Aukštikalnis: „Lietkabelis“ stengsis pakovoti dėl aukštų vietų LKL pirmenybėse“

2014-09-22 11:15
Nuotr.:

Lukas Aukštikalnis LKL žais jau trečią sezoną
Lukas Aukštikalnis LKL žais jau trečią sezoną
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
19-metis Lukas Aukštikalnis yra jauniausias Panevėžio „Lietkabelio“ klubo žaidėjas, tačiau jam ateinantis sezonas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bus jau trečiasis.

Jeigu pirmąjį sezoną 196 cm ūgio krepšininkas aikštelėje praleisdavo vos po 9 minutes, tai pernai treneriai jam suteikdavo daugiau laiko pasireikšti (13 min), o tą pasitikėjimą gynėjas pateisindavo.

Aukštikalnis nesijaudina dėl to, kiek laiko gaus pasireikšti artėjantį sezoną, kadangi jis pasirengęs aikštelėje atiduoti visas jėgas gynyboje ir padėti komandai visomis jėgomis. Apie tai ir dar daugiau – „KkLietkabelis.lt“ parengtame pokalbyje su Aukštikalniu.

– Kaip vertinate praėjusį sezoną?
– Sezono pradžią turėjau praleisti dėl traumos, todėl įgyti sportinę formą ir sugrįžti į žaidimo ritmą buvo gana sunku. Pradėjau visa jėga sportuoti tik prieš pat Kalėdas. Taip pat komandoje įvyko daug pokyčių: keitėsi treneriai, žaidėjai. „Lietkabelio“ startas buvo iš tiesų prastas, bet padėtį ištaisė ir įpūtė naujų vėjų atėję treneriai Braziai. Antroji sezono dalis buvo kur kas geresnė, bet gaila, jog į atkrintamąsias varžybas nepavyko patekti.

– Ko per sezoną išmokote pats?
– Praėjusį sezoną įgavau labai daug žinių ir patirties. Antroje dalyje atvykę treneriai Braziai jau nuo pirmųjų treniruočių įvedinėjo kitokias gynybos taisykles ir stengėsi žaidėjus įpratinti prie Joano Plazos sistemų, kurios iš tiesų veikė labai gerai. Trenerio pasitikėjimą įgauti buvo sunku, bet sunkus darbas treniruočių metu man padėjo gauti daugiau minučių aikštelėje bei  pridėjo pasitikėjimo savimi.

– Kokį įspūdį palieka šio sezono ekipa? Galbūt ji pajėgi kautis dėl aukštesnių vietų?
– Dabartinėje „Lietkabelio“ komandoje yra labiau patyrusių žaidėjų, kurie gali padėti lemiamais rungtynių momentais. Vasarą klubo vadovai atliko iš tiesų didelį darbą ir subūrė gerą bei ambicingą komandą, kuri tikrai stengsis pakovoti dėl aukštų vietų LKL pirmenybėse.

– Kokio vaidmens tikitės šį sezoną?
– Žengęs ant parketo visada stengiuosi pradėti nuo gynybos ir išnaudoti savo laiką aikštelėje. Turiu leisti pailsėti pagrindiniams žaidėjams, padėti komandai kuo galiu ir įnešti į žaidimą šviežumo, energijos. Manau, kad tai ir bus viena pagrindinių mano užduočių.

– Kaip manote, kuo „Lietkabelis“ yra išskirtinis klubas?
– Šioje komandoje jau būsiu trečią sezoną ir kiekvienais metais „Lietkabelyje“ vyrauja gera atmosfera. Visi žaidėjai vieni su kitais puikiai sutaria.

– Koks esate krepšininkas?
– Aikštelėje visada stengiuosi nepaisyti autoritetų ir parodyti viską, ką galiu. Nenusileidžiu nė vienam ir kovoju dėl vietos aikštelėje.

– Kokia jūsų kaip krepšininko svajonė?
– Nebūsiu originalus – svajoju žaisti NBA, bet žvelgiant realiai, būtų puiku rungtyniauti Eurolygoje. Svajones turėti yra gerai, bet svarbiausia – dėl jų reikia sunkiai dirbti, stengtis ir tuomet viskas bus įmanoma.

– Galbūt turite idealą, į kurį visada lygiuojatės?
– Stengiuosi stebėdamas Rudy Fernandezo žaidimą jį kopijuoti. Madrido „Real“ atstovas yra labai atletiškas ir protingas žaidėjas, turintis sprogstamą greitį.

– Ką jums pačiam reiškia krepšinis?
– Krepšinis man reiškia daugiau nei sportą ir juodą sunkų darbą aikštelėje. Tai – malonumas, kai gali pergudrauti varžovą ar įdėti kamuolį iš viršaus. Šie dalykai padeda gyvenime judėti į priekį.

– Ką galite pažadėti „Lietkabelio“ sirgaliams?
– Galiu pažadėti kovą aikštelėje, daug gerų emocijų. Lauksime aistringo sirgalių palaikymo sezono metu.



Komentarai:

Tam pituhui
Manau kad jums abiems votys siknoje, persivadynk zydras,nes tokiems cia nevieta,o kas del panevezioko tai manau normalus bycas,per savo trumpa sportavimo laikotarpi gerai pavaro.
2014-09-23
+2
Atsakyti
grybas
2014-09-23
+1
Atsakyti
?
kas cia per sunvote?
2014-09-22
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.