komandos prezidentas Žydrūnas Urbonas kimba į komandos formavimo darbus. Interviu oficialiai ekipos svetainei klubo vadovas džiaugėsi, jog šiais metais pavyko įgyvendinti beveik visus numatytus planus.

– Žydrūnai, paklausiu kaip trenerio: praėjo pirmoji pasirengimo sezonui savaitė. Kokį įspūdį palieka naujoji „Juventus“ komanda?
– Darbingos komandos. Juos labai mažai reikia raginti bei mažai aiškinti, kaip ir kokį pratimą reikia daryti. Kadangi komandoje yra ir patyrusių krepšininkų, visi suprantą, ką ir kokiu greičiu reikia atlikti. Tai yra išlaikyta, rami komanda.

– Pats daug prisidėjote prie komandos komplektacijos. Kaip vertinate per vasarą nuveiktą darbą?
– Džiaugiuosi. Tikrai džiaugiuosi tiek pats, tiek kartu su treneriu, kad pavyko pakviesti tuos žaidėjus, kuriuos ir norėjome. Svarbu ir tai, kad žaidėjai ir mūsų komandą atėjo taip pat su noru. Mums nereikėjo jų vilioti įvairiais dalykais, o konkrečiai – pinigais. Jie patys norėjo žaisti „Juventus“ klube ir mus tas labai džiugina.

– Po praėjusio sezono duotame interviu sakėte, kad šiemet komandoje bus ir patyrusių žaidėjų. Trys krepšininkai virš trisdešimties metų – optimalu?
– Minimalu (šypsosi). Gal į tuos metus labai ir nereikėtų žiūrėti, svarbu, ką žaidėjas gali atlikti aikštelėje. Be abejo, be patirties yra sudėtinga nuveikti kažką rimto arba gerai žaisti. Didžioji dalis mūsų krepšininkų yra pasiekę žaidimo brandą. Džiugu, kad šiemet turėsime komandą, kuri galbūt viską greičiau supras, perpras ir taps vienas kitą suprantančiu kumščiu.

– Rinkdami žaidėjus bet kuriuo atveju žiūrėjote į stipriąsias ir silpnąsias žaidėju puses. Kaip manote, kur šį sezoną gali būti „Juventus“ komandos stiprybė?
– Šiais metais labai stipriai atsižvelgėme į žaidėjų charakterius. Tai padaryti nėra lengva, ypač turint ne tokias dideles galimybes. Žaidėjų tikrai nėra daug. Vienoje pozicijoje gali rinktis iš dviejų ar trijų krepšininkų. Jei žinai, ką norėtum, kad žaidėjas darytų aikštelėje, be to, būtų pozityvaus charakterio, tai praktiškai atsiduri į vieną žmogų. Įvertinus dar savo finansines galimybes, tai žaidėjų praktiškai nebelieka (juokiasi).

– Kas lėmė Dainiaus Adomaičio pasirinkimą į vyriausiojo trenerio postą?
– Nemanau, kad reikėtų kažką aiškinti apie Dainių kaip apie krepšinio specialistą. Nors treneris dar pakankamai jaunas, bet jau turintis daug patirties. Tai buvo mūsų prioritetas ir džiugu, kad mums pavyko susitarti. Be abejo, susitarimą taip pat lėmė aplinkybės, Dainiaus noras dirbti Lietuvoje. Trenerio požiūris taip pat sutapo su mūsų galimybėmis. Džiaugiuosi, kad galėsiu asistentu dirbti šalia šio trenerio.

– Kaip sekasi ieškoti dar vieno krepšininko?
– Mūsų komanda praktiškai jau suformuota, todėl jokios panikos ar skubėjimo tikrai nėra. Mums reikalingas dar vienas žmogus, kuris žaistų atakuojančio gynėjo bei lengvojo krašto puolėjo pozicijose. Šiuo metu lietuvio į šią poziciją rasti beveik fiziškai neįmanoma, todėl mes labai intensyviai dairomės užsieniečio. Kas tai bus: brazilas, japonas ar amerikietis – parodys laikas. Galbūt atsilaisvins ir koks lietuvis, kuriam mes visada teikiame prioritetą, bet šiai dienai jų nėra.

