Lapkričio 2-osios NBA pulsas (3 video, foto)

2014-11-02 12:52

Pirmasis Jono Valančiūno dvigubas dublis šį sezoną, Filadelfijos „76ers“ nesėkmės, Paulo Pierce'o nesubrendimas, Hjustono „Rockets“ klubo dominavimas, Klay Thompsono benefisas – tai ir daugiau – lapkričio 2-osios NBA pulse.

  • Įdomiausias akimirkas iš praėjusios nakties rungtynių rasite fotogalerijoje.

Lapkričio 2-osios rungtynių apžvalga

PAGERBĖ. Per „Hornets“ ir Memfio „Grizzlies“ rungtynių ilgąją pertrauką Šarlotės komanda pagerbė buvusį krepšininką Bobby Phillsą. Anapilin 2000 metais iškeliavusio tryliktuoju numeriu pažymėti marškinėliai buvo iškelti į „Time Warner Cable“ arenos palubes ir nuo šiol šis numeris priklausys tik jam.

Phillsas – pirmasis krepšininkas „Hornets“ istorijoje, kuris baigė karjerą būdamas Šarlotės ekipos nariu. Jis „Hornets“ gretose rungtyniavo trejus metus, o prieš tai atstovavo Klivlando „Cavaliers“ komandai. Per savo karjerą NBA jis pelnė 5,153 taškus ir atliko 1,246 rezultatyvius perdavimus.

DVIGUBAS DUBLIS. Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas antrose NBA rungtynėse įsirašė pirmąjį dvigubą dublį šį sezoną ir tapo ketvirtuoju krepšininku Kanados ekipos gretose, kuriam pavyko tai padaryti šiemet.

Pirmajame NBA mače, kada lietuviui iki šio pasiekimo pritrūko dviejų atkovotų kamuolių, dvigubus dublius „Raptors“ komandoje atliko DeMaras DeRozanas, Kyle‘as Lowry ir Amiras Johnsonas.

LYGYBĖ. Toronto „Raptors“ komandos krepšininkai antrose NBA rungtynėse išvykoje 108:95 įveikė „Magic“ žaidėjus ir į Kanados ekipos sąskaitą įrašė 34-ąją pergalę prieš Orlando ekipą. Pagal šį tarpusavio susitikimo rodiklį rezultatas tapo lygus – 34:34.

Įspūdingiausias nakties pasirodymas
Klay  Thompson
PTS 41 | 14/18 FG | REB 5 | AS 2 | EFF 40
DUGNE. Praėjusį sezoną NBA lygoje antirekordą pasiekusioje Filadelfijos „76ers“ komandoje niekas nesikeičia. Filadelfijos klubo krepšininkai praėjusią naktį pralaimėjo Majamio „Heat“ krepšininkams ir sezono starte patyrė trečiąjį pralaimėjimą paeiliui.

ĮRODINĖJA. Majamio „Heat“ komanda toliau demonstruoja pergalingą žaidimą su Chrisu Boshu priešakyje ir siekia pademonstruoti, jog LeBrono Jameso netekimas ekipai nė kiek neatsiliepė.

„Heat“ puolėjas į „76ers“ krepšį įmetė 30 taškų, atkovojo 8 kamuolius, nuo suolo pakilęs Mario Chalmersas surinko 20 taškų, Dwyane‘ą Wade‘ą nuo dvigubo dublio skyrė vienas taškas (9 tšk., 10 atk. kam.), o Majamio ekipa įsirašė antrąją pergalę.

PASINAUDOJO. Trečiajame „Wizards“ ir Milvokio „Bucks“ rungtynių kėlinyje teisėjams pašalinus Paulą Pierce‘ą, galimybės savo vertę įrodyti Vašingtono komandos vyriausiajam treneriui Randy Wittmanui sulaukė Otto Porteris, kuria jis puikiai pasinaudojo.

