NKL rungtynėse Kaune dominavęs Vorotnikovas: „Visuomet atiduodu 100 proc. jėgų“

2014-10-05 15:22
Nuotr.:

Henrikas Vorotnikovas Kaune surengė įspūdingą asmeninį pasirodymą ir padėjo komandai laimėti
Henrikas Vorotnikovas Kaune surengė įspūdingą asmeninį pasirodymą ir padėjo komandai laimėti
Nuotr. Petrochema

Jonavos „Petrochemos“ ekipa naująjį NKL sezoną pradėjo dviejų skirtingų scenarijų rungtynėmis – namuose penktadienį – 55:81 buvo nusileista Šakių „Zanavykui“, o šeštadienį Kaune 72:65 buvo palaužtas jaunųjų „Žalgirio“ krepšininkų pasipriešinimas.

Į pirmąją pergalę sezone Jonavos klubą atvedė įspūdingas 24-erių metų 203 cm ūgio aukštaūgio Henriko Vorotnikovo žaidimas. Ekipos senbuvis Kaune surengė įspūdingą šou – pelnė 25 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko net 27 naudingumo balus.

Po sėkmingo pasirodymo savaitgalio rungtynėse Laikinojoje sostinėje krepšininkas pasidalijo mintimis apie sezono pradžią su tinklalapiu „jsk.lt“.

– Henrikai, „Petrochemos“ startas NKL čempionate susiklostė banguotai – namuose pralaimėta „Zanavykui“, o išvykoje įveikta „Žalgirio-2“ ekipa. Kas lėmė pagerėjusį komandos žaidimą po pirmųjų rungtynių?
– Visų pirma, pergalę prieš „Žalgirio“ dublerius mums atnešė pagerėjęs komandos pataikymas ir geresnė gynyba, lyginant su pirmosios rungtynėmis. Žaidėme su dvigubu užsidegimu, kadangi labai norėjome reabilituotis po skaudaus pralaimėjimo penktadienį.

– Pats surengei įspūdingą individualų pasirodymą Kaune, kokios sėkmingo tavo žaidimo priežastys?
– Tiesiog stengiausi demonstruoti savo žaidimą ir padėti ekipai iškovoti pirmąją pergalę. Pataikęs pirmuosius metimus, pajutau žaidimo ritmą. Kaip bebūtų, svarbiausia priežastis – komandos draugų pasitikėjimas manimi aikštelėje.

– Ar gali „Petrochemos“ sirgaliai tikėtis ir daugiau panašių tavo žaidimo pavydžių viso sezono metu?
– Sunku atsakyti į šį klausimą, kadangi kiekvieną kartą išėjęs į aikštelę atiduodu 100 procentų jėgų. Aišku, galima tikėtis, tačiau rungtynes turi laimėti ne vienas žaidėjas, o visa komanda.

– Kitą savaitgalį laukia dvejos rungtynės išvykoje. Kokios mintys prieš artėjančius išbandymus Vilniuje ir Klaipėdoje?
– Galvojame tik apie pergales. Nuo pirmos ir paskutinės minutės esame visad kovojanti ekipa ir niekam lengvų taškų neatiduosime.

Artimiausias rungtynes NKL čempionate „Petrochema“ žais penktadienį. Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai sostinėje nuo 18 val. susitiks su pirmenybių debiutante „Vilniaus“ komanda. Šeštadienį 16 val. Klaipėdoje Jonavos ekipos lauks mačas su „Naftos-Uni-Akvaservio“ krepšininkais.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.