Žinoma, norime, jog žaidėjas prisijungtų kuo greičiau, bet jokio skubėjimo nėra. Kadangi komanda jau beveik suformuota, gal netgi tikslingiau paskutinį žmogų prijungti šiek tiek vėliau.

– Ar galima jau kalbėti apie konkrečius artėjančiam sezonui keliamus tikslus?
– Klubo valdybos iškeltas tikslas – patekti į stipriausių LKL komandų šešetuką. Mes visi žinome, kaip sudėtinga ten pakliūti. Toks mūsų minimalus tikslas. Gera girdėti, kad treneris kalbėjo apie ketveriukę. Būtų be galo puiku ten patekti, tačiau ir šešetukas būtų labai geras rezultatas.

– Šią vasarą Utenoje vyks Jono Valančiūno vardo taurės turnyras. Kas tai per renginys?
– Tai bus pirmą kartą organizuojamas Jono Valančiūno vardo turnyras, tačiau viską organizuoja „Juventus“ klubas. Žinoma, prie visko labai prisideda Utenos rajono savivaldybė su meru priešakyje bei pagrindiniai komandos rėmėjai.

Ši mintis brendo penkis metus, tačiau tik šiemet ją pavyko įgyvendinti. Žinoma, gal ir pats Jonas tik dabar subrendo savo vardo turnyrui. Nemanau, kad ateinančius šimtą metų mūsų mieste taip lengvai užaugs dar vienas tokio lygio krepšininkas.

http://youtu.be/KIwcCqRqnKQ



Komentarai:

tiesaIki pilnos komplektacijos trūksta dar vieno centro , o ne atakuojančio gynėjo . Šiaip tai visos LKL komandos prisirinkę po 3 ar daugiau į tą pačią poziciją , o kitose trūksta [ matyt lemia kaip kam pasiseka ką pastverti , taip pat pasirinkimą riboje finansai ].


Sezono eigoj gal ir pasistiprins tuo PF-C. Bet šiemet tokia ir strategija, ale Prienų, pas kuriuos tikrų centrų beveik nebūdavo, nepaisant to pačio Čepukaičio. Siekiama mobilumo. Nors, jei Čepukaitis gautų traumą, nebebūtų kam Dabkų pakeist. Bet sezoną drąsiai pradėti gali. O SG-SF dar tikrai trūksta ir iki sezono starto juo pasistiprins. Dabar PG: Broadus ir Pakamanis. Pastarasis labiau SG, bet pernai Šiauliuose virš 3 rez. perdavimų atliko, kaip antram įžaidėjui - labai gerai. Tai jei Broadus ir Pakamanis PG, tai SG - Stanionis, jis startui per silpnas. o SF - tik Buterlevičius. Todėl ir reikia dar SG-SF, nes ten tik po vieną žaidėją tėra, tai tas žaidėjas užkamšytų šias dvi pozicijas. Kulvietis, aišku gali SF sužaist, bet jis jau pernai daugiau PF žaidė. Barinovas tik PF žaidžia. O centrai bus Dabkus ir Čepukaitis. Labiausiai reikia to, ko ir labiausiai ieško - SG-SF. O sezono eigoj, kaip jau minėjau, reiktų PF-C, tokio tipo kaip Dabkaus.
2014-08-25
-7
Atsakyti
Kaip tai nereikia atakuojančio gynėjo? Per SF- SG praktiškai tik Stanionis ir Buterlevičius yra. Priekyje turi 4 neblogus žaidėjus, Čepukaitis vienintelis nominalus centras, bet šiais laikais krepšinis mobilesnis ir greitesnis, todėl Juventus priekinė linija LKL mastais dar padoriai atrodo.
2014-08-24
+2
Atsakyti
tiesa
Iki pilnos komplektacijos trūksta dar vieno centro , o ne atakuojančio gynėjo . Šiaip tai visos LKL komandos prisirinkę po 3 ar daugiau į tą pačią poziciją , o kitose trūksta [ matyt lemia kaip kam pasiseka ką pastverti , taip pat pasirinkimą riboje finansai ].
2014-08-24
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.