Praėjusių metų NBA naujokų biržoje 3 šaukimu „Wizards“ ekipos pasirinktas puolėjas antroje susitikimo dalyje pelnė 19 taškų, iš viso surinko 21, taip pat atkovojo 5 kamuolius, sužaidė rezultatyviausias rungtynes NBA bei svariai prisidėjo prie antrosios Vašingtono komandos pergalės.

NESUBRENDĘS. Grubiai greitoje atakoje varžovą sustabdžiusiam ir techninę pražangą gavusiam Paului Pierce‘ui rungtynės baigėsi antrajame kėlinyje. Su tokiu teisėju sprendimu nesutikęs 37-erių krepšininkas lindo teisėjui į akis ir nuolatos reiškė nepasitenkinimą, kuris Pierce‘ui kainavo antrąją – diskvalifikacinę pražangą.

Negana to, savo nesubrendimą viešai demonstravęs puolėjas nepaisė rungtynių personalo prašymo palikti aikštę ir nuėjęs prie atsarginių žaidėjų suolelio atsisėdo prie savo bendraklubių. Galutinį tašką šioje chaotiškoje situacijoje padėjo „Wizards“ strategas Randy Wittmanas, tik po kurio nurodymo Pierce‘as paliko aikštę.

Didelį nepasitenkinimą išreiškęs Pierce‘as rūbinėje persirengė ir išvyko iš arenos anksčiau nei kada į persirengimo kambarį yra įleidžiami žurnalistai, o „Wizards“ žaidėjai nuo komentarų susilaikė.

Pierce'o išvarymas:

KERŠTAS. Į Detroitą sugrįžęs Kevinas Garnettas sulaukė nemalonaus „Pistons“ fanų sutikimo. Prisimindami 2008 metų Rytų konferencijos finalą, kada Bostono „Celtics“ su Garnettu priešakyje nugalėjo Detroito klubą, „Pistons“ gerbėjai kiekvieną 38-erių krepšininko prisilietimą prie kamuolio palydėdavo švilpimu.

Tačiau tai patyrusiam Garnettui nepatogumų nesukėlė. „Nets“ veteranas pelnė 18 taškų, atkovojo 14 kamuolių, o jo atstovaujama Bruklino komanda iš Detroito išsivežė pergalę rezultatu 102:90.

DOMINAVIMAS. Hjustono „Rockets“ komanda praėjusią naktį namuose 104:90 nugalėjo Bostono „Celtics“ klubą ir iškovojo septynioliktąją pergalę paeiliui namuose prieš Rytų konferencijos komandas. Pasak „Rockets“ atstovų, tai – ilgiausia besitęsianti pergalių serija prieš priešingos konferencijos ekipas.

BE LYDERIŲ. Šeštadienio naktį savo žiūrovų akivaizdoje 102:90 Denverio „Nuggets“ komandą įveikusi Oklahomos „Thunder“ ekipa pirmą kartą nuo 2008 metų namuose rungtyniavo be savo vedlių – Russello Westbrooko ir Kevino Duranto.

PRISITAIKĖ. Rungtynėse su „Nuggets“ iš toli septynis sykius krepšį atakavęs Serge‘as Ibaka pataikė tris tritaškius bei pasiekė naują asmeninį rekordą. Iš viso „centras“ prie „Thunder“ pergalės pridėjo 23 taškus.

EUFORIJOJE. Ketveriems metams, per kuriuos uždirbs 70 milijonų JAV dolerių, sutartį su „Golden State Warriors“ komanda pratęsęs Klay Thompsonas praėjusią naktį sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes. 

24-erių metų taikliarankis per 34 minutes pataikė 9 dvitaškius iš 11, 5 tritaškius iš 7, iš viso surinko 41 tašką bei buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių prieš Los Andželo „Lakers“. Jam puikiai talkino 31 tašką ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs Stephenas Curry.

Thompsono žaidimo epizodai:

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

 New Orleans Pelicans  Dallas Mavericks 104-109   stat »
 Charlotte Hornets  Memphis Grizzlies 69-71   stat »
 Orlando Magic  Toronto Raptors 95-108   stat »
 Philadelphia 76ers  Miami Heat 96-114   stat »
 Washington Wizards  Milwaukee Bucks 108-97   stat »
 Atlanta Hawks  Indiana Pacers 102-92   stat »
 Detroit Pistons  Brooklyn Nets 90-102   stat »
 Houston Rockets  Boston Celtics 104-90   stat »
 Minnesota Timberwolves  Chicago Bulls 105-106   stat »
 Oklahoma Thunder  Denver Nuggets 102-91   stat »
 Utah Jazz  Phoenix Suns 118-91   stat »
 Golden State Warriors  Los Angeles Lakers 127-104   stat »

 Dienos rekordai: 

Thompsonas
Thompsonas

Daugiausia naudingumo balų: Klay Thompsonas (40)
Daugiausia pelnytų taškų: Klay Thompsonas (41)
Daugiausia atkovotų kamuolių: Anthony Davisas (15)
Daugiausia rezultatyvių perdavimų: Ricky Rubio (17)
Daugiausia perimtų kamuolių: Geraldas Greenas, Johnas Wallas (5)
Daugiausia blokuotų metimų: JaVale'as McGee, Pau Gasolis, Dewayne'as Dedmonas, Alas Jeffersonas (4)
Daugiausia pataikytų tritaškių: Klay Thompsonas (5)

Gražiausių epizodų dešimtukas

 http://youtu.be/u79sppUM9aA

Dienos akimirka

Stepheno Curry triumfas
Stepheno Curry triumfas
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Artėjančios nakties rungtynių tvarkaraštis:

 Los Angeles Clippers  Sacramento Kings 22:30 Sport1
 Miami Heat  Toronto Raptors 01:00
 New York Knicks  Charlotte Hornets 02:30 NBA tv
 Portland Trail Blazers  Golden State Warriors 04:00


Komentarai:

vISI MATĖM TĄ "ĮSPŪDINGA" EUROPOS GYNYBĄ, KAI A.DAVIS AR K.FARRIED BUVO GREITESNI NEI EUROPOS GYNĖJAI :D
2014-11-03
-1
Atsakyti
Zmogs
Boshas gryzta i savo vezias, varo kaip toronte
2014-11-02
+2
Atsakyti
Kauno_lKlManbungo tu bent matei ka amerikieciai isdarinejo pries ta nenugalima "europos gynyba" per Pasaulio cempionata? Jie patys parode kad ju gynyba geresne nei europos, visus iki vieno valge, o europieciai tik meldesi, kad nebutu ziauriai sutriuskinti su savo europos gynyba--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


taigi jis trolina :D

siaip, kazkaip net aprime tie kritiski komentarai apie NBA gynybas, gal euromegejai dar neatsigauna po PČ
2014-11-02
-3
Atsakyti
Manbungo tu bent matei ka amerikieciai isdarinejo pries ta nenugalima "europos gynyba" per Pasaulio cempionata? Jie patys parode kad ju gynyba geresne nei europos, visus iki vieno valge, o europieciai tik meldesi, kad nebutu ziauriai sutriuskinti su savo europos gynyba

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+12
Atsakyti
Manbungo
Thompsonas taip europoje nepasiautetu,manau maximum 6-8 taskus pelnytu per rungtynes,nes uzdengtu ji laisvai europos ginyba
2014-11-02
+3
Atsakyti
djgaffer
Ne veltui GSW su Thompsonu pratęsė sutartį.Pavarė bičas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
Atsakyti
mode24
thompsonas pasiaute
2014-11-02
+2
Atsakyti
ArmisKur daily zap... :/


NBA, kaskodel atsisake daily zip.
2014-11-02
-9
Atsakyti
Armis
Kur daily zap... :/
2014-11-02
-3
Atsakyti
Anonimas
kur daily zap.... :/
2014-11-02
-1
Atsakyti
JV šianakt pasiaus prieš Heat :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+1
Atsakyti
Supeer! Ačiu!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
-5
Atsakyti
Eric Gordon - 34 min. 0pts (6/0 fg) 1reb 1ast 4TO...
2014-11-02
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.